Regisztráció Blogot indítok
Adatok
izerb

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zia felhő & Boulder Maja Vidmar 2011.04.26 08:51:00
Maja egyike a legtehetsége női mászóknak, megnyert már mindent. Az iClimbing oldalon kitettek egy mókás videót mindennapjairól, a mopszának narrációjában.NO NUMBERS from Jure Niedorfer on Vimeo...
Kb. 1 éve ment ez a videó körbe a neten: http://vimeo.com/6848413. Visszanéztem, de itt hirtelen nem találtam meg a blogon. A srác felkészülését mutatja be az útra, amit elvileg meg is mászott. Azért elvileg, mert mint mostanában kiderült nem tudott a szponzorainak bizonyítékkal…..
Zia felhő & Boulder Reel Rock 2010.12.09 21:59:00
Valaki dobjon már infót a közösségnek, hogy milyen volt a toldis Reel Rock Tour vetítés, mert csak hétfőn kaptam észbe és akkor már nem lehetett jegyet foglalni, így kimaradt...
izerb 2010.12.10 15:57:13
@Cr.Laczko:
hmm ez jó. a költői kérdésre miszerint "Hát nem értettem , hogy a videoból miért maradt ki a megmászás."
- a válasz nagyon egyszerű. chris sharma nem mászta meg a first round first minute nevű utat. ez bizony ennyire egyszerű
az hogy a plakáton más volt.. szerintem egy félrefordítás eredménye
üdv. b.

/ha esetleg mégis rosszul tudom, dobjatok meg egy nem magyar linkel, ami a megmászásról számol be./
Már több mint fél éve, volt nálunk is hír, hogy van aki táncparkettnek használja a mászófalat. Ezúttal az America's Got Talent tehetségkutató showjában bukkantak fel ismét. ..
izerb 2010.12.01 21:29:29
@esfrost: lájk!
Ha éppen Budapesten jársz és kedved támad boulderezni (hogy mi is a boulderezés pontosan, talán egy postban majd taglaljuk), mászni akkor a te helyed a Lehel tér melleti Boulder Club. A környék egyik legjobb terme, amit most nem dicséretként mondanék, inkább kicsit elszomorító, hogy…..
izerb 2009.05.05 18:40:26
hm. kedves odoaker!
egy picit a te szűklátókörűségedet megkerülve azért elmondanám az én véleményemet is, mert szerintem faszság az hogy így lehúzol eggyes mászótermeket. Amit a Vertigoról irtál valóban így van.

"az everest boulderfala az évente cserélt fogásokkal". - dave Graham mondta egyszer hogy tudod a nagyon nehéz utakat nem lehet egy edzés alatt összehozni. Nem lehet egy hét alatt összehozni. hanem edzeni kell rá, gyakorolni sokat. ha sok régi nehéz projekted van akkor semmi értelme ha párhavonta cserélik a fogásokat. Dede Laci egyszer a "régi" blogján irta szó szerint idézem:
-Segíthet a fejlődésben olyan problémák kitalálása, amely elsőre nehéznek tűnik (másodikra is), de lehet rajta dolgozni, agyalni. Jó csapattal együtt rengeteg ötlet merül fel, amiket egytől-egyig ki lehet próbálni. Véleményem szerint nem gond, hogy nem megy, vissza kell térni következő alkalommal és lehet addig próbálgatni, amíg össze nem jön. A kérdés itt az, hogy érdemes e ennyi energiát fektetni egy kunsztba, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie és ha a kunszt kellően nehéz lett akkor pedig reménykedhetünk, hogy túléli a következő fogás cserét :)

Nekem az everestbe inkább az lenne a gond hogy nem (túl gyakran) takarítanak, de ez csak az ott dolgozóktól függ...

Ujjerő...húha hát megnézném hogy eddig hány olyan világhírű edzőteremben voltatok. Mert felszerelni a falra két fingerbouardot nem valami hűdenagy teljesítmény, a campus boardjuk pedig egy nagy fos. Szétszedi a kezed, aki csinálta talán nem volt vele tisztában hogy a compus boardot le kell kerekíteni valamennyire, hogy ne tegye tönkre az ujjvégeket, és a bőrt. kíváncsi vagyok a készítőjük vajon milyen gyakran szériázik rajta. (???)

Ami engem kiborított, az az amit az Excelsiorról irtál. (váháhá)- soha nem voltál ott mégis véleményt mondasz a helyről? Hogy is van ez ember?! És szerintem a beflexelt lépéseik és fogásaik olcsó de ötletes megoldás. És elég nehéz bouldereket is lehet itt csinálni, mutatja ezt a novemberi boulderverseny. Kb. átlag 12.bouldert másztak az emberek a több mint 40 ből... azért ez is elgondolkodtató.

No meg az is hogy mért nem csinál a Vertigo olyan jó színvonalas versenyeket mint régen???

lehet hogy a válaszok ott vannak az orrunk előtt csak nem látjuk?

Tisztelettel: Izer Bálint
Dave Graham's Life on the Edge—Amazing! from Rock & Ice on Vimeo...
Gondolom a szponzornak is fontos, hogy Sharma mindenhol megjelenjen, így valami jóga fesztiválon is ott volt Chris Sharma Does Wanderlust from Prana Living on Vimeo...
Sajnos, Münchenben :). Aki esetleg éppen arra jár, annak ajánlott. Boulderwelt - die weltgrößte Boulderanlage entsteht from Deti on Vimeo...
izerb 2010.07.19 14:54:47
@izerb: ez értelmes volt csak úgy kell érteni!
Életét vesztette vasárnap egy magyar hegymászó az olasz Dolomitokban, a Sella-tornyoknál, Bolzano és Trento provinciák határán. A magyar férfi csoportos kiránduláson - magashegyi túrán - vett részt, amikor délután négy óra tájban a tengerszint feletti 2300 méteres…..
Flafi volt olyan kedves és küldött rengeteg Zsombó képet. Bocsánat, hogy csak most teszem ki. Ahogy elnézem a magnéziás postafiókot ma még jelentkezem további képekkel. Katt a  képre vagy fent a linkre. Vagy az index albumhoz ide.  ..
Zia felhő & Boulder Ez mi 2010.06.11 09:00:00
Megütött a meleg, péntek van, úgyhogy hülyeség jön :)..
Tudható volt, hogy ez is megcsinálják előbb-utóbb. A nemzetközi ismertség felé egy újabb lépcső. ADAM ONDRA - a few shots from the movie from BERNARTWOOD on Vimeo. Az ujjai majdnem olyan vastagok, mint a karja :) ..
izerb 2010.06.09 00:41:39
Ezt most kaptuk. Még ropog a konvertálás miatt olyan friss. thx to: Gál Zoltán. ..
izerb 2010.06.04 15:01:28
izerb 2010.06.04 16:25:53
A legjobbak Kilian Fischhuber és Adam Ondra döntetlenül az első helyen, a nők között pedig Alex Johnson vitte a prímet. Van videó is az eseményről, szerintem hosszabb, mint amennyit együltő helyben végig lehet nézni :) ..
Ezt nevezem én versenynek, hangulatnak, shownak, versenyzőknek!A férfiak videós összefoglalójaA hölgyek videós összefoglalója..
izerb 2010.05.06 21:00:09
Avagy: Köszönjük Kis Tamás! És köszönjük a speakernek, a feledhetetlen vicceket és a kiválló okfejtéseket verseny alatt. Köszönjük, hogy a 2 válogatás cd-ről a 2. szám mindig a What is love volt, és köszönjük, hogy az idei mászókalauz kedvezményes áron volt elérhető…..
Folytatódik a nyerményjáték és ezen kívül már csak 3 kérdés van hátra, úgyhogy hajrá. 2. Hány kötélhosszas a Yosemite völgy legnépszerűbb útja, a "The Nose" a) 22 b) 28 c) 31 d) 36 A válaszokat erre a mail címre küldjétek, ilyen formában (2/a), persze az a,…..
Vagyis balett a falon. Isabel von Rittberg volt olyan elborult, hogy kitalált nekünk egy teljesen hasztalan kortárs táncot. Elmondása szerint légies megjelenést kölcsönöz, de ez nem igaz. A szinkron úszás útán elnevezem ezt a táncot szinkron boludernek. Persze, gyakorlati haszna…..
Micsoda küzdelem Ondra és Lachat között ebben a gyorsasági nehézségi mászásban. Na ki nyer? Köszönet Haidegger Tamásnak a videóért! Cedric Lachat vs Adam Ondra, Duel - Rock Master 2009 from Planetmountain.com on Vimeo...
Az extrem.hu küldte számunkra ezt a rövid hírt, ami fontos lehet a sziklamászás jövőjére nézve. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elfogadta a Nemzetközi Sportmászó Szövetség tagfelvételi kérelmét. Az IFSC - International Federation Of Sport Climbing két éve, 2008-ban…..
Aki lemaradt volna, most bepótolhatja. Egy vidám de rövid interjú Erőss Zsolttal. Aki követte, hogy mi történt vele új dolgot nem fog hallani.  ..
Kis szünet után újra jelentkezünk interjú sorozatunkal. Ez alkalommal a szemtelenül fiatal, és csinos Király Norcit kérdeztem több mint 10 éves mászó múltjáról, és jövőbeli terveiről. Mikor és hogyan kezdtél el mászni? Még elsős koromban, Törpe invitálására mentem el…..
izerb 2010.02.01 22:01:43
@Joska_koma: Szegény Norci a kezét nyújtja és a karját kéritek...?? :) Egy élsportoló sosem publikálja pontosan az edzéstervét...nehogy még a végén megszaporodjanak a Patxik...
Két hónapnyi küzködés után megműtette év végén a vállát. Remélhetőleg sikeresen felépül...
izerb 2010.01.11 19:34:59
Lezárult történelmünk első nyereményjátéka.A helyes megfejtést beküldők közül ma kisorsoltuk a nyertest: Kerényi Barnát, akinek ezúton is mégegyszer gratulálunk! Köszönjük nektek a játékban való részvételt, az Ujjerőnek a nyeremény felajánlását, illetve a rengeteg…..
Zia felhő & Boulder Nanga Parbat 2009.12.15 06:00:00
Megjelent a már említett film trailer-e. Január 14.-től a mozikban (Németországban), addig még behozhatjátok a Messner könyvet, ha nem volt meg. További videók a film készítéséről a hivatalos oldalon! Na, és az elmaradhatatlan Magnézia karácsonyi nyereményjáték 4.…..
izerb 2009.12.15 21:49:32