Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ciklamen

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körülbelül ezekkel a szavakkal tudnám, kicsit leegyszerűsítve persze, de tömören összefoglalni azt az érzést, amit teológiai éveim alatt megfogalmaztam az egyházjogi és liturgikus pszeudo-tudományoskodás kapcsán. Pedig, ha jól belegondolok, még a mai napig a német…..
Ciklamen 2009.04.14 13:37:37
@Bibliofilia:
Szia Tamás!

Köszönöm szépen a válaszodat!
Eléggé elkeserítő a katolikus egyház hozzáállása 2009-ben, szerintem. Szerintük nem lehet tévedni? És szerinted kiderülne, ha hallgatnék a korábbi házasságkötésemről? Vizsgálják az adott templomban az esetleges korábbi házasságkötést? Van esetleg elektronikus nyilvántartásuk? Fiatal vagyok még, biztos eszükbe sem jutna, hogy már voltam házas...
Tudom, hogy ez nem lenne tisztességes megoldás, de hihetetlen, amit tesznek, én nem is vagyok katolikus! Miért nem lehet elválni? Egyszerűen tényleg nem értem. Szóval ahogy a korábbi blogolók is írták, ha valaki megöli a volt házastársát, ami ugye gyilkosság, ennél nagyobb bűn tényleg nem is létezik, és megbánja, meg leüli, lehet újra katolikus esküvője, nekem meg még ökumenikus sem? Hát maximum református esküvőnk lesz, a régi lelkésznőm mondta, hogy azzal ad össze, akivel csak akarom, a református egyházat ez nem érdekli. Ez akkor is szomorú. Esetleg még a leendő férjem mamája segíthet, akinek komoly kapcsolatai vannak az adott város katolikus egyházközösségében.... Azért mindenképpen meg fogjuk próbálni.
Elnézést, de mi az a reverzális?