Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aaaaaa_ron

17 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az LMP Baranya Megyei Szervezete lakossági fórumot kezdeményezett a pécsi Magasház bontásával, és a helyére tervezett közigazgatási szolgáltató épület felépítésével kapcsolatban. A fórumra 2011. június 30-án került sor. Meghívásunkra az eseményen részt vett…..
Június második hétvégéjén Baranyában járt Schiffer András és Scheiring Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselői. Látogatásuk során fogadóórákat, lakossági fórumokat és sajtótájékoztatókat tartottak. Az országjáró „NEM erről volt…..
2010. április 11-én a Lehet Más a Politika a várakozásokat felülmúlva 7,48%-os eredménnyel, alig egy éve alakult pártként jutott be a Magyar Országgyűlésbe. A párt pécsi választókerületekben indult jelöltjei az országos átlagot magasan meghaladó, 12%-körüli eredményeket…..
Ezt a meghívót kaptuk a Pécs-decentrum Kulturális Egyesülettől. Úgy gondolom, sok szimpatizánsunk érdeklődésére tarthat számot a fesztivál, különösen, hogy két LMP-s országgyűlési képviselő, Mile Lajos és Kukorelly Endre is részt vesz a délutáni…..
Augusztus 19-én lehull a lepel... Az LMP Baranyai Szervezete klub keretében bemutatja pécsi programjának főbb elemeit, pécsi jelöltjeit és vázolja a kampány állomásait, mindehhez kérve a Te segítséged is! Időpont: Augusztus 19. csütörtök 18.00Helyszín: Pécs,…..
Alig telt el néhány óra az új Parlament megalakulása után, az ifjonc pártok (s egy régi), máris annyira beleszerettek a légkörbe, hogy a 200 fős Parlament ötletéről -egyenlőre- hallani sem akarnak. No nem mintha ez számítana, de így a hiteléből veszít mind a Jobbik, mind…..
aaaaaa_ron 2010.05.17 11:20:53
Azért az LMP-nek ennél jóval több véleménye van a dologról. Ajánlom figyelmedbe majd a mai Országgyűlési tudósítást. Nem a 200 fővel van a baj, hanem hogy ez így önmagában van. Jellemzően populista megnyilvánulás, mutassuk meg mi milyen jók vagyunk, mert az embereknek elegük van a sok "léhűtő" politikusból, vagyis Orbán is meglovagolja a politikai elit-ellenes légkört, pedig épp az lenne a feladat, hogy úgy kellene dolgozni, hogy politikusnak lenne nem valami szitokszó legyen. Sokkal hitelesebb lenne egy olyan javaslat akár 150 fős parlamentről akár 250 fősről, amely mellé részletezi a választási rendszer átalakítását, ugyanis itt egyéni választókerületeket kell összevonni, esetleg választási típusokat kell megszüntetni, a Fidesz minderről hallgat. Vagy mert nincs egységes álláspontjuk, vagy mert túl népszerűtlen lenne. A választókörzetek átrajzolásával be lehet betonozni a választások eredményét, pl. Szanyi Tibor körzetét kettéoszthatják, odacsaphatják 2 szomszédos fideszes kerülethez.

Egy kósza javaslat a választási törvényről: mi lenne, ha 100 db egyéni választókerületre osztanák az országot és megszüntetnék a területi listát, ilyen kis létszámnál amúgy se lenne sok értelme (20-25%-os párt se küldhetne képviselőt területi listáról). Helyette az országos listáról közvetlenül lehetne szavazni és innen kerülne be a maradék 100 képviselő, ráadásul a listát súlyozni lehetne, a szimpatikusabb képviselőkre plusz szavazatot lehetne leadni. Szerintem valami ilyesmi sokkal elfogadhatóbb lenne az LMP-nek. Nem pedig ez a gyorsan szavazzunk, dobjunk egy darab kenyeret a népnek, és amíg lakmározik, addig mi itt majd jól kitaláljuk-szemlélet.

A nemzetiségek képviselete pedig milyen alapon? Ki választaná őket, vagy delegálnák? Nem adna ez rengeteg lehetőséget visszaélésekre?
aaaaaa_ron 2010.05.17 11:23:59
@aaaaaa_ron: Ja és azt kifelejtettem, hogy a töredékszavazatok is az országos listához mennének, így megmaradna az arányosság elve is.
Az SZDSZ 1998-as és az LMP 2010-es eredményeit nézve komoly átfedést találunk. Az LMP-sek nagyon hasonlítanak az egykori SZDSZ-szavazókra. (Kép: vokscentrum.hu) Lendvai Ildikó hétfőn azt bizonygatta, a Fidesz kétharmadát csak az LMP-vel együtt lehet megakadályozni. Lendvai…..
aaaaaa_ron 2010.04.13 11:11:42
@tlac: TÉVEDÉS!!!
A Jobbik soha nem küzdött az SZDSZ-szel, egész egyszerűen mert nem lehetett átjárás szavazóik között. Aki kinyírta az SZDSZ-t, az (saját rossz döntéseiken, a Kóka-Fodor belső ellentéten, korrupciós ügyeiken és a szocik kritikátlan támogatásán túl) az LMP volt, ugyanis a semmiből jőve megelőzte őket az EP-választáson tavaly, és ez beütötte az utolsó szöget a koporsójukba.
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
aaaaaa_ron 2010.04.13 00:49:38
@Surko: Tévedés, amit az SZDSZ 2006-os és az LMP 2010-es összehasonlításában bizonygatsz az egykori SZDSZ szavazókról. A 2. legerősebb területi listája az LMP-nek nem Pest megyében, hanem Baranyában volt 8,9%-kal, ez 17119 szavazatot jelent, ami 5000 szavazattal több, mint az SZDSZ 2006-os baranyai eredménye (5,7%, 12368 szavazat).

@Ordnassac: Az LMP BAZ és SzSzB megye kivételével mindenhol átlépte az 5%-ot, ilyet se tudott az SZDSZ.

Tehát mindenhonnan jöttek LMP szavazók, Fidesztől, MDF-től is, Baranyában gyaníthatóan sok az ex-szoci, aki a Fideszre azért soha nem szavazna, ezért az LMP-hez pártolt át, és nem a Jobbikhoz, ahogy Észak-Magyarországon. Valamint nagyon fontos: ne feledkezzünk meg az első szavazókról és az eddig érvénytelenül vagy nem szavazókról! Innen is sokat meríthetett az LMP (csak egy példa: Pécsett abban az 1. kerületi szavazókörben, ahol az igazolással szavazók voltak bejelentve, vagyis egyetemisták és fringe-fesztiválozók főleg, az LMP közel 20%-ot kapott...)
Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, aminek segítségével akár 1 percnyi időráfordítással is segíthetsz nekünk a kampány véghajrájában. Cseréld le a Facebook, Twitter etc. képedet a Twibbon segítségével: http://twibbon.com/cause/Igen-lehet/Facebook Küldj…..
A tegnap délutánt és estét Röjtökmuzsajon töltöttem, ahol egy gazdasági vezetőknek szóló konferencián vettem részt. Kicsit én is beszéltem a választás tétjéről, illetve volt szerencsém meghallgatni Navracsics Tibor és Oszkó Péter előadását, akikről, ha nem…..
aaaaaa_ron 2010.03.25 04:20:28
Két nap pihenés elég volt. Hamarosan új kampány bloggal, és még több extra infóval jelentkezünk a kampány állásáról. Mindenkinek újra köszönjük a sok segítséget, és azt, hogy felfokozott hangulatban, és maximális lelkesedéssel folytathatjuk a munkát!A tegnapi és a mai nap…..
aaaaaa_ron 2010.03.23 19:43:42
@plexus: Hát ezesetben elég egyszerű a dolgod, megnyitod a pdf fájlt és kinyomtatod :) Vagy ha nincs nyomtatód, akkor ráteszed egy pendrivera és elmész vele a legközelebbi fénymásoló/nyomtató üzletbe, esetleg keresel egy ismerőst akinek van nyomtatója és kinyomtattatod
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
aaaaaa_ron 2010.03.16 22:14:13
16 területi lista már most biztos az LMP-nek...?

szazhetvenhat.blog.hu/2010/03/16/5_kriziskorzet_keress_ismerost#comments

Nem olvastam az összes kommentet, lehet, hogy már valaki belinkelte, de ezek szerint az LMP már csak 5 körzetet tart kríziskörzetnek, ami mindössze 4 megyéből van, vagyis Vas, Békés, Nógrád és Fejér kivételével mindenhol lehet az LMP-re szavazni az országban, és még az se biztos, hogy ezekben nem... Szerintem ez nem semmi!
Fontos naphoz közeledünk a kampányban: holnap, március 15-én a három biztos bejutónak számító párt egyaránt utcai rendezvényt tart Budapesten. Egy korábbi bejegyzésben – Orbán Viktor évértékelője kapcsán – már jeleztem, hogy megítélésem szerint a hazai elemzések…..
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
Február 19-én először fordult elő, hogy az LMP minden parlamenti pártot megelőzött az internetes keresések számában. Az utóbbi hetekben radikálisan nőtt az LMP iránti érdeklődés az interneten. Az MSZP-t és az MDF-et már tartósnak tekinthető, hogy előzzük (3 hete majdnem…..
Na most aztán kezdhetem azzal, ami a blogolók kedvenc első mondata, de ügyesen kikerülve, én második helyre teszem, tehát. Rengeteg ideje nem írtam. És nem azért mert nem történt volna semmi velem, hanem azért, mert szinte eszembe sem jutott a blog az elmúlt egy hónapban. Ezért most…..
tekintettel arra, hogy mindenki megirja az evtized top 10-et mindenbol, igy most arra gondoltunk, hogy akkor mi is osszedobjuk a magunket. nehez feladat harult rank, mikor elhataroztuk, hogy megirjuk a barati top8at, de igyekeztunk:8. family guy7. praga, saporuzs es egyebek6. 2007es volt feszt5.…..
Az elmúlt két héten szinte végig itthon voltam Avignonban. Ami részben jó volt, mert sokkal több időt tudtam eltölteni azokkal, akik nem szoktak utazgatni. Annyi jó ember van itt, és mégis sokukkal csak nagyon felületes a kapcsolatom. Persze nem lehet 100 emberrel barátságban lenni,…..
Régóta megvolt a 0,01 eurós repülőjegyem Baselbe, mégis csak az utolsó előtti napokban derült ki, hogy végülis megyek. Az történt, hogy a spanyolok, akik nekem is foglaltak jegyet, lemorzsolódtak ilyen-olyan okokból, viszont a lányoknak, akik menni akartak, péntek estére szólt a…..
…Kérem, vigyázzanak, az ajtók csukódnak. A Ferenciek tere következik…   Huh, végre vége a hétnek, már alig várom, hogy ledőlhessek. Hol járunk, ja, a Ferenciek. Leszállok, remélem, a 7-es nem álldogál dugóban! Úristen, mennyi ember szalad a mozgólépcső…..
Az amszterdami megérkezést követő héten semmi nagy esemény nem történt, mindenki behúzódott a szobájába. Egyik este se mentünk sehova, illetve csütörtökön egy házibuliba valami tesisekhez (de azt sem kellett volna). Ezen kívül még túlestem az első control continu-n…..
szerda hajnalban indultunk, a csaladi hagyomanyt kovetve negyedoras kesesben a repterre. biztos szimpatikusak voltunk a beszallito neninek, vagy megesett a szive a ket loholo kicsin, mert sikerult beszalnunk. egy oras repulout es landoltunk is glasgowban. apuci innen valo, es a cegenek a fele is itt…..
Nagy utazás volt, nagyon nagy élmény, de kicsit sem egyszerű. Reggel 7 órára volt megbeszélve a találkozó a ház előtt, nehezítette az indulást, hogy többen 7-kor ébredtek fel (ebben az óraátállítás éjjele is közrejátszott), de végül 7:35-kor sikerült, és még mindig volt…..
...jó dolgok is történtek velem az elmúlt egy hétben. Kezdjük is a múlt szombati brazil partyval. Pontosabban volt még egy csütörtöki házibuli az ír lánynál, Muireann-nél, akinek narancssárga haja van és szeplős. Azt hiszem ott tört meg a jég, mert szinte egész este angol…..