Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yokubo

2 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Bocs hogy megint ilyennel jövök, de ez is olyasmi amit nehéz kicsit nekem feldolgozni. Sok szent életében olvashatjuk hogy támogatták a keresztes háborúkat, sőt szervezték, segítették ezeket, toborozták a katonákat. II János Pál viszont elismerte hogy ezeknek a…..
Katolikus hitvédelem Mária 2011.08.08 11:22:00
A Szentírásban legalább négy bejegyzés található Mária és a megváltás igérete kapcsolatáról:1. "Ellenségeskedést támasztok közted és az asszony közt, a te utódod és az ő utódja közt: ő a fejedet tapossa, te meg a sarkát mardosod." Ter 3,152. "Akkor ezt…..
Sziasztok!Most egy kis segítséget kérnék, van itt valami amin már sokat törtem a fejem, de semmi ésszerű magyarázatot nem találok ami megnyugtató lenne. Szóval arról van szó hogy az ószöveségben több olyan háborúnak is olvasható a története, melyekben Isten nevében teljes…..
yokubo 2011.07.07 10:48:35
Lacibá:
Arra gondolsz hogy az élvehagyott gyermekek valamilyen módon örökölték volna a szüleik bűnét vagy bűnre való hajlamát és aztán felnőve ezzel megfertőzték volna a zsidó nevelőiket is?
Én is gondolkodtam még közben ezen a témán és az jutott eszembe hogy esetleg ennek az egésznek ahhoz van köze hogy akkoriban (sőt talán ma is) a szülők bűneiért a gyerekeknek is bűnhődni kellett, illetve gyakran néhány ember bűneiért egy egész közösségnek is bűnhődnie kellett. Vagyis a közösség tagjai összetartozónak gondolták magukat, és így a jó és a rossz dolgokban, például az ítéletben is osztoztak.
Bár mondjuk ez hogy a bűnök öröklődhetnek szintén igazságtalannak tűnik mai szemmel nézve. Ugyanúgy ahogy az is hogy egy közösségben ha valaki vétkezik akkor azért is az egész közösség bűnhődik.
Ahogy ezt leírtam még valami eszembe jutott: az hogy a szentek gyakran említik hogy az ember sokkal bűnösebb mint amilyennek magát általában gondolja. Ez is egy magyarázat lehet, hogy azok miatt a bűnök miatt amik az embereknek nem tűnnek fel, de Isten szemében (vagyis valóságosan) súlyosak, mindenki megérdemli a bűntetést, ezért ezek az említett gyermekek is.
Még egy lehetséges magyarázat lehet esetleg az, hogy bár a gyermekek igazságtalanul haltak meg, de a túlvilágon ezért olyan kárpótlást kaptak ami kiegyenlíti ezt az igazságtalanságot.
Azt mondod hogy jogosnak tűnik a felvetésem, de ez nem annyira jó mert hiszek abban hogy Isten igazságos ezért továbbra is szeretném megérteni hogy hogyan fordulhattak elő ezek az ószövetségi mészárlásos ügyek.
Kérek mindenkit, hogy ha van ismerete ilyen eseményről, küldje el, mert az oalsz zarándoklaton is találkoztam olyannal, amelyikről az interneten nem lehetett magyarul olvasni. Ez épp Ferrarában volt, a Santa Maria del Vado templomban.Köszönöm!..
A minap előkerült egy téma a mindennapi.hu egyik forumán. A vita tárgya az angyali üdvözletkor az angyal szavai körül forgott. Egészen pontosan mindössze egyetlen szó körül, nevezetesen, hogy a "kegyelemmel teljes" vagy a "kegyelembe fogadott" a helyes…..
Fair Mennyi is a visszajáró? 2009.04.13 15:20:00
yokubo kikapcsolódásként elment a barátnőjével a Palace Cinema-ba de a megérdemel pienés helyett inkább megvezették pár ezerrel:A Kossuth moziba indultam a barátnőmmel egy távolról viccesnek tűnő animációs filmet megnézni, amiről az összes kritika elég pozitívan írt. Mint…..