Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*amari

509 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó pár éve Nyíregyházán jártam és ott egy étteremben nyírségi húsgombóc levest ettem. Nagyon ízlett, megkérdeztem a séfet, hogyan készült, ő szívesen el is mondta. Otthon én is felvettem a palettára, sokszor meg is főztem, mindenkinek nagyon ízlett. Egyszer vendégeink…..
*amari 2018.05.16 08:09:57
@baby1953: Jó étvágyat kívánok!
Az én világom Szamócás torta 2017.01.06 17:28:31
Egy születésnap mindig alkalom arra, hogy az ünnepelt kérésének megfelelő tortát készítsek. Nálunk csoki-gyümölcs-tejszín összetevők a sláger.   Hozzávalók: 6 darab tojás 4 evőkanál porcukor 4 evőkanál finomliszt 2 evőkanál kakaópor Töltelék: 50 dkg gesztenyepüré 2 evőkanál…..
Kertészkaland Nyári virágaim 2016.09.26 18:18:44
Nyári virágaim fotóiból válogattam. Minden virág a kertemben pompázott. Törökszegfű Kerti tó tündérrózsákkal Liliomok Margitvirág, borzaskata, rózsa, kerti pletyka Levendula, körömvirág, aranyvessző Pálmaliliom, muskátli, lobélia, napszemvirág Büdöske, tiszafa terméseivel,…..
Kertészkaland Konyhakert 2016.09.13 14:52:20
  Kertünkben a gyümölcsfák között veteményesünk van, ahol igyekszünk megtermelni családunk részére szükséges vegyszermentes zöldségeket, fűszernövényeket.  Ami nem lett frissen felhasználva, azt fagyasztva, szárítva, befőzve tartósítottunk. Kis konyhakert az idén is nagyon hasznos volt. Sokat…..
  Ma kísérleti kenyeret sütöttem, ami gluténmentesen készült. A net-en keresgéltem receptet, de olyat nem találtam, amihez minden lett volna itthon, így egyéni összeállítással készült a kenyér. Kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz, mert unokáimnak a délutáni szendvicshez már ezt fogom…..
I. Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének Az én kedves kis falumban Karácsonykor Magába száll minden lélek. Minden ember Szeretettel Borul földre imádkozni, Az én kedves kis falumban A Messiás Boldogságot szokott hozni. A templomba Hosszú sorba' Indulnak…..
Kertészkaland November végén 2015.12.05 15:01:07
November végén egy napig havazás volt nálunk. Csodaszép lett minden, főleg az örökzöldek. A madáretetők is benépesültek, hamar megtalálták az eleséget a cinkék, verebek és a zöldikék. ..
Kertészkaland Ősz a kertben 2015.11.25 15:20:24
  Túl vagyunk már a kerti munkákon, tavaszig alszik minden. Összegyűjtöttük a lehullott leveleket, komposztba kerültek a növényi maradványok. Felszereltük a madáretetőket, így várjuk a telet. A képeken az októberi őszi kert részletei vannak. ..
Az én világom A vaslábas 2010.04.06 17:05:00
A múlt héten hozzájutottam egy régen óhajtott zománcozás nélküli öntöttvas lábashoz. Lába ugyan nincs, de éppen olyan, amilyenre vágytam.Szép, míves munka ez az edény, 5 literes, fedő is van hozzá, erdélyi magyarok árulták a bográcsok, köcsögök, szilkék, fakanalak és…..
Kertészkaland Szeptemberi kert 2015.10.05 15:23:30
Most megmutatom pár képen a szeptemberi kert néhány részletét. Ilyenkor az ősz kezdetén színesedik a kert, túl vagyunk a munkák nagyján, készülünk a télre. ..
Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, Még zöldel a nyárfa az ablak előtt, De látod amottan a téli világot? Már hó takará el a bérci tetőt. Még ifju szivemben a lángsugarú nyár S még benne virít az egész kikelet, De íme sötét hajam őszbe vegyűl már, A tél dere már…..
Az én világom Kerek kalács 2015.04.03 20:36:22
Szeretjük fogyasztani, ezért gyakran sütök kalácsot. Most a húsvéti sonkához, kolbászhoz készítettem két darab kerek kalácsot, a hozzávalókat is így írtam le. Hozzávalók: 70 dkg finomliszt 2 evőkanál kristálycukor 10 dkg lágy vaj vagy margarin két tojás sárgája 3…..
  Sándor napján megszakad a tél, József napján eltűnik a szél, Zsákban Benedek hoz majd meleget, Nincs több fázás, boldog, aki él. Már közhírré szétdoboltatik, Minden kislány férjhez adatik, Szőkék legelébb, aztán feketék, Végül barnák és a maradék.      ..
  Kertészkedem mélán, nyugodtan, Gyümölcsfáim közt bíbelek; Hozzám a tiszta kék magasból Egyes daruszó tévelyeg; Felém a kert gyepűin által Egy gerlice búgása hat: Magános gerle a szomszédban - S ifjú nő, szemfödél alatt. Kevés ember jő látogatni, Az is csak elmegy…..
Kertészkaland Kerti évzáró 2014.12.30 18:18:19
Szép évet zárok, mert a kertem is sok örömet és sikert hozott 2014-ben. Sok munkát és odafigyelést igényelt a kert, de a sok szépség mellett eredményes volt kis gazdaságom, hiszen családom számára sok minden megtermett. Volt folyamatosan vegyszermentes, friss zöldségünk és…..
Sütés nélkül készítettem a falatnyi diós golyókat. A gyerekek imádják, pillanatok alatt elfogy majd. Elkészítése egyszerű és nem túl időigényes.   Hozzávalók: 30 dkg darált, pirított dióbél 50 dkg darált háztartási keksz 3 evőkanál kakaópor 4 evőkanál…..
Gyakran készítek töltött csirkét, a töltelék ízesítését és a sütés módját variálom. Most sütőzacskóban sült együtt pár egész krumplival.   Hozzávalók: 1,5 kg körüli egész csirke 2 darab egész tojás 2 darab szikkadt zsemle 1 dl tej só 1 kávés kanál…..
Kertészkaland Csicsóka 2014.11.21 18:52:19
A csicsóka (Helianthus tuberosus) gumós évelő növény, közeli rokonságban van a napraforgóval. Régen a szegények krumplijának ismerték, népies nevei a földi articsóka, indiángyökér, napgyökér, földi napraforgó, földi alma, tótrépa, csókapityóka. Pár éve néhány…..
  Be jó lenne még azt mondani mindig: Szívem fürösztik tavaszi kegyek, a napsugár is éget, virágosak a rétek, és holnap kirándulásra megyek. Be jó lenne egy szép kézlegyintéssel elintézni az egész őszi dolgot: - Eh, nem fél, aki bátor, csak rövid nyári zápor, és boldog…..
Délutáni uzsonnához készítettem ezt a gyors és igen finom mézes-almás lepényt. Hozzávalók: 35 dkg rétesliszt 4 evőkanál kristálycukor 1 csomag sütőpor 1 kávés kanál őrölt fahéj 4 darab egész tojás 10 dkg olvasztott vaj 2 dl tejföl 8 darab közepes nagyságú…..
Családom férfi tagjainak mostanság kedvenc időtöltése a horgászat. A zsákmányt általában visszaengedik, de azért néha a konyhába is kerül belőle. Most pisztrángot hoztak, amit egy vacsorára elkészítettem. Legnagyobb munka a halak megtisztítása, előkészítése volt. A durva…..
Kertészkaland Bogarak és mások 2014.10.10 18:44:34
Kertemben sokféle bogár, rovar volt az idén is.A méheknek, katicabogaraknak örültünk, a hangyák is szorgosan dolgoztak, de volt, akiket nem láttunk szívesen. Mivel vegyszermentesen művelem a kertet, így nem véletlen, hogy sokan voltak. A krumplibogarakat unokáimmal naponta többször…..
  Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinegemadárnak. Szeretne elmenni, ő is útra kelni. De cipőt az árva sehol se tud venni. Kapkod fűhöz-fához, szalad a vargához, fűzfahegyen lakó Varjú Varga Pálhoz. Azt mondja a varga, nem ér ő most arra, mert ő…..
Kertészkaland Nyári virágok 2014.10.02 19:42:57
Sok-sok virág nyílt a kertemben a nyáron, most összeszedtem egy vegyes csokrot a teljesség igénye nélkül. Vegyesen vannak egynyáriak és évelők. Gondozásuk napi feladat volt, elsősorban az öntözés, néha tápoldatozás. A legtöbb munkát a gyommentesítés adta, hiszen folyamatosan…..
Kertészkaland Sütőtök 2014.09.22 16:36:05
Kedvelt téli csemegénk az Észak Amerikából származó sütőtök (Cucurbita maxima). Kabakterméséből változatos nagy tápértékű édes és sós ételek, ivólevek egyaránt készíthetők. Régen kemencében sütötték az édes, tápláló, vitaminokban gazdag tököt és a magját.…..