Regisztráció Blogot indítok
Adatok
demisrussos

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak az év fesztiválján, de az összes Sziget-szervezésű fesztiválon lehúzzák a külföldi számláról vásárlókat. T. a BalatonSoundra próbált Németországról jegyet venni, és ő is belefutott a misztikus logikájú átváltási módszerrel, azazhogy online csak forintban lehet…..
Bruhaha, rohannom kell a gyerekekért óvodába, de ezt nem bírom nem megírni két mondatban. Az Index ma vendégvéleménynként lehozta Jeszenszky Zsolt lendületes publicisztikáját, amiben a szerző, aki a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének munkatársa, és az online fájlcsere elleni…..
demisrussos 2009.04.23 12:37:20
meg ugye a Mahasz is csak 1400 kiadót tömörít..mégis beszedi a kiadóidíjakat az összes zene után ami meg ugy nem 1400 hanem vagy 250-300.EZER .. de jó lehet Mahaszosnak lenni.. dől a lé! Milyen lehet az az érzés amikor más kiadók pénzét elrakod zsebre? Mert ugye ha nem jelentkezik a kiadó a pénzéért akkor 2 év alvószámla után a Mahasz közgyűlés hogy-hogy nem úgy dönt szétosztja tagjai között. 200 szoros a szorzó... !!

MEGVILÁGOSODTAM !!!!
Megpróbálom érthetően leírni miért is éri meg szar zenét kiadni Magyarországon.

1.lépés csinálsz egy zenét, tudod hogy a kutyának sem kell, de kinyomod 5000 példányban. Jó drágán árazod be a kiadványt jó sok számlát kérsz a költségekről.De úgy,hogy minden kiadásod számlája 15.000db-ról szól.
ráköltesz darabonként 400Ft-ot.Promóval együtt mondjuk 700 Ft-ot.

2.lépés mivel eleve tudtad hogy szar amit kiadsz, nem is számítasz nagy fogyásra ..meg hát 6000Ft az ára.. persze a kutyának sem kell. nemsokára a legalsó polcon árulják 199Ft-ért

3.lépés nem szomorkodsz, szépen felvásároltatod egy jó ismerősöddel mind az 5.000 db lemezt..és jól bezúzod, hogy ne foglalja a helyet
Eddig befektettél 4.5M Ft-ot

4. ooopsz tátátá! aranylemez lett !!nem is hittük volna , de minden arra vall,hogy mégiscsak fogyott,hiszen 15000db-ot megvásároltak belőle

5. jön a nagy Mahasz nap... összegyűltök, szavaztok és a 2 évig alvószámlákon nyugvó kb 236500 kiadó pénzét szépen szétosztjátok ugye mert nem jelentkezett a Mahasznál magától. Miért tette volna? (a Mahasz által kitalált matricás rendszer ugyanis nem teszi lehetővé a kiadó azonosítást)Szóval nem kérvényezték a Mahasz tagságukat ezért nem is jár nekik. Ez az alvószámlákon nyugvó összeg számításaim szerint minimum 1-1.5 MRD forint évente

6.Figyelnetek kell arra, hogy nagy táskával érkezzetek az ünnepélyes ceremóniára. Figyelni kell arra is,hogy a tolakodásnál az arany-platina-gyémánt lemezeseknek, vagyis nektek kiemelten több pénz jár! Mivel nem egyenlőarányban oszlik el a pénz. Ha szerencséd van és a többiek sem adtak el 10-15 ezer darabnál többet akkor szép napod lesz.

7. Mivel csak kb 20-30 arany-platina lemezes van évente Magyarországon. Szerencsére nem sok felé kell osztani a lopott pénz nagy részét.(most már te is a klikkhez tartozol úgyhogy csendben maradsz és kapsz 30-40 millát.

Nem rossz: sztár lettél vagy sztárt csináltál, kerestél nagyon sok pénzt,kaptál vázát, kaptál egy zsiráfot is, meg még pénzt. Ja és ne felejtsük el 4.5 milla volt csak a befektetni valód.

Na ezért éri meg nagyon szar zenét kiadni vagy csinálni.

Ja és ez hogy jön a Jeszenszky féle DJ szövetséghez.

Jeszi a Mahasz matricával legalizálja a DJ-k nyilvános zeneszolgáltatásának jogdíjait. Mivel tulajdonképpen nagyjából csak a DJ szövetség prominens tagjai adnak ki hivatalosan DJ mixeket.Ugye ők általában saját producereik/kiadóik is maguknak. Évente aránytalanul sokat adnak ki fejenként.
A Mahasztól a kiadóktól elcsent és az év végén szétosztott összegből így már nekik is elég szép összeg jár. Nem a DJ szövetséghez befutó pénz a biznisz hanem a Mahasztól a DJ szövetség tagjaihoz befolyó lé.

Erre mondják azt, hogy ügyes... de akkor is lopás.Ugyanolyan lopás mint más cikke alá oda írni a nevünket, vagy ellopni más virtuális identitását. :)

Jelentős kedvezménnyel juthatnak Sziget jegyhez a felsőoktatásban tanuló diákok idén. Az akció keretében a tanulók olyan csoportos (ottalvós illetve hazamenős) bérleteket vásárolhatnak, melynél a kedvezmény a csoport létszámától függ és akár 50%-kal olcsóbban is lehet…..
Míg a fesztivál az utóbbi két évben büszkén hirdette, üzleti alapon oldja meg a szervezést, idén megint a Miniszterelnöki Hivatalhoz fordultak, hogy támogatást kapjanak a központi költségvetésből. Az egész költség öt százalékát kérik az államtól: az idei költségvetés…..
demisrussos 2009.04.14 11:13:57
@Celtic:

Értem én, hogy véded magyarország leg toi-toi szagúbb rendezvényét, de nem elég csak helyesen írni.

Számolni is tudni kell...

demisrussos 2009.04.15 14:04:50
@Celtic:

Azért mert az országimázst k.drágán csinálják, annak az az oka hogy a ráköltött pénz minimum felét lenyúlják ill. rosszul költik el.
A Sziget már régen nem hoz újabb arculatot nem tesz többet hozzá mint eddig . A külföldi megjelenéseit is nagyrészt eddig is az állam fizette, a Magyar Turizmus zrt. A sziget által idevonzott turisták nagyon keveset költenek, mivel azért jönnek ide mert ez a legolcsóbb megafesztivál Magyarországon. Tulajdonképpen a szigeten költik el az összes pénzüket kajára-piára- egyebekre. Szerintem semmi pluszt pénzt nem hoz az államnak ahhoz képest mint amennyire ezt a szigetvezér hangoztatja.
Az állam támogatja egyébként a szigetet az idén is: ingyen kapják a területet (900M ft-ot kellene fizetni), 50-70M-et költ rájuk a turizmus rt, a Pécs 2010 bemutatása sem ingyen megy ... Valószínű Pécs 2010re is rátette a kezét a Sziget..

Szóval mi a faszomért kell beléjük tolni még kurvasok pénzt??
Miért támogatna egy monopóliumot az állam? Annyira jól megy?