Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thor der Gott

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre itt a húsvét reggel,Minden legény korán felkel.Vödröt, korsót kútba merít,Leönti a lányok fejit.Szabad-e locsolni? Én HR-es vagyok, jelenleg akasztják a hóhért, mert munkát keresek. Az elmúlt 5 hétben legalább húsz konkrét állásra jelentkeztem, csak és kizárólag…..
Thor der Gott 2009.04.13 14:49:46
Sziasztok !

Egyik szemem együtt érez a postolóval, a másik meg csak mosolyog. Kajánul !
A HR-szakma ma Hungarisztánban ha lehet, még a politikusokét is alulmúlja. Saját tapasztalataim vannak az eltelt 3 évből és összességében (2 esetet leszámítva) lesújtó !
Én mérnök-üzletkötői poziciókat kerestem és végül 3 hete már ott is dolgozom. Mondom: majdnem 3 év munkanélküliség után !
A tapasztalat: A HR-s emberkék halovány fogalommal sem rendelkeznek a megbízó által megadott pozicióról és az ahhoz szükséges emberi jellemzőkről ! A több mint 100 interjú során mindössze egyszer, igen 1x voltam személyiségteszten !!! De még itt sem kanyarodott a beszélgetés soha a kommunikációs képességek felmérésére ! Ugye mondanom sem kell, egy üzletkötőnél ez a belépő, amolyan kötelező penzum !
A cégeknél lefolytatott interjúk is kimerítik a szánalmas.hu-t. Mondom ezt azután, hogy mind magyar, mind külföldi vezetőkkel beszéltem interjún !
A nyelvtudásról meg annyit, hogy az én - javulást bőven elviselő - német tudásom is elegendő volt 10-ből 9x, hogy a másik oldal csak pislogjon és gyorsan visszatérjem magyarra !
Node van 2 pozitív példa is. Az egyiknél a már említett személyiségteszt mellett az irodavezető igyekezett az interjút belsőségessé, majdhogynem barátivá tenni. Sőt, jótanácsokkal is ellátott. Kötetlen, vidám beszélgetés, majd az ígért visszahívási határidő betartása, értesítés az osztrák megbízó jöveteléről, majd a megígért visszahívás a döntésről. Nem kellettem, de bavallom, jólesett ez a fajta hozzáállás. És bár az illető svájci volt, a magyar munkatársak is pont ezt a mentalitást képviselték. Szóval lehet...
A másik, az a mostani munkahelyem előzménye volt. Agilis, 30-on inneni hölgy fogad, majd mindössze 20 perc intenzív beszélgetés után (ahol csak az újraoltási bizonyítvány nem került szóba!) alatt eljutunk, hogy ő kiközvetít. A megbízó cégnél ő is ott van és képben is. Teljesen !!
A vicc az egészben az, hogy ugyan evvel a fejvadász céggel volt a legnegatívabb élményem is !
Akkor 1 órai várakoztatás után közölte az interjúztató (30 körüli férfiember), hogy megcsúsztunk, 5 perce van. Szerintetek mire volt elég ?
Visszatérve a HR-hez. Jelenleg csupán a megfelelő önéletrajzszám leadására törekszenek, a minőségre szinte nem. Jó példa az olyan hirdetés, mely ugyan 1 hónapra szól, de 2 (!) nap után már lejárt érvényessége jelenik meg a monitoron ! Naja, 2 nap alatt jelentkezett az Úristen ! Hát persze !
Szó nincs szűrésről, vagy kiválasztásról ! Aki valamennyire is megfelel, azt már küldik is tovább. Tulajdonképp - enyhe túlzással - elég lenne egy fényképet is beküldeni, nem pedig önéletrajzokat (akár több nyelven), mert úgy is pofára megy a dolog.
Na ezért vagyok kaján.
Együttérző meg azért, mert tudom mit jelent munkanélkül lenni. Én is végeztem fizikai munkát. Kapargattam a leragadt olajsarat a MÁV Járműjavítóban, most húsvét vasárnap meg éppen parkolószámokat festettem.
Csak ezt k...va szar érzés végzett gépészmérnökként !