Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peti

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Dömdödöm... 2006.12.22 19:36:00
Meghalt Lázár Ervin.Mesét mondani nehéz hivatás, ő viszont könnyedén művelte, vitorlázott a saját szabadon engedett fantáziáján, jó széllel, jó társasággal a fedélzeten. Mikkamakkával, Aromóval, a fékezhetetlen agyvelejű nyúllal, Szörnyeteg Lajossal, Ló Szerafinnal és a…..
w Kívánjuk a sajtok szabadságát 2006.12.19 17:49:00
Vettem egy darab sajtot a Matchben. Nem volt vele különösebb tervem, azért vettem, hogy legyen sajt a szendvicsre. Azt már tudom, hogy ha például melegszendvicshez kell, akkor alaposabban kell vásárolni, mert a melegítést-pirítást csak az igazi sajtok bírják ki, a savóból és oltott…..
w Szavazz ránk, loptunk! 2006.12.14 17:13:00
A gyűlölet és a megvetés jogos, a csodálkozás viszont nem, amikor a közérdek a vastag pénztárcák előtt földig pucsítva, koszos kis kurvaként testesül meg a magyar pártokban. Például eladnak ezt-azt pályáztatás nélkül, áron alul, sonderangebot, vegye-vigye. Most épp a…..
Peti 2006.12.16 07:55:37
kovvacs

"Az egyik szívás az, hogy nem egyenletes a korrupció elfogadottsága illetve elutasítottsága. Pl. megtanultam borravalót adni a pincérnek, de nem tudom, hogy mikor mennyivel és milyen módon illik melyik orvost megkenni, ezért pl. a gyerekorvosunk minden bizonnyal marha rosszul jár velünk. Amikor bedagadt bokával vártam egy (hehe mostmár súlyponti) kórház traumatológiáján, nem tudtam, kinek hogyan kéne stexet leadni, hogy ne kelljen 5 órát várnom a soromra, miközben az összes később érkezőt behívták."

Ez sántít. Nem ugyanaz a szitu, ha a vendéglőben vagy a benzinkútnál adok némi borravalót, mert ezt önként teszem, akkor is ki fognak szolgálni, ha nem adok, legfeljebb néha rámborítják a levest. Viszont az, hogy bizonyos állami megbízásokat semmi esélyed nincs megkapni, még akkor sem, ha te teszed a legjobb ajánlatot, vagy hogy a hivatalnok nem intézi el az ügyedet csak ha megkened, vagy hogy a hivatalnok hajlandó egy kicsit félranézni, ha megkened, na ez a kőkemény korrupció. Ezen nincs mit megtanulni, ezt ki kell írtani gyökerestől. Egyébként nem lenne nagyon nehéz. Létre kellene hozni egy a telefontanú-hoz hasonló rendszert, ahol anoním módon be lehetne jelenteni, ha pl. egy egyébként természedvédelmi terület besorolású telken felépül egy 250 M Ft-os ingatlan, vagy ha egy tenderen a legdrágább ajánlattevő nyer. Ezekről mind értesül valaki csak kinek szóljon? Az ügyészség pártos, a bíróság és rendőrség függetlenségéről pedig még beszélni is kár.
w A Gyurcsány-csomag mellé 2006.12.14 09:00:00
Szép dolog a reform, a maga módján a megszorítás is szép, a karácsony viszont még szebb. Nekünk kevésbé; felnőttfejjel ez az egész hercehurca több nyűggel jár nettó, mint örömmel, de a gyerekeknek nem kell a Saturnban tülekedni, se fenyőfát faragni bajonettel, tehát nekik ez…..
w Azurák Csaba, baszd meg 2006.12.10 20:03:00
...ha simán lenyúljátok a sztorit, akkor csak marad minden a régiben. De - ha már felhívsz, - ha megígéred, hogy meghivatkozzátok a forrást,- ha én csinálom meg és küldöm el nektek a chates accountot,- ha ezután még azt is elmagyarázom, hogy azért nincs attachment, mert a képek a…..
Peti 2006.12.12 08:19:10
Valaki írta korábban, hogy a kereskedelmi tv-k a megjelenésükkor gyorsan elcsábították a közszolgálati tv-k nézőit a pörgősségükkel, fiatalos és a korábbihoz képest dinamikusabb képi világukkal, ma meg azt látjuk, hogy ehhez képest nagy csalódást okoztak. Én továbbmegyek: ezek a tv-k a világunkban jelenlévő gonosz és ártó szándék - ha tetszik, a sátán - egyik megjelenési formái. Hathatós közreműködésükkel lassanként lebontjuk a civilizáció valamennyi vívmányát. Az erkölcsi erózióhoz csak annyit, hogy a szüleim, nagyszüleim, feleségem szülei, és általában az előttünk járó generációk családjában nem volt divat a káromkodás, a csúnya beszéd. Ma mit látunk? Nem akarom saját magam ismételni, de jelentős romlás tapasztalható, nézzetek körül bárhol.

Egy jelenség feltűnik nekem a tv-kkel kapcsolatban, cáfoljátok vagy erősítsétek meg: manapság baráti társaságban, iskolában senki nem beszél a tv-ben látottakról. Miért? Mert a.) annyira silány, hogy nincs róla mit beszélni, b.) mert az emberek maguk is szégyellik, hogy megnézték. Maguk is érzik, hogy nem kellett volna, de nem tudtak ellenállni. Én még emlékszem, amikor megvitattuk, hogy mit láttunk a Deltában, a Családi Kör-ben, a Tenkes Kapitányában, a Keménykalap és Krumpliorrban, még anno az "egyesen". Milyen jó volt, hogy hétfőn nem volt adás, lehetett kártyázni, gyereket csinálni, beszélgetni, stb. Apropó Családi Kör: egy műsort azért a védelmembe vennék, a Barátok Köztet. Épp azért szeretem, amiért a South Park-ot is. Tudva vagy tudatlanul, de aktuális problémákat dolgoz fel. Régebben Ranschburg Jenőtől megtudtuk, hogy a szülői attitűdőket két dimenzió mentén osztályozhatjuk: lehet a szülő meleg és hideg, valamint lehet korlátozó és megengedő. Ugyanezt megtanuljuk a BK-ból is, csak ott Zsuzsa (meleg-korlátozó) és Orsi (meleg-megengedő) van Ranschburg Jenő helyett.

Kicsit elkalandoztam a témától, elnézést.

Peti
w ...és úristen az égben 2006.11.19 22:38:00
Meglepő, hogy buzi- meg cölibátustémában megy az önfeledt valláserkölcsi vita ezerrel, a náci ufók meg a rakománykultusz bezzeg le van szarva. Szinte. Azért meglepő, mert nagyon is összefüggnek ezek a dolgok. Könnyű kiröhögni azokat, akik szerint Hitler a Holdon él. Még…..
w Két hónapja kúrtuk el 2006.11.17 08:30:00
Ma két hónapja nyilvános az őszödi beszéd, a magyar nyelvű kultúra felbecsülhetetlen értékű kincse. A Halotti beszéd után csaknem ezer évvel keletkezett nyelvemlék nagyjából azzal felel az ősi szövegre, hogy "kelj fel és járj, bazmeg". Két hónap alatt…..
w A bank és a balfasz 2006.11.14 07:16:00
Na jézusmária, véget ér a magyar bankok aranykora. Jön a megszorítás meg a gázár, nem vesznek fel az emberek annyi hitelt, mint eddig. Kár, hogy erre a kényszer, és nem a józan ész készteti őket. Kedves olvasó, eljött az idő a szembenézésre. Lakáshitel oké, jobban megéri,…..