Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Réééka

5 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap sajnos megint esett egész nap, így a betervezett hajótúrát elhalasztottuk. Reggel el kellett hagynunk a jó kis szobánkat a Four Seasons-ben, mert tele volt a szálloda, így nem tudtunk hétvégére ottmaradni. Ezt persze tudtuk előre, de azért reméltük, hogy mégis sikerül…..
Délelőtt a Chorai Megváltó templom 1300-as évekből fennmaradt gyönyörű állapotú freskóit és mozaikjait tekintettük meg (az UNESCO Világörökség része). A templom belső részét most felújítják, de már a külső folyosókon lévő csillogó mozaikokért is megérte elmenni.…..
Kedden folytattuk az Óváros felfedezését. Szerencsére a szél nem fújt annyira, az eső is csak néha szemerkélt. Az Aya (vagy Hagia) Sofia  Isztambul leglátogatottabb látványossága. Itt is hosszú sorokban állnak az emberek, hogy bejussanak, pedig már nincs is főszezon - mi lehet…..
Réééka 2014.10.29 22:13:29
@Simulacrum: Kutyák is vannak ám szép számmal! Mindenki eteti őket, jó nagyok. Kis termetűt nem is láttunk még...
Gyertyatartót már feladtuk postán, szépen fog mutatni a nappaliban! ;-)
Egy hét Isztambul Topkapi Szeráj 2014.10.27 21:45:32
Üdvözlünk Mindenkit Bizáncból! Gyorsan megérkeztünk Pestről az Atatürk repülőtérre, metróra és villamosra pattantunk, majd behúztuk bőrödnjeinket a Four Seasons Hotel ajtaján. Kérdezték, hogy hol tett ki minket a taxi - valószínűleg nincsenek hozzászokva a gyalogosan…..
Réééka 2014.10.29 22:10:19
@A.T.S.: Hali!
A szép sárga színű ház az pont a szállodánk! :-) De persze a többi is szép ám.
Egy hét Isztambul Mecsetek 2014.10.29 21:36:07
Képzeljétek, ma este visszatértünk a szállodába és már a recepción modták, hogy ne ijedjünk meg, ha bejöttek a szobánkba annak ellenére, hogy kitettül a "Ne zavarjanak" táblát. Ugyanis már 2 napja kint volt, mert több okból sem szeretjük és igényeljük, hogy naponta…..
Mai úticélunk a Maxikóvárostól 40km-re lévő Teotichuacán volt. Itt található Mexikó egyik leghíresebb és leglátogatottabb nevezetessége, az egykor 25km2-en elterülő piramiskomplexum. Leghíresebb (és legnagyobb) épületei a Nap és a Hold piramis, valamint a Quetzalcoatl templom.…..
Réééka 2012.10.23 14:21:26
@Simulacrum: Ez a mi szuper ötletünk volt ;-) amit aztán mások is lekoppintottak, pl. a 2 magyar turista, akikkel találkoztunk.
Kiwik és kenguruk Még élünk... 2010.04.03 13:34:00
...ezt a részt tulajdonképpen már egy hete megírtuk, csak azóta nem volt internet hozzáférésünk. Megint eltelt egy pár nap, ideje írnunk néhány sort, hogy hűséges olvasóink ne unatkozzanak J Ott tartottunk, hogy megérkeztünk Darwin-ból Perth-be egy kellemes 3,5 órás repülőút…..
Réééka 2010.04.04 03:17:24
@Simulacrum: A retusálás rész nagyon rosszul esett, nem is értjük, hogy mire gondolhattál...
Ja, és nem kihagyni egy bejegyzést sem! Kicsit ellustultál mostanában a kommentekkel.

@A.T.S.: Szerencsére sokszor nem kellett ásni, de azért jó, hogy vettünk egy mini ásót :-)
Kiwik és kenguruk Red Center 2010.03.20 00:14:00
Az elmúlt 3 nap igazán különleges volt az Outbacken a nagy sivatagban. Sok mesélnivalónk van és annál is több képünk! Ott hagytuk abba, hogy megérkeztünk Alice Springsbe. A vonat hihetetlen élmény volt (leszámítva az éjszakát a széken töltve) gyönyörű kilátással több, mint…..
Réééka 2010.03.25 05:58:21
@beneda:

Köszönjük a képeket, megnéztük a síelős kalandokat. Egy kis felfrissülést hozott a fülledt trópusi melegbe.
Réééka 2010.03.25 06:03:52
@Simulacrum:
A terepjárót kivételesen épen vittük vissza immár másodszorra is (Alice Springsben és Darwinban). Amúgy egészen véletlenül 2 teljesen egyformát kaptunk.
Az állatokat továbbra is lelkesen számoljuk, bár András a krokodiloknak nem nagyon akarta ellenőrizni a nemét :-)
Réééka 2010.03.25 06:09:28
@Szálarcos:
Előző kérdésedre válaszolva kenguru szőrt nem vettünk, de a kalapjaink kenguru bőrből vannak! 3-szor annyi kenguru van ugyanis mint ember, így minden évben kvóták vannak a vadászatukra vonatkozóan. Uluru daradot szintén nem hoztunk, mert nagy balszerencsét hoz arra aki elviszi. Ezekről sok történet olvasható a látogató központban.
G’day Ausztráliából! Átrepültünk a Korall-tengeren Aucklandből Melbourne-be. A közel 4 órás út az időeltolódás miatt tulajdonképpen csak 2 óra volt. Most harmadszorra repültünk Melbourne-be, de még mindig nem láttuk a várost, persze az út végén majd bepótoljuk. A…..