Regisztráció Blogot indítok
Adatok
from 90\'s

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző rész tartalmából: a múlt heti posztból többek között megtudhattuk, mi köze a fűzfának az aszpirinhez, mitől tudnak repülni a boszorkányok, hogyan halt meg Szókratész, és általában hogy viszonyul Doktor House a növényekhez. Ígéretünkhöz híven folytatjuk. Mint…..
47 éves korában meghalt Jani Lane, a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik nagyon kedvelt rockzenekarának énekese. A Warranttal a Cherry Pie és az Uncle Tom's Cabin című nótákkal igen szép sikereket ért el, öt albumuk tízmillió példányban fogyott világszerte. Az utolsó nagy sikert…..
Minden Dream Theater-rajongó rémálma vált valóra valószínűleg, mikor elolvasta azt a hosszú közleményt Mike Portnoy dobos-dalszerző hivatalos fórumán, amiben a zenész leírja, hogy 25 év után kilép az általa is alapított zenekarból. Nem akarjuk most itt az egész üzenetet…..
from 90\'s 2010.09.18 02:37:08
Kedves @satch! Találgathatok?

Nem vagy idősebb 28 évesnél,
az a fajta vagy aki szereti magát megkülönböztetni, azzal, hogy csak instrumentális és ún. agyas, prog-zenéket hallgat, nem zenéltél még soha profi csapatban és nem tudsz semmit Kip Wingerről - így valószínűleg Rod Morgensteinről sem.

A helyzet az, hogy az Usa-ban elsősorban a dalszerzőket becsüli meg a zenésszakma, azután a gitárhősöket. A R'n'R tulajdonképpen a dalról szól, ha igazán sikeres instrumentális vagy prog számokat keresel, mindegyik DAL, és nem öncélú hangrejszolgatás némi énekkel - ami valljuk be az utóbbi időben elég jellemző volt a DT-re. Kip Wingernek több Alice Cooper lemezt köszönhetünk, de más kiemelkedő zenészekkel is együtt dolgozott a Winger alapítása előtt és után.

Amelyet közösen alakítottak Roddal, Rebbel és Paul Taylorral. Rod Morgenstein élete egyik legmeghatározóbb élményének a Kip Wingerrel kötött barátságát tartja. Az onnan ki is lehet lépni-ről elég ennyi.

Képzett zeneszerző, profi zongorista és gitárjátékos. Ha talán belehallgatnál a Winger lemezeibe és félretennéd azt a szofisztikált izlésedet, talán felfedeznél némi újdonságot. Ígérem találni fogsz benne. Lehet,hogy a hair-metalt sem kétbalkezes faszok találták ki...

A 2009-es Karmát meg töltsd le nyugodtan, bizonyára kielégíti a legkényesebb ízlést is.

Ja, 1ébként mondom ezt úgy, hogy az eddigi összes DT koncerten voltam itthon, megvan minden lemezük, még a demók és bootlegek is A legtöbb DVD és oktatóanyag, a LTE, a Transatlantic stb., stb., stb.

Ha tévedtem valamiben, akkor nyugodtan lőjj vissza. Üdv
B-oldal A KISS Budapesten 2010.05.31 08:00:00
Régi idők rákenrollja. Kitörő erővel és energiájuk teljében adott jó hangulatú koncertet 28-án pénteken a Sportarénában a KISS együttes. Látványos SHOW elemeket felvonultató színpadi produkciójukra régi és új lemezeikről egyaránt válogattak számokat de a 36 év alatt…..
Gene Simmons KISS-basszusgitáros anyja-apja magyar volt, ezt tudtuk eddig is, meg az is, hogy Izraelben született, nyolcéves korában költöztek az apa nélkül Amerikába, soha nem élt Magyarországon, de mégis beszél magyarul. Ezt már többször is bizonyította, legutóbb épp a CNN-en,…..
from 90\'s 2010.02.18 20:54:38
@IGe:
Szerintem inkább operába menj, ne koncertre. De nehogy valami gagyi Mozart legyen, a minimum egy 6 órás Wagner! :)
from 90\'s 2010.02.19 01:17:46
@Illés Béla: Nem tényleg nem az, világzene, idén már a Muzsikás után lépnek fel a Szigeten úgy hallottam.
De azért ezt megnézheted, lehet,hogy még szerinted is belefér a rockba.
www.youtube.com/watch?v=kfmrX_WlM2w&feature=related
2010 nyarán Európába érkezik Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom (Hangrobbanás Európa-szerte: A kezdetektől a robbanásig) elnevezésű turnéjával a Kiss , írja közleményében a szervező Live Nation . A szöveg szerint a  harmincállomásos koncertsorozat az…..
  A rosszindulatúan hangzó pletyka, mely szerint a gyártók a tartós tesztelést az első néhány ezer vásárlóra bízzák, nem teljesen alaptalan. A jelenlegi modellciklusok mellett többre se idejük, se pénzük nincs.  Vélemények az azonos című írásunkról...
from 90\'s 2009.07.01 09:07:33
Nekem csak kérdéseim lennének.

Miért hisszük el, hogy az nekünk jó, hogy egy sokmilliós tartós fogyasztási cikk mondjuk gyorsabban megpusztul, mint amennyi idő alatt megkerestük az árát?

Miért fogadjuk el, hogy már szinte elfogadott elv az, hogy 3-4 évente cseréld is le, ha jót akarsz magadnak?

Miért tűrjük el, hogy a gyártók a saját sokmilliós befektetéseinket - amelyek kis kivétellel autó esetén persze mindig bukást jelentenek, de annak mértéke azért nem mindegy - a folyamatos ráncfelvarrásokkal és 4 évenkénti modellváltásokkal csökkentsék?

Saját példa: VW Polo 1,4 PDTdi 2002 nov. (03 modellév) szalonból, akkor még qrva drágán, de 600E-olcsóbban (ismeretség). 1 éves garancia (ha 1 hónappal később kapom meg 2 év...)14 szervízesemény. Nem pitiáner hibákkal. Amikor meguntam én kezdtem el szerelni, mert a tököm televolt vele, ráadásul nem akartam a szervízdíjak miatt legatyásodni. A futómű nem egyszerűen szar, hanem az autótervezés szégyene, csörög-zörög a belseje, a vezetőülés kárpitja rommá foszlott. Az izzók kéthavonta kiégnek, az akkut másfél évente megeszi, már minden világítóegysége (belső-külső) zárlatos lett, eltört, smd-hibás lett. Ennek ellenére ma is megy, a turbóban, kupplungban, váltóban, pd-ben 170.000 van. DE CSAK AZÉRT MERT LESZAROM, HOGY NÉZ KI, DE A LÉNYEGES EGYSÉGEK ÁLLAPOTÁRA ÉN FIGYELEK ODA. Soha sem tartottam be a VW által előírt 50,000 km-es olajcsere intervallumot (15,000), kicseréltem a váltóolajat (pedig nem kéne) stb.

Ezzel szemben van egy Galant V6-24 sportkombim. De érdekes, hogy az nem baszakszik soha. Oké, az egy közel 10 millás autó, de most 12 évesen is többet ér (a piacon is), mint a 6 éves és 3 miliós dágvány, amit annak is köszönhetek, hogy 2005-ben előjött az új face (köszi VW rohadjatok meg, mert még jobban is néz ki).
Az autó anyagból, becsülettel embereknek - emberektől, hát ez meg egy dízel seggrakéta (tényleg mocskosul megy)káposztafejektől és számítógépektől fogyasztóknak. Na ez az én bajom. Bocs mert hosszú.
from 90\'s 2009.07.01 11:39:04
Hát sokkal többet nem értettem meg az egészből, de volna még néhány kérdésem.

Közgazdaságtanilag valamint marketingszempontból, az elégedett vásárlónál nincs jobb reklám. Az emberek megosztják egymással pozitív tapasztalataikat, beszélnek egymással egy termék földöntúli tulajdonságairól, márkahűségüket, a gyár vagy cégcsoport termékeihez való ragaszkodásukat fejezik ki. Ingyen reklámozzák a terméket.

Olyan ez mint a katonatörténetek. Szopás ide, szívás oda, idővel minden megszépül, senki sem szereti bevallani, hogy baromságot csinált. Az emberek általában mindig kevesebb üzemanyagot és szervízköltséget vallanak be és nagyobb teljesítményt.

Vicces látni, hogy minden autón duplájára nőttek a logok.(sajnos néhány tipust enélkül már meg sem lehetne különböztetni…)
Az autógyártóknak nyilván nem az az érdeke, hogy örökké használj egy-egy tipust, mint ahogy az sem lehet szempont, hogy mielőbb beokádjon a verda. A kérdés a részletekben rejlik.

Vajon miért van az, hogy a márkahű, új autót vásárlók nagyrésze 3-4 évente lecseréli, a cégcsoporton belüli más tipusra, vagy a faceliftet követő, esetleg új szériára az autóját? Nem bízik a gyártmányban? Túl sokba kerülne a következő években a fenntartás?

Márkahűség = bizalom. Akkor az hol van, vagy csak 3-4 évig tart?

A szalonból vásárlók (akik között sok korábbi márkahű van) másik fele pedig miért mondja azt, hogy szalonból újat soha, vagy miért is átkozza el örökre a tipust?

Ezeknek az anomáliáknak a kiküszöbölésére van ott a reklám intézménye. Annak a sugalmazása, hogy ne törődj vele, hogy irrálisan drága, magas a fenntartási költsége, stb.

Ha belerohadsz is neked ilyen kell, mert ez a trendi.

A legjobb példa erre az LCD-projektor meg a 100HZ-es digit síkképcsöves tv. (10 éve kezdődött a hülyeség) Azt a hülye is látta, hogy a projektor képe sokkal szarabb mint a képcsőé. DE NAGYOBB ÉS AZT A SZOMSZÉD IS LÁTJA. A mai LCD, plazma stb. tévék képe még mindig sehol sincs egy tisztességes képcsöveshez képest, az élettartamuk pedig a töredéke. Mégis már csak azokat az energiapazarló szemeteket lehet mindenütt kapni, és veszik mint a cukrot. Pedig tudjuk, hogy nem jobb, de elhittük mert a villogó doboz azt mondta…

Na autó ügyben is ez a helyzet, az igazság valahol nem középen, hanem a globális gazdaságpolitika sötét bugyraiban keresendő. Egy biztos mi nem járuk jól sehogy.
from 90\'s 2009.07.01 16:00:24
@Érdekes: Hát én azért ajánlanám a Bang & Olufsen BEO Vision képét a figyelmedbe. Lehet, hogy beszarsz. A tv nem a Sony-nál kezdődik, Te tudtad? B&O, Barco ezek tévék, a többi...
Btw, leírtam: 10 éve. Tíz éve melyik nem sík képcsöves tv tudta a minőséget? 1-2 milliós áron? Ma lehet, hogy a 300 környékén megvehető plazmák már jók, de akkor sem fognak annyi ideig tartani mint egy jó képcsöves. Én erről beszéltem, mindenesetre más stílusban mint Te. Nem vagy egy kicsit fiatalka véletlenül? Ez a nagy lendület... az viszi a világot a romlásba. Példa volt basszus, tíz évvel ezelőttről. Még jó, hogy nem vagy teljesen szakértő ebben a kérdésben. Tedd hozzá szépen: is. Ja és tényleg szerencsém van. Mert tudok nevetni.
Szombaton kezdődött, és egészen május 2-ig tart a Mediawave Győrött, aminek keretében Magyarországra látogat T.M. Stevens is a Shooka Zooloo Projekt vezetőjeként. A csapatban Stevens mellett jelenleg Stevie Salas gitározik (Mick Jagger) Delmar Brown billentyűzik (Miles Davis) és…..
Tommy T-Bone Lee a Mötley Crüe azon tagja, akiről még az is hallott, aki nem tudja megkülönböztetni a glam-metált a grindcore-tól, hiszen alaposan megkúrta Pamela Andersont, és erről még videófelvétel sem átalott készíteni. Ez az igazi rakenroll, mondhatnánk, de hálistennek a…..
from 90\'s 2009.04.23 10:08:06
@Zep: Nem mondtam egy szóval se, hogy ne lenne a Rush a minőség szimbóluma, sztem elég nyilvánvalónak tűnik abból amit leírtam. A Rushnak is vannak kiszott nagy dalai. Distant Early Warning, Tom Sawyer etc. - óriásiak, ráadásul nélkülük és a Pink Floyd nélkül tényleg nem lett volna se Queensryce, se DT. DE HA A BÚRÁMAT AKAROM RÁZNI KISSÉ MEGALAKULVA, AKKOR BETOSZOM A FEELGOODOT, MER' ÚGY A JÓ. A sláger szót pejoratív értelmezésétől szerettem volna megszabadítani az előbb, vesd össze: Franky Goes to Hollywood és Kozsó. Mellesleg miért van az, hogy a nagy prog bandák tényleg nagy slágerei, amellett, hogy nagyon jók, azért a fő csapáshoz képest mindig limonádéra sikerülnek, pl.: Run Like Hell, Learning to Fly (én imádom mindkettőt, de a nagy Floyd-buzzerek szerint lime)? Nem mindig a közízlés rossz. Tod, my heart is beating like a jungle drum.
from 90\'s 2009.04.23 17:06:24
@Balance Of Power: Mondok: rihellem a Huligenyát - ergo a wannabeságukat is. De ettől még az a 2-4 ott van. Kiss Endy, kis ország, kis piac, semmi önálló ötlet, bután lopva minden = nagy fos. Az ismert (mondom még1x ISMERT) magyar zenekarok közül nem sok jó egyéni és egyben világszínvonalú produkciót láttam az utóbbi 25 évben. Sem zeneileg, sem a hangszeres játék minőségében, ötletességében, egyediségében nem volt olyan sok érdemleges. Kópia az bezzeg ezer. De zömmel mind szar...
Mick Mars nyilatkozta a Crüe szőke frontemberéről, hogy szerinte soha nem volt hangja, és hallása sem nagyon, de ha dugni akartak a koncert után, akkor nagyon jól jött. Igazi szörfös gyerek Kaliforniából, mindenbe beleszarós iskolakerülő, aki annyit tudott csak, hogy ha kigombolja a…..
A klasszikus zenében a zeneszerző neve a védjegy, még akkor is, amikor az előadónak és az előadást összehozó hangmesternek több munkája van a koncertben, mint amennyi idő alatt a szerző anno összehozta a művet. Na jó, ez így talán túlzás, de az tény, hogy bár vannak híres hangmesterek, legtöbbjük…..
from 90\'s 2009.04.13 10:51:25
@Hamster: Te Jo'sten, külön poszt a KISS-nek?!:D Do it! Az élet furcsa szeszélyének köszönhetően 10 éves koromban (és bázz az nem tegnap volt) KISS-buzi lett belőlem... Nem nagyon múlt el. Ők tehetnek mindenről, tekintetes bíróság, mer eerabóták ifjú lelkem.
from 90\'s 2009.04.12 23:59:40
@Hamster: Ez így korrekt, bár Sabu abban azért különbözik, hogy saját zenéjét is próbálta - igaz tudtommal kisebb sikerrel - bemutatni. Tényleg érdemes meghallgatni néhány dalát, nagyon jól szerkesztett darabok, a pasas pedig jó színpadi előadó és meglehetősen jó gitáros. Viszont lehet, hogy pont "az" hiányzik belőle ami mondjuk Stanley Eisenből, Starchildot csinált. Mellesleg a Simmons-Stanley páros is jegyez egy jó pár slágert (asszem pl. Liza Minelli), illetve a kilencvenes évek elején egy csomó hairband lemezén (Wild Side-Under the Influence, Enuff Z'nuff )közreműködött mint társszerző és producer.