Regisztráció Blogot indítok
Adatok
foveon

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap 1169 dollárért kelt el egy igen ritka, a Fuji GX680-ashoz használható fénymérős kereső. Ez itt: Szó mi szó, ez igen hasznos holmi, de ennyit szerintem nem ér meg, még akkor sem, ha csudaszép állapotban is van. Ugyanis, nagy, ormótlan - tudom, az egész fényképezőgép…..
foveon 2013.06.20 18:01:28
@mudman: hat mar mondtam parszor hogy fussunk ossze egy du-an:)
egyebkent en is inkabb kulso merot hasznalok pont olyat mint a te spotmeter f-ed, vagy egy kis digisixet.
Bár időközben összeállt a Holgából és az Angulonból álló hibrid, de amíg alkatrészre vártam, bekerült még egy film a fertelmes műanyagobjektív mögé. Egy tekercs kisfilm. A középformátumú gépbe... A dolog - kisfilmet gyömöszölni egy középformátumú gépbe - nem…..
Néha újabb antik újságcikkek, prospektusok bukkannak fel a neten. Én meg igyekszem gyorsan lementeni őket, amíg ott vannak. Így most két új anyaggal bővül az oldal archívuma. Az egyik az első generációs 680-asról szól, a másik pedig a Fuji GW 670II-ről. Érdekes adat, hogy…..
Balázs elküldte a megoldást, Nikon Action Touch. 5 méterig vízálló, tehát akármilyen szélsőséges körülmények között használható, igazi (átvitt értelemben) előképe a GoPro3-nak, analóg viszonylatban. Irigyeltem mindíg a gépet, hogy miért nem vettem, ne kérdezzétek,…..
foveon 2012.11.23 20:32:48
@a lyukkamerás ember: mondhatnam mindre, mivel egyiken se lehet allitani szinte semmit ami az expoziciot befolyasolna. egyedul csak a fenymeres modjat, ezen a nikon gepen meg csak a fokuszt es azt hogy villanjon vagy ne.
vicces hogy a kezikonyve is a legegetobb fotos kerdessel kezd, a self timer-el...
foveon 2012.11.23 20:42:18
@a lyukkamerás ember: de ez megint az almat a kortevel dolog. az okostelo meg az action camera is masra valo. az indexen van egy aktiv gopro forum, ha valakit erdekel a tulajok gyakorlati velemenye ott meg lehet talalni minket.
A japán motorépítésről már mindent elmondtunk, ami érdekes lehet. Ennek ellenére időről-időre érdemes leragadni az újabb és újabb kiállítások képei mellett. Most a Sparetime Japan jóvoltából a Nagoya Speed and Custom Show fotóiból válogatunk – tessék csak kattintani,…..
Budapest, 2012. szeptember 30. Toma Mario, a budapesti Baross Gábor telep plébánosa, a Borromeo Szent Károly Papi Testvériség missziós olasz papja helyi szokás szerint 2012. szeptember 30-án megáldja a közlekedési eszközöket, autókat, motorkerékpárokat, bicikliket és akár a…..
             A téli motorozás nem egészséges. Ennek ellenére -4C°-ig vagyok hitelesítve. Tapasztalatom szerint az alábbi felszerelésekre van szükség:-Motoros kabát (téli kabát, aminek van bélése az ujjában…..
foveon 2011.10.27 22:07:42
@Etniez: ne tedd, nekem van es egy kalap xar. de legalabb rohadt draga. raadasul vezerlo nelkul nem er semmit, ami meg egy halom piz.
Élet kétkeréken 24000-es szerviz 2011.10.21 15:38:00
Időközben ez is megvolt. Semmi extra, gyertya, olaj- és olajszűrő csere, fékek beállítása, szelephézag ellenőrzése. Mindez majdnem' 24000 jó magyar Forintért. Dreamben csinálták, gond nem volt. Motul 5100 10w40 ment a motorba...
Gone in 60 seconds volt a rettenet film címe, amely a posztot inspirálta, bár a pontosság kedvéért módosítanom kellene Gone in 2 Weeks-re. Mielőtt a lényegre térek, muszáj kiírnom a filmmel kapcsolatos fájdalmamat: rohadtul bosszant, hogy Hollywood be van oltva autóbuziság…..
foveon 2011.04.23 19:39:00
@Tomchy: hat ja, lancos lakat, lehet belole eleg durva combos darabokat is talalni. ha kegli v melohely elott all az ember akkor nem is kell hurcolni mert rajtahagyja az oszlopon (mert ugye ilyenekhez kotjuk nem demszki karohoz), plusz combos, ha lehet riasztos tarcsazar. en meg soxor rarakok egy abus bordot (ez lapokbol all). persze valami riaszto se baj ha van. mire ezt mind lefureszeli az azert eltart egy darabig, plusz meg ott a tarcsazar ami egyfolytaban vinnyog. en egy ilyen abus lancot egyszer leflexeltem. eltartott egy jo darabig, raadasul 230v-os flexxel (nem hordozhatoval). plusz az ilyen vastag lancot ket helyen is at kell vagni mire lejon (abus 12x12mm-es acel lanc).
A több hónapos angliai gyógyszerkísérlet, nézelődés és előrehaladt depresszió után a Budapesten meglopott Aoki Kunio ismét előkerült. Ugyan a Carnet de Passage még mindig nincs a motorjához, de most már nem is akar: hónapokig hiába várt és spórolt, a gép nincs az ő nevén,…..
Nem vesz el egyetlen parkoló helyet sem az autók elől a függőleges kerékpártároló. Az amerikai ötlet előnye az is, hogy a működtetéséhez nincs szükség külső energiaforrásra, és még fel is dobja az épületek kopár falait. A New York-i székhelyű Manifesto Architecture…..
Ment már 220-szal, de csak görgőkön, szabad ég alatt eddig „csak” 171 a rekordja. Nagy György újabb idényt kezdett, hogy egyszer az amerikai Nagy Sóstóban új kerékpáros sebesség-világrekordot állítson fel. Csütörtökön a szél nem kedvezett, de Vecsés és Üllő…..
A lambrettások külön kaszt: valahol fölötte állnak a vespásoknak, de mélyen a rumisok alatt, távol az olyan parallel univerzumoktól, mint a Maicomobil MB200, a Tatran vagy a Heinkel Tourist. Egy biztos, nem könnyű a veterán robogósok élete – szerelés nélkül nehéz megúszni,…..