Regisztráció Blogot indítok
Adatok
judit88

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HM!-összeállítás A jó kis hazainak nincsen párja. Így vannak ezzel a HelloMagyarok! szerzői is, akik külföldön élve is - bizony - néhány dologból a hazaira esküsznek. Most pedig nekünk is megmutatják, miből vásárolnak be minden egyes alkalommal, amikor hazalátogatnak. ..
judit88 2016.10.30 00:32:37
@Márk_Márk: Még egyszer: sehol senki nem mondta (rendőrség, TEK, ügyészség), hogy fél órával azután fogták el Györköst, hogy értesítették a TEKet, annyit mondtak, hogy a győri egységek értek le fél óra alatt Bőnyre, és a pestiek meg azután, hogy a győriek már hozzákezdtek a sérültnek hitt rendőr kimenekítéséhez. Arról egy árva szó nem esett, hogy a pestiek, köztük Hajdu, mikor érkezett Bőnybe és mikor fogták el pontosan Györköst.
Az olcsó fapados légijáratok mellett eljött a pár eurós buszok ideje is, a földön is fillérekért lehet utazni. Teszteltünk két faszának tűnő külföldi szolgáltatót Párizsból Amszterdamba és Finnországban, meg utaztunk pár órát itthon is. Gyors összehasonlításunkban nem…..
judit88 2015.10.19 11:18:29
@Expresszbusz: Sikerült egy firenzei retúrjegyet kétezerért megszerezni, remélem máskor is lesz még ilyen akciójuk.
judit88 2015.10.19 13:35:42
@Basilisk Captain: Annyiért vettem meg a retúrjegyet, amennyiért még hazáig sem jutok el Budapestről, úgyhogy nekem bőven megérte ez a kb. 6 euró.
A költségérzékeny utas gyakran érzi úgy, hogy valaminek az árazásával kimondottan a lehúzására törnek, vagy az életét kívánják megnehezíteni. Ez sajnos teljesen ellentétes az ultra fillérbaszó fapados turista életfelfogásával, aki megpróbál tenni ellene ideológiai…..
judit88 2015.07.21 13:07:08
@Fillér B. Gusztáv: Ha nem bírjuk a kritikát idegekkel, ne írjunk blogot vagy szüntessük meg a kommentelési lehetőséget, aztán nyugodtan lehetünk büszkék a taplóságunkra és még be se szólnak érte. Loptok, blicceltek, csaltok és úgy állítjátok be, mint spórolós utazási tippeket.
judit88 2015.07.21 13:30:29
judit88 2015.07.22 11:12:52
@ikke i drift: volt/van szerencsém kint élni Zágrábban, Splitben és Dubrovnikban viszonylag hosszú ideig munka miatt, és elhiszem, hogy van ilyen, amit leírtál, de a többség nem azért dobál tízeseket, mert olyan szörnyű tapasztalatai lennének, hanem mert attól érzi faszagyereknek magát, ha ügyeskedhet meg spórolhat párszáz forintot egy kis "polgári engedetlenséggel".
Baszki, hol van Gólem? Ki fogja darabos mozdulatokkal a pofámba nyomni az édenhoteles kis kártyát, aranyló, ízléses, kacskaringós fontbúl előállított felirattal megspékelve? Hát most honnan tudjam meg, hogy divat-e még a tüdőszínű, mellizomig kivágott szűk póló, a bermuda és…..
Mint látható, nem hagytam abba a hogyvoltozást, és nem is fogom. Gólemet felengedték egy függőhídra, gondolom azért, mert fából és háncsból font kötélből van, nagyon sokat nem ronthat rajta, de ha mégis, nincs olyan magasan, hogy kárt tehessen magában. Kettesszámúpatrik…..
A TV2 nagy port felvert reality-sorozatának egyik legtöbbet szenvedett szereplője (Nórit nemcsak Gábor bántotta, hanem szinte minden lakótársa lehülyézte a bent töltött 47 nap alatt, és durva tréfák alanya is volt) nem sokkal ezelőtt egy pillangóceremónia nevű kiválasztás…..
A fapados légitársaságok legnagyobb akcióihoz mérhető kiárusítást hirdetett meg a két legnagyobb német távolsági busztársaság abból az alkalomból, hogy bejelentették egyesülésüket. Budapesti járatok is benne vannak a buliban, Bécsből pedig több távoli célra is lehet…..
judit88 2015.01.08 20:20:25
@Shopping: Ennek semmi értelme nincs, mivel a sofőröknek is kötelező meghatározott időközönként pihenőt tartani, amikor az utasok elmehetnek a mosdóba, normális buszjáraton nem ül az ember 10 órát egy helyben, megállás nélkül...
judit88 2015.01.08 21:00:52
@Basilisk Captain: Gondolom négy óra a kötelező minimum, de eddig ha utaztam távolsági busszal 2,5-3 óra volt inkább a szünet. De ezzel együtt is egy felnőtt embernek nem kellene hogy problémát jelentsen, hogy ezt kibírja.
judit88 2015.01.09 08:34:19
@Sóher crew: Nem az volt a kérdés, hogy hány jegy áll rendelkezésre, hanem, hogy eddig is létezett a fentinél olcsóbb megoldás, ha az ember időben foglalt (1-2 héttel előtte).
Mókás, amikor fapados utas kipróbálja az év légitársaságát és élvezi, amikor ellátást kap a gépen. Még akkor is, ha csak 25 percet repül a Kanári-szigetek között. A Bintert több ok miatt is érdemes kipróbálni, s nem is bír különösebb jelentőséggel, hogy momentán…..
judit88 2015.01.08 20:48:50
@egy igazi barom vagy mária:
Saját példám, ami tényleg spórolós volt: A fapadosoknak hála diákként megengedhettem magamnak, hogy a megspórolt pénzemből alig 12 ezer forintból megjárjam Barcelonát. Három napra mentem, egy központi helyen fekvő hostelben laktam, napi 7 euróért. Az út két óra volt, ennyi időt simán kibírok kaja nélkül, de ha a fedélzeten vettem volna magamnak az sem lett volna több 4 eurónál (a jegyek között nem ennyi volt a különbség). Három napra még a kis, ingyenes poggyászba is belefértem, semmi szükség nem volt feladott bőröndre. Mivel kifejezetten szeretek hostelekbe járni, így meg se fordult a fejemben más fajta szállás. Központi helyen laktam és szeretek sétálva várost nézni, így tömegközlekedésre nem költöttem. Ellenben kipróbáltam rengeteg katalán ételt, bejártam a várost (anélkül, hogy egy csapat idegenhez, meg az idegenvezetőhöz kellett volna alkalmazkodnom), és rengeteg élménnyel gazdagodtam. Selfie-t nem csináltam :).
Hú, de ügyesen tördelélték a fenti hirdetést! Azt esetleg érdemes tesztelni, hogy az all inclusive szókapcsolatot a Siófok előtt vagy után veszi észre az egyszeri olvasó, de az hétszentség, hogy az első sor végére egy lényegtelen kis hülyeségként odabiggyesztett light…..
Nyár, hőség, duplán eladott jegyek, tömeg, hőség, csomagok, késés, hőség, mindez 10 órán keresztül. Mindjárt megszépül az a 3 órás Budapest- Badacsonylábdi út, nem? Tisztelt Szerkesztőség! Szeretném megosztani Önökkel rendkívül friss tapasztalataimat a MÁV egyik…..
judit88 2014.08.11 18:40:02
@Antalbaba: Szerencsére, a munkám miatt az év felét általában Horvátországban töltöm, főleg Zágrábban, de elég sűrűn utazom Dalmáciába is, van tapasztalatom az ottani közlekedéssel. Vonattal megyek Zágrábig, és onnan általában busszal tovább, mert a horvát vasúti közlekedés nem jobb mint a magyar. Ellenben az ottani busztársaságok magáncégek, és a tapasztalatom az, hogy jó áron jó szolgáltatást nyújtanak, a vasútnál mindenképpen jobbat. Személyes kedvencem a Croatiabus Dubrovnik-Split-Zadar-Zagreb járata, ami Split után végig a tengerparton megy, érintve az összes fontos várost Közép- és Észak-Dalmáciában, ha rossz az idő és nem lehet az autópályán menni, akkor pedig Plitvicét érintve megy Zágrábba.
Mindig reménykedünk és mindig csalódnunk kell. Pedig általában nagyon jó és olykor egészen különleges dalt küldünk hazánk képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválra. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbálunk változtatni: volt egészen profi blues, nyálas diszkósláger, igazi…..
judit88 2012.05.27 14:43:48
@Hertelendi: A britek akkor se voltak sokkal sikeresebbek, mikor a Blue-t küldték.
Szerintem, aki ebbe a politikát belekeveri, az nagyon el van tévedve. Mindig is voltak tradicionális egymásra szavazások: exjugó országok, északi országok, exszovjet országok, és nem szabad elfelejteni a diaszpórát és a hagyományos vallási vagy baráti kapcsolatokat. A CD nem volt rossz, de nem alkotott nagyon emlékezeteset sem, végezhetett volna előrébb, de ennél maradandóbbat kellett volna alkotni, ahhoz, hogy akár az első tízbe kerüljünk.
  Az egyszerű vidéki lány szerepének eljátszásához bizonyos szempontból pontosan olyan skillek szükségesek, mint a köztársasági elnöki pozíció betöltéséhez. Érdemes őszintének lenni. Ez persze nem mindig sikerül és talán pont ezért lehet az elmúlt fél-háromnegyed…..
  A hétvégi tüntetések visszhangjának legnagyobb tanulsága az, hogy honfitársaink továbbra sem tudják elviselni ezeknek az ostoba faszoknak a megmozdulásait. (Hogy kik azok az ezek az ostoba faszok, az politikai meggyőződéstől függően változik.) Ez nyilván mindig is így volt,…..
judit88 2012.01.25 10:07:54
@mavo: humorod van-e?

Ez szuper lett, még még még ilyeneket. :)
Látszólag egytől-egyig ugyanolyan, antiszociális huligánok; de mint mindenütt a világon, a volt Jugoszlávia területén is valójában meglehetősen heterogén összetételűek az úgynevezett ultrák, vagyis a csoportokba szerveződő fociszurkolók azon kemény magja, akik a drukkolást…..
Az már biztos, hogy a szervák vagy az erősebb ütések utáni nyögések miatt, a bírók figyelmeztetni fogják a játékosokat Wimbledonban. Van, aki be is tiltatná a sikoltozást. A helyszínhez nem illenek az artikulálatlan sikolyok. Jelena Jankovics és Ana Ivanovics, a két szerb…..
Amióta internet van, semmi sem marad rejtve. Már rettegek, hogy én mikor kerülök sorra. Hétvégi "sokkoló felvételünk" egy szerbiai szakközépből érkezett. A kémia jeggyel nem éppen elégedett nebuló előbb csak elvenné a naplót a tanárnőtől, majd földre küldi,…..
Januárban adtad be Magdi? Akkor várjál még!Most azt hagyjuk, hogy Magdi a Blikkben mondja el... Nem lényeges. Kellett valami kis sztorika a negyedik oldalra, aztán ez lett belőle. A magyar állapolgárság megszerzése nem egy sétagalopp. Ilyen Magdi eseteknél mindig kiakadnak a népek,…..
judit88 2009.04.10 22:52:22
@PremiumLager:
Istenem... Amikor az eszet osztogatták odafönt, neked biztosan valami más dolgod volt. Szinte minden ország támogatja a külföldön élő honfitársait valamilyen formában, még a németek, a zsidók és az angolok is. Ha jól tudom Szerbiában is van ennek állami kerete. A te ikunuku fajtád miatt szégyellem magam a népszavazás óta, olyanok miatt, akik azt hiszik, hogy az ő adójukból tartunk el majd 20 millió románt, szerbet, ha a határon túli magyarok végre megkapnák, ami megilleti őket.