Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gépész2

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az Európai Unió 2004-ben oldotta fel a génkezelt növények termesztésének teljes tilalmát, míg Magyarországon 2008-ban mind az öt parlamenti párt úgy vélte, hogy nem szabad manipulált vetőmagot a határokon belül felhasználni. A példás egyetértés napjainkig létezik. Az…..
Kóródi Mária reagálása Hraskó Gábor László Ervin, a természettudományok díszdoktora című írására: A Szkeptikusok Társaságáról elhittem, hogy a világról alkotott képüket logikára, tudomány által alátámasztott eredményekre, tényeken alapuló racionális gondolkodásra építik. Ezért is tartottam…..
gépész2 2010.04.28 16:54:58
@gépész2:
Még valami, azután tényleg...
Valaki kérdezheti: hogyan fejlődhetett ki az emberi tudat?
Most már tudnék neki felelni: Hasonlóan, mint az emberközösségi, ami 2000 év alatt született meg, amelyet többé kevésbé ismerünk, és értünk. Értjük, hogyan jöttek léte az utak, vasutak (=érrendszer), az intézmények, a távközlés (=idegrendszer), és legvégül az internet, a közös gondolkodás igazán hatékony eszköze. Amelyet most is használunk. és ami elengedhetetlen kelléke annak, hogy megszülethessünk.

Amíg persze nem volt mindez meg, kinlódtunk, de mégsem pusztultunk el...
Pusztított pestis, háború, éhinség- hhogyan maradtunk meg?
Már csaktalán tucatnyi Ádám és Éva élt- akinek a DNS-t hordozzuk.
Ezért merem állitani, hogy az új jónak-gonosznak tudója: az Emberközösség, ami 2000 éve Teremtő, és Alkotó teremtő-alkotó szándékából megfogant, és a teremtés-alkotás 2000éves folyamatában immár a közös gondolkodás eszközét is ("agyát" is ) megkapta, amelynek tulajdonságai, mértéke, neve és rendeltetése is van: a II. világháború fájdalmaiban immár MEGSZÜLETETT, kilépet szülőhonából, a Földből!
Csecsemőnek számítható ma még, sok sérelem érheti, és főképpen tanulnia kell sokat, hogy felnőhessen.

A tudat fejlődésének útja ez, a Káosz megismerhetetlenségéből a megismerhető növekedésének útja.

Mert ez az analógia, mint valamely tudat- fraktál, vagy mint DNS vonatkozik a tudatos létezés bármely elemére, a tudatlan fehérjére is, aki talán szintén azt kérdezi, ő hogyan, és miért született?
Ami kapcsán Gépész koptatta egy kicsit a billentyűzetét, egy olyan téma, ami korábban néhányszor előjött már, de sosem volt még olyan, hogy az olvasók egyet tudtak volna érteni abban, hogy kell-e, jó-e a cipzár elv. Ez jó eséllyel most is így lesz. 1984-óta autózom. Volt…..
gépész2 2009.04.10 19:04:31
@Okosan Közlekedő:
A rengeteg felkiáltó jel, amit írsz, tényleg elgondolkoztató, emellett a fésűhöz is hasonlít, látod, én odafigyelek.
Ám ez mi?
Lakott területen belüli párhuzamos közlekedés forgalmi rendje: A BELSŐ FORGALMI SÁVBAN FOLYAMATOSAN HALADHATNAK SZEMÉLYGÉPKOCSIVAL, MOTORKERÉKPÁRRAL ÉS GYORSJÁRATÚ AUTÓBUSSZAL.
Mégis, ez mit jelent?????????????????????????

gépész2 2009.04.10 19:08:52
@gépész2:
Konkrétan mi a jobb, ha közvetlenül a híd előtt fékezik le a forgalmat (Lágymányosi) vagy már előtte meg tennék, még a kanyar előtt, ahol az messziről is jól látható, s így a fésű elv jobban érvényesülhetne, utána pedig már a forgalom kellően felhígulna?
gépész2 2009.04.10 19:27:39
@gépész2:
Oké. elfogadom: menjünk a jobb sávban, és a záróvonal előtt cövekeljünk le, amíg ránk nem kerül a sor.
De nem csak a lágymányosi híd a probléma.
Vegyük a Kőrút, Üllői út kereszteződést.
Egy sáv egyenesen, egy jobbra, egy balra.
Hogy mennyi toporgás van ott, nem igaz!
Hiszen itt se a jobbra tarts, sem a fésű elv nem segít!
Ott áll középen az ürge, telefonál, engedi be jobbról balról az autókat, amelyek nagy sebességgel érkeznek, a középső sor a klinikákig nyúlik.
Biztos lesznek bölcs javaslatok most is: hogy menjünk az üres sávba, azt töltsük fel, majd utóbb (a lámpa előtt közvetlenül?) kicserélődünk? Vagy cikkázzunk a sávok között? Sokan megteszik, télen is.
Várok ötleteket.