Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Békéscsaba figyelő

206 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Békéscsaba anno cikksorozat harmadik része következik, 6 darab régi Békéscsabás képpel. :) A fényképeken többek között megtekinthetitek a József Attila utcát, mely az utóbbi 40 évben szerintem nem sokat változott, láthatjátok a Deák Ferenc utcát abban az időben, amikor…..
Végre elérkezett ez az időpont is, következzen az újabb adag "régi Békéscsaba" kép. Az első (fotógalériában lévő) fotón, akár hiszitek, akár nem a (mostani) sétaló utca szerepel, annak is a "szökőkutas része" (Korzó tér). Nehéz felismerni,…..
Igazából egy olyan dologról fogok most írni, amit a békéscsabai lakók nagy része már biztosan megfigyelt: már több hónapja nem működik az evangélikus Nagytemplom toronyórája. A cím igazából költői, megválaszolni nem igazán tudom. Gondolom mindenki arra gondol most, hogy nem…..
Rendhagyó sorozat indul a Békéscsaba-figyelő blogon. Egyszer már közzétettem egy Youtube linket, ahol Békéscsabáról készült fényképeket lehet megtekinteni. Most azonban egy saját gyűjteményt szeretnék közkinccsé tenni. Nagyapámnál pakolászva akadtam a 40-50 éves fotó…..
A Békéscsaba-figyelő blogon útjára indítunk egy 1 hetes játékot. A dolgotok roppant egyszerű, csupán meg kell tippelnetek, ki kell találnotok, hogy a fényképen látható Úr milyen foglalkozást végez! A tippeket hozzászólások formájában várjuk, de mailben továbbá Facebookon a…..
Békéscsaba biciklis város, az itt élők rendszeresen és előszeretettel használják kerékpárjukat, hogy eljussanak A-ból B-be. Én is a biciklis kategóriába tartozom, mindenhova a kétkerekűn megyek. (Az most nem említeném meg, hogy 5 év alatt kétszer loptak tőlem lezárt biciklit,…..
Sokat gondolkoztam már azon, vajon miért nincsen kijelölt gyalogos átkelőhely a Szabadság téri parkhoz? Furcsa dolog, hogy egy nagyon szép, gondozott pihenőhelyhez, ahol egyébként a kommunista diktatúra és a világháború áldozatainak emlékműve is megtekinthető, így a turisták…..
Mostanában rengetegen Interneteznek a telefonjukon. Nekik szeretnék egy kis örömhírt bejelenteni: a blog.hu csapat jóvoltából ezentúl a mobilodon is olvashatod a Békéscsaba-figyelőt. Nincsen más dolgod, mint a megszokott címet beírnod a mobilod böngészőjébe és már olvashatod is…..
Az új év elején emberi szokás visszagondolni a mögöttünk hagyott évre, szokás átgondolni mi minden történt velünk. Úgy gondoltam, megosztom Veletek az általam a 2010. évben legjobban favorizált bejegyzéseket. Egyszóval készítettem egy TOP 5 listát. (Azért nem a Ti…..
Egy kis év eleji bemelegítő cikk következik. A komolyabb témák feldolgozása már folyamatban van, ígérem, hamarosan tartalmas, érdekes cikkekkel jelentkezünk. Következzen a hét hat bakija...Nem szeretek elismert hírportálokat bántani, hiszen én is sokat hibázok...elgépelések,…..
2011 van...újabb év elé nézünk. Az egész világ ünnepli a 2010. év végét. Elbúcsúzunk tőle, s "boldog, sikeres új évet" kívánva tele várakozással várjuk az újabb évet, 2011-et. Eseménydús év lesz ez a Világnak, Európának, Magyarországnak, Békéscsabának és…..
Néha érdemes a Youtube-on rákeresni Békéscsabára, hiszen rengeteg rejtett gyöngyszemet találhatunk és nézhetünk meg városunkról.. Elindítok egy sorozatot, melyben egy-egy kedvenc Youtube videómat mutatom be a városról. Remélem szeretni fogjátok.    Személyes kedvencem…..
Bizony,  a csatornázás és az ezzel párhuzamosan (néhány helyen) futó vízvezeték csere május óta zajlik Békéscsaba utcáin. Nyilvánvalóan mindenki megtapasztalhatta már a nyár folyamán is a közműépítéssel járó kellemetlenségeket, ám úgy gondolom, hogy csak mostanában…..
Így bizony, kedves olvasók, hamarosan városunkat, Békéscsabát "city" szóval illethetjük a "town" helyett, ha angolul beszélünk. Jelenleg az angol tanárok is azt tanítják a diákoknak, hogy Békéscsaba town, nem city. (city, town=város.) Ez a helyzet azonban…..
 Sziasztok! Jó sok idő eltelt az utolsó cikkem megírása óta, a "nem írásnak" különböző okai voltak... Természetesen mindig eszemben volt a Blog és szerkesztőtársammal is tartottam a kapcsolatot.   Most tegyünk egy kis időutazást, menjünk vissza szeptemberig,…..
Sziasztok!Igen, elég régen volt már cikk a Blogon ami elég sok dolognak tudható be, de egyet ígérhetek: átalakulás előtt állunk, folyamatosan dolgozunk a blog megújításán. Azonban ez jelentéktelen jelenleg, részleteket majd később.Most van egy nagyon fontos dolog, amit mindenkinek…..
 A mai napon Vantara Gyula polgármester a Békéscsaba Szennyvíztisztításának és Csatornázásának Fejlesztése projekt nyitórendezvényén felavatta azt a végátemelőt, amely segítségével az eddig csatornázatlan területek is hamarosan bekapcsolódhatnak a város megújuló…..
Tegnap este különböző magyar és külföldi slágerektől zengett a belváros ami nem véletlen, hiszen ahogyan az már hagyomány városunkban, a tanév második napján idén is "városi tanévnyitót" rendeztek meg. Meglepett, hogy viszonylag sokan kilátogattak a rendezvényre. (Az…..
Sziasztok!Nyerjetek a Békéscsaba-figyelő Bloggal Csaba Center vásárlási utalványt. Nincs más dolgotok, mint e-mailben esetleg hozzászólásban megírni, mit/miket szerettek Békéscsabán, miért szerettek itt élni, tanulni! Várjuk az e-maileket! A beérkezett üzeneteket a jövőben fel…..
Tisztelt Olvasók! Úgy néz ki, hogy ezen a héten a közlekedési jelzőtáblákra vagyunk "rákattanva" a blogon, egyébként ez tényleg véletlen. Rövid cikk következik. Helyszín: Csaba centerrel "majdnem szemben" lévő bicikliút Ok: az elsőbbségadás kötelező…..
Igazából kezdem unni, hogy állandóan a villanyoszlopokról és azok hiányzó ajtajáról, belsejéről "kell" cikket írni. Gondolom, kezd Nektek, olvasóknak is unalmas lenni, azonban ahogyan Dragomér mondta nekem: "lehet unalmas, de egy életet menthetsz meg vele."…..
A városban sétálni jó dolog, én rendszeresen meg is teszem ezt. Nagyon sok érdekes embert, történést és sokszor olyan dolgot is látok, ami lehet, hogy hosszú ideje ott van a szemem előtt, de addig a pillanatig nem is fogtam fel valójában létezését.  A kicsit ködös bevezető…..
Sziasztok! Nem szoktunk Titeket fárasztani "szolgálati közleményekkel", azonban most a segítségeteket szeretnénk kérni! Unokatestvéremék cicája elveszett a sétálón, aki látta keresse fel a gazdit! Részletek a plakáton! Fogjunk össze és segítsünk!   ..
Néhány hete volt szó a békéscsabai zárható (szemét)tárolókról. Akkor arra hívtam fel a figyelmet, hogy hiába a sok pénzért megépített tároló, a szemetes edényeket nem abban tárolták. A ma reggeli cikkemben azonban egy érdekes és elgondolkodtató dologról szeretnék szólni.…..
Gőzerővel folyik a csatornázás Békéscsabán. A lakosság meglehetősen jól tűri az egyébként rengeteget kommunikált nehézségeket. Por, sár, lezárások, hangzavar...ezek azok a dolgok amiket nem lehet elkerülni a közművek építésénél. (Jelen esetben a csatorna építésénél.)…..