Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bor Gergely

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy állam szeretné tartós emelkedő pályára állítani a gazdaságát és munkaerőpiacát, akkor nincs más dolga, mint támogatni a startup vállalkozásokat.A hazai médiában (is) egyre többször olvashatjuk, hogy mennyire fontosak a startup vállalkozások, vagyis azok a fiatal cégek,…..
Ez a kérdés vetődik fel nap-mint nap azokban, akik el szeretnék kezdeni valahol a startup világba való beilleszkedést. Még nincs is startupom, de van egy jó ötletem, mit csináljak vele? Elképesztő mennyiségű kérdés válaszok nélkül...  Ha engem kérdeznél, azt mondanám,…..
Az elmúlt hónapokban felfaltunk több tucat lángost, palacsintát, halat, és egy kisebb vagyont költöttünk el a Balaton-parti éttermekben, hogy feltérképezzük a legjobbakat. A küldetés úgy indult, hogy kikértük számos hazai gasztroszakértő és sztárszakács véleményét, hogy…..
Röviden: semmit. Sajtóközleményeket persze lehet írni, de azt senki ne várja el, hogy az újságírók foglalkozzanak a naponta ezerszámra megjelenő okostelefon-alkalmazásokkal, vagy éppen az üzleti réteget megcélzó, még nem működő, inkubátorban nevelkedő projektekkel. Arra,…..
Régen írtam a Preziről, pedig az utóbbi hónapokban több olyan funkciót is bevezettek, amik mindenképpen említésre méltóak. Az egyik, hogy végre be lehet importálni ppt fájlokat is a Prezibe, amit slide-okra bontanak, és így prezisíthetővé válnak a…..
Nem másnak köszönhető ez, mint a Startup Weekend-nek. Ez a rendezvény tavaly érkezett meg Budapestre, és idén második alkalommal kerül megrendezésre az előttünk álló hétvégén (márciu 30 és április 1 között). Célja, hogy az ígéretes ötletekből sikeres termékeket,…..
Bor Gergely 2012.03.29 16:02:12
@László Tóth: Köszönöm! Kemény az események sodrása :)
Csak remélni tudom, hogy a 2011-ben vett startup lendület nem hagy alább, és 2012-ben is ott folytatódik, ahol a tavalyi évben véget ért: ígéretes rendezvényeken ígéretes startupokkal. Idén is biztosan megrendezésre kerül a Startup Underground (SUU), és én személy szerint…..
Bor Gergely 2012.01.20 14:34:28
Debreceni update:
- Innovatív startup projekt indul Debrecenben, ahova fejlesztőt és csoportvezetőt/vezető fejlesztőre van igény:
www.corvex.hu/hu/karrier/innodebr.html (X)
- Startup ökoszisztéma ügyében háttérbeszélgetések folynak. A jelenlegi legnagyobb akadály az (emberi) erőforrás-/időhiány.
Az alábbiakban Futó Juditnak, a Debreceni Egyetem PhD hallgatójának az írását adjuk közre.     Nem kell senkinek sem bemutatni az Apple Computer, a Cisco Systems, a Microsoft, a Google, az eBay, vagy a Starbucks sikeres vállalkozásokat, de sokan nem tudják, hogy…..
Elég kemény 2 hónapon vagyunk túl, összesen 4 startup versenyen vettünk részt Európa különböző pontjain a Mixgarral. De mire jók és mire nem ezek a rendezvények és hogyan kell 5 literes vodkásüvegből kulturáltan inni? HackFwd - Berlin, top 12 Startup Week -…..
Dotkom Fellángol a startup-láz 2011.10.12 21:20:00
Majdnem kifutottam az időből, de hátha nem késő még, írok gyorsan beharangozót a frankó hétvégi startupos rendezvényről: pénteken kezdődik a Prezi.com, a Kitchen Budapest, a Ustream és a STARTeurope szervezésében a STARTup Live Budapest a Prezi.com főhadiszállásán. Ott…..
Van ez a toplista-sorozatunk, amiben ugyan eddig csak egy cikk ment le, de éppen attól lesz sorozat, hogy itt a második (és remélhetőleg ezentúl legalább havi rendszerességgel tudunk írni tíz akármiről a játékiparban). A mostani cikknek már csak azért is lesz folytatása, mert azt…..
Onlinemarketing blog Csak füst 2011.05.02 19:10:00
Ha valami fontosabbnak, jelentősebbnek néz ki, mint amilyen, ha valami kis apróságot ilyen-olyan okból felfújunk, akkor azt szoktuk rá mondani: nagyobb a füstje, mint a lángja. Én ezt annyival egészíteném ki, hogy van, amikor csak füst van: láng nincs is.Napról napra találkozom…..
Bor Gergely 2011.05.03 20:35:52
@Chigavera: érdekes gondolatmenet. Az elejét nem teljesen értem:

"fejletlen és kis piac, kevés ötlet, ami miatt kevés helyre teríthető szét a kockázati tőke:
következmény:
a tőke mindezek miatt alaphangon nem lesz kockázati hanem óvatos lesz,"

Mit értesz ötlet alatt? Magát az ötletet, vagy az olyan ötletet ami az ötletgazda idő-, energia- és pénzbefektetésével ki lett dolgozva és a piacra be lett vezetve? Előbbivel meglátásom szerint tele a padlás itthon. Mondjuk az utóbbival nem :)
Bor Gergely 2011.05.04 15:19:02
@Chigavera: ah, így már értem. Vajon jól sejtem-e, hogy az alábbi 2 faktor együttállása miatt van külföldön "több ötlet"?

1) A VC ingerküszöbének eléréséhez az ötletgazda saját energia- és tőkebefektetése szükséges, a jellemző nagyságrendje ennek 10.000 EUR (technikai és üzleti fejlesztés, üzemeltetés, piacra történő bevezetés, sales és marketing egy szakemberrel de kicsiben).

2) Ez az összeg nyugaton egy ötletgazda számára elérhető (saját/családi/baráti forrásból), Magyarország viszont szegényebb ország, egy ilyen összeg kockázatos projektre csak egy szűk réteg számára nem áthidalhatatlan probléma.

Ha ez igaz, akkor érzésem szerint a jelenlegi magyar környezet nem kedvez a startupoknak - lesznek egyedi sikerek, de tömeges startup-fellendülésre nem lehet számítani, a JEREMIE-pénzek nagy része pedig bent ragad, mert nincs hova kihelyezni.

Ahogy említették korábban is, megoldás lehet ha inkubátorházak jönnek létre, ahol a "pucér" vagy "félpucér" ötleteket részesedésért cserébe felkarolják, 10.000 EUR nagyságrendű összeggel vagy ezzel egyenértékű munkával megkínálják, hogy eljuthassanak arra a szintre, amit egy VC vagy egy angyal komolyan tud venni.

Az az érzésem, hogy a JEREMIE-pénzek kihelyezhetősége egyenes arányban fog állni a magyarországi inkubátorházak (vagy kockázatkereső angyalok) aktivitásával.
Voltunk, néztünk, hallgatóztunk, beszélgettünk Doransky és társai által rendezett Smartmobil konferencián. Rekord számú érdeklődő, lezárt regisztráció, több mint 700 eladott / elbarterezett jegy közé fértünk be mi is. És ha már befértünk, megnéztük a menüt…..
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. A nagy sikerű őszi hamburgersorozatunk után most a gyrosokkal térünk vissza, ami ekkora dózisban kész öngyilkosság: a profik szerint még burgerből sem lehet normálisat kapni…..
Bor Gergely 2011.04.18 18:28:05
@Goose-T: a görög gyrososa maps.google.com/maps?&q=j%C3%B3zsef+k%C3%B6r%C3%BAt+50,+bp&sspn=0.010875,0.01929 jó hely volt, sajnos megszűnt - nem tudom, miért zártak be, de az utolsó hetekben az amúgy nagyon jó arc görög elég szomorúnak tűnt. A Corvin sarkánál levő gyorsost a fia viszi, nekem az annyira nem jött be.

Jó gyrososra protip: Valid @ maps.google.com/maps?q=Budapest,+Nagyfuvaros+utca+5&sspn=0.010874,0.01929 ; a környék miatt csak nappal ajánlom, de kimondottan jó, megéri kipróbálni!
Az Apple hivatalos sajtóközleményt adott ki az iPhone 4 antenna-problémáira. A levél lényegét az alábbiakban lehet összefoglalni: 1. Az Apple feldolgozta a hozzá beérkező vásárlói információkat, ezek között voltak megszakadó hívásokról szóló, és a történelem legjobb…..
Bor Gergely 2010.07.03 12:50:14
Bocsánat, offtopic.

Valaki, aki iPhone-nal, iPoddal vagy iPaddel böngészik Safarival, meg tudná nézni, hogy ezen az oldalon
www.webdesignerdepot.com/examples/css3/ a B2 doboz vízszintesen vagy ferdén áll?

Sajnos nem találtam egyértelmű leírást és nem létezik nemkamu ingyenes emulátor sem.

Köszönöm, és elnézést az offtopicért.
Bor Gergely 2010.07.03 19:36:28
@leone007: Köszönöm!

Megköszönöm, ha még mások is megerősítik!
Drámai végjáték, egy összeomlott Asamoah Gyan és három kihagyott 11-essel búcsúzott pénteken a vébétől a ghánai válogatott. Történelmet nem sikerült írni, pedig ez első 30 percet leszámítva, ha nem is mindig fölényben, de magabiztosan játszott a csapat, öröm volt nézni.Az…..
Bor Gergely 2010.07.03 14:30:36
@Hkacsa: Nem les: a fejes pillanatában lespozícióban van, de nem kerül játékba és nem zavar senkit, így ez nem les (csak passzív les). A következő ghánai labdaérintésnél pedig már nincsen lespozícióban.

Tudom, a gyakorlatban fura ez (hiszen előnyt szerezhet a passzív leséből), de ez a szabály.

Ajánlom még: sportgeza.hu/futball/060630les/
Bor Gergely 2010.07.03 14:48:09
@Hkacsa: Ja, hogy a 2. fejesre gondolsz? Az viszont véleményem szerint egyvonal. Vigyázz, a lassítás a labdaérintés UTÁNI állapotot merevíti ki. 0:52-t kell nézni, amikor a labda mozgása megváltozik (azaz amikor a labdaérintés történik).

A másik pedig az, hogy gondolom egyértelmű, hogy embert próbáló feladat egy ilyen szituációt követni bíróként és partjelzőként, pláne hogy még a lassítást is többször kell megnézni.

@hagyma: bizony. Nem azt mondtam, hogy logikus, hanem azt hogy véleményem szerint minősíthető szabályosnak.
Bor Gergely 2010.07.03 14:48:43
@hagyma: pontosan. Ennyi.
Lángoló Gitárok A drog az rossz 2009.12.07 14:20:00
A Junkies legutolsó lemeze még tavasszal jelent meg Degenráció címmel, az első klip pedig a Csatornapatkányra készült szintén még akkor. (Persze csak ha nem számoljuk a Rockandrollból ötös dalra forgatott alkotást, ami az Uj Péter által vezetett azonos című MTV-s műsor…..
- Bizony mondom néktek, a kereszténydemokraták ifjoncai csak szóban keresztények, amúgy tolvajok ők, és kevélyek, élükön Rétvári Bencével, aki a Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) vezetőjeként az Északi Támpont Egyesület évek óta bejáratott…..
Bor Gergely 2009.04.10 14:37:52
Háttérinfó:
- Rétvári Bence, az IKSz vezetője telefonon beszélt az Északi Támpont Egyesület elnökével pár napja, és azt mondta, hogy az IKSz használni fogja (!) a Fűnyíró nevet.
- Rétvári Bence korábban az elnükünket Zuschlaghoz hasonlította (lol wut).

Pár dolog.

1. Én hiszek a pluralizmusban, nincs azzal bajom hogy egy párt kifejti álláspontját a drogokkal kapcsolatban, fesztivált szervez stb., még ha a véleményükkel nem is értek egyet.
2. Nagy bajom azzal sincs, ha valaki, akivel nem értek egyet, egyszer csak elkezdi használni a hosszú ideje aktív projektnevünket - égés (nekik), de tévedni emberi dolog. A fontos az, hogy hogyan kezelik a hibát...
3. Azzal viszont már van bajom, hogy miután szólunk, és emberi hangon megkérjük őket hogy találjanak másik nevet, ők szemrebbenés nélkül használják a nevet tovább, majd nekimennek az elnökünknek... WTF?
4. Az örömteli, hogy a netes anyagaik szerint az idei fesztiváljuk már más néven fut, de akkor miért van szükség a sárkavarásra? (Ld. fent.) Van, hogy az ember hibázik, elnézést lehet kérni, lehet a kárt enyhíteni és lehet menni tovább. Mi _nem_ politikai szervezet vagyunk, ne is kezeljenek így!
5. Ja, ezúton elhatárolódok a post szerzőjének (és egyes fenti kommentelőknek) a kulturálatlan, agresszív, csúsztatásos stílusától ("maffia érdekeit védve", "agyatlan barmok" stb.), még ha az az ellenfelet is éri. Balkán off, pls.
6. A témát bővebben weboldalunkon boncolgatjuk:
www.funyiro.hu/ (X), várunk minden érdeklődőt szeretettel :)

Bor Gergely
Északi Támpont Egyesület
elnökségi tag