Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marco74

34 bejegyzést írt és 329 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019. június 4.  Minden szuper, se vizholyag, se derekfajas. Pedig vizzel egyutt tobb mint 14 kilo a taskam. Holnap a hosszabb emelkedonel kivancsi vagyok hogy birom majd. Ma atneztem megint a taskamat, "keszen allva" arra, h itt hagyjak dolgokat, de minden cuccom nelkulozhetetlen…..
marco74 2019.06.06 01:09:46
Acsarkodók rontják a magyar korrupció nemzetközi díjakkal elismert színvonalát: rombolják a hírnevét, feljelentésekkel gátolják az üzletmenetet, és persze oda akarnak pisilni, ahova nem lehet. Mong Attila lapszemléje. Miközben a magyar korrupció csodájára jár a világ,…..
marco74 2013.07.15 16:23:26
@Peterpapo: olvass a shadowbanking-ről a derívativa ügyletekről, aminek az egyik fajtája a currency swap-. Ha megértetted utána beszélgethettünk, addig te nekem csak a egy sötét lyukból ordibálsz ki.
marco74 2013.07.15 16:24:48
@Peterpapo: Ugyanis addig nincs értelme, hogy bárkinek is a szakértelméről beszélj!
Jó művelődést!
Matolcsy maga alá akarja kaparni a PSZÁF-ot. Amikor legutoljára erre állt fel a rezsimnek, akkor még csak Simort akarták eltávolítani. Simor out, hát akkor mi motiválhatja még Matocsyt? Lássuk csak: szétverte a PM apparátusát, és nyáladzó hülyékkel íratta meg a kéthetes…..
Annak ellenére, hogy 2012-ben a költségvetési hiány még a kormány által várt 2,5 százaléknál is jobban alakult - a KSH számítása alapján -2 százalék volt a költségvetési hiány 2012-ben -, még nem jelenti azt, hogy további kiigazítások nélkül az idei deficitcél is…..
marco74 2013.04.04 17:51:31
@7esbusz: Nagyon egyszerű ez a blog a címével önmaga paródiája.
A hitelminősítők még a válságot sem tudták megjósolni. AAA minősítésű alapok és pénzintézetek mentek napok alatt a lecsóban..
És nincs piacgazdaság, a nagy jegybankok pénzpumpája tartja életben a nyugat gazdaságát. Már régen összeomlott volna a tőzsde és a nagy túlköltekezők GB, USA, Japán nem tudta volna finanszírozni költségvetési deficitjét. Ha a tőzsdék buknak, a nyugdíj-megtakarítások is eltűnnek.
Az árfolyamok nagyjából politikai okok és érdekek szerint mozognak és büntetnek...már semmi közük a valós gazdasági fundamentumokhoz.

ezek tények...
Mivé lettetek jobb sorsra érdemes európai demokraták? Mivé lettetek szépreményű hatvannyolcasok? Hová süllyedtetek, hová akartok még merülni? Mennyire fogtok még elbutulni? Miért nem szeditek rendesen a gyógyszereiteket? Hogy mi szervezzünk felkelést? Hogy azt…..
Közeledik a jegybankelnökváltás időpontja. Ez általában egy olyan dolog lenne, amit az átlagember észre se vesz. A jelen esetben viszont ez nem ennyire egyszerű. Mivel az új jelölt, vagy jelöltek nevét teljes homály fedi, ugyanakkor keringenek pletykák bizonyos unortodox (jó esetben…..
marco74 2013.02.26 22:58:35
@Megfigyelo: De hát ha független a jegybank az Usa-ban, meg Nagy-Britaniában ahol nincs ilyen csúnya diktatúra, mint itt hogy lehet ez? :) Nem ezért 'függetlenek'! :)
marco74 2013.02.26 23:05:42
@Megfigyelo: Recesszióba vitte? Dehát az eurózóna is recesszióban. Az USA-nak is az utolsó 2012 negyedéve recessziós volt. Pedig csak egy kicsit vágtak vissza a költségvetésen, nem -3-nál voltak, mint Matolcsyék, hanem több, mint a duplájánál.
Persze, hogy nőtt, de csak GDP arányosan. Nomnállisan csökkent.
Persze Matolcsy adósította el Magyarországot. Ő vezette be azt az adórendszert, amely kb félmillió emberre rakta a személyi jövedelem terheket.:) A lakosság már azelőtt is hitelből fogyasztott, amikor viszont a hitelt vissza kell fizetni, akkor meg csökken a fogyasztás.
Várj most jut eszembe még is Matolcsy tehet mindenről 2010 előtt kánaán (svájci frank hitelből) volt, csak jött a csúnya Matolcsy.
marco74 2013.02.26 23:06:23
A tavalyi GDP adatok közreadása után ismét, felerősödött azok kórusa, akik a gazdasági miniszter kudarcáról beszélnek. Nézzünk a számok mögé, helyezzük a magyar gazdaságot nemzetközi kontextusba! Vajon valóban akkor is  rossz-e Matolcsy teljesítménye, hogy ha a…..
marco74 2013.02.18 08:57:52
@mizrolist: Kösz!:) Javítva!
marco74 2013.02.19 12:30:33
@s: Tudok ultizni! :) Bár, sajnos egyetemista koromba játszottam utoljára(sokáig voltam egyetemista)!
Az a baj azt a 'játékot', amiről én írtam, nem hárman játszák! A jelenlegi játékot úgy hívják: hol robban a bomba! S bár sűrűn passzolgatják a bombát Orbánnak, ő viszont egyenlőre nagyon gyorsan továbbpasszolja. Sőt, arre is készül, mi lesz azután ha felrobban a bomba.
Nekem meg az furcsa, mennyire nem tudják egyesek, mi folyik körülöttük, miközben el van foglalva mumusaikkal, vagy éppen a kedvenc játékaikkal.
marco74 2013.02.19 23:24:30
@anonymand: Ugyanúgy tévedhet Matolcsy, ahogy hitelminősítők nem látták az utóbbi 80 év legnagyobb gazdasági válságát. Ugyanúgy, ahogy az IMF sem tud pontosan megjósolni semmit és folyton utólag módosítgatja a számait. Ugyanúgy, ahogy az eurozónában meg egy fél éve nökvekedést jósoltak, majd végül 0,6 %-os GDP visszaesésnél kötöttek ki. S mindezt úgy, hogy ők egyébként egy kicsivel, mind több közgazdászt fizetnek, hogy fürkészék ki a jövőt, ha lehet minél pontosabban.
Akinek bármilyen illúziója is volt azzal kapcsolatban, hogy Bajnai és Oszkó új szemléletet hoz a magyar gazdaságpolitikában, az ma végképp leszámolhatott ezzel. Nézzétek csak meg a Haza és Haladás gazdaságpolitikai programjának vitaindító előadását, milyen témákat sorolt…..
Lehet-e brilliáns az unortodoxia? Legutóbb a cseh baloldaltól hallhattunk arról, hogy hatalomra kerülésük esetén szívesen követnék a Matolcsy-féle gazdaságpolitikát. Ennek nyomán körbetekintettünk Kelet-Közép-Európában, ahol úgy tűnik, többen is az Orbán Viktor által…..
Magyarország miniszterelnöke még mindig egy olyan alternatív valóságban él, ahol minden rendben van, külső támogatásra nincs szükségünk, a gazdaság dübörög, és az ország gazdasági vezetése példátlan sikereket tudott elérni. Pedig Orbán Viktornak ki sem kellene mozdulnia a…..
Az utóbbi három évben tetten érhető kormányzati akaratelvűség, állam- és vezéreszme a jobboldal kétszáz éves ellen-forradalmi (felvilágosodás- és liberalizmusellenes) vonulatába illeszkedik, semmi új nincs benne ilyen értelemben. Újdonság (de csak a felületes szemlélőnek)…..
sorok között A Matolcsy-változó 2013.02.15 05:17:00
Ez közel volt... Az biztos, hogy a szír hadsereg lövésze biztosabb kézzel kezeli az aknavetőt, mint Matolcsy a számokat.   A nemzetgazdasági miniszter nem is olyan régen még a növekedésre épített: A 2012 költségvetés 1,5 százalékos GDP növekedésre épül, 2,5…..
Elrugaszkodtunk Feleim, 2012 kétséget kizáróan a tündérmesébe fejesugrás éve lett. Jó Matolcsy szokás szerint most, a szabad felfogású vetődés után, szabadesés közben pislogunk, hogy a hátunkon ejtőernyő nincs, alattunk meg kifeszített védőháló, de csuhajla, győztünk…..
marco74 2013.02.15 19:11:42
@Mariann19: Persze a több ezer művelődészervező szocped és bölcsész szakos hallgatók valóban vonzani fogják a befektetőket...:)
orbanszerintavilag.blog.hu/2013/02/15/amiben_biztos_voltal_hogy_tudod_matolcsyrol_de_rosszul_tudod
Jobbegyenes Most múlik pontosan... 2013.02.14 15:46:59
Tisztelt Matolcsy Miniszter Úr, itt az idő, fel kell állni. Nem jött be, nem sikerült, pedig mindene meg volt hozzá. Ha az ember látja, valami nem megy, ha tudja, zsákutcában van, nagy levegőt vesz, és vált. Nem a hiba a bűn, hanem annak makacs el nem ismerése. A mínusz 1,7 százalék…..
A negyedik negyedéves GDP adaton az egyértelmű mínusz nem volt meglepő. Az persze igen kellemetlen, hogy a várthoz képest most sokkal keményebb lesz a nulla elérése is, ezzel az idei növekedési remények el is füstöltek. Azért összességében szép teljesítmény, hogy februárra…..
Akár még örülni is lehetne annak, hogy Hoffmann Rózsa eltűnik a felsőoktatás világából, és „csak” a közoktatásban kontárkodik tovább. De ne legyen illúziója senkinek, hogy a felsőoktatási államtitkári poszton érdemi változás lesz: az utód, bár még ki sem nevezték,…..
marco74 2013.02.14 16:53:26
@Humperdickk: Szia Ricsi!Hogy vagy?:) Szerintem tévedsz, hogyha Hoffmann Rózsát pusztán az alapján ítéled meg, hogy hogyan viszonyul a nyelvoktatáshoz. Szerintem is szerencsétlen dolog, ha valakinek a magányvéleménye átszűrődik a munkájában, de a politikában egy szerencsétlenül megfogalmazottakkal mondattal el kezdenek karaktert gyilkolászni, akár már azelőtt, hogy elfoglalta volna tisztségét. Szerintem Hoffmann Róza munkásságát az ítélheti meg valamilyen szinten, aki legalább elolvasta az újonnan hozott törvényeket. S esetleg a mögötte húzódó koncepciót, amiért a törvénykezésre és az átalakításokra sor került.
marco74 2013.02.14 16:56:09
@ZF2: Milyen hibára gondolsz?
marco74 2013.02.14 19:19:39
@Humperdickk: Szia Ricsi!Hogy vagy?:) Szerintem tévedsz, hogyha Hoffmann Rózsát pusztán az alapján ítéled meg, hogy hogyan viszonyul a nyelvoktatáshoz. Szerintem is szerencsétlen dolog, ha valakinek a magányvéleménye átszűrődik (se az egyes nyelvek tanulási nehézség szerinti besorolását nem tekinthetjük másnak), de a politikában szerencsétlenül megfogalmazott mondatokat kiemelve, melyeknek alig volna valami jelentősgük, mindig elkezdenek karaktert gyilkolászni, akár már azelőtt, hogy valaki elfoglalta volna tisztségét. Szerintem Hoffmann Róza munkásságát az ítélheti meg valamilyen szinten, aki legalább elolvasta az újonnan hozott törvényeket. S esetleg a mögötte húzódó koncepciót, amiért a törvénykezésre és az átalakításokra sor került.
Lassacskán úgy tűnik véglegesen pont került az immár másfél éve húzódó IMF-körüli pávatánc végére. Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta, hogy a történet a vége felé közeledik, mivel Magyarország nem kér hitelt, az IMF pedig nem akar elővigyázatossági hitelmegállapodást…..
marco74 2013.02.14 19:08:17
@Zabaalint: Sajnos agymosott te vagy, ha elhiszed hogy az IMF a jótékony Jézuska. :) Gestaporól is azt mondták, hogy azért vannak, hogy megvédjenek a felbújtó elemektől. S a bankadó helyett lehetne ingatlanadó, és a családi adókedvezmény eltörlése, ill. a középosztály megerősítését szolgáló egykulcsos adó helyett, a kontraproduktív és az alacsony hozzuáadott munkaértékű képességet felértékelő és kifizetödövé tevő többkulcsos adó. Bravó!
Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait. Szemet dörzsölve, tépelődve, fogat szíva, kezet tördelve, de mégis. Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján, és egyelőre nem is…..
marco74 2013.02.11 14:49:56
@ob.szerver: :)
összekevered a a lakossági hitelfelvételt, az államadóssággal, még erre se veszed a fáradságot:)
The private and public delevaraging decreases compsuntion therefore the prospects for growth.
Semmi ilyet nem mondtam, tehát hazudsz. A közmunka rosszabb versenyszférás munkánál, ami az orbánrezsim tevékenysége következtében folyamatosan csökken az országban.
Egy párhuzamos univerumban élsz:) There's no ressession in the Euro zone. There was no bailout in Europe (except the 1 trillion euro for the bank sector and a couple of dozens of billions for Greece, Portugal, and Ireland).
Bár sötét vagy hozzá, de olvass angol gazdasági lapokat és fejlődsz, talán kezelheted a fóbiáidat is ha tudod mi történik a világban:)
blogs.ft.com/gavyndavies/2013/02/10/a-credit-vigilante-arrives-at-the-fed/
www.bloomberg.com/
Ja a zerohedge-et kihagytam az előbb:)
www.zerohedge.com/news/2013-02-10/impossibility-economic-calculation-fiat-world
marco74 2013.02.11 15:03:17
@sárkányfő:
1. a 500-600 millió kiesőadó bevételt a szektoriális adókkal pótolták.. már, itt megbukott az érvelésed...
marco74 2013.02.11 15:41:02
@sárkányfő: a tőkebefektetők már épp szivattyúztak:)
a legtöbb beruházás állami, kényszerűenfügg az hatás az államháztartás hiány csökkentésével, amit ki tornászott fel magasra, helyenként 10%-ra. Olyan ügyesen tudjátok, a saját szaratokat másra kennegetni,:(
Nagyon nehéz, olyan emberrel vitázni, akinek a gondolatmenetét egyetlen elv vezérli, mindenért a jelenlegi kurzus a hibás...dehát sokan kerültetek távol a húsosfazéktól, nem véletlenül volt az Mszp 800 ezres szavazóbázisa még csúfos teljesítményük után is... Sokan éltetek jól,:)
Nagy az öröm unortodoxiában. Az emberek az irreálisan magas kamatot követve zsákszám hordják át megtakarításaikat bankbetétből állampapírba, egyre kevésbé van rászorulva az állam a mocskos külföldiek finanszírozására. A sikert pedig tovább kell gondolni, ki kell terjeszteni.…..
marco74 2013.02.01 00:27:44
@Hoffmann Rózsa Flores Eduardo: Szuper agymosott :)
Mnyp lenyulása? Te barom, az a költségvetés terhére átutalt összeg volt magánintézetek számára. Olvass még sok indexet nem elég tiszta az agyad! :)
marco74 2013.02.01 00:50:20
@Hoffmann Rózsa Flores Eduardo: Vagy veled? Megfordult már a fejedben?
Publius Bajnai útján Schiffer 2013.01.30 14:15:25
Már hosszú ideje figyelem szimpátiával Schiffer András tevékenységét, mely során makacs módon követi saját elveit. Nem azokra a zöldségekre gondolok, amiket az LMP programszinten követ, mint az antiglobalizmus vagy a műveld-a-panel-melletti-földedet, hanem arra, hogy nem enged…..
marco74 2013.01.30 22:15:03
@Airgüzü: Független biróság. :D Te tényleg agymosott vagy:)
marco74 2013.01.30 22:19:50
@Airgüzü: Igen a független biróságok a 90 ed évekböl. Tele colt minden a fidesz közel korrupt cégekröl. A Tocsik per meg felmentéssel végzödött. Fogadjun apuci, meg anyuci mszmp tag volt.
A gazdasági növekedés rendszeres "várása" az elmúlt évek során fokozatosan a magyar folklór részévé vált, a néplélek testébe ivódott. Egyes kormánytisztviselők esetében komoly hitéleti feltöltődéssel jár a folyamatos reménykedés, míg az ellenzék végletekig fetisizálva,…..
marco74 2013.01.28 18:46:27
@prukker: És milyen jól tudod! :)
Az elmúlt két és fél év meghatározó gazdasági folyamata volt a jegybanki függetlenségért folytatott harc. A választási győzelem másnapján Orbán Viktor egyik legelső kijelentés az volt, hogy „az MNB ezentúl nem lehet majd offshore-lovagok szálláshelye”. Ez a harc hamarosan…..
sorok között 0% 2013.01.19 11:24:56
Ennyi volt az infláció az Egyesült Államokban decemberben, nulla százalék. A 2012-es évet tekintve pedig 1.7% körüli, azon kívül, hogy kivételesen jó hír az amerikaiaknak, ékes bizonyítéka annak is, hogy az eszetlen pénznyomtatás, a mennyiségi lazítás nem okoz…..
marco74 2013.01.19 22:56:31
@DICKtátor: Stabilizálták havi 85 milliárd $ pénznyomtatással? Kb. 1 billió $ költségvetési deficittel. Úgy én is stabilizálok valamit :))). Hogy utána nagyobbat durranjon!
Amikor azt gondolná az ember, hogy az őrületet nem lehet tovább fokozni a japán kamikaze gazdaságpolitikusok képesek újabb váratlan dolgokat produkálni. Ezek szerint nem csak blöffölni, és pénzt nyomtatni tudnak: Az euróövezeti pénzügyi stabilitás támogatása érdekében…..
marco74 2013.01.09 21:41:30
@Kard: Csak egypár dolgot felejtettél el! Négis miért probléma a pénznyomtatás: Ha mindenki ezt csinálja, az hatalmas hiperinflációt gerjeszthet hiszen felduzasztják a pénzmennyiséget. Ráadásul, ha mindenki ezt csinálja, mert tényleg currency war van, lehet, hogy árfolyamkiigazító hatása se lesz, vagy nem olyan, amilyet szeretnének...Ezt leszámítva abszolút jó logika mentén haladnak a Japánok... a reset gomb felé:)
marco74 2013.01.09 23:08:42
@Kard: Magyarországon is defláció van külföldről importált inflációval. Jó neked, hogy ilyen elszigetelten látod a dolgokat, végülis Japán egy sziget!:)
marco74 2013.01.09 23:15:05
@Kard: A defláció egy természetes dolog, ha túl kínálat vagy túltermelés van, persze olyan hitel vezérelt gazdaságban, mint amilyen a jelenlegi pénzrendszer igen...