Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darazs442

43 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A munkálkodásról nem ejtettem szót, csak érintőlegesen. A bárpult mögött alig két hetet töltöttem csak el, ami elég volt arra, hogy nap-nap után teljesen lefárasszon, de ahhoz kevés, hogy érdemi tudás birtokába kerüljek. Jó kapcsolatban váltunk el közös megegyezéssel, nekem nagy kő esett le a…..
Mivel az idő vasfoga kissé elrepült blogom felett, csak emlékképeket, hangulatfoszlányokat tudok felidézni. Jártam például fogászaton, több körben is. Egy focis haverom hívott kísérleti nyúlnak egy kiadós fogtömésre. Gondoltam csak nem fúr belém extra lyukat, így belementem a dologba. Az egyetemi…..
Bár a mostani bejegyzést pont a négynapos pesti látogatásom alatt írom, a téma mégis a címben szereplő gyönyörű erdélyi szász város, ahol egy hétvégét tölthettünk el kedves vendéglátóinkkal. Az Ars Hungarica elnevezésű magyar fesztivál majdnem egy teljes hétig zajlott, és meghívott vendégként…..
Megint egy évvel öregebb lettem, s bölcsebb is talán... Na jó, ne túlozzunk, inkább csak az előbbi. Jól esett a sok megemlékezés, az ajándékok, még Erikától is kaptam egy tábla csokit. A sok tanítvány után Szívecskémnek hála fenséges lasagne, remek szülinapi torta és finom bor koronázta meg a…..
Elérkezett az idő, pénteken megkaptam az ideiglenes - 5 évre szóló - tartózkodási engedélyt, relatíve gyorsan elkészült és szép színes! Ha mondjuk érkezésemkor felhívom a magyar konzulátust a szinte korlátlan telefonálási lehetőségemmel, akkor már az első héten megszerezhettem volna, nem nagy…..
Bréking: úgy tűnik, van lehetőség dolgos magyar állampolgárként a román állam adóbevételét is növelve legális munkát vállalni. Tegnap Kinga megjárta a poklot és kiderítette, hogy mégsem kell lakcím (illetve azt bemondásra is elhiszik), de kell bankszámla 200 lejjel (14.000 JMF), EU-s kék TB-kártya…..
Gondolom senkit nem fogok meglepni - adódtak gondok. Az anyakönyvi kivonat édesanyámnak hála meglett, az orvosi alkalmassági kisebb anomáliákkal (utálom a székletvizsgálatot :D) és 38 lej befizetésével megoldódott, de a szerződéshez persze ideiglenes tartózkodási engedélyt (flotant) kérnek. Ehhez…..
Csütörtök este 9-kor érkeztünk új otthonunkhoz. A tulaj már várt, megmutatta a szobát, átadta a kulcsot, mi jeleztük igényünket egy íróasztalra, amit megígért és távozott. A tetőig pakolt Cordoba örömmel szabadult meg terhétől, mi meg szorgos hangyaként szaladgáltunk a 2x2 sávos út két oldala…..
Méltatlanul hanyagolt blogomat ismét megpróbálom tartalommal megtölteni, ha már lehetőségem adódott egy évet Marosvásárhely városában tölteni. Az erdélyi indulást megelőzően én csütörtökön, Kinga pénteken ért haza Palermóból, az estét a Rácskertnek szenteltük, szombat este  pedig egy remek…..
Ez már a tizedik eset.Nyilván ilyenkor ünnepelni kéne, hangzatos címszavakban kommunikálni az eseményt szerte a világba, szponzorokkal, síppal-dobbal, nádi hegedűvel, ahogy illik, ha egy ilyen kerek ünnepet ülünk. De nem. És szerencsére, hogy nem. Mert eddig - az eltelt évek alatt…..
-avagy kalandozásaim Kárpátalján és azon is túl- (2011.04.14-2011.04.17)   Itt írok a harmad(?)osztályú Lemberg-Munkácsi vonat asztalán, velem szemben pedig egy jó képességű, nem idén barnult fiatalember ül. Engem néz. Róla még lesz szó a továbbiakban. A tollam…..
Elégedett zuglói polgár vagyok, s így, polgár minőségemben a kezelőszervekkel, tehát például az önkormányzat működésével sincs sok bajom - régen, az internetes bejelentkezési rendszer előtt is ki lehetett bírni a várakozást (volt elég szék, friss volt az áru a büfében,…..
Darazs442 2011.02.20 22:29:54
Kunio elindult, és mi vele tartottunk egy darabon. Szerencsénk volt az időjárással: alig néhány csepp áztatott minket, az út nagy részén nyugodtan motorozhattunk. Ma reggel a Red Baron udvarán mintegy ötven ember várta a japán utazót, hogy jószerencsét kívánjanak még fél évig…..
Mentünk éppen ma reggel az Atissal, jó kedvünk volt, mert felszedtünk egy kuka mellől pár jó kis széket. Fel is volt szépen téve a tetőre. A Tiszapart felé mentünk, gondoltuk még beugrunk ott is szétnézni, van ott építkezés-felújítás, hátha akad valami jó kis cucc. Meg is…..
Darazs442 2010.09.12 19:08:22
Volt olyan nap, hogy tíz levelet is kaptam. Olvasók, barátok és motorosok érdeklődtek, hogy mi van Kunióval, a motorja nélkül maradt japán világutazóval. Volt, aki ezer, volt, aki ötvenezer forintot ajánlott fel, és akadtak, akik szállással tették volna könnyebbé magyarországi…..
Olvasónk csodálatos és szokatlan kalandot vállalt: 2200 kilométeres túrát tett Németországba, egy 32 éves veterán robogóval. Fogadják szeretettel Ágoston Gábor történetét:   Nagyon sok közös kirándulást tettünk, bejártuk Magyarországot és gyakran átugrottunk az…..
Lehet, hogy nem Magyarország a világ legbiztonságosabb országa, de úgy tűnik a vendégszeretet nem felejtettük el. A héten kétszer is írtunk Kunióról, a japán világutazóról, akinek pont Budapesten lopták el motorját. A fiú átvágott egész Eurázsián, hogy…..
Darazs442 2010.09.03 20:20:40
@Kókler Róbert: Vegyél már vissza, ember! Az, h kiakadsz egy műsorvezetőn, még nem ok arra, h vkit személyesen letolvajozz!

Másrészt örülök az összetartásnak, csak valósuljon is meg élőben. Azt hiszem, h a primitív médiavisszhang még nem ok arra, h vki meggondolja magát az adakozást illetően. Mindemellett a magyar médiavilágról a véleményünk egyezik.
Béke!
Darazs442 2010.09.04 16:23:41
@somlói galuska: Ez nem is tűnik hülyeségnek!
Becsüljük azokat az elvetemült motorosokat, akik kontinenseket szelnek át, hogy két keréken fedezzék fel a világot. Ma egy japán srácról szereztünk tudomást, aki Suzuki Djebellel indult el. Átvágott Szibérián, Ukrajnán, míg boldogan megérkezett Magyarországra. Lelkesedése nem…..
Darazs442 2010.08.31 15:28:32
@Csikós Zsolt: Mélyen egyetértek!
Montenegróból tartok hazafelé, amikor ez a poszt élesül. Kedd este már otthon alszom, szerdán és csütörtökön munka van, aztán a tervek szerint pénteken Szombathelyre robogok tovább. Teccik érteni? Robogok. Nagyrobogóval vagy luxusrobogóval, nem is tudom pontosan, mi a helyes…..
Darazs442 2010.08.17 21:11:37
@helix: Szééééééééééép motor :D
Vagyis igazából nem én futamodtam meg a Dolomitoktól, hanem a Yamaha. Tavaly lejárt róla a vizsga, a Kawa Z750-esen viszont tavaly nem volt, és most lett, azt használtam hát, gondoltam, a Yam pihen majd idén. Mivel a nagyszülők két napnál tovább már elég nehezen tudják kordában…..
Darazs442 2010.08.14 22:29:48
@Bambano: Unalmas egy cikk lenne... :-)
Darazs442 2010.08.15 00:13:54
@Kelemenn: Húha, ez itt már viszonylag off, de eddig a képig nem értettem, h mért mondják a Dövillre, h csúnya. Borzalmasan néz ki oldalról, de szemből sem szép. Persze ettől még lehet szuper jó/takarékos/megbízható gépezet.
A hazai 24 órás versenyek látogatói biztosan ismerték Martin Loichtot. Akik a mosolygós veteránost keresnék, az idei futamon ne tegyék, már csak emléke lesz velünk: a 48 éves osztrák versenyző a Man-szigetén rendezett TT Supersport 2 futamán Quarry Bends mellett életét vesztette.…..
Darazs442 2010.06.11 17:03:19
Ázsiában tíztagú családok utaznak egy motoron; kacsát, libát és disznót is szállítanak a csomagtartón, ha kell. Azonban az, hogy az állatok önként és lelkesen tartanak gazdájukkal a kis Hondán, az még a helyieknek is új: Bangkok a benzinvérű kutyák városa. Fotó: MTI/AP/Manis…..
Darazs442 2010.05.26 16:51:39
 Egy, csak egy legény a gáton... ..
Micsoda frappáns szójáték, igaz? A továbbiakat pedig Gigger Zulnak köszönjétek (mi ehhez sem értünk), íme: Újmotoros: Általában középkorú, bajuszos, kopaszodó, szemüveges, alacsony férfi, aki gyerekkori álmát valósítja meg a motorozással. Vagy először ül életében…..
Darazs442 2010.04.18 18:14:41
@Karmadealer:
Igen, ez ott van a szeren! :-)
  Ezt gondolom most, közel hat év távlatából Prágáról. Ennyi az összes ami eszembe jut, és  ez a legpozitívabb jelző is egyben, ami az elmúlt évek alatt előkerült a várossal kapcsolatban. Fantasztikus építészet, leírhatatlan hangulat, megdöbbentő étel- és ital…..