Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karoldu

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Győr városának egyik legszebb terét a múlt héten letarolták a földmunkagépek, elpusztítva a város középkori múltjának egy hatalmas szeletét. Tették mindezt térrekonstrukciónak nevezve, közpénzből, a város megbízásából. De foglaljuk össze, röviden, hogy mi történt, az…..
Karoldu 2009.04.19 10:17:07
Hm tegnap nem küldte el a kommentem de akkor még egyszer:
Szóval az ügyet hallva nekem is pont ez jutott eszembe, hogy mit szólnánk egy határon túli esethez, és akkor bevillant 2008 és Zsolna ügye. Hatalmas felháborodás, jogosan persze és erre tessék, alig pár hónapra rá itthon is megtörténik. Nem ártana rájönni, hogy olyan nincs, hogy egyik oldal fekete a másik meg fehér, mindenhol vannak jó meg finoman fogalmazva kevésbé jó emberek. A kedves, régészeket, oldalakat szidalmazó embereknek mondanám csak úgy elgondolkodásra, hogy szétnézhetnének saját kis szakmájukon belül (legyen az villanyszerelő vagy ügyvéd), ott is van elkötelezett ember, aki a szakma szeretetéből csinálja a dolgát, meg van nyerészkedő is, mivel úgy hívnak minket, hogy EMBER. Ezen változtatni nem lehet, de tenni, hogy a nyerészkedő, rosszindulatú ember eltűnjön a magasabb posztról, na arra már van esély. Az általánosítás helyett javallanám, hogy a rossz "elemeket" tessék megkeresni, és legyenek már annyira józanak, hogy ezt végiggondolják. Az, hogy különbözően gondolkodunk (politikában, érdeklődésben) egy dolog, ettől lehet együtt élni és dolgozni, mi lenne,ha mindenki egyforma lenne... Az viszont, hogy rosszat teszünk a közösségnek egy teljesen más dolog, főleg, ha mindenki tudja, hogy ezt szimpla anyagi érdekből teszi valaki egy közösség vagy párt vagy bármi álarca mögé bújva, rontva azzal a közösség, párt, csoport hitelét (és az tök mindegy, hogy melyik párt, csoport, szervezet, akármi). De ha csak acsarkodtok, attól még a pusztítás megmarad és segíteni nem segítettetek semmit, az érték meg elveszik.
Ezt most szépen leírtam, csak mindig olyanok nem válaszolnak rá, akik előtte olyan "szépeket" írtak. De hátha egyszer lesz foganatja a dolognak. Addig is egy kis 1800-as gondolat a kompromisszumok jegyében: "Ha nem lehet úgy ahogy akarom, úgy akarom, ahogy lehet", hozzátéve, hogy józan ésszel. És mielőtt valaki félreértené: talán a közösség érdekeit is lehet nézni a mai önző világban, a sajátunké előtt, mert ha tetszik, ha nem MINDENKI a közösség (magyarság jelenleg ugyebár) tagja, és ha érdekel, ha nem, múlt nélkül a közösség gyökértelen...
Hm azt már csak finoman tenném hozzá, hogy persze a párbeszédhez és normál vitához partner is kéne, de miért van olyan érzésem, hogy az érintettek nem veszik ezt az inget magukra...? :)
Bocsánat, már nagyon off voltam :)
Egy hete került sor a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb időszaki kiállításának, a szkíta aranykincseket bemutató, Németországból érkezett tárlatnak a megnyitására. A mind a hazai régészettudomány, mind a nagyközönség részéről nagy érdeklődésre számot tartó gyűjtemény…..
Karoldu 2009.04.15 23:26:50
@Tóth FM: Hú akor írtam, amikor te is, bocsánat, csak most vettem észre. Köszönöm az utánajárást, vmi ilyesmire gondoltam én is (már hogy a 30 cm-es vessző vmi szertartásos dolog lesz :)
Ha valami felmerül feltétlenül foglak még"zaklatni" :)
@Etzilbvrg: na igen, ezért jut ilyenkor mindig eszembe, hogy de jó, hogy nem ógörögöt tanulok :) (bár egy anitkosnak biztos nagyon érdekfeszítő) De neked meg gratuláció, hogy miket nem tudsz! :)