Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zászlóshajó

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-kb- Szinte reménytelen a mentális rendellenességekkel küzdő emberek helyzete a nyugat-afrikai Sierra Leonéban. Egy 2011-es felmérés szerint, a konfliktusokkal terhelt országban az emberek 94%-a küzd valamilyen pszichológiai-szellemi problémával és a megkérdezettek 28%-ának vannak…..
Gyakorlatilag a bioélelmiszerek megjelenése óta megy a vita azon, mennyivel jobbak is ezek a termékek a nem bio változatoknál. Egy tanulmány szerint egészen könnyen képesek vagyunk becsapni magunkat. Ezúttal kivételesen nem brit, hanem svéd felmérésről van szó, a végeredmény…..
zászlóshajó 2013.12.09 12:17:59
@ekat: Városiként, na meg vidékiként is a józan paraszti ész használatával és sajnos jó sok utánajárással és tapasztalattal lehet egészséges, jó minőségű élelmiszerhez jutni. Aki februárban a hiperek polcairól szedegeti a biogyümölcsöket egy kisebb vagyonért, az rossz úton jár, még akkor is, ha most ennek van hihetetlen marketingje. Most komolyan, elhiszitek, hogy februárban a "bio" citromot valaki leszedte egy mediterrán fáról és el is hozta idáig úgy, hogy közben nem volt vegyszer?
Még az is erősen kétséges, hogy a piacon az idénytermények közül kiválogasd azokat, amit valóban a kistermelőtől tudsz megvenni, de inkább ez a járható út. Ha télen lecsót akarsz, vagy elfogadod, hogy kényszerérlelt alapanyagot veszel, vagy nyáron csinálsz befőttet. Esetleg veszel konzervet - sokszor meglepően jók és valóban szabadföldi, idényben termett zöldségből vannak.
zászlóshajó 2013.12.09 14:15:05
@ekat: Ezért kell a tapasztalat is. A fejkendős nénitől vásárlás sem a szent grál ebből a szempontból, okos zöldséges órabérben fizeti őket. De ha ismered az általad vásárolni kívánt élelmiszer jellemzőit, megtanulod kiszúrni az átverést. Aki látott már tényleg szabadföldi paradicsomot, az a nagybajúszú Józsi bától se veszi meg a kényszerérleltet még nyáron se. (Na, a paradicsom az egyik, amire én nagyon haragszom, itt a főfaluban már nyáron is kész művészet igazit venni, kénytelen vagyok a szüleimtől hurcibálni, mert a hibridek egyszerűen ízetlenek. A szállítási nehézségek miatt viszont szezonban sem árulják a löttyedősebb szabadföldit.)
A választásnál azt kell végiggondolni logikusan, hogy mi az előállítás folyamata, neked mi az elvárásod az adott termékkel kapcsolatban. Ha használod az eszed, egy csomó átverést ki lehetne szűrni. De persze a marketing nem a gondolkodásról szól :-).
A konzerv-bojkottodat nyugodtan gondold át, így például kimaradnak az életedből a tényleg finom olasz vagy spanyol paradicsomkonzervek, amikből nagyságrendekkel jobb bolognai szósz lesz, mint a friss műparadicsomból. Mivel a paradicsom pl. gőzöléssel rendkívül jól tartósítható (én is úgy csinálom nyáron), könnyen találsz olyat, amelyikben szinte semmi adalék nincs. Ha figyelsz a származási helyre, máris garantáltan jobb a vegyszermentességi eredményed, mint a februári piaci paradicsomnál. Ez sok más zöldséggel, gyümölccsel is így van. Inkább a fém dobozok kerülésére kell figyelni, az rizikósabb ügylet, de maga a konzerv, befőtt nem az ördögtől való.
AnyaMama Az a fránya 6-os karika 2013.08.01 07:01:00
Ha az ember elmegy a gyerekeivel moziba, egy olyan filmre, ami hatos karikával, vagyis ilyen életkori besorolással rendelkezik, akkor nem számít különösebb meglepetésekre. De mint esetünkben is előfordult, igenis érheti meglepetés, méghozzá nem pozitív. Persze itt nem magáról a…..
zászlóshajó 2013.10.05 01:17:14
@Teragigamega lélek: A hozzászólásaid alapján kétlem, hogy lenne gyereked, de ha mégis, őszintén együttérzek vele...
Itt lógsz a neten és közben papolsz az értékes valódi programokról. Valamelyik blogon olvastál róluk?
A gyereknek elsősorban jó példa, a kíváncsi világfelfedezését nyitottan és együttműködően fogadó szülő kell. Az előítéletes, mindent szélsőségesen megítélő, saját hibáit be nem látó felnőtt legalább annyira károsítja a személyiségfejlődését mint heti 5 óra bigbráner!
Hogyan tanítod meg neki kiválogatni az értékest a haszontalanból, ha egyikre sem mutatsz példát? Jaaaa, hogy lerendezed egy fél mondattal: minden tévéműsor rossz. Meg a drog is rossz, ééérteeeem?! Aztán 14 évesen egyszerre a nyakába kapja az egész színes-szagos információtengert és mivel nincs tapasztalata, nem alakult ki az értékítélete, benyel mindent válogatás nélkül.
A sajtóban részletek jelentek meg a három az ötödikes, tehát 11 éves gyerekeknek írt erkölcstankönyvek egyikéből. Ami ebből a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Nem akarom, hogy az én gyerekem azt…..
zászlóshajó 2013.09.08 22:36:15
@MikeBoy: Én is épp ezen gondolkodom... hogy sírjak, vagy a röhögésbe pusztuljak bele :-P
zászlóshajó 2013.09.08 22:43:53
@Zsit (nyau és rémizé): Nézd meg a blogját... szerintem nincs szó trollkodásról. Meggyőződésről annál inkább.

Eldöntöttem. Sírok :-D
zászlóshajó 2013.09.08 23:20:03
@zoli0506: Vitatkoznék. Az ateista szótárilag meg egyébként is isten, vagy bármilyen természetfeletti lény létezését tagadja. Szemben áll minden deista világképpel.

A vallásilag semleges meg sok minden lehet... mondjuk olyan, aki hiszi egy természetfeletti teremtő létezését, de nem gondolja, hogy vallási rituálékon keresztül lehetne vele kapcsolatba kerülni. Vagy nem fogadja el egyik vallás magasabbrendűségét sem.
Jó, tudom, itt az ész már meg sem áll, mit nekünk egy kis cenzúra, a közmédiának hazudott pártcsatornák rég így működnek: aki barátunk, mehet, de ne mondjon bármit, aki nem barátunk, azt meg kikockázzuk, letagadjuk, nyilatkozatát elferdítjük. Most történetesen…..
zászlóshajó 2013.01.04 04:34:28
@MetroGoldwinMayer: nem lehet, hogy zárlatos lett a zsidózóautomatád? Vagy csak nem hagyod magad zavartatni olyan piszlicsáré dolgokkal mint logika és történelem? Pyromasterrel együtt csodás botanikai képződmények vagytok, puszi a pocitokra :-) szerintem a ti kedvetekért holnaptól legyen a grófi ág csakazértis zsidó, mondjuk a Wesselényiekkel együtt szolidaritásból...
zászlóshajó 2013.01.07 01:40:37
@Styloo: az a baj, hogy a hozzád hasonlók a kurucinfót valami Reader's Digest-nek nézitek, és simán be is nyelitek. Pedig olyan magyargyalázó szöveget, mint az Így gondozd-ból ollóztak, talán még Wass Albert munkáiból is lehetne csinálni, nem olyan nehéz, mint egy majommal Shakespeare-t gépeltetni.
A ma este minden bizonnyal óriási élmény lesz sok ezer érettségizett fiatal számára: ma derülnek ki a felsőoktatási ponthatárok. A közösség és az állam szempontjából azonban lényegesen fontosabb, hogy idén hány olyan diákot vesznek fel az állami képzésekre, akik pár év…..
zászlóshajó 2009.07.23 19:20:31
Azt azért ne felejtsük el, hogy a felsőoktatásban néhány, pl. orvos, mérnök stb. szak kivételével egyáltalán nem azt tanítják, amit aztán a munkahelyeden elvárnak. Sok múlik a végzettek rátermettségén is.

Nem tagadom, hogy két kamudiplomám van (népművelő, andragógus), mikor kérdezték, mik leszünk, ha nagyok leszünk, csak azt monduk, hogy diplomás gésák. Semmihez nem értünk, de bármiről jól elbeszélgetünk :-) Elhelyezkedésnél kezdődött a szívás. Azok nem kaptak munkát, akik verték magukat a menő "diplomás" állásokért, viszont én pl. elhúztam titkárnőnek, és pár hónap múlva kiderült, hogy nem is vagyok annyira hülye (vagy csak nem voltam elég csini, és inkább előléptettek, hogy eltűnjek a pultból, nemtom :-) ), de a végén néhány év csicska után itt ülök egy egyetemen, és nem kamu melóval vezetőként dolgozom, pályázatokat menedzselek, mert meg lehetett tanulni közben sok mindent, és még azt is elmondhatom, hogy valóban bevételt termelek. Viszont vért izzadunk, mert jó lenne pár értelmes, tanulni képes kolléga, akinek nem tudunk vagyonokat fizetni, de cserébe nem kérünk speckó szaktudást, csak odafigyelést és logikus, értelmes, néha favágó munkát... és nem jönnek a fiatalok, vagy ha jönnek, akkor nem teccik a meló, sír, hogy nem használja a diplomáját stb. Pedig úgy adnék esélyt a hozzám hasonló kamudiplomásoknak, ha bevallaná, hogy nem ért semmihez, bakker :-)))

Egy csomó értelmes, fontos feladathoz nem a "szakdiploma" kell, hanem csak intelligencia, odafigyelés, tájékozottság. Ha van akarata, tehetsége, igenis lehet hasznos adófizető pógár a kommunikátorból is, nemcsak díszceleb. De melós ez is, mint a többi, és alázat kell. Szerintem nem a bölcsész kontra műszaki harc a gáz, hanem az, hogy a frissdiplomások az utóbbi időben mintha nagyobb arcot is kapnának a papírral...