Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajátvélemény

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
w Egyesült Magyar Emirátusok 2010.06.07 06:30:00
  Ki szívét osztja szét Követik, merre jár, Hegyeken és tengereken túl értik majd szavát Kormorán   Lehetne röhögni, sőt lehet is, csak tessék. Végül is ez egy tradícionális bohócszám, amikor az egyik bohóc hosszan bizonygatja a másik bohócnak, hogy ő mennyivel…..
Sajátvélemény 2010.06.07 15:13:25
Szerintem nincsen szent tehén, ezért a Fideszt féltőket is kérem, használják az eszüket, senki sincs ellenük.
Gondolkodó ember - szerény véleményem szerint - mindig nyitott az újra. Ez lészen akár egy új élmény, vagy ameglévő dolgok felülvizsgálata. Én ugyanígy néztem az MSZP-t, és meg kellett állapítanom, hogy elkúrták. És nem szavasztam rájuk. Nem érdekelt, hogy ezzel az MSZP-s "ősellenség" a Fidesz szekerét tolom, mert a parlamenti választások az ÉN leadott szavazatomról szólnak NEKEM, és nem a többiekéről. Persze, lehet, hogy kisebbségbe szorulok a véleményemmel, de egészséges önbecsüléssel ez is feldolgozható. Miszerint, ha kisebbségben vagyok a véleményemmel, attól még nem vagyok degenerált hülye.

Amit Fidesz csinált, szerintem az dráma. Láthatóan most konnektáltak a realitással, amely ezt az országot körbeveszi. Kommunikáltak haza, és megrpóbáltak mozgásteret nyerni brüsszelben (vagy hol), de itt kőkemény matematika van. Olvassatok utána. Mi az, hogy kockázati felár, mit jelent állami kötvényt kibocsájtani stb.
Magyarország nem áll olyan szarul, mint azt a Fidesz állítja, ennek jele pedig nem a Bajnai jelentés, hanem a magyar államkötvények biztosítási felára (CDS). Ezt nem a kisujjukból szopják ki ám ezek a befektetők, mivel milliárd eurókat, vagy dollárokat tolnak ide (az ingyenes oktatásodba, hogy a nagymamádnak ne kelljen vizitdíjat fizetni, hogy a nagypapi megkapja a kiűrült nyugdíjkassza ellenére a havi apanázsát) nem bízzák ezt az adott kormány jelentéseire. Ha ez így lenne a görögök nem lennének bajban. ugyanis a makro-számok levételére, azaz külsőleg megállapítani, hogy egy ország hogyan áll, nos az korántsem lehetetlen. Vannak kicsiny országunkban gazdasági elemzők, akik összegyűjtik az információkat, elkészítik az elemzést, és elküldik a befektetési alapoknak. Mégegyszer: nem a Bajnai jelentést küldik el, és nem a Varga jelentést.
A hisztéria oka a kommunikáció. És persze van tömeghatás, mert a kisbefektetőnek nincs ilyen és ilyenkor az 1-2 millió euróját (mert ő még kisbefektető ilyenkor, ha direkt fektet magyar állampapírokba) pánikszerűen elad. És egy bizonyos mérték után ezután mások is elkezdenek menni. Ez pedig árfolyameséshez vezet (azt már csak a pontosság kedbéért teszem hozzá, hogy az állampaírokat nem lehet a futamidőn belül eladni a kibocsátónak (állambácsi), hanem vevőt kell keresned rá, ezért csökkenhet az ára, ha az illető állam khmmm, khmmm, csődbe akar menni)

Szóval a fiúkra (és ránk) - még várnak a betonfalak, amit hívjunk az egyszerűség kedvéért - REALITÁSNAK.
w A párttal, a néppel 2009.04.09 06:30:00
Ott voltam, ahol lennem kellett, azt tettem, amit tennem kellett. Kádár János sírfelirata Bajnai Gordon egészen sikeresen melegíti magának a miniszterelnöki széket; az összeszorított ajkú, elszánt csinálniakarás aurája láthatóvá vált. Terveit a piacok, a hitelezők biztatással…..
Sajátvélemény 2009.04.09 12:48:22
Lehet, hogy eltévedtem, de van ezzel a cikkel egy kis problémám:
1. A dolgok menetének megértéséhez tudomásul kell vennünk (nem elfogadni!), hogy a politikus másképpen működik, mint a "hétköznapi" ember. Mit jelent ez? A poitikus saját logikája mentén gondolkozik, azaz a hatalom megtartása/megszerzése vezérli (sok más is van, de ebbe most nem mennék bele). Jelen esetben az MSZP az egyetlen olyan lehetőséget választotta, ami nem a hatalom azonnali és végzetes (2/3-os) elvesztését jelentette számára. Ilyen szempontból egy ember kellett, aki beáll ebbe a szerepbe. Ha emlékeim nem csalnak ezt csak Bajnai vállalta. Őt valószínűleg más motiválja (pénz?). Tehát tudjuk, hogy miért és hogyan állt ez össze.
2. A publicista sem a köz emberének értékrendszere szerint ír, hanem a sajátja szerint. Épp a minap volt szerencsém végignézni Árpád MEH és az NFÜ által rendelt munkáját, tudjátok amolyan rajzfilmes önigazolást a komárnyzati munkákról. Voltak benne jó gondolatok is. Amit gondolok erről, hogy Árpád-ot a saját - szerintem liberális (nem SZDSZ-es!) - gondolkodási rendszerén belül lehet értelmezni. Ott igaza van.

És végül, amit én látok problémának:
cseszhetjük az egészet akkor, ha a Bajnai által képviselt program (amivel szerintem Árpád tud azonosulni) hamis alapfetevéseken alapul. Mik ezek? Hát lássuk:
1. A fogyasztásra épülő társaladom fenntartható és a bedölt intézményeket cégeket helyre kell állítani.
2. Magyarország alapvetően export-orientált ország, és ez a jövőben is így lesz.
3. A világgazdaság maximum 1-2 éven belül visszaáll a konjuktúra pályájára és ismét illatos ibolyák fognak virágozni minden befektetési alap környékén.

Ezen ügyekben linkelnék egy cikket:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/08/jovo_ido_i._ndash_a_tornado_sziveben/
A cikkel kapcsoltban egy rövid megjegyzés: szvsz - kiválló diagnózis, de téves végkövetkeztetés (miért? Einstein után szabadon: ahhoz, hogy egy problémát megoldj kivül kell helyezkedned a problémarendszeren, magyarul: a megoldás nem közgazdasági és intézményi, hanem társadalmi szinten szükséges)

Szóval: hamis premisszák mentén kialakított a Bajnai program, mivel:
1. további embereket sodor nyomorba
2. Érintetlenül hagyja az intézményrendszereket, vagy csak kismértékben változtat azon
3. A problémát okozókat nem vonja be a megoldásba.

Ezek nemcsak hibás megoldások, hanem társadalmi szempontból igazságtalanok is. Megszorításokra szükség van, de más is kell. Ha a megszorítás csak arról szól, hogy egyensúlyt keressünk, de ne változtassunk azon ami fenn áll, akkor hibás után járunk és a rendszer alig 1-2 év alatt újra fogja termelni a problémát, hiszen ahhoz nem nyúltunk.

joe