Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irredenta vipera

62 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos hát, ma itt tartunk. Két évvel ezelőtt indítottam "Rocksztár leszek, Mama!" címmel a webképregényemet. Bíztam a sikerében, és néha hajlamos vagyok azt hinni, hogy jó az, amit csinálok. Örömömre szolgál, hogy egyre gyűlnek a kedvelések, a lelkes olvasók, a jópofa…..
Ritkaság, hogy egy héten belül két újszerű logikai játékot találok, annyi a korábbi játékokat klónozó próbálkozás. Most ez történt: a Koutack egészen furcsa játékmenetét én még nem ismertem eddig. Lapocskákat kell egymásra pakolgatni, a szomszédos mezőkön állók…..
A Steampunk Tower egy egyszerű kis várvédős játék, különösebb kerettörténet nélkül. Nem baj, a steampunk cimke eladja, gondolták a fejlesztők, engem húsz percig sikerült lekötni. Nos, annyiban steampunk a környezet, hogy a játéktér közepén álló tornyunkba a különböző…..
Ritka öröm, ha olyan játékot találunk, ami nem valami másik, régi játék kicsit felturbózott változata. Ezért is van helye itt a Kolorz-nak, ami egészen újszerű ötletre épülő logikai játék. Adva van egy szürke kör, ami bármilyen más színűre változhat, ha egy színes…..
irredenta vipera 2013.03.04 23:09:48
Bizony, ha az ember meglátja a Battle Without Endet, könnyen hiheti, hogy csak a hétfő reggeli kóma tréfálja meg, vagy valami tévedés okán a forráskódot látja futni, de nem, ez bizony a játék. Ami nem is az. Vagy mégis. Szerencsére Kappa küldött egy jó alapos (és terjedelmes)…..
irredenta vipera 2013.03.04 23:06:56
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Javaslom az Ön által vezetett államalakulat nevének megváltoztatását; lehetne, mondjuk, Közép-Dunai Köztársaság, bár a konkrét név voltaképpen mindegy.Sőt, nem csak javaslom, de felszólítom rá: tegyen eleget - legalább ennek - az erkölcsi…..
irredenta vipera 2012.12.11 19:15:52
@sunika: A "magamfajták" 1970 után születtek, az általad ellenük felhozottakkal vádolni őket nem enyhe anakronizmus. Többségükben kicsit sem balosak, ahogy én sem, ezt látnád, ha a blog régebbi részeibe is beleolvasnál.
Attól, hogy Orbánék jobboldaliak, nem lesznek automatikusan a magyar nemzet érdekeit védők is. (Nem az országról beszélek, hanem a nemzetről; ez a különbség, úgy látom, elkerülte a figyelmedet.) Sőt, még az országét sem. Lényegtelen, hogy ez a szándékaik vagy a dilettantizmusuk eredménye, az eredmény ugyanaz; ez közvetlenül látható már csak azon is, hogy anyáink inkább dehogy szülnek minket. :(
Az egyoldalú szerződésmódosítás törvénytelen.Az ilyen szerződések alapján érvényesített követelés valójában rablás.Ha ez egy szervezett háttérrel történik, akkor bűnszövetkezetben elkövetett rablásról beszélhetünk, ami áperte kimondva: maffiatevékenység.A bankokat, a…..
Azt gondoltam, hogy laza kis napi levezetés lesz a Doodle Draw, amikor rátaláltam. A feladat elképesztően egyszerűnek tűnt. Rajzolni kell, pontosabban még azt sem, csupán a felvillanó pontokat kell az egérrel követni a lehető leggyorsabban, és rajzunk magától elkészül. Mindezt…..
Hancu nemrég posztolt arról, hogy készül a világ legnehezebb platformjátéka, ehhez kapcsolódva írnék kicsit a Polytron által fejlesztett Fezről, ami szintén nagy erőfeszítést követel a játékostól, bár szellemi értelemben. A játék XBLA-n jelent meg egy hónapja, és szerintem…..
IDDQD Bandaháború deluxe 2012.03.07 12:15:46
Első olvasásra akár egy jó kis Mad Max-klón sztorija is lehetne a mácius 16-án a mozikba kerülő The FP című film felütése. A nyomasztó, lepusztult, posztapokaliptikus jövőben járunk, bandaháborúk, kegyetlenkedés, ami kell, a legsúlyosabb arcok egy kegyetlen arénában küzdenek…..
 A médiatörvény teljes szövege megtalálható a Magyar Közlöny 2010. évi 202-es számában: http://kozlony.magyarorszag.hu/pdf/8074Ha valaki megtalálja benne, hogy hol korlátozzák a törvénnyel a szólásszabadságot, a véleménnyilvánítást illetve a szabadságjogokat,…..
http://index.hu/kulfold/2010/12/27/asselborn_brusszel_vizsgalodik_a_mediatorveny_ugyeben/"...egy demokráciában a média kontrollálja az államot, és nem fordítva. Ha fordítva történik, akkor az már nem demokrácia, mondta Asselborn"No, először is: Akkor hogy is van a dolog ezzel…..
Ha jobban megnézzük a médiatörvényt, akkor az bizony korlátozásokat tartalmaz. Legfőképpen hármat:- a külföldi műsorok arányának korlátozása- a mocsok mennyiségének korlátozása- a dezinformáció mennyiségének korlátozása Vagyis korlátozza a hazugságok és a…..
"Ez több, mint bűn: ez hiba!"/Antoine de Boulay/..
"Emelkedő részletek! Mi lesz ebből...?" (MSZP)Az MSZP-nek kicsit rövid a memórája. Javaslom, hogy tekintsék meg valamely prominens pénzintézet honlapján a valuta/deviza árfolyamok alakulását az elmúlt 8 évre visszamenőleg. Mikor is ugrott meg a svájci frank árfolyama igen…..
Jobbik: "Óbuda nem alku tárgya!"- Ingyen kéne...? >:)=)  MSZP: "Pont ön. Pont most. Pont velünk"- Pont nyolc év. És pont!  ..
Rövidzárlat Mi micsoda? 2010.03.29 12:22:00
A Metro mai száma többek között azt is taglalja, hogy ma, Magyarországon a nők nem mernek gyermeket vállalni, hogy egzisztenciálisan ne lehetetlenüljenek el; értsd: legyen munkájuk.Véleményem szerint egy ország szülőképes korú nőinek nagy többségét gazdaságilag olyan helyzetbe…..
Rövidzárlat Lehet más...? 2010.07.23 10:44:00
A kormány lakossági megszorítások helyett a bankoktól szed be pénzt, dühöng is az IMF. Csökkenti a jövedelemadót. Az extra jövedelmekre vet ki extra sarcot.Az LMP szerint mindez a gazdagok érdekeit szolgálja.Lehet más...? Lehet agyatlan...? Vagy lehet másnak a…..
 "Ha nem vagytok hajlandóak éhen dögleni, hát majd megfojtunk titeket!"A fenti mondat, bár indulatoktól nem mentes, lényegét tekintve azonban nem is túlzó.Levezetem.Mit vár tőlünk az IMF? Megszorításokat. Újból. Merthogy az elmúlt években is megszorításokat várt…..
Rövidzárlat Trianon-emlékmű 2010.06.17 09:37:00
Mint tudjuk, a szlovákok emlékművet emeltek trianonnak. Félretéve nagymagyar lelkünk fájdalmát, el kell ismernünk, hogy ez részükről teljesen érthető. A trianoni döntés választotta le a szlovák nemzetiségű területeket az általuk hőn utált Magyarországról, amely 1848 óta…..
Rövidzárlat Vuvuzela 2010.06.16 13:07:00
A vuvuzela egy trombitaféle, amit a focivébén a helyi szurkolók tömegesen szólaltatnak meg. Idegesít mindenkit; a nem helyi szurkolókat, azokat, akik tévén nézik a meccseket és nem utolsó sorban a játékosokat. Kitiltani nem lehet, mert "hagyomány".Felsorolnék még pár…..
Rövidzárlat Kilakoltatás 2010.06.16 12:56:00
Metró, ma: Kilakoltattak egy néggyermekes családot, mert 1.5 millió forintos hitelük részleteit nem tudták fizetni. Az összeg, 2004 óta, késedelmi kamatokkal és végrehajtási díjjal 22 millió forintra növekedett.Először: hat év alatt 1.5 Mft-ról 22 Mft-ra...? Hat év alatt a…..
Metró, ma, Herczog Mária szociológus véleménye a buktatásról:"A bukás a pedagógus kudarca, nem pedig a gyermeké vagy a szülőé..."Az éles szemű megfigyelés híven tükrözi a szociológus asszony pedagógiai pályán eltöltött éveinek számát és abból szerzett…..
Kósa-szindróma:Frissen hatalomra került politikus esetén fellépő kényszeres nyilatkozási vágy, amelynek célja, hogy a kormányt, amelynek tagja, hiteltelenné, gazdasági terveit kivitelezhetetlenné tegye. Vitatott, hogy heveny fellépését a rá hárult felelősség miatti félelem vagy…..