Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misit

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biljarszki Emilt (a képen balról a második) a hazai zeneszerető közönség elsősorban a kultikus Korai Örömből ismerheti – ám 2009-es kiszállása óta két új zenekarában, a Fókatelepben, majd a Meszecsinkában hangsúlyosabb szerepben láthatjuk. Előbbiben a szinti mellett…..
misit 2013.06.21 17:47:49
Tisztában vagyok természetesen az összetett szavak írásmódjával.
De. És itt jön a lényeg, ha egy cikkben, vagy bármilyen szövegben az ember ki akar hangsúlyozni valamit, akkor nagyobb szabadságot élvezhet, minthogy következetesen minden áron betartson szabályokat. Az ideális persze, ha ez ki is derül - azaz miért is hágott át szabályokat a delikvens.
Itt fel akartam hívni az olvasók figyelmét arra, hogy egy énektechnikáról van szó, vagyis kihangsúlyoztam valamit, hogy felfigyeljenek rá. Erre találtam alkalmasnak a kötőjeles megoldást. Függetlenül attól, hogy nem igazán helyes nyelvtanilag. Vagy legyen neked: egyáltalán nem helyes. Helyes viszont a szöveg részeként, mert az ember amikor ír, elkövet ennél sokkal súlyosabb dolgokat is. Persze vannak a szőrszálhasogatók, akiket semmi egyéb nem érdekel, csak az, hogy belekössenek valami apró részletbe. És itt jön a lényeg, amikor valaki ír, vagyis valóban írói tevékenységet folytat, ötleteket, gondolatokat visz bele a témába, akkor elkövet, és el is követhet ilyesmiket. Ez egészen szélsőséges formákat ölthet az irodalomban például, de megengedett a publikációkban is.
Megtanultam írni. Írni. Több évtized óta művelem, nagy elánnal, és nem tartom magam a legjobbnak, hidd el nyugodtan. Ismerek nálamnál sokkal jobb publicistákat, helyemen kezelem magam. Ha követek el helyesírási hibákat, nota bene, csuklóm törjék, ahogy látom, nem megy át csont nélkül, nem is kell. De itt tényleg másról volt szó. Csak érdekességként, írás közben csípőből egybeírtam a mélylégzést, mire a javítóprogram aláhúzta (most is aláhúzza az alamuszi), erre gondolkodóba estem és később, már második átnézés után vettem a bátorságot a kötőjeles trükkre. nekem tetszett, maradt - és képzeld, még most is bejön.
De nyugodtan sértegess, megteheted, legyél okos, okosabb, megengedett, de a túl hosszú csörte felettébb unalmas, nem is igen foglalkozom ezzel tovább.
Írni egészen mást jelent, mint a betűket és az összetett szavakat helyesírásilag tudni.
Egyébként elég jól megy.
A Kisvakond és barátai, a nyuszi, a kisegér, a süni, a béka és a többiek együtt fedezik fel a drogok csodálatos világát. Olyan sorrendben próbálják végig a kábítószereket, ahogyan általában a gyermekek szokták: először marihuánát szívnak, majd következik a hasis, az lsd, a speed, az ecstasy, a…..