Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harpagon

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglestük, hogy működik a gyakorlatban a Ryanair új kézicsomag-rendszere, röviden: feleslegesen szigorú. Annyira túlbiztosítják magukat, hogy félig üres a fedélzeten a csomagtartó, egészen kis csomagokat is elvesznek már.  A kérdés az volt, pöccre betartják-e a saját új szabályukat, vagy van valami…..
ProgBlog A bunkólobbi 2012.09.07 14:27:17
"Quod non fecerunt barbari, fecerunt Barberini.” („Amit a barbárok nem tettek meg, megtette Barberini.”) Gúnyvers VIII. Orbán pápáról (eredeti nevén: Maffeo Barberini), amikor az a Szent Péter bazilika bronzbaldachinjához leszedette és beolvasztatta a római Pantheon kupolájának…..
harpagon 2012.09.07 20:32:08
@Matróz Kommandó:
Látom nem érted, megmagyarázom.
Van egy tök jó régi verdád, mindenkinek tetszik, de szar a fék így nem tudod használni. Igazából muzeális értékű, minden eredeti alkatrész aranyárban van hozzá, és csak két faluszéli mester ért hozzá, hogy kell valóban helyrehozni. Az utángyártott szar alkatrészek ócsón kaphatók a gagyi piacon, és Józsi haverod simán berakja délután. Nem ügy. Aztán a kardánt, a kereket, a lámpát....Mondod eredeti, muzeális, és nagyot nézel,mert csak Suzuki árban tudod eladni. Suzukinak drága és szar, de már nem muzeális. Sebaj mondod, ez így már semmit se ér, és elmész egy új kocsiért. Ezt meg kivágod, mert értéktelenné tetted. Pedig lehet, hogy a szakállas pulóveresre kellett volna hallgatnod.
Még a haszonélvezők többsége is tiltakozik; a kormánypárt a kiskorúak szavazati jogának kérdését ugyanúgy vezette a közvélemény elé, ahogyan tette azt több más jó és/vagy szükséges ötletével - sehogy. Az elsőre valóban teljesen őrültnek tűnő gondolat mögé pedig…..
Az alább leírt eset nem velem esett meg, csak szemtanúja voltam. 10 éve született a kislányom, sajnos annyira súlyosan besárgult, hogy a szülészetről nem engedtek haza bennünket, hanem a gyermek-klinika csecsemőosztályára került a babám. Itt voltak a súlyos beteg, koraszülött…..
harpagon 2011.01.20 00:44:42
@Irkutszk:
Az újraélesztés és a rutin beavatkozásról való tájékoztatás időzítése, módja nem ugyanaz a dolog. Ugye legalább ebben nem tévedek. Nem konzíliumot hiányoltam, hanem információkat.
@Foxhunter:
"Persze, majd az orvosok az összes gyerek összes kezelése előtt átmennek az anyukához a másik osztályra megbeszélni, hogy mit és milyen dózisban adnak."
Egyébként ez szerintem a dolguk lenne, hiszen az újszülött nem beteg, ha valamilyen változás áll be az állapotában, ami kórosnak tekinthető, akkor azt tudatni kell.
És talán pont azért okoskodom, mert nem értek hozzá, csak rémülettel tölt el, ha barbiturátot látok a 4 napos záróján. Örülj neki, ha téged megnyugtatna, hogy kapott valamit, amitől biztos jobban lesz... Persze utólag elmehettem volna zajt csapni, de egyrészt mint írtad, lusta vagyok, másrészt mi értelme is lett volna? A gyerek jól volt, maradandó kár nem érte (remélem). Elmondták volna, hogy ez egy ilyen és ilyen beavatkozás, oszt jónapot.
De ehhez már annyira nem értek, hogy nem is okoskodom tovább.
Türelmes, emberbarát hozzászólásokkal teljes szép napokat kívánok!
Sziasztok!   Sajnos nincs jó véleményem a pécsi gyerekklinikáról. Gyermekemet kétszer műtötték a gyereksebészeten 2 hónapon belül, mivel az első műtét nem sikerült, zárójelben megjegyzem, hogy a második sem, de most épp egy másik kórházat és orvost keresünk neki. A…..
harpagon 2010.11.02 13:14:01
@Humperdickk: Emiatt a mentalitás miatt tartunk ott, ahol... Nincs, ismétlem, nincs olyan valós, ez esetben inkább vélelmezett hatalmi szituáció, amiben nem a gyereked érdekét kell fontosabbnak látnod!
Főleg, hogy ez inkább az intézményben dolgozók kényelmét (?) szolgálja! Leginkább portásmentalitás! Bizonyítható a családtag ápolásának jótékony hatása, és leveszi a feladatok nagy részét a személyzetről. Orvos, rendőr nem isten, tévedhet. Nem feltétlenül kapsz jobb ellátást ha kussolva eloldalogsz! Felháborító eljárás!
A bizonyítékokon alapuló tudományos orvoslás és a homeopátia szinte egy időben, egyazon kihívásra adott válaszként alakult ki a 19. század elején. Az érvágással, hánytatással, purgálással, mérgekkel kezelt pácienseknek valami drasztikusan új dologra volt szükségük. Az egyik vonalon elkezdték…..
Tavaly ősszel ajánlottuk kedves olvasóink figyelmébe Bíró Szilvia kolléganőnk, a Xántus János Múzeum régészének fantasztikus, képes blogját, amelyben a Győr szívében található Széchenyi tér átépítese előtti feltárások eredményeiről számolt be részletesen. Az elmúlt…..
harpagon 2009.04.09 09:47:41
@JCB: Azt nem tudom, hogy Cs.Z. lesz-e a következő KÖH vezető, de azt igen, hogy pár éve már volt elnök a Táncsics utcában...
harpagon 2009.04.09 09:56:22
@hadrianus:
Kedves Cézár!
Las-san mon-dom, hogy meg-ért-sé-tek. Nem az-zal o-koz-zá-tok a leg-na-gyobb kárt, a-mit el-visz-tek, ha-nem az-zal, hogy EL-PUSZ-TÍT-JÁ-TOK a le-let kör-nye-zet-ét!!!!!

(A régészek - általános gyakorlat szerint - NEM haza viszik a leletet, bár nem tartom kizártnak, hogy ez is előfordul...)