Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GuGuru

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FIGYELEM, KOMOLY SPOILER-VESZÉLY! Nos igen, az a véleményem, hogy a minden idők legjobb sci-fi horrorjából, az 1979-es Alien – A nyolcadik utas: a Halál-ból kiinduló, immár nyolc filmből álló Alien-franchise második legjobban sikerült darabja az Alien: Covenant. Mint ebből a posztból is látszik, az…..
GuGuru 2017.05.24 23:26:55
@Chief Brody
Nos, nem vagyok benne biztos, hogy valóban kisebbségben vagy a véleményeddel. Én személy szerint a cikkeddel és indoklásoddal teljesen egyetértek! Valóban elegáns és szép volt (már amennyire egy 18+ film szép tud lenni). Én a vegyes fogadtatás miatt nem támasztottam magas elvárásokat és lehet ennek köszönhetően, nagyon bejött; nekem is numero 3 a szériában! A hangulata ugyanúgy magába szippantott, egyetlen egyszer sem éreztem sem lassúnak, sem elkapkodottnak. Nagyon tetszettek a visszakacsintások is amikről Te is írtál, mert egyszerre vitt bele nosztalgiát és használta jó építőelemnek ezeket (nem lehet idegen bolygó felfedezése rázós leszállás nélkül és légköri zavarok nélkül :-))
Engem a történetbeli csavarok sem zavarnak annyira, hogy ez miatt szót emeljek. (Majd ha én jobb történetet tudnék csavarni ilyen kidolgozottan, akar el kezdek kopogtatni a forgatókönyveimmel és megvalósítás után veszem a bátorságot követ vetni egy Sir-re :-)). Szerintem az öreg Scott nagyon is tudatosan kanyarította így a történetet, egy kicsit adott az egyik irány képviselőinek is és egy kicsit adott a másik irányzatnak is. Valami kompromisszumot akart.
Szerintem a szereplők is jók voltak és valóban itt szándékosan nincs kiemelve senki. Itt a múfaj ilyen, gyanítom szándékosan nincsen egyetlen szereplő (színészi alakítás) sem kiemelve, hogy az elhalálozás sorrendjében sose legyünk biztosak. Itt nem az áldozattal, hanem a merénylővel kell azonosulnunk. A "sztár" itt a xenomorph. Ezért egy túl jó alakítás, csak a "főszereplőt" árnyékolná be. Éppen elég David/Walter.
Apróságok persze engem is zavartak, de ezek mind a film után törtek fel és érdemben semmit nem vontak le a film alatt nyújtott élményből. Például, a teremtők annyira fejlett civilizációt alkottak, hogy egy hatalmas korszerű bumeráng űrhajót tudtak készíteni, de mégis egyetlen városocskából állt volna az általuk épített környezet? (Mi még csak a holdunkig tudtunk eljutni, de nézzük meg Manhattant vagy Shanghait ...). És ezen felül ez az épített környezet is a Római Birodalom szintjén állt? Hatalmas kőoszlopok, de csak ennyi? Nagy nyers felületek, kőtáblák (kőasztal, ahova David visz be a csapataot)... az űrhajó fogadóállomáson? A főtéren, ahol nyüzsögnek a helybeliek az űrhajójuk visszaérkeztekor? (David gyakorlatilag egy Ben-Hur leprásait bújtató barlangban dolgozott). Nem tagadom misztikus volt, de szerintem jobban össze lehetett volna csiszolni ezeket ... (pld a városok - amik 10 évvel a "kihalás" után még relatív épek kellene legyenek - felett elrepülve érkezünk meg egy ősi szenthelyre).
Aztán vannak még olyan kérdéseim is, hogy miért voltak a Space Jockeyk szkafanderei olyan óriásiak, hogy ha a lakósok átlagos méretűek voltak? Bár csak egyszer láttam a filmet, de emlékeim szerint a főtéren "elszenesedett" holttestek pont emberméretűek voltak. Szerintem ez inkább figyelmetlenség, mint sem szándékos. Ezeket azért mondom, mert szerintem egy-egy nagy rendezővel (pld Christopher Nolan, Peter Jackson vagy akár az egykori Wachowski tesók) szemben nekem igenis elvárás a tökéletességre való törekvés, ahol minden fűszálnak, minden elhangzott szónak jelentősége van. Viszont ezt a maximalista tökéletességet azért itt hiányoltam. Képileg megvolt, de csak úgy.
Illetve még egy gondolat: ha már a Prometheus-szal egy új teremtés mítosz szálat nyitottak, azt szerintem kár volt most gyorsan egyből a földbedózerolni. A Space Jockey egy 38 éves mítosz és most egy jelenet alatt ... puff, kámforrá vált. Jobban örültem volna, ha ez a szál nyitva marad.
De visszakanyarodva az elejére, szerintem nagyon is jó kis (szuper Alien hangulatú) film volt ez: nekem 9-es. És az általad leírtakkal teljes mértékben egyetértek.
Nagyon remélem még legalább 2 folytatás jön ahogy azt rebesgették. :-)
Kedd éjjelre az Apple elrendelte a túlórát az Apple Store-okban, zárás után új hirdetményeket kell elhelyezni a boltokban, hogy a szerda reggel érkező vásárlók már azokkal találják szembe magukat.Több dolog is esélyes, egyrészt a Back to school akció most várható, de több…..
GuGuru 2011.06.15 23:07:02
Belsőség Porsche vagy semmi 2009.12.12 17:00:00
Ez a gyönyörű, súlyos és masszív könyv midnen autóbuzi számára kötelező dolog. Meglehetősen ritka, meg is van az ára, éppen ezért tán ez az utolsó és egyetlen lehetőség, hogy hozzájusson egyhez.Kérdésünk természetesen a márkához kapcsolódik, pontosabban a Porsche…..
Minden bizonnyal vannak tesztek, írások, melyekkel nem ért egyet, más véleményen van a szerzővel, egyszóval nem elégedett. Aztán persze vannak olyanok is, melyek tetszenek, netán megnevettetik, jókedvre derítik önt. Jó és rossz napok, de tán a mérleg nyelve a jó felé billen…..
GuGuru 2009.12.12 17:16:17
11
Ha ön lemaradt az előző Auto-Unionról, mert nem tudta a kérdést, vagy link volt, és fel mert állni a számítógép mellől, hát itt egy másik, ugyanolyan. A gyönyörű, 1938-as Auto-Union rekorder makettjét korlátozott példányszámú ajándéktárgyként elkészítettette idén az…..
GuGuru 2009.12.12 16:57:26
Belsőség A diplomata Trabantja 2009.12.12 16:15:00
Vigyázat! Jogszabály-kurkász kérdés következik! De a nyeremény önmagáért beszél. Igaz, annak idején csupán 23 forintba került, na de ma? Eszmei értéke felbecsülhetetlen. Milyen járműre való a CD kezdetű rendszám? (Köszönjük olvasónknak!)..
Fél éves a sorozat, ezalatt utazónk bejárta széles e Földet, mindig más zsebében, de mindig ugyanazzal a kiolthatatlan tudásszomjjal. Sokszor elhaladt irodaházak és dolgozó emberek mellett, de sosem értette a jelenséget. Mindig meg is kérdezte társaitól: mit csinálnak ezek az…..