Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nostrus

1 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából másfél évvel ezelőtt kezdtem el olvasni Meng To blogját, amikor elkezdtem átállni Photoshopról Sketchre. Ez volt az a posztja, amivel összetalálkoztam, és azóta is követem minden megmozdulását a weben. Főleg azóta, hogy fogta magát, feladta a munkáját a HeyZapnél,…..
Go Home Productions - Super Bastard EP [letöltés] Imagine The Game (John Lennon vs Wings) Little Shakie Roxanne (The Police vs Armando Trovajoli) Easy Divide (Linkin Park vs The Commodores) uh huhhhhhhhhhhhhhhhhhha mashupok KIRÁLYA visszatértvégre van újra vannak Go Home Productions…..
Nostrus 2011.08.21 14:58:27
Elsőként a Google+-ban, majd a kereső oldalán debütált - Andy Hertzfeld közreműködésével készült - átgondolt, következetes, funkcionalitásában is szép dizájnja. Majd ma reggel megkaptuk a Gmailbe (sűrűbb és ritkásabb verzióban is) és a Calendarba is az új külalakot.…..
Idén szépen termeli a Sziget a külföldi lapok ajánlásait. Első körben az European Festival Awardson került a legjobb tíz közé, majd a The Indipendent említete meg az Európában rendezett öt kötelező program között, a ma pedig a brit gazdasági és pénzügyi napilap,…..
Nostrus 2011.05.04 16:01:36
@iamacollector: Interpol, The national, Gogol Bordello, Crystal castles, White lies pl., lesznek itt is aktuális menő zenekarok. Mondjuk nekem meg az Arcade fire hiánya fáj, az is lesz pár környező országban :) SOAD-ra meg le lehet épp menni Novarockra, határ mellett lesz :)
 Néhányan nyilván felhorkannak, hogy mi ez a cigarettareklám a film címében, míg mások némi freudi asszociációval pikáns témát sejtenek. Nos, ez utóbbiak járnak közelebb a témához, ami azért ennyire nem direkt. Csupán arról van szó, hogy Steven Russell szereti Phillip…..
Akkor az apuszitter után haladjunk tovább a hímsovinizmus sekélyes, de annál szórakoztatóbb útján. Kellett már nektek végignéznetek egy epizódot a Mr és Mrs párvetélkedőből, ahol kék meg lila kesztyűk emelgetésével kell válaszolni olyan mélyenszántó kérdésekre, hogy…..
burgundi úr rewtrwt 2009.07.18 11:25:14
A címkéket szóközzel vagy vesszővel elválasztva add meg! Többszavas címke esetén a szavakat _ karakterrel választhatod el egymástól. Egérrel is adhatsz hozzá / vehetsz el címkékeket, ha a felhőben a megfelelő címkére kattintasz. A '+' és '-' karaktereket speciális célokra…..
DJ Fac - jenny hold on [mp3] Killers vs Lisa Stansfield Lisa megvan, OKreméljük nem Jenny van a képen..
Bab & Sab - The way you make me Bill [mp3] Michael Jackson VS Hobo Blues Band Igen, ez az a HBB VS Jacko mashup, amit már bizonyára nagyon sokan hallottatok az MR2-n, a Radio Cafén, vagy bulikban. A YouTube-os videó is felbukkant már sok blogon, de végre kaptunk belőle egy mp3-at is,…..
Nostrus 2009.04.03 21:37:43
Nagy lépést tett a Google levelezője a geekeken túli világ felé. Magyar idő szerint szerda este elkezdték kiélesíteni a Gmailben a Témák (Themes) menüpont. Vagyis hamarosan bárki* lecserélheti a megszokott, dominánsan fehér-kék dizájnt például ilyenre is: (Amúgy a Google…..
Emlékszem, mikor 2006-ban egymás után jelentek meg az amerikai médiában a különböző rémhírek arról, hogy milyen galád, elvetemült virtuális tér is a MySpace a védtelen gyermekek számára. A médiahecckampánynak volt azért pozitív folyománya is. Nos, most a "Facebook öl,…..
Nostrus 2008.04.07 11:00:11
Közel egy héttel ezelőtt még az erős középmezőnyben voltunk a fordításban részt vevő 26 nyelv közül. Azóta 17 nyelv fordítói már átjutottak a három fordítási ütem második ütemébe, mi még mindig az elsőben rostokolunk.Ismét egy közhely látszik a jelenlegi helyzetből. A…..
Webisztán Újbeduinok a .hu ugaron 2007.11.23 14:05:00
A Webisztán rendszeres olvasói nyilván emlékeznek még arra, mikor március idusán írtam az éledő amerikai neonomád kultúráról. Az apropót az SF Chronicle cikke adta, melyre később a BBC is felfigyelt. A komolyabb hatás azonban elmaradt. A cikk rámutatott egy San Franciscóban…..
Az Indán belül az egyik fő célkitűzésünk jó ideje, hogy olyan szolgáltatásokat készítsünk a magyar netezőknek, melyekben otthonosan érzik magukat, jó használni őket, szerethetőek. Bár képmegosztó van a világon kismillió, úgy éreztük, a magyar netezők idehaza kimaradnak…..
A hír ugye az volt a napokban, hogy a Joost nekilátott tárgyalni a hardvergyártókkal, így nem elképzelhetetlen, hogy a jövő blu-ray vagy hd-dvd lejátszóin is installálva lesz a videónézésre alkalmas p2ptv szoftver. A hír bennem legalább akkora zavart és értetlenséget keltett,…..
Nostrus 2007.06.17 12:02:24
Aadaam: úgy érzem, te is kevered a fogalmakat.

"Ugyanis a Joost bizonyos ertelemben nem peer-to-peer: itt keremszepen profi tartalmak vannak..."

Mi köze van a kettőnek egymáshoz? A p2p technológia, a profi tartalom pedig egyrészt szubjektív, másrészt teljesen elválasztható ettől. Azt küldenek át rajta, amit csak akarnak. Nem közösségi, és ezért nem lehet rajta csatornát sem létrehozni, ahogy te is írtad, de attól még p2p.

'Szoval ez nem mas, mint egy szakmailag ugyan p2p-alapu ,ugyanakkor a "tarsadalmi", koznapi ertelemben vett p2p-tol (meg internettol) nagyon is tavolallo, diznilend-tipusu televizio.'

És ez kit érdekel? :) Nem érzem, hogy az egész arra lenne kihegyezve, hogy p2p tv, legalábbis társadalmi oldalról semmiképp nem. Az ember bekapcsolja a Joost-ot, és csak annyit lát, hogy ingyen tv, sok csatornával és előre rögzített műsorral. Meg sok reklámmal persze, de összeségében nézve nem hiszem, hogy sokkal több, mint egy kereskedelmi tvn, ahol egy átlag blokkban simán lemegy három fejfájás-csillapító reklám 5 percen belül :) (Bár az új, reklámdúsabb Joost-verziót még nem láttam.)

Az pedig, hogy egy csak Amerikában kapható rágóval traktálnak, egy beta-nak talán még megbocsátható. Ha csak nem fogsz a szabályos 10 percenként ismétlődő reklámok hatására onnan rendelni, vagy kiutazni :)

Alapvetően ingyenes, minőségi adásért cserébe elviselhető a reklám szerintem. Máskülönben hogyan müködne? Legalábbis kezdeti szakaszban, később valsz ennek is lesz fizetős változata.
Charles Simonyival találkoztam az imént. Úgyhogy ha már így alakult, bekattintottam a videófelvevő gombot. Tudtátok, hogy Windows van az űrben is? ..
Az előző rész utolsó jelenetét emeltük át a mostani elejére, jön a szlogen megint, Mentsd meg a lányt, satöbbi. Hirót mintha hájjal kenegetnék a hír hallatán: van kardja a jövőben, és üzeneteket hurcol a múltba, jobb melónak tűnik, mint egy kutricában nyomorogni, az tuti.…..