Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alkalmi neonomád

9 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel 7:10-kor indul a gépem Londonon át Dublinba, a korábbi állapotokból és az Indexen is olvasható cikkekből kiindulva úgy döntöttem, legalább két órával az indulás előtt kiérek annak ellenére, hogy csak kézipoggyászom van. Normál körülmények közt egy óra is elég…..
alkalmi neonomád 2010.10.11 11:16:54
@AndrewBoy: igen olyasmi, de nem annyira gázos, mint a bugacgulyásostorcsattan. Laktam kint egy ideig, ahány vendégem oda vittem, egyik sem panaszkodott, hogy gázos.
Sőt, ha lenne most egy hosszú hétvégém kint, valszeg megint összekötném egy wicklowi kirándulással, és újra megnézném a show-t... :)
alkalmi neonomád 2010.10.11 11:25:45
@AndrewBoy: igen olyasmi, de csak távolról, kevésbé mű az egész. Laktam ott egy darabig, ahány vendéget vittem a JF-ba, egy sem panaszkodott.
Sőt, ha most lenne kint egy hosszú hétvégém, újra elmennék megnézni a showt.
alkalmi neonomád 2010.10.11 11:26:21
Amikor a bevezetőposztban azt írtam, hogy elkezdem tesztelni a munkavégzésre alkalmas budapesti helyeket, azt nem üres fenyegetésnek szántam. Persze nem minden feladatot lehet a munkahelytől távol végezni, és én sem tudok minden nap a városban bóklászva dolgozni, nekem is gyakran be…..
harminc Weatherbug 2010.03.25 11:21:00
A bogaram azt mondja, hogy tizenhét fok van, Óbuda felett süt is a nap veszettül, itt az ideje, hogy feltörjem a seggem a nyereggel - kiterek a Rómaira.Ez az év is elkezdődött végre! :)..
Nemrégiben ellátogattam a Colabs-ba, hogy a saját szememmel lássam, működőképes-e egy városi közösmunkahely Magyarországon. A hely, és az oda dolgozni járó emberek is szimpatikusnak tűntek. Miként a projekt gazdái is. Miről van szó? Ugye vannak páran, akik freelancerként…..
Római. Szeretem ezt a helyet, külön világ bp-n belül. Mivel az Evezős még zárva (Tényleg zárva? Hazafelé megnézem... Megnéztem, nyitva! :) Holnapi helyszín adott, már csak a segédemen múlik...), és ebben az időben nem akartam belvárosi kávéházazni, gondoltam…..
alkalmi neonomád 2009.04.25 23:02:43
Eddigi legnehezebb szülésem ez a post. Pedig... Pedig nagy reményekkel készültünk ide, s végül ketten összesen csak 30 percet töltöttünk el úgy, hogy a munkatársam ebből egyedül lehúzott 28-at, míg rám várt... Én megittam egy kávét, csináltam két képet (a minőségért…..
Ki az irodából!!! Gödör 2009.04.24 15:14:00
Ismét egy menő hely, nem az a tipikus neonomád bázis, ennek ellenére jó adottságokkal. Az új Nemzeti félbahagyott építkezése évekig csúfította a belváros közepét. Voltak, akik mertek nagyot álmodni, a sáros gödörből élő kultúrális központot faragtak. Koncertekkel,…..
Ha már így benne vagyok ebben az egészben, gondoltam, leírom a tapasztalatokat. Pár dolog következik tehát, amik hasznosak lehetnek azoknak, akik random helyeken szeretnének belemélyülni napi notebookigényes teendőikbe.   Társuljunk Senki nem hagyja szívesen őrizetlenül…..
alkalmi neonomád 2009.04.24 14:49:17
@zigzeg: Kösz a Széchenyi könyvtáras tippet, eddig eszembe se jutott! :)
---
Állandó gond ez a hova menjünk. Minden nap ugyanaz a hely unalmas, új helyeket keresni meg nehézkes. Az tény, hogy modemmel nagyságrendekkel könnyebb.

Én nem vagyok nagyon kétségbeesve az áraktól. Melóhelyen is kell ebédelni, kávézni, ott sincs ingyen a büfé. Az meg, hogy egy nap 1000, vagy 1500 forintot költök kajára már annyira nem nagy különbség.
Vissza a gyökerekhez? Neeem! Öltönyös, nyakkendős ember, mobiltelefonnal fülén, notebookkal az ölében egy drága szálló halljában, jobb esetben a bárjában. Neonomád? Hülyén hangzik tudom, de valahol ők kezdték, s nem divatból. Nem tegnap, sok éve, és végképp nem…..
Webisztán Neonomád menni 3G 2009.04.17 14:00:00
Zerking és HH is eljutott élete azon pontjára, amikor úgy érezték, hogy 3G-vel kell megtoldaniuk eddig wifihez kötött neonomád életüket. Mindketten leírták tapasztalataikat egy-egy postban. Azonban nem beszélték meg, hogy mit fognak írni. Csak a téma volt adott. És a post…..
alkalmi neonomád 2009.04.22 00:47:36
@negyvenkettod: vegyél egy független modemet (vagy egy hsdpa képes pda-t) pártízezer forintért, aztán annyi sim-et (előre v utólag fizetőset tetszés szerint), ahány országban használni fogod.
Nem lesz ennél olcsóbb megoldás még egy ideig...
Rövidke poszt, inkább a szellemről, mint a helyről. Kényszer szülte a mai nap irodamentes munkakezdését. Az autómat valami Rejtélyes, Magától El Nem Múló Hiba miatt szervízbe kellett hoznom, ahol sok okos ember állja körül, hogy megoldást találjon. Legalábbis remélem, hogy nem…..
Ki az irodából!!! Beülős 2009.04.14 10:27:00
Szomorúan indul a hét... :( Néhány napot irodázni kényszerülök, süthet kint a nap ezerrel, csak az ablakon keresztül nézem. Sajnos van olyan része a munkának, amit lehetetlen távolról végezni, így marad a reggel korán kelés, hivatalba menés, napközben bezárva levés. Persze…..
Millenáris, a szívem másik csücske. Jó (volt) a játszótér, mielőtt elkezdődött az építkezés; a Csodák palotája rendszeres program, akár gyerekekkel, akár nélkülük, hangulatosak a szépen felújított régi gyárépületek, van tér, levegő kívül-belül. Kiülni,…..
Belváros jutott mára, ez van. Felkapott hely a California, én nem nagyon szeretem, mert felkapott hely ez a California... :) Nagy a választék szendvicsekből, kávéból, teából; wifit ingyen, de "jegyre" lehet kapni másfél órára. Szóval ingyen van, de kérni kell. ;-) Most…..
Rövid az eszem, gyorsan elfelejtem hol is volt jó dolgozni, hol kaptam finom kávét, hol kellett műanyag széken kínlódni egész délelőtt, ilyenek.Lehet, én leszek a blog egyetlen írója és legfontosabb felhasználója? Nem tudom. :) Azért titkon remélem, hogy kapok új tippeket a…..