Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shinanai

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vadul osztanak az fb-n egy kikerült emailt, amiből sokan arra következtetnek, hogy egy hostessügynökség szervezi a kormány bértapsolóit március 15-ére óránként 800 forintért. Az érintett szerint viszont egészen másról van szó, de nem árulja el, hogy miről. "Frissmeleg. Az…..
Megjelent a Dead Rising 3 legutóbbi javítócsomagja, azaz patch-e. 13 gigabájt. És ezen a ponton menjünk át kicsit Denis Leary-be. Tizen-kibaszott-három gigabájt. Egy nyomorult patch. Mi az úristen van, elmulasztottam egy meetinget a patchekről? Egy-két éve még félgigás…..
Azt még senki sem tudja, hogy ki robbantotta fel a Béke téri CIB-et, de az esemény ismét ráirányította a figyelmet a devizahitelekre. Mondjuk az elmúlt években ez soha nem került le a napirendről, ahogy az a kérdés sem, hogy vajon kit okolhatunk a probléma kialakulásáért? MTI…..
Shinanai 2014.01.15 23:35:13
Politikusok, bankarok, egyes nepcsoportok, ufok, akarmik... rossz helyen keresgelunk. A robbantasert pont ugyanaz felelos, mint aki a devizahiteles problemaert: a birka atlagember, aki gondolkodas es utanajaras nelkul cselekedett, kockazatot vallalt, az ebbol fakado problemaira most eppen ugyancsak birka modjara masoktol varja a megoldast es az ot sajat felelossege alol moralisan felmento kepzelt ellensegkepet orommel elfogadva a sajat terhet es duhet masok karara akarja kielni.

Ugyancsak felelos a legalapvetobb gazdasagi ismereteket is mellozo oktatasi rendszerunk, bar aki magatol keptelen utana jarni egy eletet tobb 10 evre befolyasolo dontes lehetseges kockazatainak, azon ez se segitene.

A robbantonak es a bankokat mar szinte satankent emlegetonek uzenem, hogy ha nem tetszik a szolgaltatasuk, akkor egyszeruen nem kell igenybe venni. Lehet a penzt otthon, parna alatt tartani es lakast is lehet keszpenzben, tobb 10 ev kemeny munka utan vasarolni.

Akiket melysegesen felhaborit, hogy a bankok nyereseget kivannak elerni, azoknak megsugom, hogy az egesz vilag igy mukodik. Az orvosok sem gyogyitananak es a tanarok sem tanitananak, ha nekik kene erte fizetni. Sot, a politikusok, akikre most eppen csillogo szemekkel neznek, ok is a sajat nyereseguket helyezik eloterbe. ha nem tetszik, ezen is lehet valtoztatni: szedjenek ossze elegendo alaptoket egy sajat bank inditasahoz, tanuljak ki a vallalatiranyitas, a penzugyek es a kereskedelem fortelyait es mutassak meg, hogy ok kulonbek lennenek.

Ugyanakkor oszinten remelem, hogy egy a sajat vesztesegeik miatt a bankokat most verben forgo szemekkel es habzo szajjal karomlo megmentest varo emberek ugyanilyen elannal es lelkesedessel allnanak ki, ha tortenetesen a devizahitel bizonyult volna a jobb valasztasnak, es kovetelnek, hogy a forinthitelhez kepest letrejott nyeresegukbol ugyanugy reszesuljenek a bankok valamint a felelossegteljes es megfontoltan cselekvo allampolgarok. Vagy az esetleges nyereseg az ovek, csak a vesztesegert legyen felelos rajtuk kivul mindenki mas?

Vegezetul azoknak, akik meg mindig a sajat tudatlansagukkal takarodzva probaljak meg a sajat dontesuk felelosseget masokra haritani, ajanlanam a kovetkezo celpontokat:

- A zsiros etelekre nincs rairva, hogy el lehet hizni toluk, viszont ha megkerdezik a szakacsot, azt fogja mondani, hogy finomak.
- Az alkoholos italokra nincs rairva, hogy tulzott fogyasztasuk reszegseget, sulyosabb esetekben komoly egeszsegi problemakat okozhat, es ezt a gonosz kocsmaros / bolti elado sem emliti meg minden egyes vasarlasnal.
- A gyerekvallalast osztonzo torvenyek es kedvezmenyek aljan meg apro betuvel sem tuntetik fel, hogy egy gyermeket felnevelni mennyi penzbe kerul, mekkora munka es felelosseg.
- Az ismerkedo helyek ajtajara sincs kiirva, hogy a tartos kapcsolat aldozatokkal es felelossegvallalassal jar.
- Az oromlanyok sem figyelmeztetnek, hogy a szolgaltatasuk igenybevetele a parkapcsolat terhere lehet, ha a feleseg tudomast szerez rola.

"Sajnos" az eletben sajat donteseket kell hoznunk, amik dontoen befolyasoljak a jovonket es nem all mindig mellettunk valaki okosabb es tapasztaltabb, aki a kezunket fogva ezeket a donteseket meghozna helyettunk. Ha valaki szamara ez kenyelmetlen, akkor szives figyelmebe ajanlom Eszak Koreat; bar a sajat dontesek ott sem teljesen elkerulhetoek, biztosithatom, hogy sokkal kevesebbet kell meghozni, mint Magyarorszagon...
Rebecca Harms évtizedek óta küzd az atomlobbi ellen. Jelenleg (Daniel Cohn-Bendit-tel párban) ő az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetője. Nemrég járt Pakson, de nem kapott választ a kérdéseire. Most megdöbbenéssel értesült róla, hogy Orbán Viktor titokban Moszkvába…..
Shinanai 2014.01.13 00:23:18
Azoknak, akik Japannal peldalodznak, ajanlom ezt a cikket:

america.aljazeera.com/watch/shows/america-tonight/america-tonight-blog/2014/1/9/japan-s-nuclear-crossroadsrestartthereactors.html

Csak hogy a lenyeget kiemeljem:

The sudden shock of losing nuclear has driven up Japan’s electricity prices. Greenhouse gas emissions have spiked and the country has a trade deficit for the first time in decades, due to massive imports of fossil fuels.

And such a surge in dependency on foreign fuel means there are national security questions to consider.

...

Current Prime Minister Shinzō Abe has joined forces with industry leaders in reversing the Kan administration’s efforts to phase out nuclear power by 2030.

“Based upon the lessons of the nuclear accident, we must create a new culture to improve safety,” Abe said in a speech last year to Japan’s Parliament. “And in addition, after making sure that it is safe, we must restart nuclear energy.”

A megujulo energia szep alom, de sajnos jelenleg nem oldhato meg vele egy teljes orszag koltseghatekony es megbizhato energiaellatasa. A zoldek meg elobb-utobb ugyis tiltakozni fognak barmilyen energiaforras ellen.

Egyebkent meg meggondolando, hogy ha egy nalunk ezerszer fejlettebb, kornyezettudatosabb es kevesbe korrupt orszag 2030-ra tervezte az atommentesitest, akkor hogy a rakfenebe akarjuk mi ezt ennel korabban megoldani? Az osszes nagyobb beruhazasunk eredmenye az, hogy nehany politikus es baratjai kogazdagok lesznek, a vilag meg rohog az eredmenyen... mar ha egyaltalan elkeszul.
Ismét izgalmak várhatók devizahitel fronton, ugyanis Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter tegnap egy televíziós interjúban újabb mentőöv lehetőségét lebegtette meg. A korábbi megoldásokkal ellentétben – végtörlesztés, árfolyamgát – most nem igazi…..
mackievics Mennyi? 30. 2009.04.17 11:59:00
Pentek. A huszas eveimnek vege, immaron 30 vagyok, johet a B oldal.Marra legyen ennyi eleg - majd holnap megirom, mi tortent...
Shinanai 2009.04.17 12:05:38
mackievics 9. nap 2009.04.11 22:12:00
Pentek, munkaszuneti nap. Mivel a tegnapi strandolas jol sikerult, delelott ismet azzal kezdunk. Egy ora korul hazafele vesszuk utunkat, mert delutan 3-kor a kozeli benzinkuton van talalkozonk a sivatagi turank tobbi resztvevojevel. Mi ketten megyunk Adammal, Aniko kesobb csatlakozik hozzank - egyeb…..