Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bognár Krisztián (Christian)

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bűvész blog Corodini eredmények 2011.10.16 08:58:00
 Lezajlott tegnap a rendezvény. A verseny eredményei: Mikromágia felnőtt: 1. Párkányi Kolos 2. Tóth Kim Móric 3. Csirmaz András 4. Kovács Norbert Mikromágia junior:…..
Modern Magic Club Austria rendezvényen az ausztriai Saalbachban Bognár Krisztián első, Badár Tamás második díjat nyert. Badár Tamásnak tavaly ugyanezt az eredményt sikerült elérnie. Mindketten Molnár Gergely (Mr. Jupiter) tanítványai. Ezúton is gratulálok! Köszi az infót Kőhalmi…..
7. Joker Magic Days 2011 Arany Varázspálca Bűvészverseny eredmények:Mikro verseny győztesei:Arany Varázspálca: Badár TamásEzüst Varázspálca: Vida JózsefBronz Varázspálca: Bill Magic (Ausztria)Junior különdíj: Boldog István…..
Bognár Krisztián (Christian) 2011.04.14 17:51:21
Az ide Joker Magic days kisebb problémákkal, de lezajlott.

Első nap:

12.00 kor kezdődött a mikro verseny:
Nagyon érdekes volt. Leginkább azért mert sok fiatal volt, és sok karakter.
Nekem Badár Tamás műsora tetszett a legjobban, azért mert a nagyon összeszedett volt, egy hibát se csinált, és nagyon nyugodtan és megfontoltan adta elő a műsorát. A másik kedvencem Vida József. Az ő műsora annyira nem ragadott meg, de volt benne 30 másodperc kb ami olyan jó volt, hogy hát szavakkal egyszerűen nem lehet leírni. A többi rész is nagyon jó volt, de az a 30 mp, az leírhatatlan.
Nem véletlen, hogy ők kapták az első és a második helyezést.

Aztán jött az álló fogadás:
Lehet sokak szerint ez egy eseménytelen program, de nekem nagyon fontos volt. Időm nyílt arra, hogy leülhessek néhány emberrel komolyabban beszélni a műsoromról, és persze mások műsorát is meg lehetett vitatni és egyéb témákról is lehetett beszélni

Elvileg 15:00 kor kezdődött a szeminárium (nem néztem az órát) :

A szeminárium nagyon érdekes volt, bár az elején döcögősen indult.
Egy lebegtetést mutatott és hát a magyarázatot így nehezen lehetett látni.
Sok érdekes dolgot mutatott a legtöbb gimmickes dolgot meg is lehetett venni tőle. Elég sok mágneses dolgot csinált, és egy nagyon jó mentél rutint. Még mutatott pár karika kötél lejátszást és még sok mindent. Összességében nekem tetszett a szeminárium, csak hiányoltam az olyan, trükköket amiket nem kell megvásárolni, és megtudod csinálni egy pakli kártyával.

Aztán jött a színpadi verseny:

A színpadi versenyen én is felléptem, és hát elég kevesen voltunk. Nem tudom mi lehet ennek az oka, valószínűleg az hogy már inkább a close-up műfaj az amit többen csinálnak. Nekem itt a 2 mentál műsor tetszett a legjobban Németh Gábor műsora nagyon jó volt, csak úgy kicsit próbált komoly lenni, csak ez annyira nem jött át, mert volt benne pár poén, ami nagyon jó volt csak lehet nem illet annyira bele. Galambos Sándor műsorát élveztem csak kicsit hosszúra sikeredett, de ettől függetlenül ez volt a színpadi verseny legjobb műsora.

2. nap :

11 órakor kezdődött Tony Hassini szemináriuma.
Nekem ez a szeminárium tetszett jobban. Olyan trükköket mutatott, amit bárki bármilyen gimmick nélkül meg tud csinálni vagy le tudja gyártani. Nagyon érdekes gondolatokat mondott, és gyakorlatilag mindenkinek mutatott olyan trükköt, amit tud használni.
Összességében nekem ez a szeminárium jobban tetszett.

A tombola mondjuk úgy nagyon érdekesre sikeredett.

Az eredményhirdetés, szerintem idén nagyon jóra sikeredett. Tony Hassini nagyon jó volt, és még az tetszett nagyon, hogy Soma és Tony Hassini elmondták a véleményüket így a versenyről, és így sok plusz információt tudhatott meg a közönség és a versenyzők is.

Gála : Nagyon érdekes volt, először nyílt alkalmam fellépni a Gálában. Ez egyrészről jó másrészről pedig rossz ,mert így sajnos sok műsort nem láttam, de azok közül amiket láttam az abszolút győztes Marc Oberon. Kicsit sokáig tartott a bekészülés, de addig is meghallgathattuk a Somával készült interjút.

A rendezvény nagyon tetszett, az én véleményem szerint, az előző Joker Magic-nél ez jobban sikerült. Nekem nagyon tetszett, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Bognár Krisztián (Christian) 2011.04.14 18:47:58
Jeff McBride-ot úgy gondolom nem kell senkinek bemutatni. Ősszel európába jön turnézni (szeminárimokat és gálát tart többek között Franciaországban). Felmerült, hogy esetleg el lehetne hívni Budapestre is, hogy az egyik színházban megmutassa a bűvészeknek és a…..
A megfelelő zene kiválasztása soha nem egyszerű. Mindazonáltal jó ha tudjuk, hogy műsorunk alá valószínűleg számos olyan zenét tudunk találni, amely illik hozzá, emeli annak fényét, csak a megfelelő helyen kell hogy keressünk.A legelső, legfontosabb és leghasznosabb tanácsom a…..
Somakoma továbbra is ázsiában utazgat, Korea után Hong Kong és több kínai város bűvészeit kápráztatja el és okítja őket a zene használatáról műsoraikban. (ezzel kapcsolatos gondolatait cikksorozatban osztja majd meg itt a blogon veletek. A képen a hongkongi gálaműsor…..
Bognár Krisztián (Christian) 2010.08.27 12:22:41
Rengetegen fordultak hozzám az utóbbi években azzal a problémával, hogy milyen zenét használjanak a bűvészműsoraikhoz. A következőkben heti két alkalommal fogok posztolni a zene választás fortélyairól. Láttál már filmet zene nélkül? Hát persze, hogy nem. Ennek az oka egészen…..
Bognár Krisztián (Christian) 2010.08.24 16:19:13
@vatesza:
Ezt sajnos így nem lehet eldönteni.
Az, hogy egy műsorba milyen zene illik, függ a műsorod stílusától a külsődtől és attól, hogy mit adsz elő.
Bűvészekre általában jellemző, hogy nem nagyon foglalkoznak olyan dolgokkal, ami nem köthető direkt módon a bűvészethez. A DVD generáció további hátránya, hogy nem olvasunk. A tanulási folyamatunk teljesen átalakult, és elsődleges eszköznek a különböző videókat tekintjük, a…..
Több mint egy évnyi működés után az Underground Magic úgy érezte, hogy kicsit nyitnia kell a laikusok felé, és racionalizálnia kell az oldalt (akármit is jelentsen ez). Ennek eredményeként a mai naptól egy teljesen átalakított külalakkal lépnek a nagyérdemű elé:…..
Bognár Krisztián (Christian) 2010.05.01 09:26:54
Pár kérdés jött emailben az utóbbi időben a paklik élettartamára vonatkozóan, illetve, hogy mit lehet csinálni egy agyon rongyolódott csomaggal. Ezzel kapcsolatban néhány gondolat:Megfelelő használat mellett a paklik sok tíz órán át jól működnek. Hogy ez az időtartam mekkora,…..
Kőhalmi Ferenc első lett a Grenchenben (Svájc) rendezett Internationales Zauberkongress 2010 rendezvény nemzetközi close-up versenyén. Nem akrámilyen neveket utasított maga mögé, ugyanis a második a svájci Amadeus, a harmadik pedig Alexander de Cova lett. Az díjakat az Eterna…..
Criss Angelt a bűvészek többsége nem igazán szereti, ugyanúgy ahogy David Baline-t vagy annnak idején Copperfieldet is divat volt fikázni. Mikor elöször hallottam a hírt, hogy Criss Angel bűvészdobozt ad ki, gondoltam, hogy írok róla egy jó kis fikázós cikket, hogy íme a nagy…..
Bognár Krisztián (Christian) 2010.04.13 19:02:48
Felkerült a honlapra a Joker Magic Day versenyzőinek listája:MikromágiaAnatoli Kartashkin (Oroszrország), Tóth Kim Móric, Jakubinyi Márk, Bill Chen (Ausztria), Tristan De Jong (Ausztria)Színpadi versenyMagic Hajnalka, Dragan Emil (Románia), Anatoli Kartashkin (Oroszrország), Tóth Kim…..
Bognár Krisztián (Christian) 2010.02.25 16:38:42
Keresztes Ilona portréműsort készített Hajnóczy Somáról az MR1 Arcvonások című másorában. Az adás időpontja : Január 5. 14.00 MR1-Kossuth Rádió, a műsor címe ARCVONÁSOK. Az adást másnap, 6-án 23.04-kor megismétlik. /www.mr1-kossuth.hu/musoraink/arcvonasok.html   Aki…..
Bognár Krisztián (Christian) 2010.01.06 14:59:09
@MatPat:

Indulni fogsz a következő Corodinin? ( én igen)
Klubban egyszer megmutathatnád műsorod :D
A tegnapi maribori kongresszuson nagy sikert arattak a magyarok: Nagy Molnár Dávid a gálában lépett fel, Kőhalmi Ferenc pedig versenyzett. Ferenc a corodinin bemutatott műsorának tovább finomított változatával indult (új, a karakterhez illő bőrönd-asztallal) és meg is nyerte verseny…..
Befejeződött a Csillag születik második szériája, s felvetődött bennem egy kérdés: "Miért nem volt számottevő sikere a bűvészetnek?" A két évvel ezelőtti CSSZ-ben és a mostaniban három kíváló bűvész tudott elindulni, s midannyiuknak csak egy elődöntő jutott…..
Bognár Krisztián (Christian) 2009.12.21 15:16:13
Decemberben nem nagyon történik semmi a bűvészvilágban, lévén mindenki a haknikkal van elfoglalva. Holnap estére várható új cikk Gábortól, addig is némi pihentagyúság (hasonlóan a korábbi  Fire Walletes őrülethez): ..
Mivel már kb. a tizedik ember kérdezi tőlem, hogy hol és mikortól lehet kapni az idei Corodini rendezvény DVD-it, ezért utánajártam a dolognak. Szóval: megjelentek a DVD-k. Összesen 4 lemez van (Tanítás, klózápgála, verseny és gála) ezeknek darabja 2000 Ft. Akinek mind a négy…..
Bognár Krisztián (Christian) 2009.12.04 22:52:32
Bognár Krisztián (Christian) 2009.12.12 14:36:12
@kecsa: A klubban is lehet majd DVD-t venni?
Bognár Krisztián (Christian) 2009.12.12 16:55:33
@Gyurci bűvész: Az szerintem múlt héten volt, volt kamera mindenki mutatott valamit, csak kevesen voltunk :(
Sziasztok, a nevem: Butch és angol bulldog vagyok! 12 éves és kan. Minden angol buldogos rendezvényen ott találhattok! Szivesen segÍtek 12 év bulldogos tapasztalatával a fajtámat érintő kérdésekben, pl: bőrbetegségek, szembetegségek, kedvenc bulldogeledelem:(Royal Canin bulldog 24)…..
A legtöbb fiatal bűvész igen hamar szembesül azzal, hogy az általa megtanult mutatványok 90%-a gyakorlatilag bemutathatatlan, ha elmegy egy rendezvényre fellépni. A kreatívabb előadók természetesen gyorsan tanulnak, s repertoárjukat fejleszteni kezdik az úgynevezett…..
A bűvészetoktatással sokat foglalkoztunk már a korábbiakban is, eljött hát az ideje, hogy egy kicsit más szemszögből is megközelítsük a témát. Sokszor szóba kerül, hogy a fiatalok csak rövid ideig járnak bűvésztanárhoz, nem szereznek alapos tudást, s inkább az…..
Katalin együtt gálázott Lace Burtonnel! November 8-án Katalin a Kodak teheater-ben rendezett IT’S MAGIC showban lépett fel (ebben a színházban szokták átadni az Oscar díjakat). A műsor producerei Milt Larsen és Terry Hill, és ez volt az 53. IT’S MAGIC előadás. A…..