Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zncs

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semmi nem kapcsol össze úgy a természettel, mint egy csodaszép hegyi túra. Vannak, akik a lassú, kényelmes erdei sétákat kedvelik, míg mások szeretnek játszani a halállal és rákaptak az adrenalinra. Ez a lista nekik szól. A hét legrettenetesebb, legveszélyesebb, leghalálosabb…..
Futóblog Ki a futóceleb? Én? 2015.02.18 22:39:56
Az utóbbi időben voltam pár közösségi futáson. Annyian voltak, hogyha Bilbó lennék a Gyűrűk urából, az mondanám: "Az itt jelenlévők felét se ismerem fele olyan jól, mint szeretném, és a fele részüket se szeretem feleannyira, mint megérdemelnék." Miért mondom mindezt? Mert…..
Futóblog A futás mennyire olcsó? 2015.01.06 10:51:37
Megfogadtam magamnak, hogy sokkal jobban figyelek a futás közbeni kajálásra. A melegben inkább gyümölcspürét részesítem előnyben a géllel szemben, hűvösben jöhet a kicsit nagyobb energiájú gél. Sajnos mocsok sokba kerül, ha minden hosszúra ilyeneket zabálok. De hát tudjuk,…..
apacuka Gasztro túra 1.0 2012.06.05 21:27:57
Ritka jó vásárt csináltam a hétvégén. Találtam egy helyet ahol 2500 forintért 30 órán keresztül ehetek, ihatok ami belém fér. Egy ilyen ajánlatnak nem tudtam ellenállni. Csak hát az apró betűs rész. Amikor azt mondták hogy az asztalok egymás mellett lesznek nem értettem…..
Értjük, hogy a popzene kivet magából egy 48 évest, de attól még a zömében 35 fölötti rajongó megnézte volna, ahogy George Michael, a nyolcvanas évek nagy popikonja előad pár popszámot. De kivártuk türelmesen, hogy sok ballada és egyéb feldolgozás után végül megugráltassa a…..
Egészen pofátlan extra bevételi forrást talált magának a fapados Ryanair. A szokásos trükkök, minthogy "utasdíj" vagy "webes becsekkolás" (nem fordítva kellene, ha nem fárasztják a személyzetet?) már rutinból mennek. A legújabb fejlesztés az önkényesen…..
zncs 2011.09.08 11:22:58
@DePassant: Igen ez egy nagyon hasznos leírás, jól leírja az általam most frissen tapasztaltakat.
Illetve nem teljesen.
Most nem tudom megnyitni a képet - céges webszűrő (@&đĐ#*$ß!!!) - de ha jól emlékszem úgy szól a leírás, hogy ha beírod a kártyaadatokat, megjelenik a HUF összeg a "more information" szöveggel. Nos, én nem így tapasztaltam. ha így lenne, nem is hápognék. Viszont nálam úgy történt, ahogy le is írtam: Kiválasztottam a kártyát, megjelent a 24 euróval megemelt EUR összeg. Begépeltem a kártyaadatokat, semmi nem változott! Rákattintottam a Purchase now gombra, és ekkor jelent meg _alig észrevehetően_ középen a HUF összeg. Ezt ugye elsőre én úgy értékeltem, hogy semmi nem történt a gomb lenyomásával, és még egyszer rákattintottam. Ekkor persze már a megemelt HUF összeg volt érvényben. No ez az átb@szósdi, ami minimum tisztességtelen a RA részéről.

Ami a ne utazzak RA-rel javaslatokat illeti, én is - sok hozzászólóhoz hasonlóan - úgy vélem, hogy az árai így is összehasonlíthatatlanul olcsóbbak, mint a normál légitársaságoké. Az általam választott viszonylatban 100 alatt nem nagyon úsztam volna meg az utat. 1 személyre. :)
Mielőtt valaki okoskodni kezd, hogy akkor mit pampogok, ismét kiemelem: nem az árral van bajom, nem is az árképzéssel, hanem az átcseszéssel. Ha erre a kihagyhatatlan RA valutaváltási ajánlatra közben felhívják a figyelmemet, semmi bajom. Eldönthetem, hogy kell-e vagy nem. Itt viszont a mindent 2x megkérdező oldalon egy alattomosan becsempészett lehúzásról van szó.

Azt a prepaid cardot megnézném. Ha valaki esetleg linkekkel is tudna szolgálni, megköszönöm. Vagy a xyt.lap.hu oldalakon mindent megtalálok?
zncs 2011.09.08 16:32:39
@Barnamaci: Akkor bizony rosszul figyeltél a figyelmeztetések ellenére. :) Megspórolhattad volna az átváltási lehúzást, ha a fentebb ecsetelt módon a megfelelő helyekre kattintasz.
Persze, hogy így is olcsó, minek kidobni az ablakon pár db ezrest, ha nem muszáj?
zncs 2011.09.08 16:33:42
Futóblog UB inside 2011.07.03 22:00:00
5 év 5 ULTRABALATON. Az első évben mintegy 40 csapat és 40 egyéni vágott neki a távnak. 2011-re ez a szám megtöbbszöröződött. Sokszor megfogalmazódott felém a kérdés, hogy futottam-e már rajta? A válaszom: Nem. Temészetesen szeretnék, de mint szervező nem tehetem, és ha mégis…..
zncs 2011.07.05 15:22:44
Jó volt megismerni a szervezés néhány mozzanatát, bár biztos voltam benne, hogy egy ekkora rendezvényt létrehozni komoly és bonyolult munka. Gratulálok az eredményhez, meg kell mondjam szerintem nagyon jól megcsináltátok, én legalábbis komoly hibával nem találkoztam idén se, sőt tavaly és tavalyelőtt se!
Csak néhány apróbbal. :) A térképen van mit fejleszteni, de nem a futós részre, hanem az autós kíséret berajzolására gondolok. Pl. Keszthelyen a térkép simán belevisz egy zsákutcaszerűségbe. :)

Ami miatt viszont írok, az nem ez, hanem a 2-napos váltó megszüntetése. Minden bizonnyal megvannak azok az indokok, ami miatt idén csak a non-stop változatra lehetett benevezni. Gondolom komoly anyagi, szervezési okok állnak a döntés mögött. Hagy mondjam el azonban a személyes érzésemet ezzel kapcsolatban, ha esetleg felmerült bennetek a döntés felülvizsgálatának kérdése. :)
Nekem ez a non-stop váltó jóval kevésbé volt szórakoztató, mint az előző 2 évi 2-napos. Nem titkolom, hogy nekem a futás nemcsak sport, de társadalmi esemény is. Nappal jó volt minden, lehetett szurkolni saját csapattagnak, más csapatoknak egyaránt, találkozni ezzel-azzal, dumálni. De aztán éjfél után az egész átment robot üzemmódba. Amikor kellett, futottunk, amikor nem, akkor meg vagy vezettünk, vagy aludni próbáltunk a kocsiban. Az, hogy körülöttünk mi zajlik, már nem nagyon érdekelt. Ami még rosszabb, hogy mikor reggel 6-kor célba értünk, semmi nem tartotta ott a csapatot, fél óra múlva már úton voltunk hazafelé. Pedig mennyire élveztem 2 évig az eredményhirdetéseket, ahol együtt örülhettem a hősies, egyénit teljesítő ismerősökkel! Idén ez kimaradt, és ha ez így lesz innentől, akkor ez így is marad. (Vagy valamit nagyon másként kell csinálnom. :)
Más egyéniektől, váltósoktól is olvastam a beszámolójukban, hogy hiányolták a tavalyi szurkolást, nem vagyok egyedül a gondolataimmal.
Gondoltam, jó ha tudjátok.

De hogy ne ez legyen az utolsó mondatom, remélem, még sok Ultrabalaton körön indulok, talán hamarosan párosban is! Köszi nektek! :)
Néhány kamera is körbefutotta a Balatont:   ..
zncs 2011.07.05 12:42:57
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
zncs 2009.10.02 11:11:44
"@movhu: Egyszer volt egy cég, a DT-Diamond, ők elhitették, hogy a tuti befektetés a színes gyémánt. Aztán szép lassan kiderült, hogy a gyémántok, amiket árultak, csak töredékét érik. Nekem elsőre átjött a piramisjáték, de magyar honfitársaink ebbe is toltak 1-2 milliárdot."

És nem fogod elhinni, ki volt a DT Diamond magyarországi vezetője:
sciennet.blog.com/2008/10/
Igen, bizony, a sciennet vezetője. Helyére került az utolsó darabka mozaik? :)
zncs 2009.10.02 11:26:51
"@movhu: Egyszer volt egy cég, a DT-Diamond, ők elhitették, hogy a tuti befektetés a színes gyémánt. Aztán szép lassan kiderült, hogy a gyémántok, amiket árultak, csak töredékét érik. Nekem elsőre átjött a piramisjáték, de magyar honfitársaink ebbe is toltak 1-2 milliárdot."

Nem fogod elhinni, ki volt a DT Diamond vezetője:
sciennet.blog.com/2008/10/
Bizony, bizony: a sciennet vezetője. Ebben a cikkben próbál mosakodni, hogy őt is csak átverték a gyémántos biznisszel.
Összeáll lassan a kép? :-)