Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baliházi komondor kennel

199 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pengyomhegyi Komondor tánc 2012.02.13 21:47:00
Millió köszönet Szilviának,Tamásnak,Feco962-nek! Baliházi Pengyomhegyi Acsa játszik.Akinek a komondor 70kg-nál kezdődik,ne nézze meg:veszélyes :) ..
Pengyomhegyi Szaporulat 2012.01.13 00:13:00
Legnagyobb örömömre több komondor tenyésztőnél is szinte egyszerre,vagy kisebb átfedésekkel születtek és kerültek,vagy kerülnek komondorok eladósorba.Szivesen felvillantok néhány párosítást az általam ismertek közül!Lássuk!   Eszes Jenő barátoméknál…..
Baliházi komondor kennel 2012.01.15 20:40:41
Baliházi komondor kennel 2012.01.17 10:56:09
Nos,ami Királytelki Gyergyó gyömörei kirándulását illeti,tökéletes elégedettséggel tölt el.Igaz,ez első sorban nem annak köszönhető,hogy a "bundát szaggatta",hanem egyszerűen azt hozta,amit vártam tőle,amilyennek megismertem és amilyenné neveltem.Apró…..
Pengyomhegyi Pengyomhegyi B-alom 2011.09.05 23:31:00
Nem volt egyszerű és most is csak remélem,hogy így marad.Jól indult,mert nálam,rohanó életemben sajnos már az is eredmény,ha időben észreveszem komondorjaim párzását.Természetesen,innen kezdve változtatok ezen,hiszen Göncikének (Jászkiséri Kócos Gyopár) pihenés jár.  …..
Nos,legutóbb Eszes Jenő barátom és családja igen szép és kutyakiállításokon eredményes szukájával futott tiszteletkörünk azon állomásával hagytam abba ezt a "sorozatot",hogy Tiszagyöngye Betyár Kincsem kétszer is összeragadt Beremendi Bundés Híressel.Most…..
Pengyomhegyi Tenyésztési célok 2010.09.01 05:27:00
Ez a címe a Hungária Kuvasz Klub 2010. évi kiadványában,a Kuvasz hírekben olvasható -mondjuk így- véleménynyílvánításnak,melyet Juhász József vetett papírra.Gondolataival,megállapításaival egyetértek és Józseffel váltott üzenetünk alapján,azt kell mondjam,egyetértünk…..
Mottó:  "A választások megtörténtek az új elnökség felállt. Ha az elmúlt évek gyakorlatát akarjuk tovább folytatni, akkor ez a Klub széteséséhez fog vezetni, ami a fajta esélyeit végérvényesen meghatározzák. Úgy gondolom, hogy a közös cél a komondor legyen, a…..
  Mottó: „Felhasználás :Pásztorkutya”                     (53.sz FCI KOMONDOR STANDARD)   Megkísérlem a most még lehetetlennek tűnőt: próbát teszek…..
Gyakran hangoztatott kritika, hogy a kapitány nem meri az ifjú csillagokat – az „aranygeneráció” tagjait – beépíteni a csapatba. Ide kívánkozik az a véleménycsokor is, mely szerint hibát követ el Koeman akkor, amikor nem válogat az NB1-es játékosok közül…..
Baliházi komondor kennel 2009.11.13 11:36:11
Van egy rakat tervem.Tervezem például,hogy megírom a "Vannak helyek..." sorozatot,melynek végülis csak a halál szab határt,hiszen,míg élek,fedezhetek fel helyeket,olyanokat,melyekről ez a sorozat szólhatna.(Halkan jegyzem meg,ezúttal ezt a sorozatot nem indítom el,melynek…..
Baliházi komondor kennel 2009.11.08 16:26:50
Gyergyó -becenevén "Kisbundás"- Bajza Gábor doktor úrnak "köszönhetően" 7 hetesen érkezett Pengyomhegyre,és nagyon jó,hogy végre újra van köztünk kis komondor.Nagyon fotogén,nem nehéz "meglőni",csak egy kicsit spécibb gépet szereztem be,hogy végre…..
Baliházi komondor kennel 2009.06.16 09:05:10
Lehet-e szebbet elképzelni,mint nemhogy csak látni összekapcsolódni,hanem tevékenyen részt venni,azaz "saját kézzel" összekapcsolni 2009.-ben olyan,emblematikus jelenségeket,mint ősi magyar pásztorkutyánkat,a komondort a Kutyakaparó csárdával?Csak remélni tudom,hogy…..
Mint azt minap megemlítettem,örömteli módon -nyílván a közgyűlésen megjelenő szavazó tagság tájékoztatása érdekében- nyílvánosságot kaptak a Hungária Komondor Klub Tenyésztési Tanácsának tagi és elnöki pozícióira benyújtott pályázatok.Az általam…..
Úgy fest,nem csak a szétpukkadás szélén álló kani pulyka érzi a díszelgés idejét -na meg nem csak Gerzson,a márcsak elnevezése miatt is minden Márton napi újborozós tort megúszó liba- hanem a teli kecskék is,melyek a hétvégén el kezdték potyogtatni a kicsiket Laci…..
Mottó:"Az a baj a világgal,hogy a hülyék mindenben holtbiztosak,az okosak meg tele vannak kételyekkel."(B. Russell)Mottónk mondanivalója sokrétű,nem kezdem boncolni,mert ott meghal az ügy,hogy most akkor legyek határozott (akár hülyén is...)  vagy legyek határozatlan…..
Miután belelapoztunk a Dr. Sárkány Pál-Dr. Ócsag Imre szerzőpáros nevével „fémjelzett” Magyar kutyafajták című Mezőgazda Kiadó által 1987-ben kiadott szakirodalomba és némi önvizsgálat alá vontuk magunkat, javaslom,hogy lapozgassuk tovább ezt a mai napig a…..
Baliházi komondor kennel 2008.12.13 16:13:16
Tehát, száz szónak is egy a vége:rendet kell tenni. Bizonyítani, alátámasztani kell a komondor standard hitelét, a komondor jellembeli alkalmasságát pusztán a standard előírásnak megfelelően. Azaz, nem kell új jellemet,magyarázatot feltalálni és magyarázkodni,hogy ez azért…..
Drága jó komondoros barátom,Nagy "Baliházi" Zsolt gondoltam,elhamarkodott kijelentést tett,amikor képeket ígért blogomra kedvenc Baliházi kutyámról,Hunyorról.Nem jöttek a képek,gondoltam,tartozom -az egyébként hamarosan sorra kerülő- képes kecske beszámolóval,de…..
Pengyomhegyi Jószágaim -képekben 2008.10.27 15:09:00
Régen voltam,ki tudja mikor leszek... Viszont a hétvégi képeket azonnal felteszem.Elnézést a képminőségért,de ennyire futotta a rohanásból -sűrű volt a (hosszú) hétvége (is)...Szóval,jó nézelődést.Ja.Úgy nagyjából a jószáglista:Tyúkok: Bábolna Tetra-H…..
Ha már úgyis a Művelt Alkeszen kalandoztam újra,a nagy magyar fajta felfedezése kapcsán,mint Pengyomhegyi és nem mint anno Művelődő,megemlítem a hét eleji borélményem -pontosabban a hét elején kezdődött,de most is tartó Bockélményem...  Elérhető ára…..
Sziasztok!Mivel folyamatosan, igen sok képet kezelek és szeretném őket gyorsan feltölteni, amire a blog.hu rendszere gyakorlatilag alkalmatlan, ezért mától elköltözöm innen!A mai budapesti CACIB képeit már nem ide hanem a http://balihazikomondor.blogspot.com/oldalra tettem fel.…..