Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Khordak

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány nem látja, hogy bármilyen döntés kapcsán az érintettekkel tárgyalni nem valami rendkívüli kegygyakorlás, hanem a normális eljárás része. (Fotó: Huszti István/Index) Pénteken a rendvédelmi dolgozók Parlament elé szervezett demonstrációján szokatlan dolog történt:…..
Khordak 2011.05.09 15:14:41
@pr0letar: Van ezzel egy kis probléma, jelesül az, hogy nem csak a rendvédelmi dolgozóknak nehéz a munkájuk. Értem én, hogy valóban nehéz a dolguk, és tényleg megérdemelnék a korai nyugdíjat, de akkor mondjuk aki 30 éven keresztül kukákat emelget a kukásautó mögött, annak nem járna? Vagy annak, aki két műszakban nyomja a fizikai munkát, hogy eltartsa a családját, mert neki van egyedül munkája pl. a szabolcsi térségben?

Én megadnám mindegyiknek, de a költségvetés nem bírja el. Van, ahol egyszerűen nem lehet igazságot tenni.

Jelenleg a rendvédelmi dolgozók kivételezettek az összes nehéz munkát végző között, most ezt fogják elvenni. Együtt érzek velük, de a szerencsétlennel is, aki kukásként tud csak elhelyezkedni, mert mást nem tud csinálni, és onnan akar/tud nyugdíjba menni.

És mielőtt azzal jön valaki, hogy egyik a rendőr munkájának nagyobb a tétje (tud-e intézkedni, amikor kell), akkor kérdezem én, hogy egy gyárban egy rosszul berakott munkadarab miatt elszabaduló gép mit képes művelni az ott dolgozó emberekkel? Lehet tippelni.
Az előző bejegyzés korábban nem tapasztalt hevületet váltott ki a hozzászólókból: többen azzal érveltek - velem szemben -, hogy az ország a diktatúra útjára lépett, és nincs már helye normális politikai vitának, mérlegelésnek. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzék óriási…..
Khordak 2010.11.17 08:38:18
@Horgas Eszter: A problémát már többen felvetették korábban, mégis megismétlem: alapvetően nem a 2/3-dal, vagy a Fidesz intézkedési zuhatagával van baj, hanem azzal, ahova ezek az intézkedések mutatnak (gazdaságpolitikai dilettantizmus, stb.), a szájuk íze szerinti fordulással (IMF közellenséggé tétele a tárgyalások elbukása után) és a döntések előkészítésének és a társadalmi egyeztetésnek a teljes hiányával. Ha ezeket levesszük a képletből, tényleg jó az, amit a kormány csinál (már ha az egyéni indítványokat kormányzati tevékenységnek lehet titulálni).
Miközben a blogon épp arról jelent meg egy írásom, hogy Budapesten sem áll meg az élet hétvégén, és ahelyett, hogy az M7-es dugóiban töltenénk a vasárnapot, a fővárosban is találhatunk éppen elég szórakozást, és álnok módon az M7-esen araszolgattam a barátnőmmel.…..
Khordak 2010.08.23 11:25:59
@geegee: Ki kell ábrándítsalak: a jobbról elhaladás bizony előzés. És tilos, nem véletlenül. Az alapelv az, hogy településen kívül úgy térhess vissza a jobb oldali sávba előzés után (mert ugye elvileg betartjuk a jobbra tartási kötelezettséget), hogy nem kell attól tartanod, hogy időközben egy autó termett oda.

Egyébként veszélyes, főleg a 3 sávos pályán a középső sávba betérve kell figyelni, hogy elkerüljük a másik szélről érkezőkkel való találkozást.
Mindenki meglepetésére az Orbán-kormányt a Fidesz korábbi külföldi kritikusai méltatják, egykori támogatói viszont gyanakodva méregetik. Úgy tűnik, valami nagyon megváltozott. Minket, magyarokat nagyon izgat, hogy mit írnak az országról külföldön. Ezért aztán a magyar sajtó,…..
Khordak 2010.08.12 14:33:22
@Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán:

Csakhogy kizárólag olyan hitelt vehetsz fel, aminek teljesíted a diktált feltételeit. Abban nincs alku, legalábbis magánszemélynek nincs. Az IMF is jórészt diktálta a hitel feltételeit. Valamennyit persze engedett, de nem különösebben sokat, legalábbis érdemi kérdésben nem. Viszont ehhez aláírta a kormány a szerződést, mert akkor nem volt más opció. Ezzel megy most szembe a jelenlegi kormány, és ebből van a balhé, mert nem teljesítjük azt a feltételt, amivel a régi hitelt felvettük. Magánszférában ilyenkor egy összegben esedékessé válik a hitel...
Ma Magyarországon a kormánypolitika fékeként és ellensúlyaként a választók, a nemzetközi politikai környezet, valamint a piac működnek. Minden más csak mese habbal. (Fotó: fidesz.hu) Az új kormány első két hónapja a Fidesz kritikusai szerint a jogállam leépítéséről…..
Khordak 2010.07.29 12:07:24
@stratez: Igen, csak ezzel van egy kis gond. A magyar lakosságból kb. 3,2 millió választó szavazott a Fideszre az első körben, ezzel kétharmadhoz juttatva őket. Ez idáig rendben is van, erről szól a demokrácia.

Az viszont nincs rendben, hogy Magyarország harmadának szavazatával olyan döntéseket hoznak meg, amelyek nyilvánvalóan az ország minden lakosát érintik, és erről nem kezdenek semmilyen egyeztetést vagy kötelező társadalmi vitát, mondván: minek, felhatalmaztak rá minket. Az igazi probléma itt van.

Nincs gond a törvényhozási dömpinggel, mert van mit megoldani, ez nem is kérdés. Az viszont súlyos probléma, hogy olyan átgondolatlan, hibáktól hemzsegő javaslatok kerülnek elfogadásra, melyekről senkivel sem egyeztettek, várható hatásait nem előzte meg vizsgálat. Mondhatjuk, hogy kicsit "önkényes", szabályokat megkerülő (értsd: egyéni javaslatok kormányjavaslatok helyett) törvényalkotás folyt eleddig.

A legnagyobb gond ez, és nem véletlenül csámcsog mindenki ezen a témán: ha a dömping nagy része legalább kellően megalapozott, előre átgondolt és nem sebtében összetákolt javaslatokból állna, SOKKAL kevesebb kritika érné a kormányt. Teszem hozzá, hogy egy évvel a választás előtt látszott az, hogy a Fidesz fog nyerni, és jó eséllyel kétharmaddal, így elég nagy hibának érzem, hogy nem dolgoztak ki megfelelő terveket és forgatókönyveket egyes esetekre.
A kalandok közepette még kalandosabb estéje lett Csikós Zsoltinak, de annyira rosszul szerencsére nem járt, mint Andrew, akinek kis tanulmányt is lehetne írni a története alapján. Az mindenesetre biztos, hogy nem lesz egyszerű kibogozni a szálakat és megoldást találni. Persze…..