Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hülyetojás

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán Fricz Tamástól származik - de mindenképpen általa vált ismertté - Moldova Györgytől származik - és a politológiába Fricz Tamás lopta be - a következmények nélküli ország kifejezést, amellyel a magyar közállapotokat próbálta megragadni. Mára egyértelmű, hogy ez a…..
Hülyetojás 2009.07.04 14:10:04
@Enemy No 1: Ritkán olvasom a konzit (noha már olvastam itt igazán jó post-okat is), kommentelni, pedig egyáltalán nem szoktam, de a GVH-t védő benyögések kicsapták a biztit.

Mégegyszer nekifutok. Aki képes rá, azt arra kérem cseréljen optikát: Több, mint két évtizedes közszolgai tapasztalattal
- Már az apparát fenntartása miatt is érdemes a GVH-nak évente néhány látványos ügyet produkálnia
- Ezek között hány ügyben derült ki, hogy állami szerv is érintett...?
- Ha a 10 milliárd feletti lista ügyei egy ujjamon összeszámlálhatóak, akkor komolyan felvetődik, hogy az autópálya-kartell nem valami utánlövés-e. Miután már mindenki megírta és kivesézte, hogy hányszorosával kerül többe nálunk 1 km autópálya, akkor milyen ciki lett volna, ha a GVH semmire sem jut...
- Esetenként még belülről is hihetetlenül nehéz megkülönböztetni a dilettantizmust a korrupciótól, rendszerint ezért álcázzák az utóbbit az előbbivel - ez trivi... Mint ebben az ügyben is legalább két példa (bírósági idézés és MVH-érintettség) erősíti, hogy ezt a két dolgot (dilettantizmus és korrupció) KELL(ene) gyökeresen és kíméletlenül irtani a közszolgálatban.

Végül: személyesen is feldúlt az ügy nem tagadom, mert igazolva látom több korábbi döntésemet, amikor úgy ítéltem meg, hogy ez még nem az a helyzet, hogy abszolút nyerő pozícióból lépjek...
Hülyetojás 2009.07.04 18:00:26
@Trustbuster:

Igen, igen, igen? A saját honlapjuk szerint?
Akkor ez már majdnem olyan, mint a TI-munkatárs naív nyilatkozata: "... mert komoly ígéretek voltak rá."

A 3Igen-ből mi, kívülállók legfeljebb a társadalmi nyomásgyakorlást tudjuk konfirmálni. Te komolyan érzékelsz ilyesmit? Ha csak én nem, akkor nyilván az én készülékemben a hiba...

Ráadás: cinikus hozzállással azt is mondhatjuk, hogy a GVH jelenlegi eredményei legfeljebb arra jók, hogy ha egy cég "valaki" akar lenni a piacon, akkor nem teheti meg, hogy nem szerepel a kartellezésért megbüntetettek között...
Hülyetojás 2010.10.28 14:53:28
Majdnem teljesen egybeesnek ezek a kinyilatkoztatott értékek a reszvetelidemokracia.blog.hu-n felvetett társadalmi problémákkal. Ott nem kis részben egy egykori FIDESZ ifjúsági szakértő Pál Tamás alattvalóvá nevelés - állampolgári szocializációs nézőpontjából igyekszek…..
killtheradical Vogymuk 2010.04.26 14:55:00
- Te, akkor a Kósa most lehülyézte a saját szavazóit? - Nagyon úgy néz ki. - A Zárpi meg mindenkit lehülyézett? - Élből. - Akkor mi most hülyék vagyunk? - Hát… A Kánaánt azt nem építik, hanem ígérik a kiválasztott népnek oda a lakossággal együtt. Közbe meg olvassa a…..
Hülyetojás 2010.05.04 16:40:11
@bs395:

Akadnak akik számára a kádári wellness megvonása kikényszerítheti a tolószékből történő felállást és az első önálló lépéseket, de ehhez most már nekik is mankók kellenek. (Lásd Orchideák bolygója...) Akadnak azonban, akik számára a lélegeztetőgép kikapcsolása csak a flatline üzemmódot hozhatja el.

Ennél is komolyabb probléma, hogy a lehetőségek EGYENLŐ feltételekkel történő biztosítása jelenleg elvileg sem biztosítható. (Nemhogy a szándék, de a piacok homogenizálásának átmeneti évtizedei is hiányoznak.) Ezzel a szemlélettel itt csak az nyerhet, aki eddig sem a tisztesség bajnokaként nyert teret.

Másként cibálva a probléma gyökerét:
A szükséges átcsoportosítás tartozik-követel egyensúlyát milyen skálán kívánatos fenntartani?
Társadalmi? Nyilvánvaló és szükségszerű...
Érdekcsoporti? Nem triviális és igazságtalan...
Egyéni? Lehetetlennek tűnő és tragikus...
Lajos beszélt. Azt mondta az LMP-ről, hogy kommunisták, mert – és itt jön a lényeg – amazok azt állították, hogy „a neoliberális világrend megbukott.” Nekem most vagy elfelejtek szólni, vagy az lehet még, hogy azért nem érzékelem én ezt a bukását annak a csúnya…..
Hülyetojás 2010.03.23 12:51:27
@bs395:
Mint modellben - igen.
Hogy ez mennyire jól közelíti / közelítette a valóságot az más kérdés... (és persze ennek függvénye, hogy mennyire voltak kontroll alatt az Általad említettek.)

Mivel a neoliberális valóságértelmezés széles körű és befolyásos közegben (volt?) elterjedt nézet, ezért az önerősítő visszacsatolása (positive feedback) jelentős tényező volt / lehetett volna / lehetne a saját bukásában, ha alkalmazhatósága / életképessége nem érhetett volna / nem érne el bizonyos szintet.

Szerintem az LMP csak erősen túloz, de nem téved.
Egyrészt az inga kilenghetett volna az ellenkező irányba erősebben is (törhetett-zúzhatott volna), másrészt a tanulékony szereplők modelljébe fontos momentummá kellett előlépnie az önszabályozó piac korlátozott (!) szerepének.
Hülyetojás 2010.03.23 13:20:40
@bs395:
De lehet, hogy csupán eltérően értelmezzük a "neoliberális világrend" kifejezést. Térjünk át ontológiai síkra? ;-)
killtheradical Von 2010.03.18 08:27:00
Az észak-koreai fizetőeszközt, a vont tavaly novemberben 1:100 arányban denominálták, hogy letörjék a feketekereskedelmet, és a kötelező beváltás révén megfosszák tőkéjüktől az árucsempészeket. Hasonló pénzreformot utoljára 1959-ben hajtottak vége Észak-Koreában. Az…..
Hülyetojás 2010.03.19 10:44:14
@bs395:
OK. Félreérthető voltam...
A "racionálisan reagáló népi kognitív intelligencia" kifejezéssel az utca és a "piacok" reakcióját kívántam jellemezni. Ennek áldozata pedig nyilván Von és nem a rendszer - egyenlőre...
killtheradical Tagadni mindent 2010.03.11 08:59:00
A tagadást, mint elhárító mechanizmust Sigmund Freud írta le, amikor a személy olyan ténnyel szembesül, ami kellemetlen számára, így elutasítja létezését, ragaszkodva annak valótlan voltához, még elsöprő bizonyítékok ellenében is. A beteg a következőket…..
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
Semmi - annak, akinek megvan mindene. Gratulálunk! Ön semmit sem kapott ajándékba. Abszolút semmit. Ez a legtökéletesebb minimalizmus. A kevesebb több, többé kevésbé. Semmi se értékes. Semmi se egyszerű. Semmi se szent. Nyissa ki a csomagolást, és essen ámulatba, hogy semmi se…..
Az Állami Számvevőszéknek nem kell elnök. Igazából ÁSZ se kéne. Minek az. Átnézi a minisztériumok gazdálkodását, a költségvetést, a zárszámadást, és rendről rendre - párttól, kormánytól, klientúrától függetlenül – megfeddi az intézményeket és vezetőiket. Mert a…..
Hülyetojás 2009.12.10 13:22:58
@bs395:
(@marós) Én legalább egyről tudok, de nála van ezervalahányszáz gramm bizonyíték, illetve csak bizonyság, meggyőződés, akarom mondani tapasztalatból fakadó vélekedés, valami hit...
A minta viszont csekély és az sem biztos, hogy reprezantatív.

(@Ht) Le a killtheradicalokból közpénzelt finanszírozókkal!
A sajóbábonyi utcai harc már nem az első. Úgy tűnik beérett a sok fenyegtőzés és üzengetés.Sikerült olyan csoport- csoport közötti konfliktust kiéleznünk, ahol egymás eltángálásában látják a felek a megoldást.Pontosan mire megoldás ez? Arra, hogy hiteles…..
Kóczián Péter A pártokácia 2009.11.25 01:25:39
 Az új uralmi rend lényege, hogy a közösségi élet hatalmi és befolyási övezeteit a politikai pártok uralják.A korábban szakmainak, civilnek, párt semlegesnek vélt szférák is a pártok uralmi és befolyási övezetének részévé válnak. A pártokrácia uralmát is…..
Vastagbőr Ingyenes-e a radarkép? 2009.10.07 09:01:00
Október elsejével fizetőssé tette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az állami meteorológiai radarok a www.met.hu honlapon közzétett képeinek üzleti felhasználását. A radarképen túl a riasztások üzleti felhasználását is tiltja az OMSZ, és linkelni sem szabad a…..
Hülyetojás 2009.10.07 12:10:27
Szerintem ez az eset jól példázza a félig-meddig közpénzből finanszírozott félig-meddig üzleti szereplő természetéből fakadó ellentmondásokat.

Három megjegyzés:

- Mivel itt információ alapú gazdasági kérdésről van szó ajánlok egy magyarul is elérhető és olvasmányos szakirodalmat: Carl Shapiro, Hal R. Varian - Az információ uralma (A digitális világ gazdaságtana), Geomedia, 2000
(Itt beleolvashattok:
konyv.tuja.hu/newsdesk_info.php?newsdesk_id=135)
Ja, réginek tűnik, de örökbecsű...

- Az egyik megoldásnak tűnik, hogy a szereplők világosan szétválasztassanak tisztán közpénzből finanszírozottakra és tisztán üzleti vállalkozásokra. (Ekkor MINDEN a közpénzből finanszírozottak által előállított, rögzített, kezelt...stb. és nem személyiségi jogot sértő információ nyilvános kellene, hogy legyen...) Ez egy szélsőséges megoldás és sok problémát szül kezdve a vélhetőleg nagyobb állami ráfordítástól a piaci szereplőknek juttatott támogatásokig. Arról nem is szólva, hogy a versenypiac is tisztulna - egyes szereplők nagy sajnálatára.

- Másik, élhetőbb megoldás ilyen esetekre a nyílt szabvány(ok) használata, ami ebben az esetben pl. megvalósulhatna úgy is (ez hipotetikus), hogy a radarkép felhasználói alakítanak egy konzorciumot, ami létrehozza az információt és innentől függetlenné válnak az OMSZ-től...

Kérdés, hogy nemzetgazdaségi szempontból hosszú távon melyik az olcsóbb megoldás: az OMSZ-től független rendszer vagy egy minden szereplő számára elfogadható OMSZ-tarifarendszer (mint nyílt "szabvány")?

Mivel ez egy egyszerű állatorvosi lónak tűnik, talán érdemes kivesézni, sőt felhívni a Nyílt Szabvány Szövetség (www.openstandardsalliance.com) figyelmét is az esetre.

Uff...
killtheradical Második blikkre 2009.09.30 06:51:00
Orbánt itt és ma kritizálni eretnekség, a kommunizmus kívánása, gyurcsányizmus, és egyebek. Jó dolog, hogy a zembereknek szánt (ti. a Blikkben megjelent) interjúban dolgos, nehéz éveket fest fel a nagyérdemű elé, nagy lépés ez a polkommunikációban, hátha rendszerré válik,…..
A blogomban eposzi jelzőként használom, hogy civilgyilkos zsákmányszerző a pártokráciánk. A zsákmányszerző egyszerűen egy amerikai szerzőcsoport predátor fogalmának tükör fordítása, de civilgyilkos saját ötlet.  Lassan el kell fogadnom, hogy ez…..
Jön! Jön! Jön! A válságkezelés! Proszim pozor! Olyan adó-átalakítás és strukturális reform lesz, hogy a szlovákok ide fognak átjárni céget alapítani! Hogy miért? Mert 5%-al csökkentjük a járulékokat! (a tájékoztatás nem teljes körű) Tetszik tudni, ezek azok a dolgok,…..
A fasiszták, a konzervatívok már a múlté, nem is érdemes rajtuk rágódni. Most a recesszióra tessék figyelni, az az igazi néprontó. Még jó, hogy mi egyensúlyi pályán vagyunk, hála Európa leggyorsabb reagálású kormányának - bizony, a miénknek. Az alábbiakban gyors…..
killtheradical Okafogyás 2008.11.14 19:27:00
Mégse vitték el az oknyomozó újságírót követ törni. Pedig nagyon akarták. Szerintem ezt kijárták neki. Leszóltak magasról, a sok haszonélvező egyikének jó összeköttetései voltak. Üzenetet küldtek: nem kutakodsz, mert megütöd a bokádat! Pedig lenne még téma, a "Hogyan…..