Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cellbuborék

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A nap híre hogy Tajvanon egy mozdonyvezető 300km/h sebesség mellett elaludt, mire a központban ezt észrevették (abból hogy már jó ideje nem nyúlt a gombokhoz), és távirányítással irányították a következő állomásra.Számomra több dolog is figyelemre méltó. Először is,…..
Miért piros a színe a tilost jelző lámpának? (áltudományos-történelemhamisításos magyarázat) Ahhoz, hogy megérthessük, miért épp ez a színe a tiltó jelzőlámpának, kicsit vissza kell utaznunk az időben, hogy megismerjük a keletkezésének a mikéntjét. A hagyomány a…..
 Mit ér a szándék?Halkan csobogó Marcal lápos sodrán,Halként hallgató síri nádbuzogány,Mint veszedelmes karró vigyázón áll,Lankátlan partjára borongó köd vár.Felszelt térkép földjén kínzottként vonyít,Távolból kevert házifalka* okít:Lomha holdfény gyilkos…..
Mélyen tisztelt jóságos oktatási miniszter úr nagysága!Mint azt tudják, az önkormáyzatok anyagi megszorítása következtében szerény városunk kénytelen szűkösen gazdálkodni a pénzéből, s mivel más lehetőséget nem látunk, költséghatékony alternatív berendezések után…..
Mostanában sok filmet néztem, s úgy döntöttem, én is nekifogok egy film elkészítésének. A jeleneteket Gógánfán készülök felvenni, néhány jelenetnél pedig - amelyeknél harci járművek és katonák vannak - a számítógépes játékokkal szeretném vegyíteni a filmet.Szereplők:…..
 Ezúttal nem magam szántam rá egy német nyelvű vers megírására, hanem egy iskolai versfordító verseny keretében került erre sor. Annak ellenére, hogy többször úgy tájkoztattak, hogy németről történik a fordítás magyarra, épp az ellenkezője történt. Nem is baj, így…..
Most vasárnap eljön életünk legborzasztóbb évenként ismétlődő, elkerülhetetlen és értelmetlen eseménye: az óraátállítás. Kinek jó ez? A válasz egyszerű: senkinek. Gyakorlatilag az az elmélet lényege, hogy keljünk fel egy órával korábban, mert így alacsonyabb lesz a…..
A célközönség és az érthetőség érdekében a jövőben várhatóan igyekszem az oldal germanizálását csökkenteni. Persze ígérni mindenki tud, és én is szeretek :)..
 Wo steckte vor mir deine strahlende Schönheit,Forsche ich nach dir nicht mehr, endlich findete deinen Platz,Wohl sucht der Sterbende, Stadt der Libe ist falscher Weg,In dem Bibel das Paradise von Ádám und Éva,Nutzlos brächte ich ihm in Erfahrung, und ginge er, würde nicht…..
Víg vallomásHol bújt előlem ezeddig sugárzó szépséged,Nem kutatlak tovább, végre megleltem a helyed,Bár keres halandó, tévút szerelem városa,Írásban Ádám s Éva paradicsoma,Hiába adnék tudomást, s jönne, nem találná,Csak én érzem, én tudom, hogy melyik…..
A vers a gőzmozdony működését igyekszik leírni, majd a fékezés folyamatát, az utólsó versszak pedig arról szól, hogy a fűtő a gőzfúvót elmulasztotta a mozdony állása alatt működésbe hozni, így huzat híján csökken a kazánnyomás. A vers első versszaka a vasút…..
 Vasúti szakszavak  Vörössávos alakjelző nézi a pályát alant,Hogy a váltójelző súlykörtéje helyére kattant,Váltókulcsok rendjük szerint, a vágányút szabad,Kazánnyomás, víz, szén elég, s a szerelvény halad. Piszkos a daru vize, telepszik a…..
Korai búcsúNem kérem ily késő órán lépteid közelét,Magasztos hatalmak derűs jövendölését,Hogy csöppnyi örömmel is áradozz felém,Vadvízsodrásoddal vesszen tiszavirág remény,Hisz könnyed kényelem oka e kemény tény:Ez értéketlen nemkért kedvből végképp elég.Végzetét…..
Íme, a Nox Tűztánc című dalához az angol (zenekar által készített) fordítás alapján egy fordítás.EREDETI angol szöveg:Fire we sing unto your flamesLeap we ever to the moonlightFire the night you ever takeDance we ever as the wind sighsAnthem to time unboundMelody of the agesGive…..
Íme egy saját átirat a Tiltott szerelem című könnyű-könnyű-könnyű zenére:Várj, én fé'pénzen veszek e' szép traktort neked,Csak mond e' há legyen!Hát mondd, hogy szánt vagy sem,Azt lehet, megveszemTéjeszbe köll azt hiszem.Nédd, e' vaut az e'ső termé(j)semNézz rá, mondd ho'…..
Tündér vagy emberFellegekben szárnyaló ragadozó vad madár,Mely óhatatlan mindenlátó napsugárként jár,Setét tengermélyt kutató nagyszerű halbúvár,Ki vakon is az éjben ismeretlen eltalál,Légben lebegő létért loholó mohó világ,Hasztalan hajszoljva halálba hajtja…..
A Svájci tévé megmondta az igazat... http://videoportal.sf.tv/video?id=90c8e43c-fd51-4a33-a3ab-d114a4810dd1Legközelebb igyekszem írni is valamit erre az oldara, de mostanában el voltam rendesen foglalva - nem jelenti azt azonban, hogy elfogyott volna a mondanivalóm, sőt.....
 Út a szerelemhezavagy belső harc egy új érzésselRecsegve roppanó hóban tör talpam utat,Lehelletet elfojtó lég lassan suttogja,Hogy morajlik órmotlan ormon fagy otthona,S köddé kever kéklő kéményt kányák karma,Szürke szánalom oltalmával szállnak tova.Várj még!…..
Legutóbb már feszegetni kezdtem, hogy az egerek valószínűleg szervezkednek. Nos, én az alábbi szerint képzelem el. Tudvalevő, hogy a híradó nézése közben határozott véleményt nyilvánítok ki meglehetősen hangosan, különösképp, ha a kormány legújabb böszemeségéről van…..
Leányiskolának hívták az oktatási intézményt, hova (szerencsére, mivel nem buktam meg) csak 8 évig jártam. A továbbiakban is ezt az elnevezést fogom használni, mivel a volt Eötvös Lóránd Általános Iskola Celldömölk inkább csak egy szellemi helyet jelöl. Valaha egyházi iskola…..
Újabb fordulatot vett a bogárháború: miután a fürdőszóbai hangyabevándorlást sikerült elhárítani a fal repedésének vastag átlátszós ragasztóval való lefedésével, a szúnyogháló hiányos részeit sikerült bedeszkázni (korábban betégláztam, de mindhiába: bogarak ugyan nem…..
Arcsiblog.:D Németóra 2009.11.16 16:43:48
Szöveget fordít valaki. Egy hokijátékossal készült interjút fordított valaki.-Milyen élményeid voltak hokizás közben?XDXD-Mi volt a legjobb élményed hokizás közben?XDXD-Nem hokizás közben vesztettem el a fogaim.    erre én: "én igen"!-Nem minden gyerek…..
Csütörtökön a HÉV végállomásáig saját lábán, onnan közúton érkezik a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba egy Ganz motorkocsi, hogy április 8-tól a skanzenben addigra elkészülő vasútvonalon szállíthassa a látogatókat. Megszokhattuk már sajnos, hogy az igazi…..