Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geod01

2 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kést venni a fedélzetre? Nekünk is új, hogy legálisan is lehet, nem mindent dobnak ki a szekunál. Ultra fapados turistának persze különösen jól jön, ha vihet magával eszközt felvágni a zsömlét és megkenni a kenyeret. Biztos mindannyian emlékszünk azokra a képekre, amikor a reptéren hegyekben álltak…..
Az Albán Riviéra…és ami mögötte van   Saranda, az "albán Dél Királynője" Forró szellő tikkasztja minden egyes lélegzetvételünket, miközben a Korfu városi kompkikötő felé igyekszünk az albániai kompjegyeket árusító hajótársaság irodájából. Sehol egy kis árnyék, a levegő legalább negyven fokos, a…..
Törzsutasbérlet-szerűségét akciózza épp a Wizz, ennek apropóján megnéztük, hogy a sok szir-szar kiegészítő közül, amit megpróbálnak a jegyáron túl az utasra tukmálni az ultra fapadosok, van-e olyan, amit nem is akkora baromság megvenni. Van, de nem mindenkinek.  Új irány az ultra fapadosok…..
geod01 2016.08.12 08:32:24
@Pierr Kardán: nyílvan a sok tapasztalat alapján állítod ezt... upsz, ja, nem...
geod01 2016.08.12 08:33:12
@Pierr Kardán: nyílvan a sok tapasztalat alapján állítod ezt... upsz, ja, nem...
Végre a tavaszi repülőjegyek árát viszik le vételre ingerlő mélységbe a légitársaságok, pontosabban csak kettő, az igazi ultrák. Most is érvényes, hogy másfél-két hónappal az aktuális dátum előtt esnek le meredeken az árak, de idén meglepő célokra is vannak kifejezetten vonzó ajánlatok. Íme milyen…..
geod01 2016.03.15 09:24:36
@Repülős Rozi: akkor 26 óra, még jobb... és nagy mákotok volt, ilyen akciók, mondjuk úgy, hogy legalábbis nagyon nem gyakoriak...
na mindegy, ez azért akkor is baromi kényelmetlen valami, ennyi időt decken eltölteni... de 30 (plusz 10, hiszen nincs már közvetlen járat) euróért legalább nem annyira drága, az igaz. de kell hozzá baromi sok elfecsérelni való idő és egyfajta perverzió. :)
geod01 2016.03.15 09:27:42
@pulguinha: kb. 15-20 mm-rel nagyobb a ryan-keret eleve, szóval már csak ezért is nyugi, semmi gond nem lesz a táskával. :) ráadásul szövet, ergo picit nyomható is, így ha nem pakolod merevre, akkor ennyit végképp tudsz majd rajta mozgatni.
Hogy a teremtő mennyire nem mér igazságosan, jól mutatja Olaszország: északon jókat lehet síelni, de délen mindig kellemes meleg van. Kirándulhatsz, túrázhatsz, de andaloghatsz is csodás kisvárosokban. Kiegészítés gyanánt ott a tenger és mindezek tetejébe az Amalfi-part. Európa tán legszebb…..
geod01 2016.01.13 18:51:19
@László Wagner:
off

szerintem is vannak görögországban az amalfi-parttal összevethető szépségű helyek, sok közülük alig ismert ráadásul, így akár főszezonban is nyugodtak és olcsóak is (miközben minden elérhető európai színvonalon). de véleményem szerint azért ez nem annyira a mára már kissé túltolt, és főszezonban igen zsúfolt parga. :)

de hogy példa/tipp is legyen egy esetleges későbbi utazáshoz:

maszekutazos.blogspot.hu/2014/08/a-legszebb-gorog-sziget-samos.html
Van egy nagyon sikeres autóbérlős cég Európában, Goldcar a neve. Az elmúlt években akárhányszor utaztunk olyan területre, ahol ez a vállalkozás jelen volt, mindig a legolcsóbbnak jött ki az ár-összehasonlításban. Többször béreltünk náluk, de a számla valahogy mindig sokkal…..
Nincs is kellemesebb annál, amikor pár ezer forintért elreppenünk valahova, aztán a reptérről úrimód, senkihez és semmihez se alkalmazkodva olcsó bérautóval suhanunk a legzsírabb helyek felé. Az autóbérlés azonban sok buktatóval jár, rengeteg dolgot kell számításba vennie…..
geod01 2015.06.29 16:27:41
@AirFrance KLM:
dehogyis alacsonyabbak a közvetlen foglalási árak, majdnem mindig magasabbak(ugyanúgy, ahogy a szállás is rendre drágább közvetlenül, mint a gyűjtőoldalakon-most a pontoktól miegymásoktól tekintsünk el).
érdemes egyszerre mindkét helyen megnézni, és ahol olcsóbb, ott foglalni.
aztán, cáfolom, h bármilyen átverés is lenne a brókeroldalakban (mármint, eleve elrendelésszerűen nincs ilyen; nyilván vannak közülük komolyak, vannak komolytalanok, de ez ugyanúgy érvényes magukra a bérbadókra is).
Az sem igaz, h nem tudod miért fizetsz, mert tudod. De, ha mégis bármi infóhiányt érez esetleg a júzer, le kell csekkolni a közvetlen oldalon (azokon sem egyszerű mindig megtalálni és értelmezni a dolgokat, és ez igaz a nagy cégekre is) és ennyi. Ez azért is működhet, mert mára elenyésző azon közvetítőoldalak száma, ahol ne lássa az ember azonnal, már az árajánlatnál, h melyik cégtől lenne az autó.
Ráadásul, gyakran a lemondási és módosítási feltételek is barátságosabbak a közvetítőoldalakon, mint közvetlenül.
---
Ez pedig azért jó, mert lehet szépen menedzselni a foglalást. A bérautók árai hasonlóan kiszámíthatatlanul mozognak, mint a fapadfos repjegyárak (persze nem akkora amplitúdóval), csak éppen itt ebből max. előnyünk tud származni. lefoglaljuk a kocsit, aztán figyelgetjük az árakat tovább, és ha olcsóbb, ingyen és bérmentve módosíthatjuk.
geod01 2015.06.30 10:12:07
@AirFrance KLM:
nem lehet, h mivel sok évig így tapasztaltad, most már pár éve le sem csekkolod ezeket az oldalakat, hiszen úgymond megszoktad, h mi hol olcsóbb, meg hogyan működik? könnyen belefutunk ilyenbe mindannyian, nagy úr a megszokás.
geod01 2015.07.03 16:12:48
@Darth Revan: minden szó arany. pontosan így van.
Végre találtunk megoldást, mellyel kikerülhető a Ryanair mocskos devizaátváltós lehúzása, melynél 335 forint környékén számolják az eurót. Az appjukon foglalva ugyanis az aktuális árfolyamon váltanak. A Wizz appjának annyi az előnye, hogy időnként csak ezen élnek az…..
geod01 2014.09.27 13:31:14
@Fillér B. Gusztáv: szerintem sem számol rossz árfolyammal ha kiveszed a pipát. sima wizz hk-val fizettem, és az erste árfolyamával váltotta az eurót forintra. ami ugyan nem éppen barátságos, de a 335-től nagyon komoly messzeségben van az a 317, amivel a könyvelés végül történt.
Az utóbbi időben egyre több kérdés merül fel a fapadosoknál használható kézipoggyászokkal kapcsolatban különböző fórumokon, így ideje egy kicsit részletesebben beszélni róluk. DePassant olvtárs alaposan körüljárta a témát, köszönjük. Időközben számos változás volt a…..
geod01 2014.06.30 12:42:11
@airzound: érdemes vonatkozó cégtől tájékozódni, ha ellentmondás van az üfsz és a honlapon elérhető, konkrétan erről szóló információ között.
a wizz air ugyanis ezt írta erre vonatkozó kérdésemre válaszként:

"A honlapon valóban nem szerepel súlykorlát, ugyanis az új kézipoggyász szabályzat óta nincs súlymérés beszálláskor, a legfontosabb kikötés, hogy az utas egyedül képes legyen elhelyezni poggyászát a csomagtárolóban."

Vagyis: az üfsz létezik, de ebben az esetben úgymond elvi, nem lesz ez ellenőrizve mindaddig, míg a júzer el tudja helyezni oda ahová kell.
ergo: súlykorlát a gyakorlatban nem jelenik meg.
maszekutazós kréta '09/1. 2013.01.23 14:11:03
így, elsőre, kezdjük is mindjárt egy elég nagy lélegzetű dologgal (több részes is lesz mindjárt :) ). több okból is az. már nekem.  először is azért, mert tényleg hosszúnak nevezhető nyaralásról szól, két hétről (mivel lesznek majd rövid, akár csak egynapos…..
ezt sem hittem volna még nem is olyan régen sem, de blogot indítok. :)  aztán, azt sem hittem volna, hogy ha egyszer mégis készítek majd egy ilyesmit akkor azt elsősorban utazási tartalommal szeretném majd kitölteni. de ha már úgy alakult, hogy mostanság viszonylag sokat utazom…..
Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választáson a kormány…..
Elolvastam a hisztit, amit lerendeztetek a szerdai poszt alatt, igazán szórakoztatóak voltatok. Belátom, a kommentelők nagy részének nem sikerült a feladatot megugrani, a sok rinya mellett nem értettétek meg, miért hoztuk simán a kötelezőt. Szájbarágó, sovinisztáknak.  Az…..
Messidor még a Malév-csőd idején vásárolt 3 szuperakciós repülőjegyet a Wizzairtől 8400 forintért. Pár héten belül kiderült, hogy nem létező járatra foglaltak, de máshova is mehetnek ugyanannyiért. Így csak most, indulás előtt, a beszállókártya kinyomtatásakor derült ki,…..
geod01 2012.10.05 21:36:37
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: mondjuk ezt az előző válaszomból nem lehet levezetni, mert egészen kizárt az az állapot, h neked segítsek, viszont az így van amit írsz. igaz, ennek ellenkezőjét senki, egyszer sem és sehol sem állította. sőt! többen is ezt magyarázták itt, hogy pl. nem az összes jegy 50-100-200 Ft, hanem vannak ennyiért is, és szépen sávosan felfelé, és e jóárusított jegyeket pedig nem nagy truváj és bonyolultság megszerezni.

Miközben ugye, ne felejtsd el, te azt állítottad, h ilyen áron repülni nem lehetséges.

vagyis tényleg nagyon nagy okosságra jöttél rá egy tökre nem erről szóló kommentből. viszont, értékeljük, hogy legalább magadtól: oké, volt 25-30 bejegyzés, mely ezzel foglalkozott és ezt támasztotta alá, neked az sajnos nem mutatkozott elégnek, de sebaj, a végeredmény a lényeg: felfogtad.:D
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
Egy mondatban Fideszprolik 2010.11.11 09:36:34
A hír: Nyugdíjba küldenék TGM-et. (A legalább négy nyelven kiválóan beszélő filozófussal szemben érvként hozták fel a nyelvvizsga hiányát.) Egy mondatban: A Fidesszel és a fidesznyikekkel nem az a fő baj, hogy beképzeltek és arrogánsak, sokkal inkább, hogy kisstílűek, és…..
geod01 2010.11.11 18:31:25
@Werwolf: ha nem vetted volna észre: ez a dolog nem TGM-ről szól.
f1 Massa: Nem leszek Barrichello 2010.10.07 00:01:00
Alonso bajnokesélyes, Massa már nem, Montezemolo elnök második helyeket vár tőle idén, ezért a Bild megkérdezte, nem fél-e, hogy ott ragad? "Biztosan nem leszek a Ferrari új Rubens Barrichellója. Ha ez megtörténne, inkább befejezem a versenyzést, nem fogok a második helyért…..
geod01 2010.10.07 07:27:45
@atlbilbaoo: barátom, tudod ugye azt is, h hány éves (és hány évesek az ellenfelei..) meg azt is, h abbahagyás után tért vissza?...értem én, h a gyűlölettől nem látsz de legalább halkabb légy egy kicsit...
...ja, és rönóval is nyert két vb-címet.
De oké, világos, mindenhol megvannak ezek az arcok, akik rühellik azt aki kimagaslik/kimagaslott egy-egy sportágban, itt most te vagy ez.:)
A tücsök típusú, takarékoskodni képtelen emberek, illetve rákok fellélegezhetnek, mert geod01 sztorija is megmutatja, hogy aki már fiatalon előrelátó, az ugyanúgy megszívhatja. Geod01 üzenete az, hogy ne ugorjunk be első szóra a biztosítási ügynököknek, akik magas hozammal…..
geod01 2010.06.11 10:19:45
@Kifordított kacagány: Kifordított kacagány: mohó lettem volna? Direkt olyat választottam, ami véletlenül sem fektet semmilyen kockázatos termékbe csak állampapírokba. Hol itt a mohóság? Tíz év után sztem pár százalék haszon igénye nem mohóság hanem a minimum. Nem vártam csiliókra, azt sem hittem, hogy annyi lesz amit az üzletkötő anno állított-de sztem elvárni egy ilyen hosszú befektetési formától picike hasznot nem mohóság, hanem azt nem elvárni butaság.
És nem hazudtak csak nem adták össze helyettem? Hallod, még 9 év után is egészen konkrétan és jól hallhatóan azt mondták mikor megkerestem őket, hogy akármit is ’adtam én össze’ azt én rosszul adtam össze, mert majd meglátom, hogy lejáratkor lesz azon tisztességes haszon..

Ha pedig az embernek a biztosítás része és csak az lényeg, azt meg tudja oldani egy ilyen talizmánnál sokkal olcsóbb megoldást választva-és akkor még oda sem kell adnia másnak a pénzét, sok sok évre, teljesen feleslegesen.
geod01 2010.06.11 10:23:21
@gande: köszönöm a segítséged, de mára már azt hiszem ezekkel, amennyire lehet, tisztába jöttem.

E homáros levél célja nem volt semmi egyéb, mint, h akik ilyet szándékoznak kötni és mondjuk huszonévesen még nem ismerik annyira a csíziót (ahogyan legalábbis én nem ismertem akkor) azok okulhassanak belőle és tudják mire érdemes odafigyelni ha ilyet mégis kötni akarnak, vagy ehelyett másként oldják meg a biztosítást is, és a megtakarítást is.
geod01 2010.06.12 19:42:41
@Kifordított kacagány: ez kedves tőled, h minősítesz most már többedszer, nézetem szerint alaptalanul de ez most mindegy.
Én szeretném azért megérteni amit mondasz, hiszen úgy tűnik nagyon otthon vagy e téren.
Ezt írtad: "a pár százalék hasznodat megkaptad, amit időközben sikeresen el is költöttél a kockázatra."
Ezt kifejtenéd, hogy pontosan hogyan is érted?
(nem kötözködés,tényleg érdekel. köszönöm.)
Szóval a kamiont Novak Djokovicnak és Roger Federernek hívják. Együtt. Ketten együtt megverték Rafát. Nadal nagyon fáradtan mozgott, pontatlan volt, szerintem mentálisan is kimerítette őt a tegnapi meccs. Roger meg kihasználta. Mondjuk, azért ez nem kevés ám, hiszen egyfelől…..
geod01 2009.05.17 19:19:51
@Sztrego: így van. Gábor leírta. Ezt kéne tudomásul venni.Neked legfőképpen.:) na, léptem, dologra.
Szóval akkor Melbourne után ismét. Nem nagyon voltunk hozzászokva az elmúlt években ilyen hosszú szünetekhez. Némi túlzással szinte minden döntőt ők játszottak. Mondjuk Nadal azért idén is ott volt a randikon, csak Roger mondta le őket rendre az utolsó pillanatban. Most meg…..
geod01 2009.05.17 18:42:42
@Sztrego: hja, és még vmi. nem azért volt amúgy fáradt, mert ezek a Federer-rajongók titokban kivitték Madrid utcáira és futattak vele egy maratont. Hanem, mert tegnap 4 órás meccsre kényszerítette egy olyan vki, akit eddig alaposabban csapott el mint ahogy a Federert tette...ha most is simán elveri nincs ilyen gond. Pedig, ugye, akkor nem volt fáradt? Mint írtam, ez egy ilyen dolog-sport. Éppen ez benne a szép, ez benne az, amit szeretünk. Hogy kiszámíthatatlan, izgalmas és, h emberek űzik akiket számtalan hatás érhet.
geod01 2009.05.17 18:49:16
@Sztrego: ahha. hát...biztosan. azért..én mégis úgy veszem ezt a beírásod, h nem csak elolvastad hanem értelmezted is, amit írtam.minden jót.:))
geod01 2009.05.17 18:52:25
@Sztrego: így van. És, ezt vitatta vki??Nem értem ezt a kommentedet. Mit akarsz ezzel bizonyítani? Függetlenül attól,h Nole verte Fédit 2x is egymás után, Nadal gyönyörűen legyőzte. Meg, ugye én arra próbáltam csak rávilágítani(khm, mérsékelt sikerrel..:)),h a fejleményeket egészben érdemes nézni-nadal ezen a tornán nem működött úgy, mint korábban. Akkor se működött már úgy, amikor nem volt fáradt. Ennyi.
Roger-Nole H2H7-3-ra vezeti az egymás elleni mérleget Roger, és mindkét salakon játszott meccsüket ő nyerte. Nem sokkal ezelőtt azonban kikapott Miamiban Nolétól három szettben. Djoko kétszer egymás után még soha nem tudta legyőzni a svájcit. Egyik legjobb meccsüket viszont Nole…..
geod01 2009.05.02 16:31:41
@hunchback: és erre,h közvetlen a linkedre katt és nem belépve az atdhe-re és onnan,szóval így elindult,végre!:)