Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lengyilány

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NMM tévesen gondolta, hogy első középfokú OKJ-s képesítése ingyen lesz. Az iskola elindulása után nem sokkal derült ki, hogy az adminisztrációs díjon felül a második félévtől már inkább 54000 forintot kellene fizetnie: Tisztelt Oktatási Hivatal! Az ügy, amiben Önökhöz…..
lengyilány 2013.10.16 08:33:57
@mayacska: Mindezzel csupán az a probléma, hogy annak ellenére állította az intézmény, hogy díjmentes lesz a képzés, hogy tudták már a nyár közepén a változásokat. Egészen augusztus végéig úgy szerepelt az oldalon a képzés, hogy most utoljára a régi feltételekkel, tandíjmentesen indul. De egyébként a képzés már csak szept. 1-jével kezdődött el.

Majd másfél hónap után, a gyanúsan direkt a helyzetre írt szerződésrész értelmében gyorsan módosítottak.

Számomra, érintettként ez a felháborító. A szándékos félrevezetés.
Illetve, hogy még a vonatkozó jogszabályrészt sem voltak elég korrektek odaírni az értesítésbe, hanem csak elkenték a dolgot. Tehát még mindig nem tudom a jogállásom.

Egyébként nem lenne problémám azzal, hogy fizetni kell, ha ezt nem ilyen sunyi, alattomos módon vezették volna be, rákenve mindent a jogszabályi változásokra. Illetve, mivel még mindig nem tudom, melyik az érintett jogszabálypont, hiszen erről sem voltak szívesek tájékoztatni. Persze nagylány vagyok, meg fogom keresni, és igen, tudom, hogy a tv. nem ismerete nem mentesít semmi alól. Ugyanakkor ettől függetlenül fogyasztói szempontból rohadtul átvertek. És igen sok embert húzott csőbe az érintett intézmény. Ráadásul szerintem ez a gazdasági verseny szabályait is sérti, hiszen a többi intézmény korrekten kiírta az árakat már a képzések meghirdetésénél, míg az Atalanta (rosszhiszemű vagyok...) egyértelműen arra apellált, hogy aki már benn van, úgyis nagyobbrészt fizetni fog...

No, de az államilag finanszírozott keretekről szóló tv-részt tényleg szívesen venném, ha megosztanád, kedves @mayacska. Már ha te láttad.
lengyilány 2013.10.16 11:20:30
@mayacska: Aham. Viszont ebben a cikkben épp azt mondják, hogy az estis/levelezős egyszeri államilag finanszírozott lehetőség marad. Ezt én is megtaláltam. Ill. még a 2013-as LXXVII-es tv. vonatkozik a felnőttképzésre, amit idén nyáron fogadtak el. Abban viszont nem találtam meg ezt az érintett kérdést. Bár ugye ez egy tök új tv., szóval nem tudom, hogy mi volt előtte...
Nem várt hatást váltott ki a szeptemberi fizetések megérkezése kerületünk iskoláiban. A technikai dolgozók közül sokan jelentősen kevesebb fizetést kaptak, mint egy hónappal korábban. "Ilyet még nem láttam!" Nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik döbbent szülő. "Zokogó…..
Dúl a vita, hogy jó volt-e a Moszkva teret átnevezni (pontosabban, visszanevezni). Nekem Cseh Tamás Széna tere jutott eszembe. ,,Ég a tér, látom, hogy ég, ég a Széll Kálmán tér,... A Hattyú utcán én úgy megyek azóta naponta át,itt feküdt el sok tízezer, s nem nézem a…..
lengyilány 2011.04.30 22:56:18
@kafferbivalybalamber: kikérem a nem itt születettek nevében, mert fröcsögős, nagyképű marhaság a "bevándorlózás".
egyrészt, mert számtalan budapesti születésű, több generáció óta helyi családú barátom, ismerősöm van, aki simán eltéved Budapesten, térképpel a kezében is, és csak azt az útvonalat ismeri, amit a metróban látott eddig, de nem tudja, hol van pl. a Krisztina körút vagy Rákospalota, nem hogy a történelmet nem ismeri... ami különben sem származási kérdés, hanem intelligenciabeli.
tessék tisztességesen, körültekintően fogalmazni!

különben meg a térátnevezés úgyis a két korosztállyal utánunk jövők számára érdekes, kb. ennyi az átfutása egy-egy új névnek a közhasználatban tapasztalatom szerint. az unokám biztos Széll K.-nak fogja hívni a M. teret, ha addig vissza nem nevezik...

igaziból az a baj, szerintem, hogy nem a lényeggel foglalkoznak már megint kedves vezéreink, viszont tömérdek különben is hiányzó pénzt csesznek el az új táblák, pecsétek, térképek stb. kapcsán.
Sok mindenki megkönnyebbült tegnap este. "Ezt nem hiszem el, bazdmeg!" - mondta pl. Kökény Attila, amikor kiderült, hogy (a Megasztár 5 történetében valószínűleg először) nem Szíj Melinda kapta a legtöbb szavazatot, hanem ő (Szájról jól olvasók erősítsenek meg, hogy…..
lengyilány 2010.12.11 12:38:34
ó, dehát nem arról volt itt szó, ki mennyire nyújtott élvezhető teljesítményt! nagyon bírtam Melindát az összes hibájával együtt, mert kétségtelenül van egy zseniális tehetsége, a hiányosságai ellenére. (emiatt jó is a Piaf-párhuzam, ha kicsit erős is...) Renit mostanában szerettem meg, mert eszméletlen nagyot fejlődött, és ugyan nekem egyáltalán nem tetszik a zenei világa, remek énekes. Kökénnyel dettó, és ő is nagyon ért a nézőkhöz, nagyon profin nyúl hozzá mindenhez. így akár igazságos is!

DE!!!

nem lehet elmenni a műsorkészítők "remekbeszabott" pszichológiai és manipulatív szerkesztői magatartása mellett... egyszerűen nem bírtam nézni, hallgatni, ki is kapcsoltam a francba. ahogy a képek egymás után voltak vágva, ahogyan a zsűri megnyilvánult, a dalválasztások... minden egyértelmű cél érdekében dolgozott.

szerintem Melindával nem az a baj, hogy nem akart nyerni, mert sokszor bizonyította be ennek az ellenkezőjét a produkcióival a döntők során. az viszont az arcára volt írva ebben az adásban, és az előzőben is, mennyire átlát a zsűri szavain, mennyire átlát az egész szérián-médián... ezért is örültem, hogy ott volt! mert zseniális énekes - még egyszer! az összes hibájával együtt -, és csodálatosan szembesítette a műsorban a "sztárcsinálás" igazságaival magát a sztárcsinálást!
tisztelet, sajnálom, hogy nem maradt vele az erő, de így is tisztelet mindenért! így meg aztán versenyezzenek tovább békével...