Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bosko Balaban

330 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén a tavalyi 3,5 millió hektoliternél kevesebb bor kerül a pincékbe - mondta az MTI-nek Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára hétfőn.A becslések szerint idén a tavalyival megegyező mennyiségű, vagyis mintegy 550 ezer tonna szőlő terem, a bor…..
Retkes Attila és az SZDSZ ügyvivő testülete (üt) a jövőben nem kíván Kóka János személyével foglalkozni - jelentette be Retkes Attila.A pártelnök azt mondta, miután Kóka János nem is válaszolt azokra a felszólításokra, amelyek azt kérték, hogy mondjon le a frakcióvezetői…..
Az Állami Számvevőszék számos hibát tárt fel az egészségógyi sürgős ellátás területén.Tartós szakemberhiány, területi egyenlőtlenségek, kaotikus betegfelvételek, hiányos kommunikáció és a fejlesztési források felhasználásának csúszása jellemzi ma a hazai…..
Összesen 13 kórházat jelöltek ki a legsúlyosabb betegek feltétlen ellátására - közölte az ÁNTSZ kedden. A Népszabadság keddi számában írt arról, hogy a kaposvári Kaposi Mór, a debreceni Kenézy, a Pécsi és a Szegedi Orvostudományi Egyetem traumatológiája, a Miskolci és a…..
Egy floridai férfit több mint 1000 gyermekeket ábrázoló pornográf kép letöltésével vádolnak, a férfi a hírek szerint a macskáját vádolja az esettel.A Jensen Beach-ben élő Keith Griffin gyerekpornó birtoklásával vádolják, miután a nyomozók gyermekeket ábrázoló képeket…..
Komoly veszélybe kerülhetnek a TB-alapok, miután a hiány máris a tervezett többszörösére nőtt - állítja a LIGA Szakszervezetek az Országos Érdekegyeztető Tanács.Az elfogadott költségvetési törvényben 8,9 milliárd forintos éves hiány szerepel a TB-alapoknál, ez az összeg…..
Az egyik 3500 üzletből álló bolthálózat 10 százalékos visszaesést mért az előző év hasonló időszakához képest a nagyobb területű áruházaiban július elseje óta. A kormány ekkor emelte az addig 20 százalékos áfakörbe tartozó termékek áfáját 5 százalékkal, miközben…..
 Nem tartja jogszerűnek Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csak három hónap késéssel fizeti ki a kórházi teljesítményeket. A Magyar Kórházszövetség leendő elnöke szerint ugyanis ezzel az…..
Az SZDSZ Új Generáció (ÚG) szerda esti rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése Szabadai Viktort, a liberális párt ügyvivőjét választotta elnökévé. Az ÚG korábbi elnöke Léderer András június 30-án mondott le posztjáról és a pártból is kilépett. Szerdán az ÚG teljes…..
Nem tud és nem akar együtt dolgozni a polgármester a város közgyűlésével, ezért kedden lemondásra szólította fel a Fidesz nagykanizsai frakciójának vezetője Marton István polgármestert, akit három éve a párt támogatásával választottak meg.Bene Csaba sajtótájékoztatóján…..
A szabad demokraták szerint is távoznia kell posztjáról Draskovics Tibor igazságügyi miniszternek a bonyhádi robbantásos botrány miatt. A párt közleményében tudatta , hogy a tárcavezető néhány napja "olyan súlyos hibát követett el, amely után rendészeti miniszter egyetlen…..
Kicsinyes és nevetséges, hogy az MSZP Orbán Viktor mexikói nyaralásából igyekszik politikai tőkét kovácsolni - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn.Hozzátette: Orbán Viktort, a Fidesz elnökét teljes joggal lehet kritizálni populista vagy baloldali politikája miatt, számon…..
Ha valamilyen bonyolultabb feladatot kell elvégezniük, a nõsténymacskák "jobbkezesek", míg a kandúrok bal elsõ mancsukat használják szívesebben - állítják brit kutatók.A jobb-, illetve balkezesség nemek szerinti megoszlása az ember esetében sem ismeretlen. Míg az emberek…..
Somogyban jelenleg hét szociális otthon működik engedély nélkül. Az engedélyek kiadásával megbízott gyámhivatal szerint ezekben az intézményekben nem megfelelőek a körülmények az idősek ellátáshoz. Az érintettek viszont állítják: hiánypótló állami feladatot látnak el.A…..
Elbocsátással, az ügyeletei díjak csökkentésével, a túlóra megszüntetésével és a betegáramlás szabályozásával igyekeznek a túlélésért küzdeni a kórházak.Egyre több nehéz helyzetben lévő kórház választ különféle trükkös megoldást költségeinek lefaragására. A…..
A Tesco áruházlánc 63 millió euróért eladja, majd viszszabérli hazai ingatlanait. Max Curtis, a társaság globális kommunikációs vezetője lapunknak elmondta: megszokott üzleti lépésről van szó, amely összhangban áll a vállalat stratégiájával. A társaság célja, hogy…..
Makszim Topilin azt mondta, hogy most a munkanélküliség 8,3 százalékos a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) módszerei alapján számítva. Az illetékes azzal számol, hogy júliusban tovább romlik a helyzet. Más kormányzati illetékesek korábban szintén a munkanélküliség…..
A Fidesz jelöltje Garay Rita nyerte meg a Békés megyei Tótkomlóson az időközi polgármester-választást vasárnap - közölte Szabados Zoltán, a település jegyzője. Az előzetes adatok szerint a vasárnapi szavazáson az 5.251 választásra jogosult polgár közül 2.437-en adtak le…..
A héten újabb hét amerikai pénzintézet jutott csődbe a gazdasági válság és a csökkenő ingatlanárak következtében. Ezzel az idén csődbe jutott amerikai bankok száma 64-re nőtt.A szakértők szerint a jövő héten minden bizonnyal tovább nő a válság miatt elbukott bankok száma…..
A járóbeteg-forgalom az intézmény alapítása óta folyamatosan nő, és ez 2009-ben a gazdasági válság ellenére sem változott - tudtuk meg a Budai Egészségközponttól. Ez részben annak is köszönhető, hogy a recesszióra a szolgáltatások fejlesztésével és kapacitásbővítéssel…..
Egyenként körülbelül egymillió forintot ruháztak be hiába azok a győri kereskedők, akik eleget próbáltak tenni egy áprilisi kormányrendeletnek. A jogszabály szerint ugyanis piacon és vásárokon kozmetikai terméket és játékot csak üzlethelyiségben lehetett volna árusítani.…..
A Die Presse am Sonntag című vasárnapi lapnak adott interjúban a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa, Martin Graf leszögezte: "Dél-Tirol az egész Tirol része", azzal a megszorítással, hogy "jelenleg" éppenséggel olasz területnek számít. Ő - Graf…..
A falusi vendégfogadók egyre népszerűbbek Magyarországon, ám erre az állam is felfigyelt. Jövőre megszűnik a falusi szállást kínálók adókedvezménye. A szakmai szervezet szerint a jogszabályalkotók ezzel a feketegazdaság irányába tolják az ágazatot, és nem veszik figyelembe…..
Továbbra is kettős szorításban működik a zöldség- és gyümölcs feldolgozásra szakosodott magyar konzerv-, illetve hűtőipar: miközben idén jó alapanyag-ellátás mellett némileg nőttek a termelői árak, egyre erősebb a kereskedelem felől érkező árcsökkentési nyomás.A két,…..
194.7 milliárd US dollár értékben, 13 százalékkal növekedett Kína erdészeti ágazatának termelése 2008-ban hangzott el júniusban, Tianjinban megrendezett bio-gazdasági konferencián, ahol Li Yucai, az Állami Erdészeti Igazgatás igazgatóhelyettese ismertette az adatokat.Az erdei…..