Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sirarcheer

0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint két évtizede írtam meg először a részletes útvonaltervet Budapestről a bolgár tengerpartig, aztán évente frissítettem. A frissítéseket mostanáig az utikalauz.hu közölte, de Árpád barátom az elmúlt két-három évben már nem igazán foglalkozik ezzel a projekttel, ami pedig a maga idejében…..
sirarcheer 2022.06.27 15:11:08
@Pointe: Szia!

Nagyon hasznos a leírásod, mi július végén megyünk Bulgáriában, csak Románián keresztül, mert ott is leszünk pár napot. A bolgár autópálya matrciát a vinetki.bg oldalon lehet venni vagy ez a www.bgtoll.bg/en/map is érvényes? Mert az ár ugyanaz, csak ennek találtam applikációt, amit remélem elég megmutatni, hogy van matrica, ha elkérik esetleg.
Előre is köszönöm a választ.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
sirarcheer 2020.03.31 11:28:31
Az egyesületünk (Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület) hivatása a fogyasztóvédelem, ezen belül a tesztelés. Amikor vásárolni járunk, mintha a munkahelyünkre járnánk be. Az elmúlt hetekben minimalizáltuk a vásárlásokat, nem csak egyesületi szinten, hanem magánemberként is. De azért lenne pár…..
sirarcheer 2020.03.24 14:39:53
@odamondó: A lényeg a terjedés lassítása, hogy a kórházak kezelni tudják a helyzetet. A vírus csak bizonyos kor fölött nagyon veszélyes, de lehet sok
30-60 év közötti is nehezen gyógyulna fel, és Nekik is kéne kórházi ellátás. A fenti pár tanács ezt segíti, vagyis a terjedés lassítását.
sirarcheer 2020.03.24 15:50:59
@Lorrh: De a lényeg az, hogy ha mindenki tömegesen elkapja akkor még Magyarországon is több tízezer ember kerül kórházba. Lehet, hogy nem halnak meg, de kezelésre fognak szorulni. Akkor még nagyobb összeomlás lenne.
sirarcheer 2020.03.24 16:26:24
@odamondó: Előbb utóbb lesz. Most azt csinálják, hogy meglévő ellenanyaggal kisérleteznek, mert gyorsabb mint nulláról kezdeni.
A napokban volt ötéves a Checkpoint, hiszen 2015. március 18-án indult el a podcastunk, de inkább egy másik évfordulót ünnepelnénk most a podcastban, már csak azért is, mert a mostani vírusparás időkben nehéz lenne máshogy rendesen megünnepelni. Szóval a Checkpoint (egyik) lelke, motorja, élő…..
Attól, hogy valamit kimondasz, még nem lesz hihető. Ha nem állsz a szavaid mögött teljes meggyőződéssel, nem leszel hiteles, ezt pedig ki fogják szúrni. Ezért is tartom fontosnak, sőt mi több, egyre fontosabbnak az önazonosságot. Inkább legyek népszerűtlen egy kijelentésem miatt, mint álszent…..
sirarcheer 2020.03.09 10:40:53
@Boar.: Képzelem mivel eteted szegényeket, ha el kell járniuk "maszekolni". Toljad bátyja! Jó a műsor!
sirarcheer 2020.03.09 11:04:50
@Boar.: Toljad nyugodtan bátyja! Csak így tovább!
sirarcheer 2020.03.09 11:11:13
@BOAR: Érdekes gondolkozás. Még jó hogy csak Te vagy villamos!
Mert ha igen, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a tűzoltóautóknak nem lesz hol megállniuk az épület mellett. Hogy miért? Hát persze, hogy a tilosban parkoló autók miatt. (Keresd a képen a tiltó táblát!)..
nyelv-ész Dugóban ülni 2020-ban 2020.01.21 19:58:34
Vitézy, az elmúlt évtizedek tömegközlekedési és városszervezési csodafegyvere hosszasan értekezik terveiről, melyeket a közeljövőben, a frissen megalakult BFK fejeként kíván megvalósítani. Alapvetően egyet is értenék elképzeléseivel, ha nem lenne hiányos a koncepció az elővárosok és az agglomeráció…..
sirarcheer 2020.01.22 14:06:35
@fovarosi.blog.hu: A céllal egyet értek, de előbb a tömegközlekedést kéne megreformálni. Mert amíg csövesek szarják az üléseket, és a buszon!! is dohányoznak, akkor senki sem fog tömeg-közlekedni.
A parkolás drágítással egyet értek, de lakásonként 1 kocsi lehessen kedvezményes, a második legyen nagyon drága (van ahol 100.000, mesélték, lehet csak pletyka). De rengeteg kocsit hagynak el, szerintem 1000 nagyságrendben parkolnak kocsik Budapesten elhagyatva. Leeresztett kerék, több hónapos kosz, sokszor rendszám tábla sincs. Van amelyiken a közteres felszólítás is lerohadt, hogy parkoljon el vagy elszállítják.

Előbb tegyék vonzóvá a tömegközlekedést, mert ha hirtelen megdrágítják az autótartást, és az emberek a BKV-t választanák, szerintem nem bírná a mostani infrastruktúra.
Közeleg az év vége, és több gyűjteményes adást is tervezünk. Hogy ezek ne csússzanak nagyon össze, elkezdjük kitolni ezeket, először a Checkpoint Retrográdot, amivel találkozhattatok már tavaly és tavalyelőtt. Tudjátok, ez az, amikor felidézzük, milyen volt a játékpiac helyzete 10, 20, 30 vagy éppen…..
IDDQD Checkpoint 5x19: Game Boy 2019.10.16 16:55:28
Nem tudom, mennyire volt annak idején népszerű itthon a Game Boy, de azt igen, hogy kevés ember tud róla lelkesebben beszélni, mint Mackó, a Gamer365 egyik szerkesztője, aki tavaly már két adásban megszakértette nekünk a Zelda-korpuszt. Most Game Boy-ügyben okosított ki minket, illetve főleg engem,…..
sirarcheer 2019.10.17 16:09:57
@manson karcsi:
A 3DS tényleg felejtős, de van new 2DS, ami futtatja az összes DS játékot.
Vagy jön a Game Boy "mini", "olcsóért":
www.fastcompany.com/90417529/this-new-gaming-device-is-like-a-game-boy-for-design-snobs
200 dollár, és játék nincsen hozzá alapból, de futtatja az összes régi játékot. :)
Egy kicsit beragadt ez az adás, mert még augusztusban vettük fel, de ettől csak egy kis patina képződött rajta, nem romlott meg. Sőt, el is felejtettem, milyen vállalhatatlan poénokat mondtam felvételkor, szóval vágáskor fogtam a fejem rendesen. Szerencsére vendégünk, Bányai Fanni (avid…..
IDDQD Checkpoint Mini #72: SOS 2018.05.16 22:01:30
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Hát itt vagyunk végre megint, boldog új évet mindenkinek! Tervezett kimaradás volt a podcastben (ezért soroztunk meg benneteket adásokkal az óév végén), de ekkora szünetet azért nem terveztem. Mentségemre szóljon, hogy 1. a mostani adás több mint háromórás lett és elég sok meló volt összevágni; 2.…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
sirarcheer 2016.09.07 09:33:06
sirarcheer 2016.09.09 06:53:31
@Stöki: Grat. Nekem is van kettő. Level 6 Amazon es Level 3 Knight. Este már nyugi van. ;)
Létezik egy facebook csoport, ami az elmúlt időszakban rendesen megbolygatta a Magyar vendéglátást. Tanulógyerek, frissen graduát, vagy éppen mesterszakácsok is a tagjai, de ez nem feltétlen a nívó mércéje. A csoport közel tizenhatezer főt számlál, ami dinamikusan növekedik, megtalálható benne,…..
"Kaptam egy üzit a Facen, rámírt egy tök állati pasi, hogy menjek el velük a Soundra. Húztam az agyát, de aztán felmentem hozzá bulizni, és tudod, kicsit elfajultak a dolgok :) Ittunk, aztán dugtunk hármasban a haverjával, két pasival szekszeltem a belépőért, de behoztak ingyen egész hétre! Duplán…..
sirarcheer 2016.08.02 11:39:59
@Szerda Úr:
Wenn kommt die neusten Brillanz Re-Post?
A Népszabadság írta meg ma reggel elsőként, majd szépen sorban mindenki, hogy a TV2 Hajdú Péter producerkedése mellett feltámasztja a Naplót, amihez több, korábban a műsorban dolgozó tévést, újságírót is megkerestek. A cikkekre válaszul a TV2 ezt a sajtóközleményt hozta le: A TV2 Csoport hír- és…..
sirarcheer 2016.03.21 16:22:14
@Nagy Endre:
Ezzel még várjunk (Mindig második lesz) mert most készül gőzerővel olyan törvény ami:
"A nem kormánybarát média fizessen sokat amit megkap a kormánybarát "
IDDQD Checkpoint Mini #06: Blood 2015.10.30 13:52:59
Podcastünk vendég nélküli miniverziójában újra olyan játékot filézünk ki, amit ti javasoltatok, ráadásul többen is: a Blood. Ami ugyebár a Duke Nukem 3D motorjával készült, sőt a Duke Nukem 3D fejlesztőinek segítségével, és enne köszönhetően a horror alapokra egy réteg…..
Góle egy olyan fehér pólóban fogad minket, aminek a bal oldalán van egy normál méretű zseb, felette meg egy másik, nagyobb, de akkora, hogy belefér egy 13-as Macbook Air. Bárcsak tudnék fotósoppolni, na mindegy. Ma kiesik valaki, vagy Bence, vagy Orsi. Tematikázás van. Már…..
sirarcheer 2015.05.22 08:16:08
@Sanda.Ipse: Én is gondoltam rá, de mi lehet a terv?
Laura Gyulázni akar, nem fogja bent tartani Lokit.
PBarbi meg nagyon jó szinésznő, ha maga mellé állítja Bencét és Lokit, majd Lokit választja.

Cárék minden héten elmondták Lokit kéne kirakni, de mindig kiderült hogy csak a vágás miatt nézett ki úgy, szóval bármi lehet.

3. dikk terv, Loki beáll Marianna mögé és Őt választja a Cár helyett.
sirarcheer 2015.05.22 09:16:37
@Raist: Szerintem azért akarja Bencét, mert Loki nem annyira megbízható, mint Bence.
Bence végig tartaná az aranyozott aranyglóbuszt.

@Purple Tentacle: Ahhoz hogy a szerencse döntsön, el kell Magad tematikázni. Ha Orsi nem jól tematikázik kerek perecen kiesett volna, és akkor nem dönt róla a szakadtfüggönyfecni.
sirarcheer 2015.05.22 10:21:48
@Raist: Azért arra nem vennék mérget hogy "egynapos szerelem" lenne. A TV2 nagyon durván vagdossa a műsort. Tegnapelőtt Mariann mesélte hogy amíg a fiúk kint voltak volt vmi feladat.
De erről nem volt semmi képanyag, én meg azt hittem a végén benyögi hogy csak vicc vót, de az is elmaradt. Szóval Lokinak lehet voltak más húzásai...(Pl amikor Orsit hagymázta)
Gólem, fa, fű, virág, póló, gatya, cipő, bizalom, Geri, eljátszás, Bence, balhézás, jajmileszmostebbenaműsorban, semmi, az, bazdmeg, mindig átversz a felkonfban, Gólem. Reggel Alvás, horkolás, hallható szájszag, Loki fülében vatta, Botox a sarokban, a porban, a bogarak…..
sirarcheer 2015.05.15 08:17:21
@Schlomo Goldberg: Az tudjuk hogy ki nyeri a pletykák szerint, viszont ha úgy dobják el a gömböt mit ÉH1 ban azaz 12,5nél akkor a második páros kapja a maradék pénzt azaz, Ők sem járnak rosszul.
sirarcheer 2015.05.15 08:24:46
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): De a Cár Orsi felé tolja, mert Laura "nem megbízható".
Loki is megkérdezte Orsi v. Laura és ott is Orsit mondot. De lehet ez már Cár taktika, hogy Lokit rakja ki.
  De nincs ám, kurvára nincs. Rendhagyó hogyvolt lesz ez a mai, mert az előző évad második felének jócskán leültetős, moralizálós részei után most 43 perc (plusz áfa) kőkemény hentelést kapunk az arcunkba. Nem hiába nyilatkozták a sorozat atyaúristenei, hogy ebbe a részbe…..
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
sirarcheer 2014.02.06 21:32:04
Játékhirdetésre:
6.sor 3 = a save my knight 2 "szintje"
www.youtube.com/watch?v=J2N_h1-x_Nw
4.sor 2. = ez pedig a 3. de nem biztos.
Sajnos a videóban nem jutnak el addig.
Ezt a játékot rengetegszer végig játszottam.
1. szint= 7 dárdát kellett a lakatba lőni miközben feléd szálltak legyek/darazsak/kolibrik ki minek látta.
2. szint= várban kellett menni sokági és boszorkányok és griffek (én szitakötőnek láttam de valami leírásból rémlik hogy azok griffek) támadnak rád
3. szint= 7fejű sárkány legyőzése
4. szint= két ajtón két kéz lobogtat egy kendőt az egyik mögött a királylány = WIN, a másik mögött a gonosz != WIN

A heti retróba már majdnem beírtam emiatt, de szerencsére meglett. A másik játék egy kacsavadász játék ahol két alsó sarokban volt egy vadász középen folyó egy szigettel a kép felső részén.
Tűzgombbal lőtt a vadász, a joystickkal meg a kutyát irányítva kellett felszedni a lelőtt kacsákat. Ha a kacsa szigetre esett az 100 pontot ért a folyóban halak és farönkök úsztak és egy idó után jött a róka és elcsente a zsákmányt.
Lehetett egyedül és ketten is játszani.
Ha valaki emlékszik rá megírhatná a címét.
sirarcheer 2014.02.06 21:34:04
@sirarcheer: Nem tudok szerkeszteni. Szóval a 4.2 is biztos.
www.vttoth.com/CMS/projects/169-commodore-64-game-development
A legalsó kép.
Az Azteca nem újkeletű hely a budapesti házhozszállítós életben, emlékszem, már évekkel ezelőtt is tőlük rendeltem a burgert, pedig akkor még csak a Dohány utcában laktam (mondjuk most meg a nyolcban, nagy előrelépés, mondhatom). Az étterem főleg a tex-mex vonalra megy rá,…..
sirarcheer 2013.04.05 12:53:59
@hunter84: Szerintem sem jó az Azteca. Én is rendeltem párszor, de nem jött be. Ha mexikóit akarok akkor Arriba, ha hamburgert akkor Buffalos/Diner54/50minutes.
Félúton jártunk Debrecen felé, amikor beköszöntött a Bihar előtti csend. Annyi legyen elég, hogy erről a helyről még Adam Richman is zokogva menekülne el, pedig ő aztán nem szokott finnyáskodni. Vagy az Bear Grylls? "A Fald Fel Amerikát ételbár megnyitásával azt a hangulatot…..
Hogy ne az előző rossz hírrel hagyjuk itt a blogot ünnepekre, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak, kommentezőnknek, trollunknak, meg úgy általában a magyar gémerközösségnek. Év vége előtt még jelentkezünk – naná, hiszen jönnek a szokásos év végi mókák, év…..
sirarcheer 2013.01.01 10:08:09