Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tök 8

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Internetes munkát kínálnak hirdetésekben a WellBiz által bepalizott balekok, akik ebből várják meggazdagodásukat. Érdekességképp sokan rákattintanak a hirdetéseikre, hiszen semmibe sem kerül. Egy semmitmondó honlapon aztán már adataikat kérik. Aki ezen sem akad fenn, azt hamar…..
Most, hogy Petra feltett egy pár kérdést Rafát illetően, elmerengtem, hogy akkor mégis hogy is van ez. Én még úgy tanultam, hogy mindenkit meg lehet verni, legfeljebb a nagyon jókat picit ritkábban, de ebben a játékban rettenetesen nagy tudáskülönbség egyenlíthető…..
Tök 8 2009.04.28 12:46:14
@FedererRafa: ezt nem állítottam. Azt mondtam csak, amivel egyet kell értsél, hogy a Garrost nyeri meg. A neheze utána jön. Szerintem Wimbledonban is megvan minden esélye Rafának nyerni, elvégre 3-szor döntőzött. Nyert Queensben is tavaly ami nem a véletlen műve. Érdekes módon a center pálya csukható teteje megváltoztathat körülményeket esetleges félbemaradt meccseket, vagy eső miatt kitolódott el nem kezdett mérkőzéseket. Ezek a dolgok megzavarhatják a spanyolt. Egyetértek azokkal a meglátásokkal, hogy Rafa fedett pályás szőnyeg borításon a legsebezhetőbb.

Amúgy nem zárható ki, hogy sikerülhet megcsinálnia a GS-t idén. Azzal, ha megnyerné a Garrost már nagy dolgot vinne végbe hiszen utoljára Jim Couriernek sikerült egy adott évben 1992-ben megnyerni az év első két GS tornáját 17 évvel ezelőtt és már 10 éve nem volt példa arra se, hogy valaki kemény pályás és salak pályás GS-t is nyerjen 1 naptári évben. Agassi tudta ezt utolsóként megcsinálni 1999-ben. Szóval Rafa, ha ügyes akkor Wimbledonba úgy mehetne, hogy életben tartja a reményét a naptári évi GS-nek, de sporttörténelmi tett lenne, ha Wimbledonban címet védene. Olyan se volt eddig soha, hogy valaki salak, kemény és füves pályás címvédő legyen egyszerre, az meg végképp nem, hogy Small Slamet érjen el mindhárom borításon magyarán címvédő legyen egy adott naptári éven belül...és itt még a US Openről nem is beszéltünk. Ott lesz nehéz helyzetben a spanyol, a pálya sebessége miatt.
Tök 8 2009.04.28 13:46:41
@Sztrego: A Garroson eddig nem is akad olyan ellenfél aki 2 szettet tudott volna nyerni Rafa ellen. Mindössze 7 szettet vesztett az elmúlt 4 évben a 28 mérkőzésből a Garroson 7 ellenféltől 1-1 szettes lebontásban. Az elmúlt 2 Garroson egy szettet vesztett csak.

A US Open olyan időszakára esik az évnek amikor Rafán kijönnek a fáradtság jelei. Szerintem mindent meg fog tenni a US Open győzelemért. Akármi legyen is ha sikerül mindenképpen nagy dolog lehet. Ő lehet a tenisz történetének 6. olyan versenyzője aki minden GS-t megnyer, vagy ami különlegesebb, egy olyan évben nyerhetné meg amikor a másik 3 is sikerülhetne. Látványosabb lehetne ez utóbbi.
Tök 8 2009.04.28 17:48:08
@FedererRafa: Összejöhet a US Open is, de az inkább Rogernek áll. Ő ott a többszörös bajnok...Mondjuk azt mondanám, hogy Rafának nagyság rendekkel jobb esélye van már csak a koránál fogva is US Opent nyerni, mint Rogernek a Garrost. Ha idén nem tesz valamit a svájci, ha nem fogja tudni elővenni a 2006-os tenisz tudását esélytelen lesz Párizsban, akármit is blöfföljön a sajtónak. Ez nem fogja Rafát megijeszteni.

A spanyol bőven meg tudna verni ma is mindenkit salakon a 2006-os védekező teniszével is. A támadó újszerű salak játékával meg enyhén fogalmazva is ripityára verte tavaly az egész mezőnyt.