Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cat a

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Aliter in theoria, aliter in praxi." (Horatius) Más az elmélet, más a gyakorlat. Avagy bevezetem a témához illő a memoritert mindenki szellemi gyarapodása céljából a blogra, ha már az egyik nyelvvizsgám a latin. Általános gondolatok Eme blogposzt nem tér ki olyan anomáliákra majd, amelyben a…..
Kati vagyok és sovány, gebe, vagy kinek mi tetszik, a lényeg, hogy jócskán alulról súrolom az 50kg-t. A napi étkezéseimet próbálom ide lejegyezni, vagyis jó lenne egy kalóriatáblázatot is beszerezni, hogy ki tudjam számolni, mennyire múlom időnként alul :P Jelenlegi méreteim…..
Viszont már itt a dinnye szezonja, bár azt vennem kell :) A málnával augusztusig nincs semmi dolgom, akkor azonban meg kell metszenem, hogy a következő évben bőséges termést hozzon. Tavalyelőtt nem tudtam időben megcsinálni, következő tavasszal jutottam oda hozzá, mert kicsik voltak…..
Tegnap délután a párom segítségével, meg a gerillakrumplit (by Vakmacska), mert kezdett elveszni a szára, illetve túl sok vizet kapott, mert a locsoló miatt, ugyanis oda volt beállítva, hogy kapjon vizet a többi növény is. A szokott fél kilónyi mennyiséget duggattam el a tavasszal,…..
kert a homokon Tarack 2014.07.04 08:30:00
A legutálatosabb gyomnövények egyike. A szakemberek gyomirtót szoktak javasolni ellene, nagy területen, vagy idő hiányában ezt a módszert én sem ellenzem. Kis területen, és ha el akarjuk kerülni  a gyomirtót + nem félünk egy  fél éves kitartó munkától, akkor ki lehet irtani,…..
kert a homokon Másodvetés 2014.07.03 15:27:10
Az idén utoljára még babot fogok vetni, reményeim szerint nem csak fejtett babként fogom leszedni, mivel a hagyományos Juliska babot vetem el ma :) Ha nem jönnek rá a korai fagyok október közepén, akkor még lesz belőle valami. A bab kedvenc növényeim egyike, mert remekül megél a…..
kert a homokon Minikertek 2014.07.03 15:22:16
Még nem is írtam róla, de van három minikertem. Egy közvetlenül a konyhaablak előtt, egy a terasz körül, egy pedig fal helyett van árnyékolás helyett, vagyis függőkert :) ..
Amik fenntartásához természetesen újra a víz az alapvető. A kardvirágok nagyon szépek voltak tavaly, az idén most kezdenek virágozni, és újra gyönyörűek lesznek, ha nem jön rá a forróság.  Ami még szép tud lenni és egynyári, az az őszirózsa. Viszont az új próbálkozásom…..
Legalábbis nálam :) Ez pedig a borsó. Tudom, máshol még most kezdték szedni, és ez a velőborsóra igaz, hiszen az még most kezd el teremni. Viszont én nem engedhetem meg azt a luxust a homokban, hogy ilyen fajtát vessek. Az ok igen egyszerű: a kora nyári melegben szabályosan megsül…..
Amiből  az egyiknek már lejárt a szezonja, a másik pedig most kezdi bőségesen ontani az érett gyümölcsöket :) Ami lement, az a szamóca természetesen, a soron következő pedig a málna. Mindkettő vízigényes növény, bár a málna leginkább csak a gyümölcsnevelés-érlelés…..
Annak minden előnyével és hátrányával. A házunktól pár kilométerrel arrébb vannak olyan területek is, ahol évente, két évente feljön a talajvíz, de a mi területünk épp az ellenkezője. Itt esik utoljára az eső általában, ami  a növényeknek nem túl jó, hozzáadva azt a…..