Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klope

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszintén megmondom, alig bírom kivárni hogy ezt a szappanomat kipróbálhassam :) Jó sok Holt-tengeri iszapot tettem bele, ami egyenesen Izraelből érkezett, mindenféle adalékanyagtól mentesen. (A megmaradt iszapot pedig az arcomra szoktam kenni pakolásként, gyönyörű selymes, és sima…..
A Nagy család élete Lazább nap 2009.11.26 12:47:00
Csütörtök:  Amerikában ma hálaadás napja van. Ez mondjuk engem csak annyiban érint, hogy kevesebb munkával birkóztunk meg ma. Ugyanis a külföldi pénzpiac nagyban függ Amerikától. Szóval lábat azért nem lógattunk, de könnyedebb volt. Ki is mentünk kora délután nézelődni…..
A Nagy család élete Csak képek ? 2009.08.27 21:31:00
Mi lenne, ha hétköznap nem is írnék semmit? Csak mert amúgy sem történik semmi izgi... Ááá, azt úgysem bírnám ki, hogy ne pötyögjek be néhány sort. Akár legyen az csak pár gondolat, vagy másnak érdektelen napi teendő. :D Szóval a mai nap nagy "eseménye"…..
Bocsi, hogy csak ma készül a bejegyzés, de tegnap igen későn keveredtünk be a házba. Majdnem 11 óra volt, mikor mosogattam, majd ideültem a géphez. Előtte kissé beMartiniztem, azelőtt pedig bePálinkáztunk. De ettünk is ám! Sütögetős vacsora volt fini salátával és jóóó…..
A Nagy család élete Sikerült! 2009.05.21 22:25:00
Ma meghódítottam a csúcsot! :) Illetve feljutottam az emelkedőre. Kellett hozzá a hegymenetbe váltás, de végre most már az is sikerült! Jó kis felfedezés, hogy ez a bringa tud asszem 18 sebességet is, nem csak azt a kettőt, amit Én kb. 20 évig használtam... :D Hát nincs egy nagy…..
A tegnapi nap után furcsa volt ma bemennem a melóba. Ám mintha mi sem történt volna... Talán elhitték, hogy tényleg csak siettem tegnap haza? Nem hiszem... A lényeg, hogy talán helyreállt a rend és mindenki végezte a dolgát! Megint volt saját intézni valóm, de igazából kinek nem?…..
klope 2009.05.16 00:06:16
SZiasztok!
Bodza szörp
Hozzávalók:
10db bodzavirág
70dkg cukor
2db citrom
1/2 doboz citrompotló
5 liter víz

Elkészítés:
A frissen szedett szép kinyilt bódzavirágot jól megmossuk. A citromot szeletekre vágjuk. A cukrot és a citompotlót 5 liter forró vízben felolvasztjuk, majd kihütjük. Majd a bodzavirágot beletesszük egy 5 literes befőttes üvegbe és ráöntjük a kihűlt szirupot. 3-4 napig szoba hőmérsékleten állni hagyjuk.

Tanácsok:
Meleg nyári napokon hűtve nagyon finom. Egészséges ital, mert sok benne a C vitamin.

Elkészítési idő: 15 perc

Gombák a gyepben


A csapadékos és meleg nyárelő előhozza a gyepben a kalapos gombákat. Ezek a gombafajok ott élnek meg, ahol a gyep talajában félig bomlott szerves anyag, vagy korhadó fadarab van. A kalapos gombáknak inkább csak a látványa zavaró, de vannak köztük mérgező fajok is, amik nagyon veszélyesek lehetnek ott, ahol kisgyermekek is tartózkodnak.

A kerti gyepben gyakran előforduló gombafaj a kerti csiperke (Agaricus campestris), illetve a mezei szegfűgomba (Marasmius oreades), mindkettő ehető gomba. Jellemzőjük, hogy állományuk a gyepfelületen idővel szabályos kört alkot, amit boszorkánygyűrűnek nevezünk. Ez azért alakul ki ilyen szabályos formában, mert a gomba micéliumai egy középponttok kiindulva sugárirányban terjednek. A boszorkánygyűrű kerülete évről évre nagyobb, és a közelében a fű sötétzöld, aminek az oka az, hogy a gomba által feltárt nitrátok a fű számára helyben, azonnal felvehetők.
A kalapos gombák nem okoznak komolyabb problémát a gyepben, ám ha nagyobb mennyiségben vannak jelen, és hirtelen száraz napok köszöntenek be, akkor helyi vízstresszt válthatnak ki, mivel a gombafonalak a szaporodás érdekében elvonják a fűtől a felszíni nedvességet. Némelyik gombafaj méreganyagokat (toxinokat) is termel, amely káros hatással van a fűre. Előfordulhatnak mérgező fajok is a kerti gyepben, például galócák (Amanita), susulykák (Inocybe) és galambgombák (Russula), amelyek különösen akkor veszélyesek, ha kisgyerek tartózkodik a kertben. Árnyékosabb, fás részeken, korhadó fa bútorok, építmények lábánál a kerti tintagomba (Coprinus mycaceus) is megjelenhet, ami azonban csak alkohollal együtt fogyasztva okoz mérgezést.
A száraz időjárás beköszöntével, illetve korhadék teljes elbomlásával a kalapos gombák eltűnnek a gyepből. Micéliumaik azonban sokáig ott maradnak, és láthatatlanul fejlődnek, hogy a kedvezően nedves és meleg időjárásban újra termőtesteket neveljenek.
A kalapos gombákat nehéz teljes mértékben kiirtani a gyepből. A látható termőtesteket rendszeres fűnyírással és a kaszálék összegyűjtésével távolíthatjuk el a talaj felszínéről. Véglegesen csak úgy irthatjuk ki gombákat, hogy a termőtesteket 20-30 centiméter széles sávban, a talaj felső 20-30 centiméteres rétegével együtt hordjuk el, és így a talajban lévő gombafonalakat, illetve azt a félig lebomlott szerves anyagot is eltávolítjuk, amin a gomba él. Komolyabb esetben használhatunk mohátlanításra ajánlott, vasszulfát tartalmú műtrágyát, amit a gombafoltokra szórunk.

Ezeket találtam hirtelen :)
Hú, de megint milyen pihenős, lustálkodós egy nap volt a mai! :D Kicsikét azért dolgoztunk, de egyáltalán nem vittük túlzásba. Az úgy kezdődött, hogy korán reggel (5-kor) ébresztettek a macsik. Éhesek voltak vagy Én nem is tudom, de nagyon hangosan randalíroztak, futkároztak és…..
klope 2009.04.27 16:53:05
@NaP: A kommentedig fel sem tűnt :D :D De visszamentem megnézni :D:D:D:D:D 3 milliós kép!!! :D:D:D Na jó csak viccelek :)
Milu, vagy a ruha áll nagyon jól rajtad vagy tényleg leugrott megint pár kiló?! Jól nézel ki! :) Ez már nem vicc volt:) Örülök h jobban van a banda. Kukorica szüretkor is szívesen segítek :D
pacsi
Ma volt a műtétek napja. Egész éjjel alig aludtam, mert a manókat figyeltem. Féltem ugyanis attól, hogy valamit megesznek és akkor semmi értelme nem volt a koplalásnak, stb... mert a műtétet úgy már nem merném megkockáztatni! Ezáltal kb. éjfélkor lefeküdtem, azonban már 2-kor…..
Fáradt vagyok. Még mindig... Szerintem ez még a tegnapi hosszú nap utáni fáradtság, amit sehogy sem sikerült ma kipihennem. Reggel Peti elutazott, gondoltam visszafekszem aludni. A kutyók is régen voltak már a hálóban, így hát édesen összebújtunk. Kb. 10 perc múlva csöngettek.…..
Első 2 évesünk: Zeusz! Nagyon sok minden történt az elmúlt évben / 2 évben. Volt benne pozitív és negatív. A lényeg azonban, hogy mindent megoldottunk és egy Elégedett, Boldog és játékos cicuskát simogathattam meg ma reggel! :) Balga fejemmel nem gyűjtöttem…..
A Nagy család élete Barátság 2009.04.18 21:25:00
Interneten ismerkedni...: Sokan azt gondolják, hogy személytelen és veszélyes dolog. Ma sokadszorra dőlt meg számomra ez az elmélet. A legelső ugye mikor több, mint 6 éve férjemmel hozott össze...:) Aztán itt van ez a mai nap, amikor a cicás topic szíve java jött össze egy…..
klope 2009.04.19 11:07:16
@Milu75: Pedig nagyon ügyesek vagytok már a kertben! Hiszen csak rá kell nézni. További szép napot! Pacsírta
klope 2009.04.20 15:30:58
@NaP: Nagyon agresszív és ellenálló ez a gomba. Képzeld ha nem permetezed le mi lenne. Utána néztem de több helyen írták h bizony nem 100%a permetezéssel sem h nem lesz bogaras v gombás a növény. Mindenesetre elismerésem a szép rendezett kertért!!! Nagyon ügyesek vagytok :)
A Nagy család élete Frizbi 2009.04.15 22:28:00
Megint egy átlagosnak tűnő hétköznapon vagyunk túl. Reggeli szokásos után munkába mentünk, majd alig vártuk, hogy hazaindulhassunk... Ma még a billenős locsolót is kiraktuk, jót tesz a fűnek a sok csapadék. Na mert ugye nálunk ma sem esett. Még robaj sem volt, semmi... Most már…..
A Nagy család élete Ma is frizbi 2009.04.16 22:08:00
Ma nagy öröm nap van itthon. Teljesen beleéltem magam ugyanis, hogy jövő ilyenkor már 1 vagy 2 babókát fogok ringatni itthon. Bizony... Voltam ma a lombikos dokinál: Felvázoltuk a menetet és belevágunk a projektbe. A lényeg, hogy ha minden, de tényleg minden összejön, akkor a…..
Jól megjártuk: Peti egész hétvégén azért nem permetezett, mert az időjárás jelentés esőket mondott. Aztán hétfőn nem bírta tovább és este csak megpermetezte a fákat. Erre mi jött az éjjel? Nagy robajjal, villámlással... Ugyan csak pár csepp eső esett, de arra elég volt…..
Megint rettentő sokat dolgoztunk. Húsvét vagy nem húsvét... Ha itt a tavasz, nekünk kint a helyünk. Bár ma este, miközben körbejártuk a kertet, megint megjegyeztük, hogy reméljük nem lesz ez így minden évben... Na meg nyáron. Az rendben van, hogy most még fokozatosan kell rendet…..
Ma tartottuk a családi összejövetelt a fent említett két ünnep összevonása alkalmából. Illetve nem az összevonás alkalmából, de késő van, értitek. Fogalmazni meg majd megtanulok! :D Na szóval: Apukám szülinapját ünnepeltük és Apu sütögetni szeretett volna. így is lett:…..
A Nagy család élete Tündérke 2009.04.10 22:03:00
Ma végre hazahoztuk a várva várt Tündérfát! Nem kis nehézségek árán jutottam hozzá. Az ok, hogy azt kértük, küldje el nekem a kertész nőci. Az is ok, hogy postán és a melóhelyemre, hiszen ott sokat vagyok munkaidőben(:D), itthon meg nem. Utolsó infónk szerint e héten…..
Cicáinknak mától "kötelező" a boldog és kiegyensúlyozott élet. Szerintem ugyan ez eddig is megadatott nekik, de ki érti Őket, lehet, hogy cicáék ezt mégsem így gondolják. Még a múltkor, mikor Zeusznak megint előjött a pisi gondja, Anna doktor néni ajánlott egy szert,…..
A Nagy család élete Nyugodtan 2009.04.08 21:38:00
A kút ill. szivattyú nem javult meg. Igazándiból be sem kapcsoltuk, tehát nem lehet tudni. Viszont gondoltunk egyet és elővettük a tavalyi PVC ragasztót és bekentük a csöveket, majd összedugtuk a földből kiálló csonkot és a szivattyúból kijövő csövet. És kb. 24 vagy esetleg…..