Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZSX4

0 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A  Goal.com információi szerint a Liverpool utolsó rohamra indult Clint Dempsey megszerzéséért. Az átigazolási időszak holnap éjfélkor ér véget. A vörösök az amerikai játékosért hét millió fontot érő ajánlatot készítenek elő, melynek része egy, vagy több játékos…..
SZSX4 2012.08.30 21:00:48
Hogy ne csak a bírói bakikról legyen emlékezetes az MLS-vasárnap, nézzétek meg Brad Davis gyönyörű bombagólját a Houston-Columbus meccsen, mely - játékvezetői tévedések nélkül - 2-2-re végződött. Az "amerikai Beckhamnek" becézett középpályás elemi erővel lőtt a…..
Noha a három vasárnapi MLS-meccsen 11 gól született, mégsem erről lesz emlékezetes ez a nap. Hanem a katasztrofális játékvezetésről és a mérkőzéseket eldöntő hibákról. Kezdük a New York-Portland meccsel. Ezen a találkozón hatalmas meglepetésre 2-0-ra elhúzott a…..
Szombat este magyar idő szerint is ideálisn időpontban, 22 órakor játsszák az MLS egyik legnagyobb lokális rangadóját, a Seattle-Vancouver derbit. A mérkőzést ráadásul ÉLŐben közvetíti a SportKlub. Ha ismerőseiteknek be szeretnétek mutatni az MLS világát, akkor ez kiváló…..
SZSX4 2012.08.19 00:12:04
@dr. v.b.1990: Hát, akkor azért lehet, hogy informáltabb lett volna, mert úgy végignyomni egy meccset, hogy nincs tisztában a győztes csapat kezdőcsapatával... :D
Neki csak a hosszabbításban tűnt fel, hogy Parke egész meccsen a pályán volt (mármint nem tom, hogy feltűnt-e), végig Ianni-nak szólította, miközben utóbbi végig padozott. :D
MLS-rajongóknak KÖTELEZŐ videó következik! Feltöltötték a Youtube-ra az NBC Sports legújabb sorozatának, az MLS 36-nak a legelső részét. Az MLS 36 epizódjai mindig egy-egy MLS-ben játszó sztárról szólnak. A sorozat bemutatja, miként telik a focisták utolsó 36 órája a…..
Az éjszaka folyamán négy mérkőzést játszottak Amerikában az MLS-ben. Nyugaton a San Jose 2-1-re legyőzte a Seattle-t. A találkozó során a San Jose vezetett, majd a meccs végén jött a dráma: a 92. percben egyenlített Fredy Montero, egy percre rá pedig Steven Lenhart szerezte vissza…..
A tavalyi bajnok Los Angeles Galaxy ma hajnalban elszenvedte idei legnagyobb vereségét. Seattle-ben 4-0-ra kaptak ki Beckhamék. A mérkőzésen megdőlt az MLS idei nézőcsúcsa, a CenturyLink Fieldre 60908 néző látogatott ki. A körítésnek megadták a módját a szervezők: a meccslabdát…..
SZSX4 2012.08.09 21:02:46
@Ági07: Mauro Rosales fantasztikus és végre formába is lendült! :)
A Sporting Kansas hazai pályán nyerte meg a US Open-kupát, miután 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel legyőzték a Seattle Sounders csapatát. A Kansas ezzel automatikusan kvalifikálta magát a 2013-14-es Concacaf Bajnokok Ligája csoportkörére. A kupadöntő rajtja…..
SZSX4 2012.08.09 19:37:41
Nagyon sajnálom, hogy Ricardo Salazarban és az amerikai játékvezetésben továbbra is csalódni kellett! Ha csak arra gondolok, hogy FIFA-játékvezetőként arra is van sansz, hogy egy esetleges magyar meccset is vezessen mondjuk egy VB-n, akkor azt mondom, hogy köszönöm nem kérek belőle!
Márciusban az évadnyitón a Seattle-Toronto meccsen 3-1-es állásnál Rosales-t bedarálta egy védő a tizenhatoson belül. Tény, hogy nem volt szándékos a szabálytalanság, de attól még szabálytalanság volt, Salazar azonban semmit nem fújt! Rosales ezt követően másfél hónapig sérülés miatt nem léphetett pályára! Tény, hogy így is, úgy is megnyerte a meccset a Sounders, de ez elvi kérdés, egy tizenegyest nem adott meg azért, mert nem akarta tovább szorítani lefelé a TFC-t!
Most hajnalban az első félidőben egy nagyon látványos SKC kezezést továbbengedett, majd döntő pillanatban egy egyáltalán nem szándékos faltot megítélt! Szerintem jogos volt a büntető, de teljesen következetlenül fújta a sípot.
Kemény fizikális küzdelem folyt a pályán, 19-16 volt a faltok aránya a Seattle oldalára, vagyis nagyon kiegyenlített volt a meccs ezen a téren. Mit mond a többi statisztika? Sárga lapok: 5-0, piros lap: 1-0. Egy olyan meccsen, ahol két kiegyenlített csapat játszik, hogy fordulhat elő, hogy ennyire össze-visszafújjon egy játékvezető???
A büntetőpárbajt megelőzően Jimmy Nielsen kapus szólt a bírónak, hogy figyeljen arra, hogy Gspurning kapus szeret kilépni a gólvonalról. Ezek után az első büntető után figyelmeztette is Salazar az osztrákot egy olyan büntető után, aminél szabályosan mozgott, hogy ne lépjen ki, majd a negyedik körben Nielsen, amikor egyértelműen kilépve védte Tiffert büntetőjét, semmit nem szólt. Egy büntetővel később, az ötödik körben hajszálpontosan ugyanazt a mozgást írta le Gspurning, mint előtte félperccel a dán és ugyanúgy hárított, ám ezt Salazar visszafújta! Az osztrák kapus is megmondta, hogy ez volt a fordulópont, itt vette el a meccset a Sounders-től a bíró, lelkileg is érintette őket, de az eredményt is, hiszen tegyük fel, hogy Tiffert újrarúghatja, ahogy Nagamura tette és tegyük fel, hogy mindketten belövik, majd Johnson hibázik: az eredmény 3-3, folytatódik a párbaj!

Ennyit a bíróról, ez tényleg fájó, hogy egy nagyon színvonalas bajnokságot és az ország fociját egy ilyen sajnálatos gond, vagyis a játékvezetők húzzák visszafelé (tény, hogy Európában a spanyoloknál is ez a helyzet).

A másik dolog, ami Sounders-drukkerként zavar és többször megjegyeztem, hogy az MLS sajnos sokszor nem bajnokságként, hanem egy multivállalatként működik. Az idei bajnoki rendszer is olyan, ami szerintem teljesen egyenlőtlen, de presztízsszempontból így jött ki. A másik, hogy annyira szeretnék, hogy New York, mint népszerű világváros, végre rendelkezzen egy kemény csapattal, hogy ha véletlenül a Red Bulls-nak ez nem sikerülne, akkor a semmiből létrehozzák a New York Cosmos-t, akik évtizedekkel ezelőtt feloszlottak! Pedig az alsóbb osztályokban van több tehetséges csapat, akik a Sounders, a Whitecaps, vagy a Timbers útját végigjárva csatlakozhatnának a ligához (pl. az ifjabbik Rooney-t is foglalkoztató Orlando City SC)!
Most a USOC-nál már előre kirajzolódott, hogy nagyon nem szeretnék a Sounders-t újra győztesnek, ami érthető, mert egy idő után a drukkereket leszámítva mindenkinek unalmas, hogy ők nyerik a kupát. Azt azonban undorítónak tartottam, hogy júniusban a San Jose Earthquakes elleni negyeddöntőt nem volt hajlandó a liga egy nappal későbbre helyezni! A SJ szombaton játszott bajnokit, a Sounders vasárnap derbizett a Timbers ellen! A negyeddöntő kedden volt, mindkét csapat szombaton játszott legközelebb, vagyis simán játszhattak volna szerdán is! A USSF nem engedélyezte az időpontváltoztatást, így az Earthquakes az első csapatával állhatott ki, mi a Sounders egy tapasztalatlan B-gárdát állított a pályára! Ennek ellenére hatalmas teljesítmény, hogy le tudták győzni a bajnokság első helyezettjét!
A másik dolog, hogy ma reggel a döntőt követően milyen cikk fogadott mindenkit az mlssoccer.com - on? "KC Masterpiece" Má' nem azért, de nekem a masterpiece az, ha szénnévered az ellenfelet, de legalábbis tisztán megvered. Büntetőpárbajban egy gyenge csapat is képes nyerni (bár persze a SKC nem ide tartozik), ráadásul még ott sem nyújtottak határozott teljesítményt, Zusi borzasztó Panyenkája és a többi...
Chelsea-drukkerként mondom, hogy ha meglátom a BL-döntő másnapján, hogy "Chelsea Masterpiece", akkor kiröhögöm a cikket, mert nem voltak egyértelműen jobbak a Bayern-nél!

Ennek ellenére gratulálok a Sporting Kansas City-nek, megérdemelték a győzelmet, mert szimpatikus csapatuk és szurkolótáboruk van, és remek edzőjük! Rászolgáltak, hogy végre nyerjenek valamit, de pl. életemben nem láttam ilyen rossz meccset Zusi-tól és Espinoza is fáradtnak tűnt az Olimpia után. Sajnálom, hogy ahelyett, hogy egy remek döntőről beszélnék, ahol alulmaradt a Sounders, a bíró amatőrségéről kell beszélnünk...

Sajnos egyelőre nem érzem, hogy a jövőben ezen a téren változást lehetne elérni...
SZSX4 2012.08.09 20:53:25
@deuceman: Hát, a Masterpiece-t nem is kifejezetten sértőnek éreztem, csak túlzásnak, kicsit mintha felszusszantak volna, hogy na végre megverték a Seattle-t! :)

Tiffertről nem tudok nyilatkozni, mert eléggé keveset játszott. Igazából a hosszabbításban sok minden nem történt, pláne Seattle-támadás szempontjából, az előtte levő 20 perc pedig kevés a megítéléséhez. A Galaxy elleni derbit nem láttam, de ott is kevesebbet játszott és abban a szakaszban, amikor már nem volt sürgős a csapatnak. Minden esetre szerintem sokat dobhat a csapaton, mert Rose ügyes, de zöldfülű, Evans pedig nem egy technikai sztár (bár most már kezd gyanús lenni, hogy emellett az MLS legjobb tizenegyesrúgói között van :D ). Pont egy ilyen játékos kell a csapatba, mint ő, el tudom képzelni, hogy hétvégén már kezdő lesz, de gondolom Sigi a USOC-döntő előtt már nem akart egy idegennel kavarni.

Amúgy beszélgettünk korábban kapus témában a Sounders-ről. Gspurning szerintem zseniális teljesítményt nyújt, a Galaxy ellen nem kapott gólt, amit távollétében asszem csak egyszer tudott megcsinálni a csapat, most a SKC ellen ő volt a csapat legjobbja, a sokszor bakizó védelem mellette jobbnak tűnik, mint amilyen valójában! Tegnap éjszakai védései magáért beszélnek, de szerintem vezérként is tehetséges! :)

A Cosmosnak meg eszemben sincs elfelejteni az érdemeit, tényleg kicsit ilyenre sikeredett. Csak azt akartam mutatni, hogy ők megszűntek, hogy az üzlet kelti fel őket, míg vannak csapatok, akik évek kemény munkájával vannak most ott, ahol. Ennek ellenére kíváncsi vagyok rájuk, pont a hírnevük az, ami izgat bennük! :)
Egyre népszerűbb bajnokság az amerikai profiliga! Ez nem csak egy kósza rajongói kijelentés, hanem számok is alátámasztják. 2009 óta minden egyes szezonban növekedett az MLS átlagnézőszáma. Ez idén sincs másként: a szezon közbeni adatok szerint 5,4 százalékkal több rajongó…..
Steve Zakuani (Seattle Sounders) és a neki 15 hónappal ezelőtt súlyos sérülést okozó Brian Mullan (Colorado Rapids) csapataik ma hajnali találkozóját követően. Óriási sportemberi momentum: A két játékos mezt is cserélt, ezt a momentumot mozgóképen is megnézhetitek: ..
SZSX4 2012.07.12 11:32:10
Ma hajnalban eldőlt: Sporting Kansas-Seattle Sounders mérkőzést rendeznek az amerikai kupasorozat döntőjében. A szurkolók elhivatottsága, valamint a csapatok képességei alapján kiváló finálénak nézünk elébe. A meccset augusztus 9-én hajnalban rendezik majd Kansas…..
SZSX4 2012.07.12 11:26:58
SZSX4 2012.07.12 11:28:44
Ma hajnalban lejátszották a US Open Kupa negyeddöntőit. A legjobb nyolc közé bekerülő 3 alacsonyabb osztályú csapat közül egy sem élte túl ezt a kört, így csak MLS-csapatok kerültek be a legjobb négy közé. A legkeményebben a harmadosztályú Charlotte Eagles küzdött a…..
Álomgóllal egyenlített a Seattle Sounders a Sporting Kansas elleni hétközi mérkőzésen ma hajnalban. A 47 ezer néző előtt lejátszott meccsen a Sporting a 8. percben szerzett vezetést, de sokáig nem örülhettek az égszínkékek. A 15. percben ugyanis jött Patrick Ianni. A Seattle 27…..
A Montreal Impact feltörölte a padlót sokak által bajnokesélyesnek tartott Seattle Sounders-szel a Saputo stadion újranyitása alkalmából. A végeredmény 4-1 lett. A felújított arénában az Impact az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a 10-es osztályzatra is méltó Patrice…..
SZSX4 2012.06.17 15:56:16
@deuceman: Abban egyetértek, hogy Keller olyan vezéregyéniség volt, aki nincs még egy ebben a csapatban! Lehet, hogy Gspurning tudásban van olyan jó, mint Kasey, de vezetőként valószínűleg ő sem éri utol a veteránt hálóőrt! Lehet, hogy nincs igazqm, de sokat számít, hogy osztrák játékosról van szó. Jól beszél angolul, de az anyanyelv mégis más, így könnyebb lenne megértesse magát a védőkkel. Amúgy sok szempontból tényleg jó volt az eddigi teljesítménye és nem igazán hibázott, míg azért az öreg Keller a vége felé potyát is kapott (öngól a RSL ellen tavaly szeptemberben). Én bízom benne, hogy ha felépül Gspurning, akkor a kapusprobléma megoldódik!

Amúgy most olvastam egy Sounders-drukker blogbejegyzését a csapat honlapján és több ponton osztottam véleményét! Azt írta, hogy az a gond a védelemmel, hogy egyik játékos sem kifejezetten kiemelkedő, hanem alapvetően közepes védők alkotják a hátsó szekciót. Az, hogy a szezon elején mégis a legjobban védekező csapat a Seattle volt, Alonsonak köszönhető, aki eddig élete talán legjobb szezonját játssza és egyedül nyújt egyértelműen kiemelkedőt a csapatból! Ozzie a játékával elképesztő terhet vesz le a bekkekről és a támadójátékot is nagyban élteti, mivel kb. ő az egyetlen használható középső középpályása a Soundersnek! Sajnos egyelőre Rosales is elmarad a tavalyi teljesítményétől és Fernandeznek is csak egy jó meccse volt idén! Bár vannak tehetséges beugrók, mint Caskey és Rose, ám ők még túlzottan tapasztalatlanok és nem igazán lehet rájuk csapatot építeni.
Támadásban én azt mondom, hogy Montero nem játszik rosszul, de a vérbeli támadó középpályás hiánya miatt rengeteget kell visszalépjen, így viszont eggyel kevesebb ember marad fent! Johnson szerintem sokszor lusta, sokat színészkedik és bár jó technikai adottságai vannak, nem csapatember, önző és emberként sem szimpatikus, számomra kilóg a keretből... A jelenlegi keret szerintem sokkal gyengébb a tavalyinál, mert Caskey és Rose nem annyira jók, mint Neagle volt tavaly (sztem Caskeynak egy-két év és nem lesz gond, Neagle-nek is kellett egy év a Charleston Batteryben). Hiányzik Friberg, aki szintén nem klasszikus 10-es, de kreativitást vitt a középpályára! Hiányzik James Riley a felfutó jobbhátvéd posztjáról, Scott védekezésben jó, de támadásoknál nem hasznos, míg Johansson védekezésben gyenge, több meccset is miatta veszített idén a csapat...

Szóval Sounders-drukkerként fájó visszagondolni egy évvel korábbra, amikor teljesen más volt a csapat. Hiányzik Keller, Neagle, Fucito, Riley, Friberg és bármelyikükért szívesen odaadnám Eddie Johnson-t, aki nem illik a bennem kialakult seattle-i csapatképbe!
Az amerikai labdarúgó-válogatott szerda hajnalban Guatemala ellen folytatja szereplését a vb-selejtezőkön. Az Antigua és Barbuda elleni diadal után ezúttal egy igazán kemény meccs vár Donovanékre: Guatemalába látogatnak. Az azúrkék-fehér csapat ellen idegenben mindig nehéz dolga…..
Most mindent megtudhattok május legjobb jenki játékosáról. Ugyanis a Jenkifocin a hónap legjobbjának választott Michael Bradley olaszországi mindennapjaira fókuszál a ussoccer.com riportsorozatának legújabb epizódja. A Chievo játékosa bemutatja Verona gyönyörű…..
Az amerikai labdarúgó-válogatott pénteken (magyar idő szerint szombat hajnalban) megkezdi szereplését a vb-selejtezőkön. A lebonyolításról korábbi cikkemben írtam. Most pedig bemutatom az első ellenfelet, Antigua és Barbuda csapatát!HELYZETKÉPA futballtörpék történetük…..
Az amerikai labdarúgó-válogatott pénteken (magyar idő szerint szombat hajnalban) megkezdi szereplését a vb-selejtezőkön. A Concacaf-zónában négy lépcsős a kvalifikáció. A kép alatt bemutatom a rendszert.1. lépcső: Első körben a miniállamok vívnak egymással egy ki-ki…..
All whites Vereség Jamaica ellen 2012.03.02 18:27:42
Van némi elmaradásunk, melyet nem túl nagy örömmel, de most pótolnánk. Jamaica kifogott rajtunk. Az All Whites 3-2-es vereséget szenvedett Auckland-ben. Erősen tizenegyes szagú esettel nyitottak a kiwik, ami felett a játékvezető szemet húnyt, így nem sikerült vezetést szerezni. A…..
SZSX4 2012.03.04 21:06:31
SZSX4 2012.06.03 17:13:51
@SZSX4: A Honduras elleni 1-0 szép meccs volt! A VB óta először néztem élőben All Whites meccset! :)

Most meg szombaton Fiji is megvolt 1-0-ra az Óceániai Nemzetek Kupájában, de eléggé necces győzelem volt, a srácokat rendesen megviselte a trópusi hőség és a magas páratartalom. A meccset jóformán végig Fiji irányította! Reméljük Pápua Új-Guinea ellen magabiztosabb lesz a csapat! :D

C'mmon All Whites!!!
MLS-csapatok bukásával kezdődött az amerikai kupa, a US Open Cup érdemleges szakasza. A magyar idő szerint ma hajnalban lejátszott fordulóban már az MLS-csapatok is becsatlakoztak a küzdelembe. Igaz, volt akinek igazán rövidre sikerült ez a kaland: nem kevesebb, mint hét MLS-csapat…..
Bob Bradley, Egyiptom amerikai szövetségi kapitánya egyedülálló sikersorozattal készült fel a június elsején rajtoló vb-selejtezősorozatra. Csapatával 4 hónap alatt összesen 12 barátságos mérkőzést vívott meg, melyeken egyetlen egyszer sem talált legyőzőre. A február óta…..
SZSX4 2012.05.30 21:51:12
@Ági07: Én sajnáltam, hogy kirúgták Amerikában, tényleg tisztelem azért, amit elért!