Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emarfilo

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Elakadtunk az aknamezőn 2011.01.25 20:03:00
Pénteken végre megérkeztünk a sivatagba. Marokkó déli része már a Szahara övezetébe tartozik, de dűnék még csak mutatóba akadnak, jellemzően köves az óceánpart. Ezt a területet Nyugat-Szaharának hívják hivatalosan, bár a marokkóiak inkább csak déli tartományoknak nevezik.…..
emarfilo 2011.01.27 10:59:31
@L 300: Igen,Idomu minket is próbált lehúzni,nem sikerült neki.Minket már az országúton állított meg,hogy fizettessen "idegenforgalmi adót".Nem sikerült neki:-).Tessék negy ívben elkerülni!
Az igazi bűz majd Bamakóban lesz.
Amúgy nosztalgiával olvasom a beszámolókat.
Pont így éltük meg két éve mi is a túrát.
Kíváló terápia lenne a sok síránkozó magyar embernek,hogy mi is az a nyomor,nélkülözés,kilátástalanság.Ott abból az életformából nincs tovább...
Elképesztő jólétben élünk még itt balkáneurópában is!
Ezek hülyék. Ilyen fostalicskával Budaörsig el nem jutnak, nem hogy Afrikába. Vagy irgalmatlanul nagyot fognak szívni, racsnis kulccsal a kézben nyomják le a nyolcezer kilométert. Vállaljuk. Meglátjuk. A kalandért megyünk. Néha már attól félek, túl könnyű lesz. Beülünk az…..
emarfilo 2011.01.11 14:32:23
Némi jótanács:
-amikor átértek a komppal Marokkóba és a vámvizsgálathoz terel valami ballonkabátos ürge (úgy csinál mintha vámtiszt lenne és irányítgat hogy melyik sávba álljál),na azzal vigyázzatok.
Tudatlanként átadtuk az összes papírunkat neki,mivel úgy csinál mintha ő intézné a papírokat a beutazáshoz,közben meg csak le akar húzni 20-40 euróval.
Inkább egyenruhás vámtiszttel álljatok csak szóba! :-)
-Mauritániában,Maliban rengeteg katonai ellenörző pont van.Nem egyszer ilyen helyen is pénzt akarnak kicsikarni a nagy semmiért.A jól bevált módszer ilyenkor pl. egy lejárt bankkártyát átadni,hogy húzza le arról az összeget,mert nincs nálad készpénz.
-Mauritániában a "pénzügyminiszterrel" is vigyázzatok,jobb óvakodni tőle,az is mindenféle jogcímen le akar húzni,pénzt akar váltatni majd veletek...Ha odajuttok tudni fogjátok miről beszéltem(középkékkendős napszemüveges ürge).Ja,ha abba a kőfallal körbezárt kempingbe is mentek,vigyázz!Csak akkor engednek ki,ha perkálsz.Bármilyen szemtelen összeggel előállhatnak,nagy vaskapu addig meg bezárva előtted...
Meleg kenyeret (bagettszerű)utcai mozgóárustól feltétlenül megkostólni,isteni finom!
Phúú,még sorolhatnám napokig...
Óriási élmény!!!!!Hajrá,jó utat!

Amúgy túrafutamban sima ügy bármilyen személyautóval végigcsinálni.Mi is csak a vége felé keltünk át a szűz sivatagon,(land cruiserrel)azon valószínűleg kár próbálkozni, kis autóval nem átkelhető csak nagyon sok szívás árán.

Bamakóban ajánlom a Hotel Massaley-t(uszómedence,légkondi),nagyságrenddel olcsóbb,mint a "központi"hotel.
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
emarfilo 2011.01.06 10:51:25
@vojzi: "Az, hogy a gyalogos egy pöcs és így nem kelünk át úttesten ha van zebra ha nincs"

Gondolom csak elírtad:a gyalogos egy hölgy.Szerintem a 16 zebracsíkból az utolsó 4-5. közt történt esetért nem igazán róhatunk neki föl semmit.

Ki a Hülye? Hát a Bende.És nem a cikk tartalma miatt,hanem hogy ennek az esetnek a kapcsán merült föl benne a gyalogosok felelőtlensége-felelősége.
Süketel a furgon vezetőjének "nehézségeiről",sok sávról,kereszteződésről,mikor annak a tetűnek semmi más dolga nem volt,mint hogy a zebrán jövőket figyelje,lévén,hogy szemből nem jöttek,egyébb helyről nem kellett elsőbbséget adnia.
Egyszerűen nincs mentség vagy enyhítő körülmény,ezt kár ragozni.

Amúgy a cikk eredeti mondanivalójával egyetérthetünk,miszerint gyalogosként jobban figyeljünk,saját érdekünkben.
emarfilo 2011.01.06 14:25:38
@Érdekes: Félre értés ne essék, az autós a hibás, de a gyalogosnak se kéne ökör módjára menni, ezt prezentálandó olvasd el :

"A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyõzõdött annak veszélytelenségérõl. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a jármûvek vezetõit megzavarhatja vagy megtévesztheti."
" "

Ezzel pont önmagadat hozod ellentmondásba:a leányzó mindenben megfelelt az általad leírtaknak.
Mikor lelépett nyoma sem volt veszélynek,az hátulról érkezett brutál sebességgel.Határozott is volt,tartózkodott minden olyan magatartástól ami a járművezetőt megzavarhatja.
emarfilo 2011.01.06 15:49:49
@Érdekes: Ha figyelmesen megnézed a felvételen is méri az időt.Ha összenézed alul a lejátszó mérőjével(15mp) bizony hellyel-közzel partiban van vele.

Azt hiszem maradhatunk abban,hogy a furgonos brutál sebességgel jött.
  A többsávos körforgalom jobb, mint az intelligenciateszt. Azonnal megmutatja, ki a hülye. Vélemények az azonos című írásunkról...
emarfilo 2010.03.31 15:50:05
@nonolet: Azért azt ne felejtsd el,hogy a paraszt vagyok nem engedem be mentalitásra a rengeteg arcátlan betolakodó szocializálta a magyart.
Egyszerre csak egy irányban lehetne átkelni, max 30-as sebességgel, ha jön egy hajó, egy óra zárás, vízszint-változáskor további barkácsolás. Lenne egyáltalán értelme?Budapest, 2009. július 14., kedd (MTI) - Megkezdődött az egyeztetés az esetleges pontonhídról, amellyel a…..
emarfilo 2009.07.15 18:42:02
@SsPL71: Már hogyne lett volna a vizenjáró ember!?
Mikor egyszer a rendőr megelégelte a róluk szóló cinikus,lehülyéző vicceket,elhatározta hogy valami nagyot tesz:megtanult a vizen járni.
Büszkén jön-megy a víz felszínén,mire megszólal valaki a partról:nézd már a hülye rendőrt,nem tud úszni!

Visszatérve a témára,nem lenne gazdaságosabb lebontani a hídszerkezetet,a pilléreket megtartva új hídat építeni?Aszfalt,betontörmelék,sínpálya,acélszerk. újrafeldolgoz és fillérekből megvan az új híd.(Vagy a mostani a világörökség része?)
Azt hiszem jelentkezek pénzügyminiszternek:-)
Ó, jaj, elnézést az átmeneti pangásért, már ami a napi adagot illeti, mentségemre szolgáljon, hogy a munkával telt hétvége rengeteg feldolgozni való nyersanyaggal látott el. Szerencsére lassan, de biztosan fogy a rakás, alakulnak a posztok. Mégis, a nagy rohanás közepette…..
emarfilo 2009.06.04 17:51:49
@emarfilo: Mentségére szóljon,hogy önvédelemből tette,a sárga úgy ment keresztben a pályán,mintha a másik ott sem lenne,szóval ő a hibás.
Belsőség A jövő mindent vivője 2009.05.06 03:08:00
  Érzetre minden ízében papundekli. Ennek csak az mond ellent, hogy a legváratlanabb helyeken rozsdásodik - kínai elektromos autót teszteltünk.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Tavaszi gumicserék 2009.05.01 12:09:00
Amikor kis híján eltaláltam az oszlopot a Subaruval, rájöttem: itt valami nem stimmel. Elfordítottam a kormányt, és az orra csak ment, ment az oszlop felé. Gázelvétel, kisebb kormányszög, és befordult. Hiszen most volt gumicserén, lekerültek az új Pirelli téli gumik, és jöttek…..
emarfilo 2009.05.02 18:04:14
@Suttora: Auto Bild 2006 dec
.Amúgy a teszt a téli gumikról szólt,a "végelszámolásban" nem is szerepeltették a nyári és a 4évszakost.
Naná,mivel - ha a mérési eredményeket behelyettesítjük a táblázatba - a 4évszakos nyerte volna a tesztet!!!
(A 4 évszakos hátránya havon is 10%-on belül volt a legjobb télihez képest,a száraz-nedves teszteken meg élmezőnyben végzett)