Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bazsd

33 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hungariansurfer Folytatás itt 2010.01.22 17:23:00
www.szittyaszorfer.blogspot.comwww.hungarianmindsurfer.blogspot.comutóbbi külföldiül van írva ..
hungariansurfer Így kerek 2009.11.02 02:07:00
Az van, hogy úgy érzem, ezt a blogot ebben a formában már nem folytatom, mert az utóbbi hét hónap kb. így kompakt. De nem lehetetlen, h más módon megy majd tovább, szebb dizájnnal, és talán saját szörfös videókkal is…Pár napja éreztem, hogy ugyan nem kevés kibeszéletlen…..
bazsd 2009.11.24 18:33:54
bazsd 2010.01.22 17:21:10
@ennnnnyi: ejhhh, THX, jutalmul megosztom veled a folytatás elérhetőségét
www.szittyaszorfer.blogspot.com
www.hungarianmindsurfer.blogspot.com
utóbbi külföldiül van írva
hungariansurfer Big Wednesday 2009.10.21 11:42:00
Kerek a laszti, megvan, amiért ide jöttem. Teljesjogú szörfös vagyok, aki nem függ a boltok nyitvatartásától. A kocsi anyósülésén pihen a csodaszép kék, alig használt Bilbo deszka (jó hobbit neve van, és az egyik legpatinásabb brit márka!). Persze, autó, deszka, wetsuit, boots,…..
Eddig kegyes volt az időjárás, kimondottan klassz, napsütésben is tudtam szörfözni, meg amihez kedvem volt. Vagy két hete azért bekóstolt az ősz-tél, éjszaka esett némi eső, és a mi kis Waczak szállónk kis híján megadta magát. A víz szépen átitatta a tetőt, becsorgott ebbe,…..
A napokban léptem az eddigi legrövidebb deszkára, 6’3”-6’1” (alig nagyobb, mint én), a pontos hosszt illetően eltért a tulaj és az eladó srác véleménye. Már az előző, 6’8”-as boarddal is sikerült nemcsak felállni egy hullámra, ma már azt kapom…..
Nem, nem szűnt meg a blog, csak kissé lelassult. Igaz, a legutóbbi poszt után három nappal majdnem kiraktam a Breaking News 2., mert Brunó elő alkalommal ittlétem során megdicsérte a munkámat, másrészt pedig a szörfsikerek nyomtak. Kezdtem 8’ (láb) hosszú soft borad-dal, ami…..
bazsd 2009.09.19 11:19:47
@demizson bobby: Bobby én az álmaim miatt léptem le otthonról! Most éppen hízlalom a ludat. Téged meg ezek szerint kihúzhatlak a listáról. És különben is mit mesélnék nektek, meg az unokáknak, mer' a rómúvi a'zílet sója.
Brúnót meg becsülöm, főleg a tegnapi nap után. Megkínálta Macseket minden földi jóval, amiből már nekem is kijutott bőven, de a srác tegnap döbbenhetett rá igazán, h mit is játszott el a lazulásával.
bazsd 2009.09.24 01:13:32
@roquentin: Na, ez teccik, ketten már vagyunk, épp nézegettem, h milyen gépjármű lenne a legalkalmasabb. Valszeg egy két oldalról kormányozható lakóautó az ideális.
Amúgy, mi is meg tudjuk csinálni a saját médiahekkünket
Mint észrevettétek egyre kevesebbet írok. Egyrészt télleg nem akarok senkit sem az őrületbe kergetni a konyhai kínjaimmal – azé nem olyan rossz, Brúnó ma kifejezetten kedves volt! – tehát ezeket nem akarom különféle formában újra meg újra megírni.Másrészt ebben a…..
bazsd 2009.08.31 00:08:44
@ős-száj: Sajátszájúlag, vagyis kezűleg gépelt, ami felér egy bréking nyúzzal! Remélem, még mindig kockásítasz Nietzsch-ével, és legalább kiló Schopenhauerrel fekvenyomsz!
De megváltoztak az idők azóta (15 éve?), ma már 10 font alatt nem nagyon veszel belépőt néhány kődarab körbesétálására, amit még néhány paraszt kezdett egymásra rakosgatni úgy 800 éve, hogy az őket adóztató fegyvereseket kevésbé zaklathassák más fegyveresek.
Hosszú hallgatás után ismét itt. A hely szelleme úgy tűnik, kikezdi kicsit az embereket. Ez persze nem igaz, egyszerűen csak a bezártság teszi, h a többség rosszul reagál dolgokra. Igen, köztük Brúnó is, volt egy pár kritikus napom vele az elmúlt két hétben, de erről olvastatok,…..
bazsd 2009.08.22 14:36:21
@Phil Co.: Hááááát, inkább mégsem :-)))) Talán, ha sokan kéritek...
hungariansurfer Hullámok hencege 2009.08.02 23:01:00
A fene se gondolta, h ennyire rámozdulok a surfre. Persze, ezért is jöttem, és amikor csak tehetem a Watersplash-nél felszerelt kamerát nézem , h a műszakok közti szabadidőmben minél többet legyek a deszkán. Hullám- és egyéb időjárás-előrejelzés a könyvjelzőben, vízálló…..
Kicsit pilledek, nyúzott vagyok, két nap day off után is, amit több, mint két hét után kaptam meg, de sok új sincs, amúgy meg rengeteget dumáltam eddig. Bobby ötletét egész jónak tartom, megrajzolni az itteni élet kereteit, részben az anyagiak felől kiindulva, de úgyis…..
bazsd 2009.07.25 16:55:21
@demizson bobby: Na, honafoja overder? Mer ahogy hallom a celizuszmérő olyan 40 felé jár arra. Vagy má megin mínúszban vagyunk?!
Király, a múltkor próbáltam megnézni A Tomot, de a signal itt akadozik, most viszont egyhúzóra megnéztem!
Egyébként elkezdtem gyűjteni az itteni speckó szavakat, ha lesz elég, akkor mennek ki a blogra

Más: Ja, egyébként télleg volt egy kis gladiátor jellege a gokartnak, de mint írtam én inkább kimaradtam ebből, és a belső falakat ostromoltam.
hungariansurfer Coming or going 2009.07.15 18:16:00
Na, végül szombaton aláírtuk a szerződést a négy hét próbaidőszak után, szal megtartanak. Pont mikor ezen izgultam, és kicsit lefelé fancsalodott a szám, aznap este a staff louge-ban volt egy fergeteg party. Rob mesélt el három-négy történetet, ami miatt kinn is van a 18-as karika…..
hungariansurfer Rezeg a léc 2009.07.11 17:16:26
Hát, nem tom, mi lesz itt, lehet, h átmeneti állapot lesz a Les Cherrieres hotel az életemben, és én is az övében, és nem is biztos, h olyan szar lenne eltávolodni ettől az egész bentlakásos kommunától. Pár hete már érezem, h elszakadtam a külvilágtól, és hiába jó a zúzása…..
bazsd 2009.07.14 02:46:11
@csijja: Köszi :-) végre vk fogja a lényeget. Ami szopás ebben, az megéri, megérte azokért az órákért, amiket ma sikerült az óceánban tölteni. Szörföztem, és nemcsak hasaltam a deszkán, hanem felálltam rá irányítottam. Lassan kiérdemlem a blogcímet. Közben gyönyörű idő. Lelki szemeim előtt már peregnek is az odamondogatások, de ha csak egyszer is állt már vk lécen kinn a hullámokon, az nem nagyon felejti. Gyertek ide, és próbáljátok ki :-).
Másrészt én is teszek félre zsét, heti 100-120 fontot, amihez jön majd a loyalty bónusz, ha kibírom október végéig, az még plusz kb. 300 font. És itt télleg az a szép, ha nem teccik, akkor lehet múvolni, de az összes hülyeség ellenére ez a hotel nagyon jó választás volt. Munka, kaja, jó társaság, jakúzák, és teniszpálya, szaunával, edzőteremmel, stb. szal négy az egyben (az utolsó négy egy, igyenes hotelszolgáltatások).
Csabiékat meg ne irigyeljétek, mostanra már Lambi lenyugodott, de nem leányálom, ami van. Het 70! órát melóznak most, felkelnek esznek cigiznek oszt potátáznak, este váltva fürcsi, mert négyen kuporognak egy szobában, amiért többet perkálnak fejenként, mint én a kis single bedes rúmomért. (Senki sem zavart el a framról, maradhattam volna, de úgy DÖNTÖTTEM, hogy nekem több kell!) Oszt kaja, és mindenki ágyba, másnap ugyanez. Itt meg szabadon gazdálkodhatok a ráérő időmmel. És nem rinyálok, h nincs perspektíva, mint otthon, és mások rinyáját sem kell hallgatnom, akik adott esetben jóval többet keresnek, és még nekem kell megértenem őket. Hát a nagy redvás faszt!
Szívás az akad, de hülyék is mindenhol :-). Ez a blog, pedig mint észrevehettétek, nem egy panaszlista, de akadnak nehéz helyzetek, amiket megosztok akárkivel, oszt ennyi. De pont a legszarabb szitukban akad mindig vm bíztató, épp ezt akarom megírni a következő posztban, és amíg kedvemre szörfözhetek és a csapat is jó, addig mér mennék máshova?!
Olvassatok és kommentezzetek :-)))
hungariansurfer Hullám alatt 2009.07.05 23:11:00
Mint minden közösségben itt sem lehet mindenkivel jóban lenni. Nekem sajna épp a közvetlen főnökömmel, a francia séffel vannak gondjaim. A magyar bulin, mert az is volt, azzal nyugtattak, h ne izguljak, mert minden szakács szar arc, és megveti a kipíket. Hát ez kevés magyarázatnak,…..
bazsd 2009.07.09 01:15:34
@demizson bobby: nem mondom, h hundertprocent kóser, de ha már elfogdta vk a feltételeket, akkor utólag ne mászkáljom már az apeh-hez, márpedig ha befizetted, sőt, furcsa mód, de élvezted is!, akkor elfogadtad. Az mindenesetre érdekel, h a viccmesélés, az ijesztgetés és a beszélgetés milyen TEOR szám alatt fut...
bazsd 2009.07.10 20:18:04
@Phil Co.: Köszi, megérdemelné, h magyarul küldjem el a picsába, mert azt nem érti, de sejtheti, h hová a faszba küldöm, hadd frusztrálódjon egy kicsit az a hisztimajom - tegnap is amit rendezett, huhhh... Majd posztban lehet megírom az újabb kalandjaim kedvenc séfemmel.
bazsd 2009.07.10 20:20:25
@demizson bobby: Még jó, h nem mindenki ugynaúgy műkszik szinaptikailag, mint te. Mer akkor még több okos megmondóember osztaná az eszet :-)
hungariansurfer Take a Break 2009.06.27 16:50:00
Ha valaki azt gondolná, hogy itt leányálom a potáta kollektelés után melózni, csak mert fáradt testem medencében, jakuzziban és száraz ill. gőzszaunában pihentethetem, akkor az téved! (Jó, ez a mondat kicsit úgy hangzik, mint amikor a Brian életében a palesztin felszabadító…..
bazsd 2009.06.29 14:12:34
@balojazz: :-)))
Írhattam volna azt is, h halálra dolgoztatnak, mint egy nigggggert, igaz is, elég a kezemre pillantanom, és a potátafíld rögtön derűsebb, vilgosabb fényben rémlik fel előttem, hisz nincs az az istenadta Garnyiér labor, amelynek végtermékével nyalogatva rendbehozhatnám melső, tányértisztító végtagom. Ehhez hozzáveszem még azt a kb. 50 fokot amiben melózok, ízzadva,mint egy ló, vagy esténként, mikor savval maratjuk le a tűzhelyet és a kemencét, hát télleg kell hogy higyjek valamiben, csak néha nem jut eszembe, h mi is az. De az idénymunka idegenekkel az pörfekt, nagyon jók az arcok, mindjárt írom is a következő posztot... Mindjárt itt a péntek, és akkor végre lesz két szabadnapom, az itteni magyar partira időzítve.
bazsd 2009.06.30 14:01:58
@demizson bobby: És a legszebb az egészben, hogy már ezekért a hozzászólásokért megérte írni :-).
hungariansurfer Party Time 2009.06.21 02:40:00
Nos, az első végigremegett napok és a betanulás után kezdek beleszokni az itteni életembe – de azért még figyelmeztetem magam, hogy nehogy jobban elterpeszkedjek, mint kéne. A meló még rengeteg és ki is vághatnak apróságokért, de úgy tűnik, sínen van a dolog. Amiért…..
bazsd 2009.06.22 15:23:46
@demizson bobby: Szeretném a blogom angol verzióját is megcsinálni, így nézne ki az első mondat:

Well, the first and the végigremegett days after the start memorizing beleszokni of my life here - but I also warn you that so elterpeszkedjek better than you.

Úgy érzem a nüansznyi jelentésárnyalatok átfordítására még nem képes a progi. Nem baj majd dolgozok vele.
hungariansurfer Kicsen Portás 2009.06.16 02:25:00
Most előadhatnám magam, h milyen kúl gáj vagyok, mert három nappal a szigetre érkezésem után máris van munkám, igaz, ami épp csak egy kicsivel jobb, mint a potáta kollektingelés. Valójában fostam mint állat, hogy miként lesz a dolog itt, ugyanis kb. 1000 fonttal a zsebemben (NatWest…..
bazsd 2009.06.19 01:08:09
@demizson bobby: Látom ipari méretekben megy az észosztás. Valóban Fülest kértem meg a kori leszállítására, csak vhogy átalakult ez az kérés. Nem kérem senkitől sem, h álljon vigyázzba, holnap day off, akkor majd hívom az érintett feleket, mer látom, nélkülem döcög a dolog :-).
Nos, ma életemben először szörföztem! Nem csak a netem, hanem az óceánban. Kitalálok vmt, és megcsinálom, úgy tűnik, ez ilyen egyszerű. (Az ismerkedés pillanatai)A dolog leírhatatlan, mert nehéz még nekem is felfognom, hogy milyen az, amikor egyszercsak megérzem, ahogy elkezd…..
bazsd 2009.05.18 21:18:05
@ibesz: Kimentem volna mindenképpen, mert nem hittem volna el, hogy ilyen létezik :-). 12 óra napi kézi digi, és ha felállsz kinyújtózkodni, vagy egyik kezeddel a térdedre támaszkodsz, akkor máris hallod a 150 decibeles atyai dorgálást. A mostani gép digi 11-13 órában már sétagalopp, és az öreg sincs velünk egész nap.
bazsd 2009.06.19 11:48:31
@allex5: I'm proud of being Jules Verne :-).
Of course you haven't seen me becuse I've been out for three times so far. So I'm an absolute beginner.
And where did you work there, in a surf shop or a restaurant?
hungariansurfer Kemény landolás 2009.06.11 23:55:03
Túl vagyok az újabb repülésparán, egyre jobban bírom a magasságot, de ehhez nem tudok teljesen hozzászokni, főként, hogy a média tele volt az Air France 447-esének lezuhanásával. A két szakaszban megtett úton mindkétszer viharfelhőkön keresztül sikerült átrepülni, és…..
bazsd 2009.06.13 20:09:15
@demizson bobby: Ezt én értem, tanultam én is fizikát (így jár az én bölcsész indexembe is az áramlástan kettes), és rendszeres nézője voltam a Delta c. tudományos ismeretterjesztő szocreál sorozatnak (még annó Kudlik Juci nénivel), de hiába a magyarázat, attól még néha nehéz megérteni dolgokat, akár ezt a laptopot, amin épp pötyögök, még szerencse, h a használatnak nem feltétele a működés megértése :-).
(*Kicsit átfésültem a zenéket) (** Kicsit megint átfésültem, de csak embedre cseréltem a linkeket) Az első jerseys két hónap kb. eddig tartott a fejemben, mert a cél az volt, hogy mindenképpen visszajöjjek erre a két napra, és ismét egy szigeten birkózzak a birkóznivalókkal, de…..
bazsd 2009.06.11 11:21:50
@whoisme: Kis túlzással, mikor értem zsákutcába? oda születtem! Ami persze nem igaz!!!
Most rengeteg minden kavarog ismét a kobakomban, visszatérve a szigetre, este igyexem megosztani egy újabb poszt formájában veletek. És télleg ..., de hát tudjátok!
bazsd 2009.06.13 20:02:32
@demizson bobby: Abszó-fakin-lútli ögríííí! De innen szép nyerni. Most eccere szereztem szállást és melót, a részletek a következő poszton...
hungariansurfer Miniposzt 2009.05.27 09:32:00
Bobby tegnapi ihletésére összehoztam egy rövidet.Tegnap lovaspálya ásással múlattuk a délelőttöt. Kedvenc bossunk kölcsönadott bennünket a pályát üzemeltető és/vagy tulajdonló úrnak - versenyek után a földbe mélyedő patanyomokat kell elegyengetni. A lengyel kollégák…..
Ahogy írtam, május 28-án, csütörtökön érkezem haza, 13.00-kor landol a gép, aztán Pozsonyi, este pedig a Kertemben igyekszünk elfáradni.Ha azt szeretném elárulni, mennyire nem értek a szörfhöz, akkor azt írnám, hogy a ma kibérelt ruci volt a legcsinosabb, a fekete alapszínt kék…..
bazsd 2009.05.26 23:33:33
@demizson bobby: Ja, biztos sok Oscar-gálát láttam életemben: őőő ...és... szeretném megkö...szönni a szüleimnek, hüpp, hüpp a producereknek, a kiváló színészeknek, ... a macskámnak... és Hegedűs néninek a szomszédból...
De semmi akadálya, hogy a kagylónyelűtől folytatódjon a történet :-)
hungariansurfer Egy hét 2009.05.21 22:23:00
Még egy hét, és otthon vagyok látogatóba. Reggel hétkor indulás, és délután egykor landolás Ferihegyen, gatwicki átszállással. Úgyhogy, aki ráér egy ebédre, az jelzőzzön, monnyuk a Pozsonyiba kéne falni vmt. Füles, az még mindig olyan jó hely, mint volt korábban? Na, szóval…..
A lengyelek mellé még további két keresztet lehet behúzni, és a magyarok mellé másik hármat. Végülis mindenki önszántából lépett le, alapvetően a 9 napos Day Off miatt.Viszont jött még két portugál és négy újabb lengyel, közülük kettővel melózunk együtt az aratógépen.…..
bazsd 2009.05.19 00:09:03
@demizson bobby: Ja, Csabi kicsit lazán kezelte ezt az IT-ügyet, és pár kilóval kevesebbel érkezem haza (kb 5 kg), de ha beszámítják, megúszom a repülőn a túlsúlyt, a gép 28-án röpít haza, és remélem, h lesz egy sarok Zuglóban, ahol elalhatok egy iccakát.
Ígérek minden szépet jót, főleg posztolást, ami hazatérve sem szakad meg, majd két hét Hungary után itt folytatódik a sztori, de már nem egy farmon...
bazsd 2009.05.19 00:50:33
@demizson bobby: Hát ez van, ha úgy kerested volna meg a lóvét, mint én, minden penijét megbecsülnéd :-). Amúgy meg döntöttem, és a sárgarépa mellett a spenótot, a tök- és a káposztafőzeléket is lelkesen kanalaztam különböző ovis, isis menzákon, ha ez válasz az előbb hivatkozott, általam beazonosíthatatlan előadóra. Biztos új csillagok kerültek a honi égre eme hosszú távollétem alatt :-).
Május 9. van, a felszabadulás napja – nekünk is jobb, ha erre figyelünk, és nem arra, hogy egy hét semmittevés után két órát dolgoztunk tegnap. A sziget észak-keleti részét már végigsétáltam, és tele van a második világháborúból megmaradt bunkerekkel. A Ryan közlegény…..
bazsd 2009.05.10 11:08:53
@balojazz: ilyen a szigetlét. Pl. Grosnez, ami az erődvonalak mentén épült vár, 1340 körül, egy jól védhető pont, CSAK, soha sem volt vízutánpótlása, és a területe is kicsi, így kaja se nagyon fért oda. Kb. egy hét alatt kiéheztethető volt volt a csapat, már akkor is. Így gondolom, ezért nem tököltek a partraszállással. Tegnap egyébként gyerekparti volt az egyik partmenti toronyban...
hungariansurfer Days Off 2009.05.05 22:30:00
A nagy hajtás mellett a nagy semmittevés a másik legrosszabb dolog, ami velünk történhet. Most épp negyedik napja nincs semmi meló, mert a krumpli vegyszertartalma túl magas. Semmit nem tudni, hogy mikor kezdünk újra melózni, így ma benn voltam St. Helier-ben, hogy megnézzem milyen…..