Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mkmk

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes dolog ez a magyarigazolvány. Soha nem értettem miért kell bevezetni. No félreértés ne essék, együttérzek a külföldre szakadt magyarokkal, de ez már túlzás. Ebben nem a MÁV és a MÁV-Start dönt, hanem a mindenkori kormány. Olvasónknak teljesen igaza van. A tervezett…..
mkmk 2009.04.04 00:04:19
@mkmk: persze ha megvonnának minden kedvezményt az nem lenne túl népszerű. (+valószínűleg ez is az árak emelésére lenne felhasználva)
mkmk 2009.04.04 00:29:02
@Ákibard!: Azért nagyon örülök, hogy találtunk legalább egy olyan pici részt eddigi beszélgetésünkben, amelyben ennyire egyetértünk.
Murphistic hozzászólásainak is örülök, mert szerintem alapvető véleményünk, értékrendünk egyezik.
A szlovák nyugdíjasoknak ha jól tudom 50% kedvezmény volt, majd bevezették a 70 év feletti szimbolikus 1 koronás menetjegyet. Ennek eltörléséről már többször volt szó, de szerintem még változatlanul működik a rendszer. Ha rosszul tudnám, előre is bocsánatot kérek minden érintettől.
mkmk 2009.04.06 00:52:50
@Murphistic: Én a magam részéről egyetértek veled. Sajnálattal látom azonban, hogy bár nagyon sokan szóltak hozzá a témához, nagyon sok logikus érvelés született a magyar igazolvány mellett (melyből én is igyekeztem kivenni részemet), melyekre érdemleges cáfolat nem született (hiszen az nem nevezhető cáfolatnak, hogy lurkó egy kis elemszámú mintából vonatkoztat a sokaságra, mint ahogy az sem érdemleges cáfolat, hogy esetleg olykor olyanok is igénybe veszik, kik erre nem jogosultak - hiszen ez a legtöbb "segélynél" így van, mégsem lenne okos ezeket megszüntetni). Az ilyen "vitának" csak akkor lenne értelme, ha az ellentétes véleményt képviselő táborban attitűdváltozás történt volna. Mivel azonban ez az egyik táborban sem történt meg a további vitának (ami valószínűleg csak az eddig elmondottak ismételgetése lenne) én ne látom értelmét.
Ami Murphistic utolsó bekezdését illeti abból sem az attitűdváltozás érződik, hanem inkább egyfajta cinizmus. Hiszen azt beláthatjuk, hogy ha a MÁV megszüntetné ezen kedvezményt, attól még 5 év múlva is ugyan ilyen sz*rban lenne (a szóhasználatért utólag is elnézést).
Visszatérve előző kijelentésemre, az ilyen "vitát" a továbbiakban fölöslegesnek tekintem, benne részt venni nem kívánok. Köszönöm a lehetőséget a fórum létrehozójának, hogy véleményemet kifejthettem.