Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kraszna

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Jön a Leopard utóda? 2008.06.04 08:27:19
Végre egy olyan pletyka, ami nem az új iPhone-nal foglalkozik. Nem állítom, hogy maximálisan megalapozott, de azért érdekes: az Appleinsider szerint az Apple a jövő heti fejlesztői konferencián bemutatja a Leopard utódjának, a Mac OS X 10.6-nak egy korai verzióját, a végleges,…..
Na, akkor egy gyors összefoglalót az első benyomásokról. A telepítő kb. 80 megabájtot pakolt fel, az újraindítás előtt már egy magyar nyelvű üzenettel állt le a Mac OS X. Újraindítás után valami ilyesmi fogadott:Naná, hogy szokatlan, de három perc után már kellemes a szemnek.…..
Kraszna 2008.06.03 08:28:48
Egy kicsit finomítanom kell a véleményemen. A post megírása után rájöttem, hogy az itthoni gépemen mégis 10.5.2 futott. Gondoltam jó teszt lesz egy PPC gépre feltenni a magyarítást, ilyet valószínűleg úgyis kevesen használnak itthon.

A fordításnak tényleg vannak gyerekbetegségei, de azokat további frissítésekkel remélhetőleg majdcsak javítják. Az is tényleg blama, hogy a magyar kifejezések helyenként nem férnek ki a megadott helyre, de legyen ez a 0.1-es verzió sajátja.

Én nem igazán a fordításba, hanem a dolog programozói oldalába kötnék bele. Gondoltam, oke, a 10.5.3 nem kompatibilis a magyarítással, majd legfeljebb visszaváltok angolra ha frissíteni akarok és még nem csinálták meg a 10.5.3-hoz a csomagot. Nos, ez nem lehetséges. A csomag feltelepítése óta a szoftverfrissítés azt mondja, hogy nincs elérhető új szoftver a gépemre. Ezt nagyon remélem hogy gyorsan orvosolni fogják, hiszen az nonszensz hogy a magyarok ne férhessenek hozzá a legújabb biztonsági javításokhoz.

A másik amit kipróbáltam, hogy vissza tudok-e váltani angolra a telepítés után. Nos, csak majdnem. A Finder és minden program nyelvét vissza tudtam rakni angolra a System Preferences/International átállításával, de a bejelentkező képernyő továbbra is mereven magyarul beszél.

Ezek tényleg blamák. Ha nem volt idejük lektorálni az összes menüpont fordítását, hát legyen. De úgy tűnik néhány alapvető programozói hibát is vétettek ami 5 perc teszteléssel láthatóvá vált. Ez pedig tényleg nem jó reklám az Apple Hungary-nek...
Appleblog Itt a magyar Leopard 2008.06.02 10:41:00
Gyorshír van, bréking van. A hazai Apple a következő sajtóközleményt adta ma ki: Már magyar nyelven is elérhető a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.5 Leopard változata. A lokalizált verzió a Leopard eredeti telepítő lemezén található szinte valamennyi alkalmazás, és…..
Nem tudunk eleget mutatni a Lost ma esti epizódjából, állandóan jön valami újdonság. Ma van két új jelenet és két interjú, az egyik Rebecca Maderrel (Charlotte) a másik Tania Raymonde-vel (Alex). Mindez az ugrás után, spoilerveszély.       ..