Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fahéj és vanília (törölt)

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
37 évesen diplomával, nyelvtudással lettem munkanélküli, 10 éven keresztül bankszektorban dolgoztam területi képviselőként. (szgk finanszírozás). A lízingcég Mo-i gazd. helyzetre hivatkozva megszűnt. Minden bank leépít, az autóipar pedig...egyenesen lefelé.  A korábbi…..
fahéj és vanília (törölt) 2009.04.10 08:57:08
@Sunder: csak általánosságban írtam ;) Sajnálom ha félreérthető voltam.

Magam is úgy gondolom, hogy egy mérnök nyiván sokkal jobban ért a matekhoz. Csak arra akartam rávilágítani, hogy pl. egy közgazdász, ha ha fekszik neki a reál tárgy és érdekli pl. a műszaki pálya is, át tudja képezni magát mérnöknek.

Én inkább azt láttam, hogy egy BME-s kommentelő véleménye, hogy egy mérnök képes átképezni magát szinte minden mássá-lehet sarkítok, elnézést. Ez annyiban igaz, hogy más is képes átképezni magát mérnökké.ill. mérnöknek is ugyanannyi esélye van irodalom szakot elvégeznie, mint fordítva ;)

Osztyáltalálkozón döbbentem meg. Többen mérnökök lettek az idő folyamán, személy szerint nekem fejtették ki, hogy minden más szakma mennyire nem ér semmit, magas lóról beszéltek, sőt kiröhögték a háta mögött azt, aki meg művelődészservező lett-és el is tudott helyezkedni a szakmájában. Nem értettem mi a bajuk vele. Én is megkaptam, hogy "te csak könyvelő lettél?". Nagyon lekezelően vislekedtek. Aztán csodálkoztak, mikor ott hagytam a tisztelt mérnök urak becses társaságát.

Nem tudom néhány nevesebb egyetemen mit okítanak, mi az amitől így elszállnak maguktól, ugyanis ezek a srácok még középsuliban tök normálisak voltak.

Általánosítani sem szeretnék. amúgy meg van mérnök családtagom, aki szerencsére nem tartozik a fenti kategóriába.
Szóval, elnézést minden mérnöktől akit sértenek szavaim, akinek nem inge, ne vegye magára ;)
fahéj és vanília (törölt) 2009.04.10 09:40:01
@Balance Of Power: biztos iagazad van, emlékek tudnak szépek lenni.

A jogászokról nem tudok mit nyilatkozni. Középsuliból anno (több mint 10 éve) egy lány oda jelentkezett első helyre, nem vették fel. Később biológia-kémia szakot végzett (jelenleg Ügyfélszolgálaton csoportvezetőként dolgozik).
Lehet szerencsés vagyok, ismerettségi körömben nincs egyetlenegy jogász sem, nem ismerem a "társadalmukat".
fahéj és vanília (törölt) 2009.04.10 13:25:20
@zZz: Régebbi munka jelenktezésnél az ilyen tesztekkel mérték a "problémamegoldó képességem"... Szerintem ezek valami hr nagykönyben meg lehetnek írva...;)

Én eddig egytelenegy kérdésen csodálkoztam igazán. Régebbi Call Centeres szóbeli interjún megkérdezték, "A felvilágosodás eszmekörének közvetlen ihletője milyen fizikai világkép volt".

(szolgáltató cég, semmi köze kultúrához).

Pár másodpercig kiakadtam, aztán halovány középsikolai emlékek alapján dumáltam neki Newton-ról, meg a gravitációról valamit. Azt nem tudom, hogy jól válaszoltam-e, ill. a többi jelenkező mit reagált erre.
Gondolom nem arra voltak kíváncsiak elsődlegesen, hogy ki tudja tökéletesen a választ
Felvettek, 3 évet lehúztam náluk...Egyszer megkérdeztem a hr-es srácot, hogy mire volt jó a kérdése, azt mondta "szakmai titok". Bár lehet, ő sem tudja ;)

Normális, valós szakmai teszteket eddig csak könyvelő irodában írtam.
Imre fotója alapján elképzelhető, hogy macskainvázió tört ki Pécsen. Az elszaporodott ragadozók besurrannak a megyei kórházba és a magatehetetlen betegek tálcájáról lakmároznak: A Backdoor rovatba küldök itt egy képet: a pécsi megyei kórházban készült. Egy hátsó…..
Pápa egy kedves dunántúli kis város, már ha az ember úszkálni, szaunázni és hasonlók miatt látogat el oda. Gábor autót próbált vásárolni, neki ezzel kapcsolatosan nem voltak olyan pozitív tapasztalatai, mint nekem tavaly nyáron a strandon. Vagy fürdőben. Vagy mi az ami ott van…..
fahéj és vanília (törölt) 2009.04.03 14:15:26
@1011001:

Örülök, hogy vannak megbízható kereskedők is. Ez szuper, ha neked jó tapasztalataid vannak a kereskedők szervizeinek "igazmondásáról". Beszámítás előtt átnézik, csak eladásnál nem feltétlen a valós állapotot közlik a vevőjüknek.

A 13.19.20-kor írt bejegyzésemből kiderül, miért írom ezt neked, ismételni nem szeretném magam.


ui: ha rendes kereskedőd van, akkor kifogtad az aranyhalat.

fahéj és vanília (törölt) 2009.04.03 14:54:11
@aszfaltbetyar:

Műszakilag amúgy okés a kocsi (jól helyrepofozták korábban nyilván), azóta se volt vele semmi probléma. Tehát e szempontból legalább nem szartalicskát sikerült kifogni :)

Pofátlanság, ha a korábban törött kocsin a kereskedő túlad sérülésmentes jelzővel.

Mondjuk az idei haszonkulcsot annyira bebukták, hogy bizonyos városban már meg is szűnt e kereskedés. Bp-en még megtalálható ez a csürhe banda. A többi várost fejből nem tudom.

fahéj és vanília (törölt) 2009.04.03 15:11:22
@TH: maximálisan egyet értek.

A kereskedő ne hazudjon, megbízhatónak olyat ajánljon, amit ő maga is használna, és nyugodt szívvel ajánlaná az édesanyjának...

Ha nem felel meg ezeknek, közöljék korrekten mi a helyzet, mik a gondok, mik az előzmények, milyen problémák várhatók....stb. Az eladási árat meg a valós állapothoz kell igazítani, nem a szart újszerűként kínálni. Nyilván a rozogát, ők sem magas áron vették át az előző tulajtól.

Soha többet nem ügyletel velük, akit átcsesztek korábban. A bizalmat az őszinteség hozza meg.
A hirado.hu volt a leggyorsabb, megvan a híres (hírhedt) Bajnai-ultimátum, amelyet minden MSZP-s és SZDSZ-es képviselőnek alá kell(ene) írnia:   Nem igazán látom benne azt az adócsökkentést, amitől mi, dolgozók jobban járnánk ...;..
fahéj és vanília (törölt) 2009.04.02 15:24:15
A GYED és GYES nyírbálásánkülönösen kiakadtam.

Bölcsikbe már most sincs hely. 2 éves gyerek meg még oviba sem igazán mehet.

Lehet felhozni példának a nyugatot, hogy ott kevesebb ideig maradnak otthon, de ott a kisgyermekes nőknek több munkalehetősége is van, részmunkaidős állások találhatóak szép számmal. Magyarországon inkább főmunkaidőben kell dolgozni. Azaz, mikor egy anya munkába indulna, lehet ovi még nyitva sincs, mire ovi kidobná gyereket szülő még dolgozik.Ez az egyik oldal. Arról ne is beszéljünk, hogy milyen a kisgyeremket vállaló nőkhöz hazánkban a negatív munkaadói hozzáállás sok helyen.

Másrészről pszichológus véleményét korábban olvastam, a gyermek személyiségfejlődésének szempontjából ideális az lenne, hogy 3 éves koráig otthon marad az édesanyjával (vagy apjával), addig közösség max. játszótér. Ha előbb közösségbe, bölcsibe kell vinni, nagyon -nagyon rossz a kisgyereknek, pontosabban, ha az nem napi néhány óra, pl.. 4-5, hanem lényegében reggeltől késő délutánig, estig.

Azon országokban ahol fél év után visszamennek a nők dolgozni, doglozik is a nő, nem szigetelődik el, nem esik ki a munkából, mellette viszont jut ideje a gyerekére, nem kell egész nap bölcsibe tartani, jut ideje a háztartásra is.

A mai potenciálisan gyermeket vállaló pároknak a szülei is még aktívan dolgoznak, édes keveset tudnak besegíteni kis hazánkban, pl, akár csak bölcsibe/oviba vinni, vagy érte menni, ha szülők ezt munkaidejük kapcsán nem nagyon tudják megoldani.
anagy átlag nem tud bébiszittert fogadni, sem magán bölcsiket megfizetni.

Talána GYED, GYES idejének csökkentése mellé, meg kéne oldani a kisgyermekes anyák normális foglalkoztatását, számos részmunkaidős munkalehetőséggel (legalább addig, míg nem bölcsis, vagy kiscsoportos ovis korú a gyerek-nagyobbacska kisgyerek melett, már könnyebben lehet főmunkaidős állást is vállalni)