Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eredeti ötletgazdák

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkaptuk a második olvasói levelet, amelyben egy újabb ajánlást - és nem aláírást - találtunk. Az európai parlamenti választásokhoz közeledve egyre több szó esik a kisebb parlamenten kívüli pártok esélyeiről. Ezzel a kérdéssel foglalkozott 2009. április 2-án az Index című…..
Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója 2009. március 27-én az MTV Az Este vendége volt. A műsorban szóba került, hogy vajon a lakosság milyen arányban támogatná az előrehozott választásokat.Az új politológus generáció talán legismertebb tagja…..
Megkaptuk az első levelet, amelyben olvasónk egy régebbi politológusi tévedésre hívja fel a figyelmet. Ágh Attila professzor 2008. január 30-án a Klubrádióban Orosz József kérdéseire válaszolt a közelgő népszavazással kapcsolatban. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára a…..
2009. március 29-én az ismert közíró, Debreczeni József az MTV A szólás szabadsága című műrorában kifejezére juttatta félelmét egy esetleges kétharmados parlamenti többséggel rendelkező Fidesz-kormánytól. A volt MDF-es parlamenti képviselő úgy vélte, hogy a Fidesz ebben az…..
Gyurcsány Ferenc távozási szándékának bejelentését követően sorra jelentek meg a választók reakciót vizsgáló közvélemény-kutatások. A Nézőpont Intézet felmérésének  címe: „Bajnai Gordon miniszterelnöki támogatottsága csak 8 százalék”. Ez a cím azt…..
2009. március 30-án Pokol Béla, az ELTE Politikatudományi Intézetének egyetemi tanára, alkotmányjogász és volt kisgazda képviselő a Magyar Nemzetben osztotta meg a konstruktív bizalmatlanság alkalmazásáról szakvéleményét az olvasókkal. Pokol szerint az alkotmány nem teszi…..
A kormányválság kapcsán 2009. március 22-én a Duna TV Heti Hírmondó című műsorának vendége volt két ismert politológus, Fricz Tamás és Kéri László. Előbbii okfejtését már idéztük, most az MTA Politikai Tudományok Intézete tudományos főmunkatársa szerepléséről…..
Nem tudni pontosan, hogy „A szólás szabadsága” számára készített Szonda Ipsos felmérés kérdése miként hangzott, mindenesetre a 2009. március  29-i műsorban bemutatott kérdés drámai szavakkal érvelt az előrehozott választás ellen. „Az ország számára az…..
Már többször felmerült a politikai elemzők vitáiban, hogy vajon egy előrehozott választás mennyi időt venne igénybe. 2009. április 1-én a köztévé Lapozó című műsorában Juhász Attila, a Political Capital elemzője azt próbálta bizonyítani, hogy egy előrehozott választás…..
Emlékszik még valaki erre? Kéri László politológus kapta a Politológus Védegylet citromdíját, egy szürke kardigánt. Kéri, aki az 1500 szavazat közül csaknem ötszázat kapott, nem jelent meg az átadóünnepségen. A díjat a szervezők szerint az a politológus nyeri el, akinek az…..