Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Dom-

11 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slash az utolsó nagy rockistenek egyike. Ő az, aki ugyanúgy beleállt a rockerszerepbe, mint Lemmy, és soha a büdös életbe' ki nem fog lépni belőle. Jó, már nem olyan vékony, mint 20 éve volt, és már nem is nagyon iszik, mióta pacemakerrel kell élnie, de ez a színpadon nem látszik…..
Sanghaji kalandosságok Suli 2012.08.11 11:45:41
Elég felületesen említettem, hogy valójában miért is jöttem Kínába, és alig írtam a Shanghai Theatre Academy nyári iskolájáról. Ez részben azért van mert nem tudom, hogy mit írjak, másrészt nem is nagyon volt időm erre a koncentrálni a blogban. Alapvetően egy külső szem…..
Sanghaji kalandosságok Utcai élet 2012.08.11 11:30:03
Egyik nap, mikor éppen a The Bundon sétálgattunk, belebotlottunk egy nagy csoport idősebb emberbe az egyik pláza terén, akik valamiféle furcsa fitnesszel kevert csoporttáncot gyakoroltak éppen. Mosolyogva konstatáltam, hogy csak a pláza egyik termékbemutatóját látjuk amolyan kínai…..
Ahogy a képzés a vége felé közeledett, elkerülhetetlen volt, hogy belevessük magunkat Sanghaj éjszakai életébe.Rendes egyetemi diákok módjára egyszerűen csak kellett már valamit inni. Szerencsékre Michael aki az akadémián dolgozik és itt él két éve elég jól ismeri a helyeket…..
Az elmúlt egy hét eléggé sűrűre sikeredett és sajnos nem volt időm posztolni a blogra. Most éppen Abu DhabI nemzetközi repterén üldögélek, még így lesz hat órán át. Ez alatt lesz időm végig gondolni mi minden is történt az elmúlt egy hónapban, és lassan leírni az…..
Sanghaji kalandosságok Fotók 2012.07.24 14:13:00
Néhány óra alatt sikerült feltöltenem néhány fotót a tegnapelőtti bolyongásunkról. Szóval konfetti, dobpergés, építészet és ta dám! Fotók itt! (klikk)  ..
Hullafáradtan az egészen héten át tartó tréning után lusta vasárnapot tartottunk. Nagy ásításokkal, kicsit nehézkesen hagytuk magunk mögött az ágyat, valahol dél körül. A szobát elhagyva csak egy egyszerű céltalan séta volt a tervünk. Így is tettünk. A Jingan Templom…..
Eszembe jutott (juttatták), hogy csak azt nem írtam le, hogy ki is vagyok és miért is vagyok itt. Azt hiszem vagyok már annyira bátor, hogy színésznek tituláljam magam, igaz, még egy évig az iskola falai között kell "rejtőznöm". De hol is van ez az iskola. Ez az iskola Angliában van…..
Immár harmadik nyelvóránkon vagyunk túl... tudom, egészen hihetetlen. Ez volt a nap amikor végre megtanultunk számolni: yi, er, san, si, wu, liu, chi, ba, jiuo, shi stb. ne tévesszen meg senkit, ezeket egyáltalán nem így ejtik. Természetesen nem csak egytől tízig tanultunk, de egészen…..
Nem szeretünk korán kelni, ez ma világosan kiderült. Főleg nem háromnapi aktív edzés után. De ha már felkeltünk és felültünk egy buszra reggel 8-kor, akkor elmentünk egy ősi kínai faluba, Zhujiajiao-ba. Amolyan skanzen szerűség, csak telenyomva az olcsó kíni turista árukkal.…..
Sanghaji kalandosságok Ni hao! 2012.07.13 16:05:00
Sajnos technikai okok miatt nem tudom elérni a google-höz kapcsolt blogomat, így ide fogom írni élményeimet. Remélem ezzel a felülettel nem lesz gond. Szóval, itt vagyunk már két és fél napja. Elsőre egészen hihetetlennek tűnt felkelni Sanghajban, de a hőség és a páratartalom…..
Tegnap volt egy kis szabadidőn suli után, így fogtuk magunkat és felültünk a metróra. Nem akartunk semmit komolyabban megnézni, csak bolyongani egy kicsit a városban, így célállomásnak a People's Square-t választottuk. Egy óriási park, melynek központjában a sanghaji kormány…..
A YouTube nemrég online szavaztatta meg a nézőket arról, hogy kiket szeretnének a pályázók közül látni a Sydney-i Operaházban fellépő Youtube Szimfonikus Zenekarban (Youtube Symphony Orchestra). Az eredményeket a napokban hozták nyilvánosságra. Több mint 30 ország 101…..
Több jelöltet is szoktak emlegetni az USA 51. államaként, de a bloggerman77 találatában olvasható Hartford új jelölt a listán:A Law&Order - Bűnös szándék egyik utóbbi epizódjában a feltételezett tettesről azt állapította meg a két nyomozó, hogy matematikai összefüggések…..
-Dom- 2010.07.24 06:53:03
@Cerika: Hogyan lehet szinkronban a világ elitjébe tartozni? De most komolyan... Hány ország lakói nézik még magyar szinkronnal a filmeket? ("A világhírű magyar szinkron")
Fenntartásaim vannak a nagy, közösségi alkotással kapcsolatban, mert a vászon, amire mindenki felfestheti a maga kedvenc szinét, a végén valahogy mindig halvány szarbarna lesz. A közösségi ötletelésnek pedig sokszor olyasmi a vége, mint a közelmúltban valahol Magyaroszágon…..
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
-Dom- 2010.04.20 20:49:03
@bagoly74: Eddig próbáltam tartóztatni magam, de az ebben a blogban idézett cikk egyszerűen annyira vérlázítóan sötét (értelmileg), hogy nem bírom megállni, hogy ne reagáljak. Igazából még nem tértem magamhoz, annyira döbbenetes az egész jelenség. Igazából, nem is kezdem sorolni mi ebben az elevetemült szövegben a hiba...
-Dom- 2010.04.20 21:19:35
@Siena: Sajnálom, hogy ilyen tanárt fogtatok ki. Sajnos a Waldorf iskolák sem tudják 100%-osan szűrni, hogy milyen embereket is vesznek fel, már csak azért sem mert lassan több iskola lesz mint tanár. Rossz tanárok sajnos mindenhol vannak, és egyet értek; nincs az az iskola ami kompenzálni tudna egy rossz tanárt, vagy megérni úgy is maradni, hogy a közösség ne fogadna be. A gödöllői iskolában egyszer voltam bazározni, sajnos más tapasztalatom nincsen róluk. Remélem azért ez nem igaz az iskola egészére.
-Dom- 2010.04.20 22:22:19
@Videofon: Mond, mi a jobb? Unatkozni, vagy egy közösség tagjává válni? Sajnos nem emlékszem, hogy mit csináltam az első-harmadik osztályban, azt tudom, hogy olvasni tudtam amikor oda kerültem, és arra is emlékszem, hogy nem unatkoztam. Az álltalános iskola minden perce izgalommal töltött el, annak ellenére, hogy az osztályfőnököm nem a legjobb volt. (de finoman mondtam).
Milyen oktatási intézmény az ami azt monjda, hogyha a gyerek már tudja, akkor hagyjuk békén, már nem kell vele foglalkozni? Mindent a végtelenségig lehet gyakorolni.