Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janka72

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Dr. Halál elvei 2011.02.07 10:30:00
Kevés olyan téma van, ami annyira polarizálja a társadalmat, mint az eutanázia. Ez az a kérdés, amiben nemigen lehet vállvonogatós álláspontot képviselni, egyik oldalon az egyház és az élet szentségét védők, a másikon a kegyes halál támogatói, akik az egyén fájdalmát…..
Ma egy érdekes összejövetelre csöppentem. A hallottak ébresztették gondolataimat, amelyeket most megosztok veletek, de nem több ez egy hangosan gondolkodásnál… Nyugaton egész komoly kérdés majd minden országban a születések számának csökkenése… Ez szép…..
janka72 2009.04.01 22:29:28
@bölcsésztanár: "Azt hiszem, a lombikkal az a baj, hogy egyszerre több petét termékenyítenek meg, de általában egy-kettő kivételével elhalnak. Ez ugye katolikus szemmel elfogadhatatlan. Viszont csinálnak már olyat is, hogy csak egy petesejtet termékenyítenek meg, ez elfogadott. Ha van szakértő, szóljon hozzá, mert én is csak hallottam."

Laikus szakértő vagyok. A lombik során a hormonkezeléssel nyert petesejteket - különböző módszerekkel - megpróbálják megtermékenyíteni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez minden sejt esetében sikerül. Amennyiben igen, akkor ezeket vagy visszaültetik, vagy - kérésre - lefagyasztják. A fagyasztott embriókat - mindkét szülő hozzájárulásával - később felhasználhatják. A fagyasztott embriókat 10 vagy 15 évig tárolják (pontosan már nem emlékszem). Elméletileg utána megsemmisíthetők vagy meg kell semmisíteni?, de akit én ismerek, az ezt nem teszi meg. Tehát: ha egy sejt nem termékenyül meg, akkor az nincs, ha megtermékenyül, akkor pedig fagyasztják, tehát "nem hal el". Kivéve persze, ha a pár nem kéri a fagyasztást. Ennek viszont - szinte - semmi esélye nincs. Valóban csinálnak olyat, hogy csak egy sejtet termékenyítenek meg - ez egy speciális módszer - de a siker esélye gyakorlatilag nulla.

Remélem tudtam segíteni.