Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Friedrichbulgakov

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feledy Botond helyzetjelentése: Elképesztően nehéz végigolvasni a beszámolókat, jelentéseket az oroszok által elkövetett bucsai, irpinyi és további mészárlásokról. Mindez várhatóan mégjobban aláássa a tűzszünet reményét, a lehetőséget a civilizált párbeszédre. Nézzük, melyek a legfontosabb…..
Friedrichbulgakov 2022.04.09 18:04:37
https://www.youtube.com/watch?v=LYNsMswY6Mc A legintelligensebb és legtiszteletreméltóbb Orbánt támogató értelmiségi, Tölgyessy Péter volt Gulyás Márton egyik interjúalanya az előválasztás eredményhirdetésekor a „Partizán” csatornán. Az 1989-es rendszerváltó kerekasztal-tárgyalások egyik…..
Friedrichbulgakov 2021.10.20 19:11:41
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szóval Tibet is. Egyszer azt voltam bátor mondani, hogy Ön egy hihetetlenül egyszerű ember. Most bővíteni szeretném. Pont olyan mint egy pont. Sem dimenziója, sem lényege. Mint Ferenc Jóska képén Palivec kocsmájában a légypiszok.
A válasz annyira egyértelmű, hogy akár a nemzeti konzultációban is szerepelhetne ez a kérdés. De vegyük sorra, miért tekinthetjük a jelenlegi magyar kormányt felelőtlennek? Ha csak az utóbbi hónapok politikai botrányaira gondolunk, teljesen egyértelmű, hogy nincs semmilyen következménye annak, ha a…..
Friedrichbulgakov 2021.07.31 15:56:11
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Meséljen a fejlődésről kedves Uram! Arról a fejlődésről amit a Fidesznek tulajdonít.A szuverenitásról is szeretném meghallgatni, amit a Fidesz hozott el. Jó részletesen, ha kérhetném!
Friedrichbulgakov 2021.07.31 22:37:10
@atomic power 1986DucaDuca: Ez nem fejlődés, ez növekedés amit Őn felsorolt.
Valami minőségit, ha kérhetném!
A hitelesség és nem a hit jelenti a legfőbb értéket a globális kommunikáció korában. Ezért népszerű Ferenc pápa a nem-katolikusok körében is, mert a krisztusi etika hiteles megjelenítőjeként védelmébe veszi, - méghozzá nemre, bőrszínre, vallásra való tekintet nélkül - a gyengéket és megalázottakat.…..
Friedrichbulgakov 2021.02.06 15:00:34
@midnight coder: Eszméletlen benned a növekedési vágy, Te igazi jobbos, bolygóvédő gyönyörűség. Megérdemelnéd a "knight of the ecological footprint" címet.
Orbán Viktor szokásához híven akkor emeli a tétet, amikor igazán nagy a baj. A kormányfő ugyanis jól tudja, hogy a koronavírus-járvány gazdasági és szociális hatásait még nem is érzékeli kellőképpen a társadalom, de ő egy elővágással mégis új frontot nyitott. A nagy vidéki egyetemek kormányzati…..
Friedrichbulgakov 2021.01.31 13:26:07
@MAXVAL birсaman közíró: Milyen reform, ó hatalmas gondolkodó? Meséljen kérem ennek a reformnak a lényegéről! Ha, lehet kéni, kihagyva a libsiző lózungokat!
A Föld felszínének mintegy 70 százaléka vízzel borított, de ennek mindössze 1 százaléka édesvíz – csupán ennyi alkalmas emberi fogyasztásra. A víz az emberi létezés alapja, mégis sokszor átgondolatlanul pazaroljuk, legértékesebb természeti kincsünkért pedig nagy a verseny is. A fogyasztás…..
Friedrichbulgakov 2021.01.24 13:11:56
@gabiiii: A nem megtermelt hulladék a legjobb hulladék. Komposzt vécé, szürke-víz használat stb. Másrészről, ha az elpárolgott víz nem jön vissza Medárdkor, hanem leesik mondjuk az óceán felett, akkor a mérleg globálisan marad, de ettől még kisül a kukorica Szeged mellett. Ha elolvadnak a gleccserek a Duna felső folyásánál akkor lehet, hogy a dunai partiszűrésű kutak most még bő vize kevésnek bizonyul Budapest számára.
Azt mindannyian tudjuk, hogy édesvízkészletünk véges, meg kell óvnunk, hiszen az élethez nélkülözhetetlen, de abba már kevesen gondolunk bele, hogy hétköznapi tevékenységeink során mennyi vizet használunk fel -  például amikor eszünk, ruhát vásárolunk. Bár elsőre furcsának tűnhet a címben feltett…..
Friedrichbulgakov 2021.01.24 12:56:13
@Aisha Alaenun: Az éghajlatváltozás lényege, hogy minden másképp lesz. A víz körforgása is. Ha, például az az édesvíz mennyiség ami Magyarországról elpárolog nem ide fog felhő formájában visszajönni, hanem leesik az óceán felett, akkor a piszokul nem mindegy, hogy a készlet globális volta mellett a megoszlás, hogyan helyeződik át.
Az a fura, hogy erre számítottunk, mégis kicsit meg vagyunk lepődve. Az elmúlt hetekben kijött több közvéleménykutatás is, amelyek azt mutatják, hogy az egyesült ellenzéki lista már leverné a Fideszét. Persze a választás a kábé 30 billegő egyéni körzetben dől el, de ez akkor is komoly változás.…..
Friedrichbulgakov 2020.12.23 15:05:02
@MAXVAL birсaman közíró: Ön sokat változott. Még a korábbiaknál is jelentősebb egyszerűséget sikerült felmutatnia. Remek!
Az "örmény-Székelyföldet", a többségében keresztény örmények által lakott Hegyi-Karabah-ot a sztálini "oszd meg és uralkodj"-politika a muzulmán "Románia-Azerbajdzsánhoz" csatolta. A Szovjetunió felbomlásakor Hegyi-Karabah az anyaországához csatlakozott, de ebbe a türk-török nyelvű azeriek nem…..
Friedrichbulgakov 2020.10.02 16:00:20
@MAXVAL birсaman közíró: Ön egy nagyon kellemetlen ember. Az biztos, hogy hatalmas tehetség a szerecsenmosdatásban.
A milliónyi ember értelmetlen halálát okozó első világháború megbuktatta az azt kirobbantó „békebeli” dinasztikus politikát. Ezt követően két karakteres modell, - illetve ezek kombinációja - alakult ki: egyfelől az angolszász piacgazdaság, másfelől a hadigazdasági alapokon nyugvó, eurázsiai…..
Friedrichbulgakov 2020.08.13 18:55:38
@midnight coder: Ön egy hihetetlenül egyszerű ember.
A rémisztő áprilisi gazdasági adatok mellé magabiztosan költekező kormány képe társul a napokban. Ezt is inkább a központi propaganda stratégiájának kell tekintenünk, mint véletlen egybeesésnek. Orbán Viktor ugyanis igyekszik bebizonyítani a kételkedő magyarok számára: a gazdasági erőnk lehetővé…..
Friedrichbulgakov 2020.06.06 13:18:09
Friedrichbulgakov 2020.06.06 17:15:47
@kárárámaispj: Azért az időpontokban van némi különbség.. A KSH márciusig nézte. Most meg bő 2 hónappal odébb vagyunk.
Orbán nem várja meg, hogy kirúgják, maga akar lelépni. ..
Friedrichbulgakov 2019.11.23 21:36:30
@Cycmen: Előkerestem Csukás István általam igen nagyrabecsült Oriza Triznyákját, és megnyugodtam. Abszolút jól emlékeztem arra a jeles macskára, aki nagylelkűségével, jellemességével és főleg a sziporkázó elméjével annyira elbűvölt. Kár, hogy Ön pofátlanul bitorolja a fizimiskáját.
A Fidesz politikusai naponta bizonyítják be, hogy fogalmuk sincs arról, mi zajlik a világban. Fél szemmel azt lesik, mit mond a főnökük, a másikkal pedig a kezükben tartott utasításokat böngészik, melyek frissen érkeztek az agitációs és propagandaközpontból. Nem csoda tehát, hogy sületlenségeket…..
Friedrichbulgakov 2019.10.01 15:45:59
@MAXVAL bircaman közíró: Ön egy végtelenül egyszerű ember.
Az a kormány, amely lépten-nyomon demokratikus felhatalmazásával dicsekszik, mindent elkövet, hogy megakadályozza a népakarat érvényesülését...
Friedrichbulgakov 2019.06.30 12:35:58
@Behaton: Hogyan tud szakmányban ennyi faszságot írni? Ha szed valamit ossza már meg a készítmény nevét, mert bámulatos hatású!
Vannak az "oldalak történészei" és vannak Történészek, akik teljes erejükkel küzdenek a politikai, a vallási és üzleti elfogultságokkal szemben. A Fidesz-KDNP immoralitása abban is megragadható, hogy nem hisz az elfogulatlanság létezésében! Már az állami iskola megítélésben is kinyilvánította, hogy…..
Friedrichbulgakov 2019.06.24 18:01:05
@Hungryhorse: Mit szeretnél mutatni azzal a két linkkel? Talán csak nem azt, hogy az ország döntő hányada a gazdáidra szavazott?Tényleg nagy ló vagy, ha Te felőled így látszik.
Friedrichbulgakov 2019.06.24 20:28:29
@Hungryhorse: Mondtam, hogy ló vagy. Szövegértés, vagy a diagramm olvasás nem az erősséged láthatóan. Mi mennyi? És nem a mit hozunk ki miből. De ez a Te nézőpontod.
Az utóbbi napokban a közösségi média a #Trashtag Challenge-től volt hangos: az egész világ lelkesen fogadta, hogy végre egy olyan kihívás lett népszerű, amely nem csak szórakoztató, de egy fontos ügy mellett áll ki. Az ötletet eredetileg egy outdoor termékekkel foglalkozó amerikai cég, az UCO…..
Egyre többször olvashatunk véres – vagy inkább céklával színezett – műhúsokról és rovarokból készült rágcsálnivalókról. Egyre gyakrabban hallani, hogy Földünk érdekében érdemes volna áttérni a húsmentes életmódra, valamint, hogy a húsipar igazi bűnbak, mert a szarvasmarhák nagy mennyiségű metánt…..
Friedrichbulgakov 2018.12.03 18:12:51
@Éhesló: Fentebb most arról van szó, hogy jelenidőben zajlik bődületes sebességgel egy felmelegedési esemény. Most és nem az ember előtti időben. Most, a Te statisztikai értelemben vett 73 éved alatt és nem biztos, hogy velem együtt túléled. Ez olyan mikor a küszöb alól folyik a víz és a házban nyitva van 100 vízcsap. Melyiket kell elzárni, vagy lejjebb tekerni, hogy bírják a nyelők . Capisci?
Friedrichbulgakov 2018.12.03 20:05:08
@Éhesló: Én sem értek sehogy, csak ezen a bükkfa magyar-nyelven. Nekem semmi bajom a földtudományokkal meg az ilyen-olyan (nem légből kapott) mérési eredményekkel. Mindössze arra szeretnék utalni, hogy tűző napsütésben a legtöbb ember nem vesz fel jégeralsót, illetve ha levetette és még mindig melege van, akkor esetleg levágja a haját, vagy megborotválkozik. Szóval amikor valakinek ütőeres vérzése van, akkor nem kezdesz el foglalkozni az örökletes betegségeivel. Ezekkel mindössze azt szeretném példázni, hogy pánik van. Ezzel együtt az utolsó pillanatig kell és kötelező élvezni a bifszteket.
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
Friedrichbulgakov 2018.12.02 18:48:35
@balcán maxval bircaman:
Nagyon elnéz valamit Birka Úr a kamuegyetemmel. Orbán Úr környezetéből igen sokan ott(is) szereztek diplomát.
Ha hinni lehet a híreknek, rövidesen a televíziók nézettségi mutatóinak mérése is egy, a kormányhoz közel álló cég monopóliuma lesz. Innentől kezdve a hirdetési piacot alapvetően meghatározó népszerűségi indexeket is úgy lehet majd csűrni-csavarni, ahogy az a kabinet, no és a közpénzből fenntartott…..
A legnagyobb Orbán-ellenes tüntetést tartották a hétvégén a fővárosban. A demonstráció, amelyen bár a résztvevők remekül érezték magukat, valódi céljával ellentétest hatást ért el. Ismét. Érdemes sorra venni a tanulságait...
Friedrichbulgakov 2018.04.17 21:07:46
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Semmi. Önhöz illenek, megették maguk körül a gazdaszervezetet. Paraziták.
A 100 ezer résztvevős szombat esti kormányellenes tüntetés számos, érdekes jelenségre rámutatott, ezek közül válogattunk ki párat. ..
Friedrichbulgakov 2018.04.15 15:01:16
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Maga egy végtelenül egyszerű és nagyon kártékony lény. Mint egy parazita aki a másik nyomorúságából él.
Friedrichbulgakov 2018.04.15 17:45:05
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem nyomorgok. Viszont kegyed sem jó. Jelen van, kritizál, szívja mások vérét, megfojtja a fuldoklót és azt mondja, csak segítettem. Ritka ocsmány kórokozó.
Az ellenzék csalt...
Friedrichbulgakov 2018.04.11 17:56:48
@aquaticus: Testreszabott választási rendszer, semmi több.

reflektor.blog.hu/2018/kover_laszlo_beismerte_hogy_a_fideszre_szabtak_a_valasztasi_korzeteket_hangfelvetel.

Korábban Orbán úr elmondta, hogy a Fidesz hosszú, nagyon hosszú időre fog berendezkedni. "Negyed-század vagy még hosszabb idő". Nincs itt semmi ami nem determinált, kedves aquaticus.
Lépten-nyomon azt hallani, hogy az elmúlt nyolc évben a kormány "szétlopta az országot". Még "feketekönyvet" is kiadtak a korrupcióról, szigorúan a 2010-2018 közötti évekre összpontosítva. A korrupció, szélhámoskodás persze tudjuk, nem nyolc éve kezdődött, minden kormányt végigkísért a…..